Şimdi Ara

Huawei 'yi nasıl bilirsiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
20.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ...ama; millet sakın oraya gitme berbat bir firma diyip duruyor. orada çalışan 3 yakın arkadaşım var, onlarda hiç bir şey söylemiyor. (muhtemelen firma ilk olarak gizlilik konusunda herkesin gözünü korkutuyor)
    "işin bitse de oturup akşama kadar bekliyceksin, çoğu zaman akşam 8-9a kadar gitmiyor müdür, sende gitmeyeceksin." dedi birisi, bunu arkadaşlarıma sordum, "olsun farketmez daha çok şey öğreniyoruz" filan diyolar.

benim zaten başka yerde 1 yıl çalışma deneyeyimim oldu; "esnek mesai saati", "öğrenmeye açık olmak" terimlerini türk firmalarının nasıl yorumladığını çok iyi biliyorum.

tanıyan var mı firmayı, siz ne dersiniz?

google keywords:
    huawei iş görüşmesi.
    huawei mülakat.
    huawei görüşme.
    huawei interview.
    huawei technical interview.
    huawei çalışma şartları.
    huawei baskı.
    huawei çin.
    huawei ön görüşme.
    huawei teknik görüşme.
    huawei teknik mülakat.
    huawei ümraniye.
    huawei iş ilanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninjate -- 25 Kasım 2012; 0:02:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Huawei'de Çalışmak: Bilmen Gereken Her Şey

Huawei, küresel bir teknoloji devi olup, akıllı telefonlar, ağ ekipmanları ve tüketici elektroniği alanında faaliyet göstermektedir. Şirket, 1987 yılında Çin'de kurulmuştur ve o zamandan beri dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticilerinden biri haline gelmiştir.

Huawei'de çalışmak, birçok kişi için çekici bir kariyer yoludur. Şirket, çalışanlarına rekabetçi ücretler, kapsamlı yan haklar ve kişisel ve mesleki gelişim fırsatları sunmaktadır.

Huawei Çalışan Yorumları

Huawei çalışanlarından alınan yorumlar genel olarak olumludur. Çalışanlar, yenilikçi bir ortamda çalışmayı, zorlu projeler üzerinde çalışabilmeyi ve profesyonel gelişim için çok sayıda fırsatın bulunmasını takdir etmektedir.

Huawei'de Çalışma Şartları

Huawei'deki çalışma şartları endüstri standartlarına uygundur. Çalışanlar, rekabetçi ücretlerin yanı sıra sağlık sigortası, emeklilik planı ve ücretli izin gibi kapsamlı yan haklardan yararlanırlar. Şirket ayrıca esnek çalışma düzenlemeleri sunmaktadır.

Huawei'de Mühendis Maaşları

Huawei'de çalışan mühendislerin maaşları deneyim, uzmanlık ve konuma göre değişmektedir. Sektör ortalamasının üzerinde maaşlar sunulmaktadır ve çalışanlar performanslarına göre ikramiye ve hisse senedi seçeneklerinden yararlanabilirler.

Huawei'de Çalışmak için Gereksinimler

Huawei'de çalışmak için gereklilikler pozisyona göre değişmektedir. Ancak genel olarak şirket, ilgili alanda lisans derecesi veya yüksek lisans derecesi ve sektörde en az 2 yıllık deneyim aramaktadır. Çalışanların ayrıca güçlü iletişim, takım çalışması ve problem çözme becerilerine sahip olmaları beklenir.

Huawei Türkiye'de Çalışmak

Huawei, Türkiye'de de önemli bir varlığa sahiptir. Şirketin İstanbul'da bir Ar-Ge merkezi ve Ankara'da bir ofisi bulunmaktadır. Huawei Türkiye'de çalışmak, yerel ve uluslararası projelerde çalışma ve Türk telekomünikasyon sektöründe önemli bir rol oynama fırsatı sunar.

