Şimdi Ara

HUKUK KAZANANLAR BURAYA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
11.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

quote:

Orijinalden alıntı: -burak

Ankara Hukuk.

Hacettepe Ankara'yı geçer diyenler için söylüyorum sadece Ankara'nın prof. sayısı(35) Hacettepe'nin(yanlış saymadıysam 21) tüm kadrosundan fazla eğer bu durumda ileride Hacettepe Ankara'yı geçerse sadece sağladığı olanaklar sayesinde geçer zira eğitim açısından Ankara ile yarışabilecek durumda olduğunu sanmıyorum.

Bu sene Ankara'nın arkasında olmasında ise 80 kişi almasına bağlıyorum ileride o sayı artarsa geriler diye düşünüyorum.

Konuyu Ankara-Hacettepe tartışmasına da çevirmek istemem

Herkese hayırlı uğurlu olsun.
    Her sene 820 kişinin kaydolduğu bir bölüme müsaade edin de o oranda öğretim elemanı alınsın. Hacettepe'nin nüfusu zaten 82 olacak ilk sene. Ankara'da okulu uzatanlarla birlikte bu sayı 3500 civarında olur herhalde.

İkincisi; ünvana bakarak kişilerin bilgi düzeylerini, kapasitelerini ölçemezsiniz. Misal; ben size bir doktor gösteririm, bölümdeki doçentlerden utanırsınız. Bu sıkça görülen bir durum. Mühim olan size almanız gerekenleri verebilmesi ve bunu yaparken sizi bölümden soğutmamasıdır. Ankara'dan mezun olanlara kamu sınavlarında kolaylık sağlanmıyor, bunu anlamaya çalışın.

Hacettepe ilk senenin amatörlüğünü ne kadar çabuk atlatırsa, sıralamada o kadar çabuk yükselecektir.

Evet tabiki de ölçemezsiniz ama üniversite tercih ederken kadrodaki ünvanlara bakmak gerekiyor. Sizin dediğiniz durum evet doğru size bir şey veremedikten sonra ne olduğunun önemi yok ama hocadan dersi almadıktan sonra bunu anlamanın yolu olduğunu sanmıyorum.

Kamu sınavlarında kolaylık sağladığı konusuna gelince ben zaten öyle bir şeyden bahsetmedim.

@the_gunner

Proflara baktım 5 tanesinde verdiği ders yazmıyor diğerlerinde verdiği ders kısmı var ama benim 4 yıl sonunda hepsi dersime girmiş oluyor mu orasını bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkLord

Hemen Hacettepe - Ankara tartışması başlamış bile. Lan Ankara Hukuk, İstanbul Hukuk bunlar birer ekoldur. Ankara Hukuk 1925'te kurulmuştur. Köklü bir fakültedir. Hacettepe'nin Ankara'nın hemen ardında olmasının sebebi sağlayacağı burs, bilgisayar ve yurttur. Ve tabii ki 82 kişi alması. Ben de sırf bunlar için ikinci sıraya Hacettepe yazmıştım. Ama yok az kişi alıyor yok şu kadar hoca var, eğitimi şöyle, tüy, yün, kıl... geçiniz bunları. B.k attığın okul Ankara Hukuk. Bence bir kendine gel, yüzünü yıka. Dışarıda da kurma bu cümleleri, adamı makaraya alırlar aslan parçası.

Kim alınıyorsa alınsın. Ki Hacettepe ve Ankara ikileminde kalmış birisi olarak yazıyorum bunları. Kararım Ankara oldu tabii ki. Ama Hacettepe ciddi şekilde düşündürdü. Eğitimi için değil, bilgisayar ve burs için.

sen sadece kendini avutuyorsun :) şu konusma tarzına bak bi de senden hukukçu olcak :) hacettepe ye yerleşmiş olsan hacettepe yi böyle savunurdun.kimse ayranım ekşi demez.

