< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER (Sadece gerçekçi yanıtlar) (13. sayfa)
-
-
Derdin paraysa Hukuk mutlu etmez seni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eniştem 30 yaşında, kuzeni avukat ve hukuk bürolarına eşit payda ortaklar diye biliyorum. Eniştemin altında Mercedes cla 2018, Renault clio 2013, şu an enflasyondan dolayı fiyatında aşırı şişme olsa da 2.5 milyon liralık evleri var. Ayrıca istedikleri her yerde yemek yeme, gezme gibi şeyleri söylemeye gerek yok sanırım.
Ek olarak yeni mezun olmuş, mezun olalı 1 sene olmuş kuzenim var. Nişanlısı ile birlikte hukuk büroları var. Kardeşim kuzenimin yanında getir götür işini yapmak için çalıştığında büroya haftada en az 3-4 farklı kişinin geldiğini ve onlardan para aldığını söylerdi.
Neyse bu iki örnekten sonra hukuku bırakmış biri olarak pişman mıyım, değilim. Ben de ne eniştemdeki gibi ne de kuzenimdeki gibi özgüven ve çene var. Hukuk bitirseydim maaşlı çalışan olmaktan öteye gidemezdim diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Enişten 10 yıl önce mezun olmuş olmanın kaymağını yiyor. 10 yıl önce Hukuk bitirmek muhteşem bir şeydi. Yeni mezun olan kuzeninin çok bir şey kazandığını sanmıyorum. Evet yeni mezun olarak maaşlı çalışandan öteye gidemezdin, iyi yapmışsın.
-
Hocam yeni mezun olan kuzenime dek ben de sizin gibi "eskiden mezun olmak vardı be " diye düşünüyordum. Ancak yeni mezun olan kuzenim "yalan söylemiyorsa" çok iyi paralar kazanıyor. Bundan dolayı artık fikrim değişti. Bir insan kendini hangi alanda yetenekli hissediyorsa ve o alanda iddialıysa o bölümü tercih etmemesi için bir sebep göremiyorum. Ama ortalama bir insan hiçbir alanda kendini yetenekli ve iddialı görmüyorsa daha garanti alanlara yönelmeli ve dediğiniz gibi hukuk bu alanlardan biri değil artık.
Kuzenin binde bir sadece. Çok çeşitli faktörler onu mevcut konumuna getirmiş olabilir. Kaldı ki yeni mezun biri de deli paralar kazanabilir, bu imkansız değil. Ama nasıl? Ailede hukukçu olabilir, ki var. Enişte hukukçu, belki başkaları da var. Çevre çok geniştir, dernek, siyasi parti ve vakıf bağlantıları vardır yahut babasının çevresi geniştir. Sosyal medyayı aktif kullanıyordur. Nişanlısı sayesinde dosya alıyordur. Çok çeşitli faktörler olabilir. Önemli olan geri kalan. Genç Avukatlar bugün sürünüyor. Herkes kuzenin kadar şanslı değil. İstisnalar kaideyi bozmaz. Şu an mevcut kaide, genç Avukatların oldukça zor bir durumda olduğu.
Hocam saydığınız faktörler arasında biri hariç hepsi gerçekten var. Sadece eniştemle kuzenim arasında bağlantı yok. Kuzenimin çok çeşitli vakıflarla, partilerle, derneklerle ilişkisi var/vardı.Nişanlısı sayesinde birçok dava da aldığı oldu.quote:
Orijinalden alıntı: Det.Harvey BullockKuzenin binde bir sadece. Çok çeşitli faktörler onu mevcut konumuna getirmiş olabilir. Kaldı ki yeni mezun biri de deli paralar kazanabilir, bu imkansız değil. Ama nasıl? Ailede hukukçu olabilir, ki var. Enişte hukukçu, belki başkaları da var. Çevre çok geniştir, dernek, siyasi parti ve vakıf bağlantıları vardır yahut babasının çevresi geniştir. Sosyal medyayı aktif kullanıyordur. Nişanlısı sayesinde dosya alıyordur. Çok çeşitli faktörler olabilir. Önemli olan geri kalan. Genç Avukatlar bugün sürünüyor. Herkes kuzenin kadar şanslı değil. İstisnalar kaideyi bozmaz. Şu an mevcut kaide, genç Avukatların oldukça zor bir durumda olduğu.
