Selam arkadaşlar. Nasipse bende 331. dönem kısa dönem ya da astek askerliğimi gerçekleştireceğim. 1yıl kadar erken bunları düşünmek için ama merak ettim. Aranızda hukuk fakültesi mezunu varsa; avukatlık stajımı yapıp da mı askere gideyim yoksa yapmadan mı? Hukuk Fak. mezunları ya da avukatlar ne iş yapar askerde?
325., 327. ve 329. dedelerime hayırlı tezkereler...
ben söyliyeyim birtane bizim birlikte vardı oda eleman 13 ay yapmış askerliğini askerdeyken mezun olmuş bunu bizim ilçeye jandarmanın adli işlemlerini takip etmesi için görevlendirmişlerdi zaten 1 hafta sonrada evine postaladılar
quote:
Orjinalden alıntı: TIGERSHARK
ben söyliyeyim birtane bizim birlikte vardı oda eleman 13 ay yapmış askerliğini askerdeyken mezun olmuş bunu bizim ilçeye jandarmanın adli işlemlerini takip etmesi için görevlendirmişlerdi zaten 1 hafta sonrada evine postaladılar
avukat mıydı?
valla okulu askerde bitirdiği için kendisini baroya kaydettiğini zanletmiyorum sadece hukuk fakültesi mezunuydu galiba 19 mayıs üniv.'di aslında tücarmış kendisi bir yandanda tahsilimi bitireyim demiş bu 28 yaşına kadar mezun olamayınca bunu askere almışlar kendisiniyle dostluğum yoktur konuşmuşluğum vardır sadece
bizde iki tane var. ikisi de 2 yıllık hakim. biri protokol nizamiyede akşama kadar giren çıkanı kaydediyor. diğeri ise idari işlerde hukuk danışmanlığı yapıyor.
Avukatım . KD yaptım. Nizamiyeciydim.
Mezunum,stajı durdurum ve askere geldim..şu anda giresun il jandarma da kısa dönemim.. avukatlık stajını yapıp yapmaman pek önemli değil,çünkü burada sana avukat diyorlar ve belgelerde avukat diye geçiyorsun :) kısaca istediğin zaman gelebilirsin farketmiyor..zaten kısa dönemlere mümküm olduğunca masa başı iş vermeye çalışıyorlar..