ama çok toyca konuşuyorsunuz.henüz yaşınız küçük.dışardan bakan biri olarak söylemek istiyorum.fakültelerin,ya da tüm okullar diye genelleme yaparak söyleyeyim, başarılarını ölçen en onemli kıstas onların akademik kadrosu, kuruluş tarihi, sağladığı imkanlar, yeri, binası vs filan değil sahip olduğu öğrenci profilinin kalitesidir.özellikle hukuk fakültesi için tam bir kıyas olur.çünkü dicle hukuk da aynı ankara hukuk da aynı ictihatları öğretir.90li yıllarda dicle hukuka ankaradan hocalar gelir dersler verirdi.hoca değişimi tarzi bir program uygulandı yıllarca.ama bu dicle yi ankara nin önüne geçiremedi daha az öğrenci aldığı halde.ayni imkanlara hemen hemen sahip olmasalar bile bu kadar fark nerden geliyordu öğrenci profilinden.ankarayi kazanan çocuklar daha kapasiteli veya idealist olduklarından o kalabalık sıralarda bile kendilerini geliştirmeye daha açıklar ve yapıyorlar.hacettepe nin puanına göre iyi yolda olduğunu söyleyebilirim.fakülteyi geliştiren öğrencisidir.hacettepe seneye 460 barajını yakalasin ankarayi geçer ilerde.eğer aynı profile sahip iki okul olurlarsa orda devreye okulun imkanları girer işte.ogretim kadrosu çok mühim değil kişi kendini geliştirmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ViRüS84

quote:

Hemen Hacettepe - Ankara tartışması başlamış bile. Lan Ankara Hukuk, İstanbul Hukuk bunlar birer ekoldur. Ankara Hukuk 1925'te kurulmuştur. Köklü bir fakültedir. Hacettepe'nin Ankara'nın hemen ardında olmasının sebebi sağlayacağı burs, bilgisayar ve yurttur. Ve tabii ki 82 kişi alması. Ben de sırf bunlar için ikinci sıraya Hacettepe yazmıştım. Ama yok az kişi alıyor yok şu kadar hoca var, eğitimi şöyle, tüy, yün, kıl... geçiniz bunları. B.k attığın okul Ankara Hukuk. Bence bir kendine gel, yüzünü yıka. Dışarıda da kurma bu cümleleri, adamı makaraya alırlar aslan parçası.

Kim alınıyorsa alınsın. Ki Hacettepe ve Ankara ikileminde kalmış birisi olarak yazıyorum bunları. Kararım Ankara oldu tabii ki. Ama Hacettepe ciddi şekilde düşündürdü. Eğitimi için değil, bilgisayar ve burs için.

sen sadece kendini avutuyorsun :) şu konusma tarzına bak bi de senden hukukçu olcak :) hacettepe ye yerleşmiş olsan hacettepe yi böyle savunurdun.kimse ayranım ekşi demez.

ama çok toyca konuşuyorsunuz.henüz yaşınız küçük.dışardan bakan biri olarak söylemek istiyorum.fakültelerin,ya da tüm okullar diye genelleme yaparak söyleyeyim, başarılarını ölçen en onemli kıstas onların akademik kadrosu, kuruluş tarihi, sağladığı imkanlar, yeri, binası vs filan değil sahip olduğu öğrenci profilinin kalitesidir.özellikle hukuk fakültesi için tam bir kıyas olur.çünkü dicle hukuk da aynı ankara hukuk da aynı ictihatları öğretir.90li yıllarda dicle hukuka ankaradan hocalar gelir dersler verirdi.hoca değişimi tarzi bir program uygulandı yıllarca.ama bu dicle yi ankara nin önüne geçiremedi daha az öğrenci aldığı halde.ayni imkanlara hemen hemen sahip olmasalar bile bu kadar fark nerden geliyordu öğrenci profilinden.ankarayi kazanan çocuklar daha kapasiteli veya idealist olduklarından o kalabalık sıralarda bile kendilerini geliştirmeye daha açıklar ve yapıyorlar.hacettepe nin puanına göre iyi yolda olduğunu söyleyebilirim.fakülteyi geliştiren öğrencisidir.hacettepe seneye 460 barajını yakalasin ankarayi geçer ilerde.eğer aynı profile sahip iki okul olurlarsa orda devreye okulun imkanları girer işte.ogretim kadrosu çok mühim değil kişi kendini geliştirmeli.

