Hücre biçimlendir ile hücreye yazı tanımlıyorum. 8 yazdığımda görünen Genel Gider ( %8 ) oluyor. ama ben bu ( %8 ) kısmın içinci satırda gözükmesini istiyorum, yazıyı alta kaydır deyince olmuyor. nasıl yapılabilir, satır başı tanımlanabiliyor mu hücre biçimlemede?
Hücre düzenleme yapın (F2 yada hücreye çift tık) Daha sonra 8 'in önüne tıklayın. Alt tuşuna basıp enter'a basın. Yazdığınız değer bir alt satıra geçecektir.. :)
cdemir
kullanıcısına yanıt
hocam yanlış anlaşıldı galiba, o dediğini normal hücrede yapıyorsun, ben Hücre Biçimlendirme ekranında özel tanımlama yaptım hücreye, F2 ye basınca zaten yazılar gözükmüyor, sadece girdiğim değer gözüküyor. 8 yazdığımda "Genel Gider ( %8 )" gözüküyor ama F2 ye basınca değer 8 olarak gözüküyor.
uchihaitachi
kullanıcısına yanıt
Hücre biçimlendirmeye bildiğim kadarı ile satır ekleyemezsiniz. O yüzden hücre içinde Alt+Enter önermiştim.
Az önce denedim benim söylediğim gibi yapınca da özel biçimlendirme yok oluyor ve sadece alt satırda %8 görünüyor.
cdemir
kullanıcısına yanıt
aynen, ayrıca ben o 8 ile formül çektiriyorum, Alt + yapınca metin e dönüşüyori formüller patlıyor. Bill reiz koymamış bu özelliği demek, napalım
Hücreye Metni Kaydır uyguladıysanız ="Genel gider " & DAMGA(10) & A1 gibi bir formülle alt+enter uygulattırabilirsiniz. DAMGA(10) ==> satır sonu demektir.
akcan
kullanıcısına yanıt
ben hücreye direk 8 yazıyorum, farklı bi hücreden çektirseydim dediğiniz gibi olabilirdi teşekkürler,