Şimdi Ara

Hukuğu kazanmak Hangisinden daha kolay olur [DGS-LYS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene üniversite snavında conta yaktım, istediğim yer gelmedi gidip sınıf okuyacam, ama içimin bi köşesindede hukuk hep kalacak o yüzden ünide tekrar hazırlanıcam ancak adalet okuyup dgsden kazanma şansımda var gibi bilemedim ne yapacağımı
    sizce hangisinden kazanmak daha kolaydır ?

• LYS'den kazanmak daha avantajlı. Çünkü DGS'de zaten az olan hukuk kontenjanları bu yıl yarı yarıya azaldı. Ayrıca LYS'de bu yıl hukukun TM-3 puan türüne geçmiş olması sayısalı çok iyi olmayanlar için kolaylık oldu.
    Bir de 2 yıl Adalet okuduktan sonra kontenjan yüzünden DGS'yi kazanamamak insana daha çok koyar. O 2 yılda LYS'ye daha sıkı hazırlanılıp güzel bir yer kazanılır, üstüne kazanılan yerin ilk yıl dersleri geçilir. Hadi 2 yılın üstüne DGS'den hukuk kazandınız diyelim, o zaman da derslerinizin 1 yıllık kısmından muafiyet alabilirseniz şanslısınız. Çünkü her üniversitenin ders geçme sistemi farklı olduğu için muafiyet alabileceğiniz dersler üniversitesine göre değişiyor. Yani aradan geçen zamanı hesaplarsak, birinde kazanmak daha kolay + sınava hazırlık yılı dahil 5 yılda mezuniyet garanti iken diğerinde bunlar yok. Uzun lafın kısası, DGS'den hukuk kazanmak artık kumar oynamaktan farksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

LYS'den kazanmak daha avantajlı. Çünkü DGS'de zaten az olan hukuk kontenjanları bu yıl yarı yarıya azaldı. Ayrıca LYS'de bu yıl hukukun TM-3 puan türüne geçmiş olması sayısalı çok iyi olmayanlar için kolaylık oldu.
    Bir de 2 yıl Adalet okuduktan sonra kontenjan yüzünden DGS'yi kazanamamak insana daha çok koyar. O 2 yılda LYS'ye daha sıkı hazırlanılıp güzel bir yer kazanılır, üstüne kazanılan yerin ilk yıl dersleri geçilir. Hadi 2 yılın üstüne DGS'den hukuk kazandınız diyelim, o zaman da derslerinizin 1 yıllık kısmından muafiyet alabilirseniz şanslısınız. Çünkü her üniversitenin ders geçme sistemi farklı olduğu için muafiyet alabileceğiniz dersler üniversitesine göre değişiyor. Yani aradan geçen zamanı hesaplarsak, birinde kazanmak daha kolay + sınava hazırlık yılı dahil 5 yılda mezuniyet garanti iken diğerinde bunlar yok. Uzun lafın kısası, DGS'den hukuk kazanmak artık kumar oynamaktan farksız.

oovv son cümle olayı bitirmiş hocam
    bende bu sene gidicem ama istemediğim bir bölüme 2 yıl sıkı bi lys kassam diyorum iyi bi üniye girerim diye tahmin ediyorum, hem dolu dolu 4 sene üni hayatı yaşama fırsatım olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.