Evet Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığım için kendimi avutuyorum. O kadar üzgün ve pişmanım ki bilemezsin. İyi güldürdün sabah sabah.

Ne kendini avutması arkadaşım? Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, benim üç yıldır takip ettiğim bir bölüm. Sınava üçüncü girişimdi. Üç yıl boyunca, lisans eğitimine başlamasını bekledim. Daha öncesinde lisansüstü eğitim veriyordu. Bu yıl, bölümün lisans öğrencileri alacağını duyurdular. Burs, bilgisayar vb. duyuruları da yaptılar ve aklımı çeldiler. Zaten az çok tahmin etmiştim, bu yıl oluşacak olan taban başarı sırasını. Tercih listesinde bir ve ikiyi sürekli değiştirdim ama sonra mantığım ağır bastı. İstediği kadar burs versin, imkan sağlasın, orası bu yıl lisans eğitimine başladı ve dolayısı ile aksamalar olacak. Ve bu çok normal. Sonuçta lisans eğitimine yeni başlıyor. Peki puanı neden İstanbul'u geçti biliyor musun? Çünkü söylediğim gibi, bilgisayar veriyor, yurt sağlıyor, sadece 80 kişi alıyor. Seneye aynı imkanları sağlamayacağına göre, gerileyecek. İstersen seneye bu başlık altında görüşürüz. Ankara Üniversitesi de 80 kişi alsın, bak bakalım ilk 500'den aşağıyı görüyor mu o zaman? Yani bunlar, "Benim babam, seninkini döver." temalı konuşmalar değil, gerçekler.

Nerede okuduğunun önemi yok, hukuk hukuktur demeye getirmişsin lafı. Sen niye Marmara Üniversitesini yazdın o zaman? Dicle yazsaydın ya? Baya kaliteliymiş hani? Yani demiyorsun ki benim derdim polemik yaratmak, böyle şeylerle uğraşıyorsun. Dikkatli okusaydın yazımı, başında bu tartışmanın anlamsızlığından dem vurduğumu görürdün. Daha okulu kazanır kazanmaz "sidik yarıştırmanın" manası nedir? Yok Ankara'yı geçecek, şu bu demenin mantığı nedir? Birileri kendisini avutuyor evet ancak o kişi ben değilim sence? Benim durup dururken gelip de, " İyi ki Ankara yazmışım, müthiş, en iyi fakülteye ben girdim." yazdığımı gördün mü? Görmedin, göremezsin de. Sonuçta şu sınava üçüncü girişim ve belli bir olgunluğa erişmiş durumdayım. Ayrıca sen şu üslubun ile hukukçu olabileceksen, yani genel hukukçu profili buysa, sanırım ben hayli hayli olabilirim sence arkadaşım? Bak istediğini almışsın, seviniyorsun, hakkındır tabii ki, ancak polemik yaratma. Tekrarlıyorum, yukarıdaki yazım polemik yaratma amaçlı değil. Ancak Ankara Hukuk'a laf etmeden önce de şöyle bir düşünmek lazım.

• quote:

Liseden yeni çıktınız, atarlanmanız normal. Zaten forumun büyük bir kesimi atarlı şu sıralar. Sonuçlar birçok kişiyi üzdü, sıkıntı çok. Diğer taraftan birçok kişi de ilk tercihinde isabet buldu, heyecan çok, anlıyorum.

Aslan parçası yakıştırması için teşekkür ederim. Türk milleti sever zaten hayvan içerikli yakıştırmaları. İyi niyetle yaklaşıyorum.

