Şimdi Ara

Yedek subay mi oldum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- Arkadaşalr ben bu yıl üniversite mezunu oldum ve kısa dönem askerlik yapmak istiyorum. neyse askerlik şubesine gittim dün ve bana muayene olupta imzalanması için son yoklama belgesi verildi. gittim muayene oldum, doktor göz numaram büyük diye askeri hastaneye sevk yazdı. neyse, sonra ben bi belegeye bakiyim dedim sağ üstte tükenmez kalemle yedek subay aday adayı yazıyo. sanırım bunda bir sorun yok, her kısa dönem isteyen için bu yazıyor diye biliyorum. ama belgenin orta kısmında "statü: yedek subay" yazıyor. bildiğim kadarıyla yedek subaylar 12 ay yapıyor, ben kısa dönem istiyorum. yanlış mı yazdılar acaba? bugün yine gittim hem belgeyi teslim etmek, hemde bunu sormak için ama oradaki bir görevli ile sohbet ediyordum ve göz için sevk olacağımı duyunca "boşuna sırada bekleme" askeriğ hastaneye git diyecekler dedi.oradaki belgeyi teslim edeceğim kişiyle hemen 2 saniye araya sokup görüştürdü, askeri hastanenin telefonunu falan aldım vs. o sırada aklıma da gelmedi bu yedek subay olayını sormak. bu olayla ilgili bilgsi iolan varsa aydınaltsın lütfen.

2- bide tarih meselesi var.ben kasım dönemi için başvurdum. kağıdın üzerindeki "şube genel er celp dönemi: 2015 şubat" yazıyo. ama kağıdın arkasındaki bir bölümde "celp dönem tercihiniz: kasım 2014" yazıyo. burdanda bir sıkıntı çıkmaz dimi? şubata vermesinler beni?

askerlik konusunda bilgim çokçok az (gördüğünüz gibi:)). cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mevcut bilgimle yanıtlayayım kardeşim :) Yedek subay aday adayı yazıyordu bende de. Tecilimi geçtiğimiz günlerde bozdurup işlemlerimi tamamladım. Kasım celbinde askerim. Sana önerim Kasım için alım yapıldığı zaman gidip işlemlerini yaptır. Bu yıl için 15 Ağustos'a kadar başvurularda Kasım celbine alıyorlardı mesela. Gelecek yıl bunu takip et. İnşallah sen bunlarla uğraşıyorken ben askerden çoktan gelmiş olurum :) Yedek subay olup olmadığını da zaten gitmeden önce öğreniyorsun. Benim 27 Ekimde belli oluyor örneğin.
  • hocam tam okumamışsın sanırım yazımı. ben zaten başvurumu yaptım, muayene falanda oldum bu kasımda gidicem askeri hastanede bi terslik çıkmazsa. yanlız bana verilen son yoklama belgesinde statü kısmında yedek subay yazıyo. her kısa dönem isteyende böyle mi bu? bilen varmı?
     Yedek subay mi oldum?
  • Kısa dönemlerin hepsi yedek subay adayıdır.Kısa dönemde çıkabilir.
  • thespell T kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam. statüde direk yedek subayı görünce insan bir acaba diyor:)
  • şubede memur işlem yaptırırken sorması lazım yedek subaylık istiyormusun diye bana sormuşlardı hayır dedim kısa dönem yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.Vergo

hocam tam okumamışsın sanırım yazımı. ben zaten başvurumu yaptım, muayene falanda oldum bu kasımda gidicem askeri hastanede bi terslik çıkmazsa. yanlız bana verilen son yoklama belgesinde statü kısmında yedek subay yazıyo. her kısa dönem isteyende böyle mi bu? bilen varmı?
     Yedek subay mi oldum?

İnş ikimize de kısa dönem çıkar kardeşim :) Ama arkadaşın da belirttiği gibi son anda belli oluyor o durum. Ekim sonunda göreceğiz artık ne olacaksa :)

• Bende bugün yüksek lisans için tecil ettirdim bende de aynısı yazıyor. Normalmiş o zaman şaşırmıştım görünce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.Vergo

hocam tam okumamışsın sanırım yazımı. ben zaten başvurumu yaptım, muayene falanda oldum bu kasımda gidicem askeri hastanede bi terslik çıkmazsa. yanlız bana verilen son yoklama belgesinde statü kısmında yedek subay yazıyo. her kısa dönem isteyende böyle mi bu? bilen varmı?
     Yedek subay mi oldum?

Kardeş senin şube genel er celp dönemi şubat yazıyor kağıtta. Kasım dönemi için başvurup şubatta gitme ihtimalimiz de mi var?

• Keşke bu kadar basit olsa :))) Her şey 23 Ekim'de belli olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.