Huawei, kariyer gelişimi ve yenilik için istekli, yetenekli ve kendini işine adamış profesyoneller arayan bir şirkettir. Şirket, çalışanlarına rekabetçi ücretler, kapsamlı yan haklar ve kişisel ve mesleki gelişim fırsatları sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok yeni bir firma benim kuzenede msj atmısslar gel seni istediğin mevkiye getirelim diye:) gir bak derimm çinli markadır ve avruaya yeni yeni yayılmaya baslamıstır yani kalıcıda olabilirler olmayada bilirler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan062

çok yeni bir firma benim kuzenede msj atmısslar gel seni istediğin mevkiye getirelim diye:) gir bak derimm çinli markadır ve avruaya yeni yeni yayılmaya baslamıstır yani kalıcıda olabilirler olmayada bilirler..
    bizzat eski bir çalışanını tanıyorum. Baskı vardı diyordu ama o bu sebepten ayrılmamış.

http://bilisimcalisanlari.net/2011/02/huawei-mobbing/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A380

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    panpa burası konu dışı geyik değil. şikayet etiketi yapıştırıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meskalamdug

bizzat eski bir çalışanını tanıyorum. Baskı vardı diyordu ama o bu sebepten ayrılmamış.

hocam bu yazıyı ben de bulmuştum daha önce ve endişemin ana sebeplerinden biriydi.
    şu an adresini bulamıyorum ama, orada yeni çalışmaya başlayan birinin blogu vardı.
    bu kişi de çok endişeliymiş gitmeden önce ama; aslında ortam hiç de öyle anlatıldığı gibi kötü değil diyor.
    sınav yapıyorlar ama kimsenin umrunda değil, sözleşme 1 yıllık ama sorun çıkaran olmuyor demiş.

artık bir kaç saat sonra görüşmeye gidicem
    açık açık bunları sorsam ayıp olur mu acaba...?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninjate

quote:

hocam bu yazıyı ben de bulmuştum daha önce ve endişemin ana sebeplerinden biriydi.
    şu an adresini bulamıyorum ama, orada yeni çalışmaya başlayan birinin blogu vardı.
    bu kişi de çok endişeliymiş gitmeden önce ama; aslında ortam hiç de öyle anlatıldığı gibi kötü değil diyor.
    sınav yapıyorlar ama kimsenin umrunda değil, sözleşme 1 yıllık ama sorun çıkaran olmuyor demiş.

artık bir kaç saat sonra görüşmeye gidicem
    açık açık bunları sorsam ayıp olur mu acaba...?

Alıntıları Göster
    Sonuçç????

• quote:

Sonuçç????

bana cvp yazan olmadığına göre ilgilenen yoktur dedim, yazmadım sonucu

bugün ön görüşmeyi yaptık, 1 başvuru formu, 1 ingilizce proje özeti, 1 sql testi, 1 java testi çözdürdüler.
    sınavlar kontrolsüzdü, kağıdı önünüze verip kaçıyolar.
    merak edenler için; sorular detaya yönelik şeylerdi genelde. her şeyi IDE'nin auto-complete'inden bekleyip, arka plandaki olayları hiç bilmeyenlerin zorlanacağı bir sınavdı.
    sınavlar hakkında bir sonuç söylemediler ama; seni şimdi teknik görüşmeye almamız lazımdı, ama saat geç oldu elemanlar yok burda dediler.
    pazartesi devam edicez, aynı gün içinde döneceklermiş.

teknik görüşme nasıl oluyor bilen varsa anlatsın...
    benim şimdiye kadar duyduğum kadarıyla, 2 mühendis eleman geliyormuş, programlama soruları soruyorlarmış. fonksiyon yazmanızı yada OOP prensiplerini, design pattern lerden birini anlatmanızı isteyebiliyorlarmış. 1 saat sürebiliyormuş...

hakkındaki kötü duyumları da genç ik'cı ablanın samimi gülüşüne dayanarak sordum (ah o ikcıların taktikleri yok mu...)
    önce çok güldü, sen baya biliyomuşsun bizim şirketi içerde adamın mı var filan dedi.
    sora kısmen doğru olduğunu söyledi.
    gün içinde işinizi bitirseniz de çıkamıyormuşsunuz 17.30dan önce.
    proje yetişmezse, ek mesai yapıyormuşsunuz ama ücreti ödeniyormuş.
    sözleşmeler 1 yıllıkmış ama; sözleşme bitiminden istifa edip adam çıkarma huyları yokmuş. zaten çıkaracaklarsa öyle bir şeyi beklemezlermiş. vs...

bu arada içerisi beklendiği üzere çinli dolu. her yer de çince posterler ve üzerlerinde klasik anlamsız gibi duran çinli ingilizcesiyle yazılmış mottolar. kırda koşan genç fotosu altında yazan "lets embrace the youth spirit" yazısı gibi.