Hocam benim demek istediğim, kuzenimin bir istisna olmasını biliyorum ve kendisinin de bir istisna olacağına inananların hukuk okumasında sakınca görmüyorum. Yani çok ama çok sosyal olan, kuzenim gibi partilerle, vakıflarla arasını iyi tutan, çok kolaylıkla sosyal çevre edinen birisi için hukuk neden okunmasın ki?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Öyle biri elbette okusun ama çevre faktörünün yanında para faktörü de önemli. Belli ki kuzeninin para derdi yok. Zira bu devirde ofis kiraları, vergiler, sigorta primleri vs. derken maliyetin altından kalkmak mümkün değil. Ciddi bir gelirin olmazsa ilk aylarda komple eksi yazarsın.
Teziniz ne hakkında hocam?
-
O kısmı bilmiyorum, o kadar samimi değilim.
AİHM Kararları Bağlamında Adil Yargılanma ve Özel Hayata Saygı Haklarının Çatışması
-
tek derdim para değil de, gerekli kriterleri yerine getirip aihm'de yer almak isterim mesela, bu çok imkansız mı?
-
Neden imkansız olsun. Ancak gerekli kriterler sandığından daha ağır, akıcı düzeyde İngilizce ve Fransızca bilgisi. İyi okullarda Yüksek Lisans, Doktora eğitimleri. Çok iyi bir İnsan Hakları Hukuku bilgisi. Yani bundan 20 yıl sonra falan ancak olur. Tabi 20 yıl içinde bu saydıklarımın hepsini halletmen lazım.
Merhabalar Avukat Bey, sitede çok çok yeniyim umarım yazdıklarıma yanıtınızı görebilirim 🥲
Ben bu sene EA'ta 48 bin sıralama yaptım, hiç beklediğim gibi değildi vs vs ama mezuna bırakmayı düşünmüyorum. Tüm yazdıklarınızı okumuştum sınav bitiminde ve bana da yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
Öncelikle ilk hedefim ortalama bir devlette okumak ama hukuk sıralamaları son 2 senedir o kadar sapıyor ki her ihtimali göz önünde bulundurmam gerekti. İlk 5 tercihime gelmesi mümkün olmayanları yazdım ama sonrası biraz karışık oldu. Yalova hukuku mu Tekirdağ'ı mı öne yazsam bilemedim (Sıralama olarak Tekirdağ daha yüksek ama Yalova daha iyi gibi geliyor) Bugün de Altınbaş Üniversitesi'nin kampüs turuna gittim, Yalova'nın önüne mi yazsam acaba dedim Özel okulların (Yeditepe gibi) yüzde elli burslularını sonlara yazmayı düşünüyorum hem malum ücretler yüzünden hem de hazırlığın vakit kaybı olacağını düşündüğümden (yatay geçiş için). İnşallah yardımcı olabilirsiniz, bu iş labirentte olmaktan farksızmış. Şimdiden teşekkürler.
-
Sevgili kardeşim, dert etme yanındayız. Altınbaş'ı önermiyorum. Tekirdağ Üniversitesi yeni kurulmuş bir okul. Yalova bu denklemde bana daha iyi geliyor. Tabi seçim senin. Başarılar dilerim.
Hocam teşekkür ederim. Aklımda bir de Ticaret, Altınbaş ve Yeditepe %50'lilerini sonlara yazmak var. Üçü arasında sıralama nasıl olmalı? Kesinlikle şunu okuyabilirsin (memnun kalırsın) dediğiniz ücreti dudak uçuklatmayan bir vakıf var mı
-
izmir ekonomi hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Hocam merhaba, bugün bir staj görüşmesine gittim, 8.30-18.30 çalışma saati, haftanın 6 günü mesai, haftalık 150 tl ücret. 150 tl prim (haftalık mı aylık mı anlamadım) bazen ilçe adliyelere gitmek vs de vardı, kabul etmedim, sizce hata mı yaptım? 2. Sınıfa geçtim, çalışma şartları bana çok zorlu geldiği için kabul edemedim, siz ne düşünüyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilemiyorumaltanb -- 1 Ağustos 2022; 20:19:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Naptı ki kuzenin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X