< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER (Sadece gerçekçi yanıtlar) (16. sayfa)
-
-
Fırsat varken okulu bırakın. Kafanızı duvarlara vurucaksınız. Buna harcıyacağınız zamana emeğe yazık. Size toplum sadece başarılı mersedese binen kıyak avukatları hakimleri göstericekler. sizinde ağzınzdan salya su akıcak.
Yapmayın etmeyin. Gidin dışarıda çok diil 3 tane rastgele avukatın bürsouna adamlara sorun bu meslek girmeye okumaya değer mi diye. Ondan sonra zaten soluğu baba evinde alırsınz.
-
Okumayın yapmayın diyorsunuzda bu millet ne yapsın onu da söyleyin o zaman. Her şeyin sıkıntılı olduğunu herkes biliyor zaten önemli olan çözüm üretmek. Yoksa yazdıklarınızın kahvede boş boş konuşan dayıların söyledikleri gibi, bir ehemmiyeti yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Beni milletvekili hükümet adamı falan mı sandınız. Ben nie çözüm makamı oluyorum. Bana ne gitsin simit satsın kalabalık yerde. İnek beslesin.
Ben 43 yaşındayım bu söledinize hiç bir zaman çözüm görmed,m bulamadım. Burası kaos burası ortadoğu. Tek bir çözüm var yurtdışına kaçmak gerisi teferruattır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 14 Nisan 2024; 14:22:30 > -
Arkadaşlar hukuk okumuş biri olarak yazıyorum bunları. Hukuk okuması güzel, eğitimin insana kattıkları değerli fakaaat sonucunu alma konusunda sizi ne kadar tatmin eder bilemiyorum. Hukukun alanı çok geniş mi? Evet. Fakat ona bakarsanız her yerde elektrik her cepte telefon var bu düzlemde elektrik mühendisliği veya haberleşme mühendisliği okunması gerekli diyebiliriz. Yukarıda "üstad"larımız açıklamalarını yapmış konuyu uzatmaya gerek yok.
Peki ne yapalım?
1-Hukuk çap yapılacak bir bölüm olarak düşünebilirsiniz. Nasıl mı ? iyi bir öğrenci olup başka alanlardan (işletme, ybs, ekonomi vb.) hukuk bölümüne dahil oalrak. Zor mu ? bence değil çünkü herkes tembelleşmiş hele üniye başlayan tayfa kendini kaybediyor. Akıllı olun çap yapmaya bakın.
2- İkinci meslek olarak hukuk okunabilir. Hayat tek bir şans tanımaz. Bugün devrin gerektirdiği şeyi okursun sonra tekrar girer sınava hukuk bitirirsin. Devam zorunluuğu yok. Her şey kitapta belli oturup çalışacaksınız.Tim mesele bu. yapa mıyım demeyin yaparsınız. Yeter ki istekli olun.
3- Çok iyi okullara girmek faydalı olacaktır . Şimdi size bbir örnek : Çok iyi bir firmaya iş başvuru yaptım insan kaynaklarındaki hanımefendi Galatasaray Siyaset mezunu idi. Şimdi ne alaka bu iki alan ? biri siyaset biri insan kaynakları... Fakat mesele orada zaten. Siyaset okudun diye o işi yapacaksın diye kural yok . Dil kasarsın sertifikalar alırsın kurslara gidersin ispatlarsın kendini etiketin de GSÜ olur. Başka bir örnekte bir bankaya başvurduğumda oradaki işe alım yapan yönetici Edebiyat mezunu idi . Tabiki Boğaziçi mezunu. Uzar gider.
Herkese kolay gelsin.
-
Siz bankada uzman-müfettiş gibi bir görev yapıyorsunuz galiba. avukatlık için başvurduysanız nasıl başvuru yapabilirim bilgi verebilir misin?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X