Şimdi Ara

Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
227
Cevap
15
Favori
40.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertkansimsek

bu setin toplam ağırlığı ne kadar ?

Pili 6.5-7kg ağırlığında
    Motoru 5-5.5kg var.

Bisiklet şu an 26kg. Boş ağırlığı 14kg idi...
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Pil ömrü idda edildiği kadar uzunsa fiyat-performans konusunda akülerden çok üstün bir teknoloji.

bu linkte lifepo - akü karşılaştırması var : http://www.elektrikliforum.com/lifepo-pil-vs-lead-acid-aku-karsilastirmasi/

orjinal link (ingilizce) : http://www.solarstik.com/stikopedia/stiktm-u/battery-school/solar-stiktm-battery-comparison

trafikte :

-meraklı bakışlar ve sorular.
    -ara sokaklarda "abi kaç basıyo-bi tur versene vs" salça olan çocuklar.
    -bazen ışıklarda kopup giden motorlarla yanyana gidince bir sonraki kırmızı ışıkta yapılan muhabbetler vs.

açıkçası insanları bu yeni "şeyle" tanıştırmak gayet eğlenceli. herhangi bir problem yaşamadım.

• muscol kullanıcısına yanıt
    bu sistem pedalla sürerken şarj işlemi yapıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertkansimsek

bu sistem pedalla sürerken şarj işlemi yapıyor mu?

yok yapmıyor ama şu yukardaki copenhag denen motor tamda o mantıkla çalışıyor ama çok pahalı ve bence 1000w lık bir motorun vereceği perfın yanından bile geçemez sadece yokuşlarda yardımcı olur.
    Merhaba, ben 26 inch tekerlekli bisikletime elektrik motoru taktırdım (bisikletim dağ bisikleti tarzında).
    Fakat usta yokuş çıkabilmesi için hub motor değilde zincirli sistem taktı.
    Yani elektrik motoruna zincir baglı. O da öndeki çarklardan birine.
    Şu an her tür yokuşu çıkabiliyorum (40 dereceye kadar). Fakat dik yokuşlarda vitesi en düşükte kullanmak zorundayım. Dolayısıyla hızı 10 km. yi geçmiyor.
    Bendeki sistemin tork u çok iyi ,ani gaz verince bisiklet şahlanıyor. Fakat azami sürat düşük. Maksimum 20-25 km arası.
    Merak ettiğim 48V 1000W Hub motorlu bisikletler de yokuş çıkabiliyor mu? Eğer çıkabiliyorsa 48V 1000w bir motor edinip eski sisteme veda edebilirim.
    Çünkü süratin 40-50 km ye kadar çıkabileceği iddia ediliyor. Caddeden giderken trafik açılırsa 30- 40 km hız gerekli olabiliyor.

NOT: 2 adet lityum iyon pilim var herbiri 24V 10A . (bir tanesi 1kg) Bunlar paralel bağlı , bu sayede 24V 20A çalışıyor.
    20 Amper sayesinde menzilim pedal çevirmeden 40-50 km yi buluyor. Eger 48V 1000w hub motor alırsam ,
    bu aküleri seri bağlamam gerekecek. O koşulda 48V 10A olacak ve 48V luk bahsedilen motoru kullanabileceğim.
    Menzil yarıya inecek. Ama yokuş çıkabilirsem hızı 2 ye katlamak adına değer.
    Zaten şimdiye kadar pedal çevirmeden günde 20 km den fazla yol yapmadım.