çalışma ortamı çok iç açıcı değil ama idare eder.

maaş konusunda istediğim rakamı yazdım ama abladan bir yorum alamadım. muhtemelen son aşamaya bırakıyorlar...
    bir de brüt aldatmacası yapmışlar formda ki benim gibi yeni mezun adam anında yemi yutuyor

bundan sonraki süreçlerle ilgili bilgisi olan varsa, iletirse, çok mutlu olurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Sonuçç????

bana cvp yazan olmadığına göre ilgilenen yoktur dedim, yazmadım sonucu

bugün ön görüşmeyi yaptık, 1 başvuru formu, 1 ingilizce proje özeti, 1 sql testi, 1 java testi çözdürdüler.
    sınavlar kontrolsüzdü, kağıdı önünüze verip kaçıyolar.
    merak edenler için; sorular detaya yönelik şeylerdi genelde. her şeyi IDE'nin auto-complete'inden bekleyip, arka plandaki olayları hiç bilmeyenlerin zorlanacağı bir sınavdı.
    sınavlar hakkında bir sonuç söylemediler ama; seni şimdi teknik görüşmeye almamız lazımdı, ama saat geç oldu elemanlar yok burda dediler.
    pazartesi devam edicez, aynı gün içinde döneceklermiş.

teknik görüşme nasıl oluyor bilen varsa anlatsın...
    benim şimdiye kadar duyduğum kadarıyla, 2 mühendis eleman geliyormuş, programlama soruları soruyorlarmış. fonksiyon yazmanızı yada OOP prensiplerini, design pattern lerden birini anlatmanızı isteyebiliyorlarmış. 1 saat sürebiliyormuş...

hakkındaki kötü duyumları da genç ik'cı ablanın samimi gülüşüne dayanarak sordum (ah o ikcıların taktikleri yok mu...)
    önce çok güldü, sen baya biliyomuşsun bizim şirketi içerde adamın mı var filan dedi.
    sora kısmen doğru olduğunu söyledi.
    gün içinde işinizi bitirseniz de çıkamıyormuşsunuz 17.30dan önce.
    proje yetişmezse, ek mesai yapıyormuşsunuz ama ücreti ödeniyormuş.
    sözleşmeler 1 yıllıkmış ama; sözleşme bitiminden istifa edip adam çıkarma huyları yokmuş. zaten çıkaracaklarsa öyle bir şeyi beklemezlermiş. vs...

bu arada içerisi beklendiği üzere çinli dolu. her yer de çince posterler ve üzerlerinde klasik anlamsız gibi duran çinli ingilizcesiyle yazılmış mottolar. kırda koşan genç fotosu altında yazan "lets embrace the youth spirit" yazısı gibi.

çalışma ortamı çok iç açıcı değil ama idare eder.

maaş konusunda istediğim rakamı yazdım ama abladan bir yorum alamadım. muhtemelen son aşamaya bırakıyorlar...
    bir de brüt aldatmacası yapmışlar formda ki benim gibi yeni mezun adam anında yemi yutuyor

bundan sonraki süreçlerle ilgili bilgisi olan varsa, iletirse, çok mutlu olurum

Alıntıları Göster
    Tam da Bildiğimiz Tarzda ama pek incelemiyorlar sınavları gene onlar senin dil bilgine ve okuluna bakacaklardır bu sınavlar aslında fasafiso...

pazartesi neticesini öğrenirsin diye tahmin ediyorum İnşallah gönlünden geçen olur bu dönemde iş bulmak zor bulursan seninde seviceğin tarzdaysa hayırlısı olsun...

• quote:

Tam da Bildiğimiz Tarzda ama pek incelemiyorlar sınavları gene onlar senin dil bilgine ve okuluna bakacaklardır bu sınavlar aslında fasafiso...

pazartesi neticesini öğrenirsin diye tahmin ediyorum İnşallah gönlünden geçen olur bu dönemde iş bulmak zor bulursan seninde seviceğin tarzdaysa hayırlısı olsun...

iyi dileklerin için sağol dostum

ha bu arada poziyon konusunu atlamışım. pozisyon siz ne isterseniz o oluyor tabi ilgili görüşmeleri geçmek kaydıyla.