Lâkin burada bir sıkıntı var; yeni yetmeler olarak çok çabuk galeyana geliyorsunuz. Kimsenin bir diğer okula çamur atması söz konusu değil. Sıralamadan bahsediliyor. Bir okulun sıralaması ne kadar yüksek olursa, kalifiye öğrenci sayısı da o oranda artacaktır. Yani bir sınır var ve o sınır yükseldikçe, öğrenciler de bir noktada nerede olduklarının farkına varacaklardır. Ha, Hacettepe'yi kazanan her adam kalifiye diyemeyiz elbette ama ortada bir gerçek var ki, 500 puan alan adam Hacettepe'yi yazmışsa, bu, beklentinin yüksek olduğunu gösterir. Sakarya'da da hukuk fakültesi var artık. Peki puanlarına bakan oldu mu? Birçok kişi bakmadı bile. Bakarsanız, aradaki farkı görürsünüz. Bölüm daha ilk senesinde böyle adamları kendine çekebildiyse, bu, bölümün kabuk değiştirmesini kolaylaştırır. Beklentisi yüksek olan kişinin, bölümün gelişimine katkısı da o oranda olur. Taban puan yüksekse, kadro yapılanması da o yönde ilerler, kalifiye hale gelir. Sadece bölümün değil, okulun da reklamıdır bu. Dahası, seneye taban puanı yükseltmek isteyecektir Hacettepe eminim ki. Başarı, başarıyı çeker.

Allah aşkına, kim Hacettepe'nin eğitiminden bahsetti ki burada akıl vermeye kalkıyorsunuz insanlara? Henüz lisans eğitimine başlamamış bir bölümün eğitimi hakkında kim, ne söyledi? Ben tek tek yazdım asıl sebepleri. Kimsenin de itiraz etmeyeceğine eminim. Bu kadar köklü fakültelerdi madem, neden ikinci sıraya Marmara ya da İstanbul'u yazmadınız? Adama gülmezler mi İstanbul ya da Marmara dururken Hacettepe mi yazılır bilgisayar ve burs için diye? Burada mukayese edilen şey, hepsinden önce imkanlardır. Eğitim için sadece öngörüde bulunabiliriz, ötesi namümkün.

Demem o ki; çabuk gaza gelmeyin. Önce bir oturun, düşünün, ben ne yazıyorum arkadaş diye. Analitik düşünmeyi yavaş yavaş öğreneceksiniz ki hukukta bu esastır. Öyle esip gürleyerek, sağa-sola kontrolsüzce girişerek, sadece ve sadece kendinizi küçük düşürürsünüz. Okul her şeyden önce bu yönünüzü törpüleyecektir zaten. Sizin gibi düşünmeyen bir sürü insan göreceksiniz ve otokontrol mekanizmanız gelişecek.

• Marmara Hukuk
  • marmara hukuk
  • öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun ankara hukuk hacettepe hukuk tartısması olmus acıkcası ben hacettepenin bu sene göz boyadığımı düşünüyorum önümüzdeki sene hukuk kontenjanını 400 e 500 e cıkaracaklardır adamların amacı ilk sene öğrencilerin gözünü boyayıp okul puanını yüksek tutmaktı şimdi önümüzdeki sene bu vaatlerin cogunu vermeyecekler öğrenci bakacak tercih rehberineee aaa diyecek hacettepe hukukun puanı yüksekmiş ankarayla aynı neredeyse demekki iyi bir yer orayı yazayım.. ama işin aslı bu sene iyi puanla aldıysa sağladığı imkanlardır ve seneye aynı imkanları sağlayacağını düşnmüyorum ankarayla mukayese etmek cok yanlıs ileride calıcağınız kurumlara bile hacettepenin 5 6 senelik bir fakültesi oldugunu söylediğinizde ve okul geçmişi araştırıldıgında (tabiki hukuk bölümünün) ankaraya göre 2.planda tutulacaksınız kimse acıp tercih rehberinde okul puanına bakmayacak