• hub motorlar mid-drive kadar güçlü olmuyor elbet ama belli bir açıya kadar yokuş tırmanabilir.

ben 20 derece civarında bir yokuşta tırmanış denemedim ve gayet rahat tırmandı. ( kendisi istanbulda gördüğüm en dik yokuşlardandır. şu linkteki yokuşhttp://harita.yandex.com.tr/-/CVf252pQ )

tabi 26inch tekerlekte aynı torku alamazsınız fakat hızınız daha yüksek olur. aşağı yukarı şöyle olur sanıyorum:

20inch -----> 50kmh maks hız. 25-26derece tırmanış
    26inch -----> 65kmh maks hız. 20derece tırmanış

elinizdeki pilleri seri bağlayarak kullanabilirsiniz.

ben de 1000w downhill bir bisiklet yapıp offroad yapmayı düşünmüyor değilim :)

• Teşekkurler. Bu veriler doğrultusunda sanırım bu işin en iyi çözümü 48v 1000w hub motor oluyor. Ebay de,Çin'deki üreticiler bu kiti 245 ile 300 dolar arasinda satiyorlar.(Türkiye'ye kargo 50 dolar) Gümrüksüz getirtilebilirse mükemmel olur.Galiba şansımı deneyeceğim.
    Not: ''Ne gerek var motorsiklet al'' diyen arkadaşlar için elektrikli bisiklet avantajlarını yazayım dedim.

1.Kaldirimdan veya bisiklet yolundan gidebiliyor.(arkamdan arabami geliyor stresini önler)
    2.Taşınabiliyor
    3.Vapur ve metroya (belli saat aralığında) binebilir.
    4.Yakıt derdi yok.
    5.İstendiği anda spor aracıdır(eve koşu bandı almaya gerek kalmaz).
    6.Herhangi bir kafede oturdugunuz yerin yanına park edilebilir.
    7.Tamiri ustasız yapılabilir.
    8.Yolda birakmaz. Akü biterse pedal var.
    9.Ehliyet ve cezalara tabi değil.
    10.Binerken bin türlü koruma ve kıyafet mecburiyeti yok.
    11.Motorsiklet gibi ileri sürüş teknikleri veya tecrübe gerektirmez.
    (Şimdilik aklıma gelenler bunlar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Almayı planladığım hub motor Adabis'te varmış. Ustaya derdimi anlattığımda bende var dedi.
    Bugün takıldı ve uzun yolda test ettim. 48V 1000W Golden Motor. Pedal desteksiz 50 kmh yi gördüm.
    Keyfim yerine geldi. Frene basınca gazı kesiyor. Motor gibi :) Ve sol tarafta , sabit hızla gitmek istendiğinde
    kullanmak için bir gaz sabitleyici düğmesi var.

Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar?

• Golden motor iyidir süper olmuş güle güle kullanın

Kendi pilinizi kullanabilidiniz mi?
    Kaça patladı?
    Bayırlarda test edebildiniz mi?
  • Teşekkürler. Bendeki pilleri seri baglayarak kullandım. Dik yokus denemedim fakat yukari eğimli yollarda hızdan taviz vermiyor. Gayet memnunum.Eski sistemi özlemeyeceğim kesin.

• Hub motorunu ikinci el bulamıyormuyuz türkiyeden peki onun yerine bildiğimiz asenkron motor takan oldumu deneme amaçlı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ewoli26

Hub motorunu ikinci el bulamıyormuyuz türkiyeden peki onun yerine bildiğimiz asenkron motor takan oldumu deneme amaçlı ?

Hub motorun birinci eli bile zor bulunduğu için ikinci el piyasası hiç yok.

mid-drive motorlar asenkron olabiliyor ancak hub motor kadar yüksek tork üretemediği için dişli sisteminden faydalanması gerekiyor. ve tabi gürültülü çalışıyor.http://turbobobbicycleblog.files.wordpress.com/2014/01/177-bafang-motor-right.jpg

• ewoli26 kullanıcısına yanıt
    Eğer Asenkron motor mid-drive motorla aynı şeyse ben denedim. Ekstra bir zincirle bisikletin öndeki çarklarından birine bağlıydı.
    Bisikletin çekiş gücü daha fazla oluyor. 850 W motorla bile her tür yokuş çıkılabiliyor.(aynı güçte hub motorun çıkamayacağı)
    Fakat sürat daha az. 850W mid drive ile hızım 25km idi , 1000W hub ile 50 ye rahat çıktı.

