Şimdi Ara

Hukuk eski prestijini kayip etti mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
6.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tip okiyacak zekada,bilgi ve becerideyseniz hocam tip derim.ama bi dahaki seneye hazirlanacak gücü kendinizde bulamiyorsaniz hukuk her zaman prestijlidir bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salt iş bulma gücüne,prestijine,puanının yüksekliğine,parasına göre tercih yapmamak gerek. Önce iyice bir araştırmak lazım hukuk fakültelerinde hangi dersler okutulur bölümün amacı Nedir diye. Daha sonra benim bu derslere ilgim var mı okumayı araştırmayı seviyor muyum diye kendine sormalısın. Ondan sonra hukuk fakültesi mezunları ne işler yapar nerelerde çalışabilir diye bakmalı. Sonra düşünmelisin ben bu mesleği bir ömür yapabilir miyim bu mesleğe ilgim var mı diye. Eğer bu sorulara olumlu yanıt verebiliyorsan hukuk fakültesi tercih et.

Tercih döneminde insanlar genelde bunları araştırmadan puanına göre tercih yaparlar mesela hedefi pdr olan bir insan sırf fazla puan aldı diye hukuk tercih edebiliyor.

• Olay artık şu üniversite bu üniversiteden mezun olmak değil, nitelikli mezun olmak. Yukarıda arkadaşlar yazmışlar ama tekrar söylemek istiyorum; zaten Ankara, İstanbul, Marmara, Dokuz Eylül, Selçuk ve Gazi yaklaşık 4500 mezun veriyor her sene, toplamda ise her sene 10.000 hukuk Fakültesi mezunu var. Çok acı ama devlet okullarında artık nitelikli eğitim verilmiyor, en azından hukuk için konuşmak gerekirse kimse sizi Ankara Hukuk mezunusunuz diye işe almıyor, ekstra özellik istiyor. Bu ekstra özellik genellikle minimum bir yabancı dil, yüksek lisans ve iletişim kabiliyetleriniz. Bunlara ek olarak ikinci planda kalmak koşuluyla akademik bilginiz ve mezun olduğunuz okulun adı etkili oluyor. Yani demek istediğim hukuk fakültesinden mezun olmak kesinlikle yetmiyor, bu Ankara hukuk bile olsa. Özellerde bu nitelikli eğitim daha fazla, öğrenciye daha dolu bir eğitim hayatı sunabiliyorlar ama özelden kastım Bilkent, Koç, Özyeğin, TOBB, Bilgi, Yeditepe, Bahçeşehir gibi okullar. Bunların dışındaki ister devlet olsun ister özel olsun olay ne kadar çaba sarf ettiğinle alakalı. Sevdiğin işi yaparsan zaten başarılı olursun ama Ankara hukuğa girdim yada İstanbul hukuktan mezun oldum deyip iş yağmasını bekleme çünkü sektörde rekabet çok fazla ama hukuk fakültelerinde bir dil eğitimi verilmediği için sadece hukuk bilen insanın ne yazık ki çok bir değeri yok. Şunu da belirtmek istiyorum son olarak, devlet üniversitelerinde 600 kişilik dönemde hocalarının yüzünü görme ihtimalin ve diyaloğa girmen ihtimalin yok ve buna ek olarak bu insanlar dersler olmadığı zaman özellerde derse gidiyorlar bu yüzden de okulda bulamıyorsun. Bunun ne önemi var dersen de hocalarla birebir diyaloğa girebilmek iş yaşantısında çok büyük fırsatlar yakalama şansı doğuruyor.

• Çok Seviyorsan Oku Ama Para İçin Yapilacak Meslek Değil

• quote:

Orijinalden alıntı: KaburgaNecmi

Dostum ne istiyorsan iyi düşün ve onu kazanmak için uğraş ailen ve çevrenin bu kararda etkisi olmasın. 3 yıl makine mühendisliği okuduktan sonra bıraktım çünkü yazarken gerçekten istemiyordum. Bu tars bir okay yaşama ya da hayatının kalanını bu seçimle pişman yaşama
    naptın hocam neye geçtin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.