• Dostlar Hacettepe Hukuk kazanan biri olarak size sadece şunu söyleyeyebilirim emin olun hacettepe de ki 80 öğrencinin hiçbiri Ankara Hukukun kalitesine ve değerlerine herhangi bir saygısızlık yapmaz ve küçük düşürücü sözler söylemez.Ankara Hukuk ükemiz için çok önemli bir değer ve bunu hep koruyacak ama yine emin olun her ne kadar hocalar yetersiz görülsede hacettepe 5-10 sene içersinde sistemini oturtup büyük bir marka haline gelecektir bu çok açık görünüyor çünkü önü çok açık hem başkentte hemde çok güzel bir kampüsü var gelişmesi için bütün imkanlar mevcut ilk senesi olmasına ve öğrenciler yazarken çekinmesine rağmen yüksek bir puanda kapattı ve her sene bunun üstüne ekleyecektir...Ben şahsen kazanacağımı zannetmiyordum 5500'lerde kapatır diye düşünürken(ilk senesi olduğu için galiba)6700'lerde olmama rağmen kazanabidim ve ilk mezunlarından olabileceğim için çok mutluyum...
    Bu arada bu tartışmaya katılanaların çoğu farklı fakültelerde okuyor yani tuzları kuru nedense yorum yapma ihtiyacı hissediyorlar onların yorum yapması bence çok büyük bir kirlilik oluşturuyor seneye tercih yapacaklara kötü örnek oluyor Ankara ile Hacettepe'yi şu an için kıyaslamak bence Hacettepelilere büyük haksızlık çünkü lisans eğitimine yeni başladı,4 sene sonra öğrenclerin bulunacağı konum ve hakimlik savcılık sınavında gösterecekleri başarıdan sonra Hacettepe'nin eğitimi sorgulanabilir şu an için yorum yapmak çokta sağlıklı değil bence...Bu arada unutmadan herkesin bayramı mübarek olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desm0nd -- 19 Ağustos 2012; 14:20:17 >

• Bir söz vardır.Türkiye'de iki tane hukuk fakültesi vardır.Biri Ankara digeri İstanbul.Ankara'nin hakim savcı,İstanbulun ise piyasada ozel sektöre eleman yetiştirdiği söylenir.Bakildiginda gercekten en cok hakim savcı Ankaradan;Ozel sektörde iyi avukatlarda istanbuldan çıkmıştır.Yani bunlar birer ekoldür aslında.Ama buralara gitmeden hakim savcı olamazsınız demek değil bu.Gunumuzde hukuk fakültelerinin sayısı ve kontenjanı artırıldı.Yani rekabet artacak ve İstanbul ve Ankara yine birinci olacaksa da eskiden atıyorum 150 hakim savcı çıkarırken Simdi 50 tane cikaracaktir.Gerci hakim savcı olmak yazılı sınavı geçerseniz buyuk oranda torpile bakıyor da neyse.Yani Hacettepe'nin hocaları da emin olun Ankara Proflarinin yazdığı kitapları kullanacaktır.Cunku Ankara ve İstanbul'daki proflar hocaların hocası.Anliyor musunuz,ben şu an icin universitede akademik kariyerini onemseyenlerin Ankara veya İstanbul'a gitmesini öneririm.Hacettepe içinse önümüzdeki maclara bakacağız.Bir mezunlarını versinler zaten her şey belli olur.İYİ BAYRAMLAR.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selçuk 1.öğretim 10450 :) hiç selçuk görmedim konuda sanırım ilkim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığım için kendimi avutuyorum. O kadar üzgün ve pişmanım ki bilemezsin. İyi güldürdün sabah sabah.