Aynı zamanda o iş evde yapılması zor bir iş. Mutlaka tecrübeli bir usta gerek.
    Eger dogru açılarla yerleştirilmezse problem çıkabilir.

Benim tercihim bisikletin orjinalliğinide yitirmemesi yönünde olduğundan, hub motor oldu.

Adabis te Fatih adında bir usta var. Arayıp 2. el ellerinde var mı sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbt55

Eğer Asenkron motor mid-drive motorla aynı şeyse ben denedim. Ekstra bir zincirle bisikletin öndeki çarklarından birine bağlıydı.
    Bisikletin çekiş gücü daha fazla oluyor. 850 W motorla bile her tür yokuş çıkılabiliyor.(aynı güçte hub motorun çıkamayacağı)
    Fakat sürat daha az. 850W mid drive ile hızım 25km idi , 1000W hub ile 50 ye rahat çıktı.

Aynı zamanda o iş evde yapılması zor bir iş. Mutlaka tecrübeli bir usta gerek.
    Eger dogru açılarla yerleştirilmezse problem çıkabilir.

Benim tercihim bisikletin orjinalliğinide yitirmemesi yönünde olduğundan, hub motor oldu.

Adabis te Fatih adında bir usta var. Arayıp 2. el ellerinde var mı sorabilirsin.

benim için önemli olan boş motor olsun bobinlerini kendim sararım hani yanık elinde olan varsa işe yaramayan benle irtibata geçebilir. bisiklete adepte etmek pek problem olmayacak ki ayrıca aklımda bi proje daha var onuda yürürlülüğe geçirebilirsem. tahmini 48v 1kw lık hub motoru ile yaklaşık 3 saat üzerinde bir hareket olacak belkide daha fazla önemli olan işlerimin biraz rahatlaması lazım.

• Eğer performansı veya menzili arttırıcı bir modifiye veya sistemi daha ucuza mal etme yönünde bir fikir varsa ileride paylaşırsan sevinirim.
    Her ne kadar şu anda ihtiyaç duymasamda öğrenmek isterim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbt55

Eğer performansı veya menzili arttırıcı bir modifiye veya sistemi daha ucuza mal etme yönünde bir fikir varsa ileride paylaşırsan sevinirim.
    Her ne kadar şu anda ihtiyaç duymasamda öğrenmek isterim. Teşekkürler.

inşallah sayın tbtt55 üzerinde epeydir çalışıyorum bakalım 1 sene içinde sonuç almayı planlıyorum ama tek sıkıntı eğer olsa bile maddi konuda biraz pahalıya kaçıyor ama hem çekiş performansı hemde uzun süreli menzili çok daha fazla olacağını düşünüyorum bakalım ya nasip.
  • arkadaşlar bu arada 10 gün kadar önce yeni bisikletime kavuştum :)
    Kron FD500DISC modeli ile 48v1000w kiti birleştirdim. bu sefer motoru arkada kullandım sonuç gayet başarılı :) bu sefer bisiklet 2kg kadar daha hafif oldu ve peddalaması da kolaylaştı pedalla rahat rahat gidilebiliyor.

Yeni bir hız canavarı doğdu :)

resimler görünmüyo DH'de link veriyorum.

http://imgur.com/a/C8MFO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muscol -- 18 Mayıs 2014; 12:42:34 >
  • merhaba yazını şimdi okudum bende ebaydan elektrik kiti almak istiyorum..
    Sen elektrik kitini alabildin mi ?
  • Ben kiti Adabis'te buldum ve taktırdım. Dışarıdan getirtmeye gerek kalmadı.
    muscol bisiklet ve kit toplam ne kadara mal oldu ? bu montajı sen mi yaptın yoksa bisiklet veya motor ustasına mı takdırdın?bunun yanında bisiklet pedal çevirilmediği takdirde max hızda kaç km gidiyor teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.