• quote:

çok yeni bir firma benim kuzenede msj atmısslar gel seni istediğin mevkiye getirelim diye:)

benim kuzenede aynısını demişlerdi zaten:)
  • quote:

quote:

çok yeni bir firma benim kuzenede msj atmısslar gel seni istediğin mevkiye getirelim diye:)

benim kuzenede aynısını demişlerdi zaten:)

Alıntıları Göster
    Hayırlısı olsun inş sonraki aşamayı da geçersin. Anladığım kadarıyla javacısın. Sırtın yere gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: JagerBomb

Hayırlısı olsun inş sonraki aşamayı da geçersin. Anladığım kadarıyla javacısın. Sırtın yere gelmez

Alıntıları Göster
    huawei'den bildirmeye devam

teknik görüşme gayet iyi geçti.
    bu noktada artık "oh herşey tamam, maaşda da anlaşırsak süper" diye düşünmekte iken ben; r&d direktörümüzle de görüşeceksin dediler.
    direktör çinli bi amca ve huawei hakkındaki kötü duyumlarımı doğrulamış oldu...
    "seni ıraka yada yemene göndersek, 6 ay çalışcan orda desek, naparsın"
    "yılbaşı gecesi destek için tüm ekip burada kalcak desek naparsın, geçen yıl olmuştu mesela"
    "takım liderin 3 ay boyunca senden devamlı aynı işi yapmanı ısrarla istese naparsın"
    gibi abuk bir sürü soru sordu.
    haliyle ben de acayip soğudum kendilerinden :/
    tuz biber olarak da "çok para istiyosun, sen yeni mezunsun, paraya bakmaman fırsatları kaçırmaman lazım" ekti.

bakalım akşama arayacaklar mı...

• quote:

huawei'den bildirmeye devam

teknik görüşme gayet iyi geçti.
    bu noktada artık "oh herşey tamam, maaşda da anlaşırsak süper" diye düşünmekte iken ben; r&d direktörümüzle de görüşeceksin dediler.
    direktör çinli bi amca ve huawei hakkındaki kötü duyumlarımı doğrulamış oldu...
    "yılbaşı gecesi destek için tüm ekip burada kalcak desek naparsın, geçen yıl olmuştu mesela"
    "takım liderin 3 ay boyunca senden devamlı aynı işi yapmanı ısrarla istese naparsın"
    gibi abuk bir sürü soru sordu.
    haliyle ben de acayip soğudum kendilerinden :/
    tuz biber olarak da "çok para istiyosun, sen yeni mezunsun, paraya bakmaman fırsatları kaçırmaman lazım" ekti.

bakalım akşama arayacaklar mı...

Alıntıları Göster
    -Kişisel koruma için alacağım silah vs. yi şirketin harcamalarına yazdırırım.

-Partiyi ofise taşırım.

-Nazikçe reddederim.

Nasıl işe alınır mıyım?

şaka bir yana, iş kiminin ayağına kadar gelir, kimisi işin ayağına kadar gider. Merak ettim de hangi okuldan mezunsun iş ayağına kadar geldiğine göre vardır elbet bir sebebi?

• quote:

Nasıl işe alınır mıyım?

moralini bozmak gibi olmasın ama sanmıyorum alacaklarını bu cevaplarla

ırak sorusu için benzer cevap verdim, şirket arkamda olacaksa, harcamaları karşılıyacaksa problem yok diye. çinli amca kahkayı bastı !

"aynı iş" sorusu işe şaşırtmacaymış, "takım liderim istiyosa vardır bi bildiği yaparım" dedim, bi daha sordu, yine yaparım dedim, bi daha sordu, bu sefer liderle konuşurum zaten yapmıştım problem ne dedim. "ah işte, liderin senin sabrını sınıyodu, bunu yapmaman lazımdı" diyerek, yine bastı kahkayı.

ayrıca; bugün aradılar sonunda ama reddettim. başka yerde part-time çalışırken aldığımın 200tl fazlasını teklif ettiler, ben de onlara kahkahayı bastım bu sefer.
    kurumsallıktan nasibini almamış türk firmalarının gözünü seveyim ben böyle çinli baskısının yanında...

sonuç olarak; dertleri ne anlamadım açıkçası... sanırım enayi arıyorlar.

