Şimdi Ara

Hukuk eski prestijini kayip etti mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
6.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hedefim ankara hukuk ama herkes vazgecirmeye calisiyor ailem mezuna kql seneye tip icin calis diyor ne yapcagimi bilmiyorum troller gelmesin lutfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuk okursan işsiz kalırsın, psikoloji işsiz kalırsın, iktisad işletme eşittir işsizlik, siyaset işsiz kalırsın kamu işsiz kalırsın pdr işsiz kalırsın... Mühendislik, sağlık, tıp ve mimarlık dışında hiçbir bölüm yok ki birileri muhakkak işsiz kalırsın dememiş olsun!

Bana göre ise bölümü hakkını vererek bitiren, sonuna kadar gayret eden muhakkak bir yerlere gelir. İsterse kpss olsun ve 100 kişiden 5 i torpilsiz, hakkıyla girsin, o 5 kişiden biri olmak şimdilik bizim elimizde.
  • Şu an ülkede neyin prestiji var ki hocam.
    sen hayallerinin peşinden koş. Sevdiğin işte başarılı olur sevdiğin işte zirvelerde yer alırsın.
  • Vatanaşığı48 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne heves biraktilar nede izim veriyorlar ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat senin hayatın kardeşim. Hele böyle bir ülkede yapmış olmak için yapmak pek olmuyor. Geri dönüşü olmuyor çünkü. Sınav sistemlerimiz dökülüyor eğitimde dünyanın rezalet ülkelerindeniz. bu yüzden ne yapacağına iyi karar vermek lazım ki sonra bir geri dönüş çok zor.
    Sen içinden geleni yap. Bu ülkeye hala savcı hakim avukat vb lazım. ve hukuk iş alanı konusunda çok çok geniş bir alan. Sevdikten sonra olur her şey :)
  • Dostum ne istiyorsan iyi düşün ve onu kazanmak için uğraş ailen ve çevrenin bu kararda etkisi olmasın. 3 yıl makine mühendisliği okuduktan sonra bıraktım çünkü yazarken gerçekten istemiyordum. Bu tars bir okay yaşama ya da hayatının kalanını bu seçimle pişman yaşama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hocam sen prestiji ne yapacaksın istediğin bölümü kazandıktan sonra?Tıp yazarsan mutsuz olursun iyi düşün.
  • Hukuk okursan işsiz kalırsın, psikoloji işsiz kalırsın, iktisad işletme eşittir işsizlik, siyaset işsiz kalırsın kamu işsiz kalırsın pdr işsiz kalırsın... Mühendislik, sağlık, tıp ve mimarlık dışında hiçbir bölüm yok ki birileri muhakkak işsiz kalırsın dememiş olsun!

Bana göre ise bölümü hakkını vererek bitiren, sonuna kadar gayret eden muhakkak bir yerlere gelir. İsterse kpss olsun ve 100 kişiden 5 i torpilsiz, hakkıyla girsin, o 5 kişiden biri olmak şimdilik bizim elimizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 22 Mart 2017; 13:37:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah hepinizden razi olsun valla haklisiniz

• Usta annem babam ve abim hukuk mezunu ben tıp okuyorum. Benim ailem ısrarla hukuk yazma dedi sanıldığı kadar kolay bir meslek değil ayrıca hukuçu sayısı da çok arttı eskiden iyiymiş ama şimdi yeni mezunların işi gerçekten zor diye düşünüyorum hukuk gerçekten istiyorsan iyi bir üniversite ve şehir gelirse yaz ama illa hukuk olucak diye özele, sevmediğin bir şehre falan gitme derim

• Ülkede tıp hariç nerede yoğunluk veya prestij kaybı yok kardeşim? Benim hedefim tıp veya hukuktu. İlk sene tıp için uğraştım yapamayınca mezuna kalıp hukuk için çalışmaya başladım. Başka bir bölüm okuma isteğim de yok. Bu ülkede hangi mühendislik dalında kesin iş sahibi olurum diyebilirsin mesela? Bu durum sadece hukuk için değil yani. Doğru,çok mezun var. Rekabet daha da artacak biz mezun olana kadar. Ama bu durum maalesef tüm bölümlerde var.

• dostum bak ne yap söyleyim mi hukuk bitir 4 sene boyunca bir yerde çalışıp para biriktir fransa veya almanyada master bedava orada masterını yap biriktirdiğin parayı da orada harcarsın türkiye ye döndüğün zaman en azından diğer mezunlara göre farkın olur
  • Tm de prestiji kalmış bölüm yok. Sayısalda birkaç üniversitenin mühendisliği ve tıp hariç prestijli bölüm yok.
  • ankara hukuku bitireceksin ve işsiz kalacaksın öyle mi?
  • Ankara hukuk kotu ha

• Allah sabır versin kardeşim, o nasıl bir aile öyle.

• Ankara hukuk mezunu halam (işsiz) 2 çocugunuda burssuz özel üniversitede hukuk okutturtuyor.Zaten avukatlar kac alır ki? Kadın ben daha 15 yaşımdayken bayramda 100 lira vermişti hiç unutmam.Senin ailen

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 420Haxorz. -- 22 Mart 2017; 17:45:35 >
  • 420Haxorz. kullanıcısına yanıt
    Ciddimisin hocam

• Sadece Ankara ve İstanbul hukuk 1000 den fazla adam alıyor her yıl.

Sen düşün gerisini...

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
     Hukuk eski prestijini kayip etti mi?

Hukuk işsizliği bana çok da fazla gelmedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.