orada çalışmaya devam eden arkadaşlarım da hala, "abi biz çok memnunuz burdan" diyip duruyor ya, ne diyeyim...

quote:

şaka bir yana, iş kiminin ayağına kadar gelir, kimisi işin ayağına kadar gider. Merak ettim de hangi okuldan mezunsun iş ayağına kadar geldiğine göre vardır elbet bir sebebi?

yeditepe mezunuyum hocam. ama hem 1 yıl developer olarak deneyimim oldu okurken hem de 3-5 tane hobi amaçlı projem var gösterebilecek. haliyle, cv'sinde "her dili çok iyi biliyorum" dan başka yazı olmayan adamdan bikaç adım öndeyim (diye düşünüyorum)

ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninjate -- 29 Haziran 2011; 13:08:56 >

• quote:

quote:

Nasıl işe alınır mıyım?

moralini bozmak gibi olmasın ama sanmıyorum alacaklarını bu cevaplarla

ırak sorusu için benzer cevap verdim, şirket arkamda olacaksa, harcamaları karşılıyacaksa problem yok diye. çinli amca kahkayı bastı !

"aynı iş" sorusu işe şaşırtmacaymış, "takım liderim istiyosa vardır bi bildiği yaparım" dedim, bi daha sordu, yine yaparım dedim, bi daha sordu, bu sefer liderle konuşurum zaten yapmıştım problem ne dedim. "ah işte, liderin senin sabrını sınıyodu, bunu yapmaman lazımdı" diyerek, yine bastı kahkayı.

ayrıca; bugün aradılar sonunda ama reddettim. başka yerde part-time çalışırken aldığımın 200tl fazlasını teklif ettiler, ben de onlara kahkahayı bastım bu sefer.
    kurumsallıktan nasibini almamış türk firmalarının gözünü seveyim ben böyle çinli baskısının yanında...

orada çalışmaya devam eden arkadaşlarım da hala, "abi biz çok memnunuz burdan" diyip duruyor ya, ne diyeyim...

quote:

yeditepe mezunuyum hocam. ama hem 1 yıl developer olarak deneyimim oldu okurken hem de 3-5 tane hobi amaçlı projem var gösterebilecek. haliyle, cv'sinde "her dili çok iyi biliyorum" dan başka yazı olmayan adamdan bikaç adım öndeyim (diye düşünüyorum)

ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Alıntıları Göster
    vakit ayırıp paylaştığın için ben teşekkür ederim, yolun açık olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: JagerBomb

vakit ayırıp paylaştığın için ben teşekkür ederim, yolun açık olsun.

Alıntıları Göster
    Bende görüşmeleri gerçekleştirdim ve teklif aldım(java developer olarak).

Sanırım herkese aynı teklifi veriyorlar. Herkese fix maaş. Açıkcası teklif edilen maaşı firmanın kurumsal kişiliğine göre oldukça azımsadım. Ayrıca kişinin okulu, deneyimi vs. ile (maaş belirleme açısından) pek ilgilenmiyorlar gibi geldi bana. Sanırım bu ara fazla mühendise ihtiyaçları var. Bu yüzden fazla irdelemeden teklif veriyorlar buda sizi diğerlerinden öne çıkaracak özelliklerininizin pek irdelenmediği bir durum yaratıyor(tabi hep böyle devam edecek değildir). Ben beklediğim maaşı belirttiğimde İK'da ki hanımefendinin tutumu; "sen bilirsin huawei markası sayesinde her yerde adam bulur" gibi geldi bana(tabi ben böyle hissettim, yoksa hanımefendi gayet nazik bir şekilde, profosyonel ik gülüşü ile beklentimin fazla olduğunu vs. söyledi). Ayrıca kurumsal olamamış! diye eleştirdiğimiz türk firmaları bu teklif edilenden oldukça fazla teklif verebiliyorlar.

Teklifin hiçmi cazip yanları yok demeyin, bana göre artıları şunlar:

* Uluslararası alanda lider bir telekominikasyon firmasında çalışmak(ileride CV'nizde güzel duracak bir referans)
    * C++, JAVA işe development seçeneklerinin sunulması. Pazarın çoğunluğunu .NET'in oluşturduğu türkiyede bu diller ile development imkanı sınırlı.
    * Çin vb. yurtdışı seyahatlerinin olması(yeni mezun bekarlar için güzel deneyim olacağını düşünüyorum)
    * FAZLA MESAİ SAATLERİNİN ÜCRETİNİN ÖDENMESİ(Türkiyede bunu yapan firma parmak sayısını geçmez)

Sonuçta çalışmak için ideal bir ortam gibi duruyor(maaşları saymazsak :) )

Teklifi ne yaptığımı merak ediyorsanız,
    henüz karar vermedim. Ama çok da olumlu baktığımı söyleyemeyeceğim.

Şunuda belirteyim, her şeye para olarak bakmamak lazım kesinlikle doğru, ama hiç önemsememekte doğru değil. Lider firmaların marka adlarına güvenerek çalışanlarına düşük maaşları reva görmesini tasvip etmiyorum.

Bu firmayla ilgilenen arkadaşların faydalanabilmesi için kendi gözlemlerimi paylaştım.

Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 12 Ağustos 2011; 19:17:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kingofrogues07

Sanırım herkese aynı teklifi veriyorlar. Herkese fix maaş. Açıkcası teklif edilen maaşı firmanın kurumsal kişiliğine göre oldukça azımsadım. Ayrıca kişinin okulu, deneyimi vs. ile (maaş belirleme açısından) pek ilgilenmiyorlar gibi geldi bana. Sanırım bu ara fazla mühendise ihtiyaçları var. Bu yüzden fazla irdelemeden teklif veriyorlar buda sizi diğerlerinden öne çıkaracak özelliklerininizin pek irdelenmediği bir durum yaratıyor(tabi hep böyle devam edecek değildir). Ben beklediğim maaşı belirttiğimde İK'da ki hanımefendinin tutumu; "sen bilirsin huawei markası sayesinde her yerde adam bulur" gibi geldi bana(tabi ben böyle hissettim, yoksa hanımefendi gayet nazik bir şekilde, profosyonel ik gülüşü ile beklentimin fazla olduğunu vs. söyledi). Ayrıca kurumsal olamamış! diye eleştirdiğimiz türk firmaları bu teklif edilenden oldukça fazla teklif verebiliyorlar.

* Uluslararası alanda lider bir telekominikasyon firmasında çalışmak(ileride CV'nizde güzel duracak bir referans)
    * C++, JAVA işe development seçeneklerinin sunulması. Pazarın çoğunluğunu .NET'in oluşturduğu türkiyede bu diller ile development imkanı sınırlı.
    * Çin vb. yurtdışı seyahatlerinin olması(yeni mezun bekarlar için güzel deneyim olacağını düşünüyorum)
    * FAZLA MESAİ SAATLERİNİN ÜCRETİNİN ÖDENMESİ(Türkiyede bunu yapan firma parmak sayısını geçmez)

Şunuda belirteyim, her şeye para olarak bakmamak lazım kesinlikle doğru, ama hiç önemsememekte doğru değil. Lider firmaların marka adlarına güvenerek çalışanlarına düşük maaşları reva görmesini tasvip etmiyorum.

Bu firmayla ilgilenen arkadaşların faydalanabilmesi için kendi gözlemlerimi paylaştım.

Saygılarımla....

İnternette Huawei nasıl bir yer görüşmeler nasıl geçiyor diye bakınırken Ninjate ve kingofrogues07 arkadaşların yorumlarını gördüm. Bu iki arkadaş teklifin(maaşın) çok düşük olduğunu belirtmişler. Tarihe baktım çok yeni. Benim yeni giren bir arkadaşım BENCE gayet iyi bir maaşla başladı. Rica etsem buradan ya da özelden bana size nekadar maaş teklif ettiklerini söyleyebilirmisiniz? Siz mi az buldunuz yoksa herkese farklı teklif mi geliyor öğrenmek için..Sanırım Ninjate yeditepe bilgisayar müh. mezunu, kingofrogues07 arkadaşım hangi üniversite ve bölüm mezunusun acaba? bölüme okula göre falan değişiyormu maaşlar diye merak ettim çünkü benim duyduğum maaş iyi bir maaş şaşırdım doğrusu yorumlara. Bilgilendirirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: areesss

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kingofrogues07

Saygılarımla....

İnternette Huawei nasıl bir yer görüşmeler nasıl geçiyor diye bakınırken Ninjate ve kingofrogues07 arkadaşların yorumlarını gördüm. Bu iki arkadaş teklifin(maaşın) çok düşük olduğunu belirtmişler. Tarihe baktım çok yeni. Benim yeni giren bir arkadaşım BENCE gayet iyi bir maaşla başladı. Rica etsem buradan ya da özelden bana size nekadar maaş teklif ettiklerini söyleyebilirmisiniz? Siz mi az buldunuz yoksa herkese farklı teklif mi geliyor öğrenmek için..Sanırım Ninjate yeditepe bilgisayar müh. mezunu, kingofrogues07 arkadaşım hangi üniversite ve bölüm mezunusun acaba? bölüme okula göre falan değişiyormu maaşlar diye merak ettim çünkü benim duyduğum maaş iyi bir maaş şaşırdım doğrusu yorumlara. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    maaşı 2. plana it. sana yeni bişeyler katacak mı ? deneyim v.s kazanırsın. belki 2 yıl az maaş ile çalışırsın başka bi kapı açılır daha iyi bi firmaya geçersin. sıçrama tahtası olabilir senin için. yetiştirecek eleman arıyorlar da olabilir. iyi düşün.. para kısmı da önemli ancak 2. plana bırak parayı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: immeLmann

maaşı 2. plana it. sana yeni bişeyler katacak mı ? deneyim v.s kazanırsın. belki 2 yıl az maaş ile çalışırsın başka bi kapı açılır daha iyi bi firmaya geçersin. sıçrama tahtası olabilir senin için. yetiştirecek eleman arıyorlar da olabilir. iyi düşün.. para kısmı da önemli ancak 2. plana bırak parayı :)

Alıntıları Göster
    yeni mezun (veya 1 yıldan az deneyimli) herkese aynı maaş teklif ediliyor.
    çalışma şartlarına göre kesinlikle iyi bir rakam değil verdikleri. (aynı hafta görüştüğüm 2 yer daha olumlu dönüp aynı miktarı teklif etti bana mesela...)
    çinli değilseniz doğru düzgün yükselme imkanı sağlamıyorlar ayrıca.
    "deneyim olsun, cv'ye yazarım, bikaç şey kaparım" -> piyasadaki herkes bu ve bunun gibi şirketleri ve ordaki deneyeminizin değerini (gülerek karşılayacak kadar) iyi biliyor...

zaten, hep bu mantıkla hareket eden aklı evvel yeni mezunlar yüzünden, bir mühendise asgari ücret teklif etmeye utanmayan sevimli insanlar dolaşıyor piyasada... devam ediniz.

ha bir de, görüşmelerde artık overnight çalışmakla ilgili sorununuz var mı diye de sormaya başlamışlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninjate -- 25 Ağustos 2011; 2:55:41 >

• quote:

yeni mezun (veya 1 yıldan az deneyimli) herkese aynı maaş teklif ediliyor.
    çalışma şartlarına göre kesinlikle iyi bir rakam değil verdikleri. (aynı hafta görüştüğüm 2 yer daha olumlu dönüp aynı miktarı teklif etti bana mesela...)
    çinli değilseniz doğru düzgün yükselme imkanı sağlamıyorlar ayrıca.
    "deneyim olsun, cv'ye yazarım, bikaç şey kaparım" -> piyasadaki herkes bu ve bunun gibi şirketleri ve ordaki deneyeminizin değerini (gülerek karşılayacak kadar) iyi biliyor...

zaten, hep bu mantıkla hareket eden aklı evvel yeni mezunlar yüzünden, bir mühendise asgari ücret teklif etmeye utanmayan sevimli insanlar dolaşıyor piyasada... devam ediniz.

ha bir de, görüşmelerde artık overnight çalışmakla ilgili sorununuz var mı diye de sormaya başlamışlar...

Alıntıları Göster
    Sanırım daha açık sormam gerekiyor.. Ben sana nekadar teklif ettiler de bukdr öfkelendin( ya da komik buldun herneyse) onu merak ettim eğer burdan yazmak istemiyorsan özelden de msj atablirsin Ninjate arkadaşım.

immeLmann arkadaşa da katılıyorum fakat maaş konusu benim önem verdiğimden ziyade merak ettiğim bir konu oldu Nijate arkadaşım bilgilendirse sevinirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.