Ne kendini avutması arkadaşım? Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, benim üç yıldır takip ettiğim bir bölüm. Sınava üçüncü girişimdi. Üç yıl boyunca, lisans eğitimine başlamasını bekledim. Daha öncesinde lisansüstü eğitim veriyordu. Bu yıl, bölümün lisans öğrencileri alacağını duyurdular. Burs, bilgisayar vb. duyuruları da yaptılar ve aklımı çeldiler. Zaten az çok tahmin etmiştim, bu yıl oluşacak olan taban başarı sırasını. Tercih listesinde bir ve ikiyi sürekli değiştirdim ama sonra mantığım ağır bastı. İstediği kadar burs versin, imkan sağlasın, orası bu yıl lisans eğitimine başladı ve dolayısı ile aksamalar olacak. Ve bu çok normal. Sonuçta lisans eğitimine yeni başlıyor. Peki puanı neden İstanbul'u geçti biliyor musun? Çünkü söylediğim gibi, bilgisayar veriyor, yurt sağlıyor, sadece 80 kişi alıyor. Seneye aynı imkanları sağlamayacağına göre, gerileyecek. İstersen seneye bu başlık altında görüşürüz. Ankara Üniversitesi de 80 kişi alsın, bak bakalım ilk 500'den aşağıyı görüyor mu o zaman? Yani bunlar, "Benim babam, seninkini döver." temalı konuşmalar değil, gerçekler.

Nerede okuduğunun önemi yok, hukuk hukuktur demeye getirmişsin lafı. Sen niye Marmara Üniversitesini yazdın o zaman? Dicle yazsaydın ya? Baya kaliteliymiş hani? Yani demiyorsun ki benim derdim polemik yaratmak, böyle şeylerle uğraşıyorsun. Dikkatli okusaydın yazımı, başında bu tartışmanın anlamsızlığından dem vurduğumu görürdün. Daha okulu kazanır kazanmaz "sidik yarıştırmanın" manası nedir? Yok Ankara'yı geçecek, şu bu demenin mantığı nedir? Birileri kendisini avutuyor evet ancak o kişi ben değilim sence? Benim durup dururken gelip de, " İyi ki Ankara yazmışım, müthiş, en iyi fakülteye ben girdim." yazdığımı gördün mü? Görmedin, göremezsin de. Sonuçta şu sınava üçüncü girişim ve belli bir olgunluğa erişmiş durumdayım. Ayrıca sen şu üslubun ile hukukçu olabileceksen, yani genel hukukçu profili buysa, sanırım ben hayli hayli olabilirim sence arkadaşım? Bak istediğini almışsın, seviniyorsun, hakkındır tabii ki, ancak polemik yaratma. Tekrarlıyorum, yukarıdaki yazım polemik yaratma amaçlı değil. Ancak Ankara Hukuk'a laf etmeden önce de şöyle bir düşünmek lazım.

yine toyca konuşmuşsun.senin üslubun belli benim ki belli nedir bu kadar zoruna giden anlamadım.sana verilen cevaplara baktıgın zaman sadece benim öyle algılamadıgımı anlarsın.marmarada yüksek lisans yapıyorum.sanırım marmarada yüksek lisans yaparken dicle yazacak degildim.puanın yettiyse yaz istedigin yeri kimse sana neden ankara yazdın demedi burda kimse ankara hukuk a da laf atmadı.kendi kendine gelin güvey oldun artislendin filan.hiç anlamadım bu tepkini,bu benim 3. üniversitem.seninse daha 3.girişin.benimle tecrübe yarıştırmak niyetindeysen ezilirsin.hala arkadasındayım sözlerimin.bunu okula başlayınca görüceksin.seni tek bir soruyla başbaşa bırakcam.dicle ya da erzincan hukuk ögrencilerini alalım ankara hukuk ile degiştirelim.ankara hukuktakiler erzincan a gelsin.sence sonuc ne olur ?erzincandakiler harikalar mı yaratır yoksa ankaradakiler erzincanda mı harikalar yaratırdı ? öğrenci kaliteliyse her yerde kalitelidir.okulu kaliteli yapan ögrenci kalitesidir.25000 sıralamadaki öğrencileri ankara hukuk a koyarsan aynı başarıyı gösteremez diyorum.daha ne kadar anlatayım ki sana,babam 25 senedir hukuk fakültesinde.bu okullarla içli dışlı büyüdüm.burdan bize ne anlatıyorsun bilmiyorum ama atarlı ergenler gibi konuşmaktan vazgeç artık.ayrıca hodri meydan,ikimiz de aynı zamanda mezun olcaz bakalım alem kimi daha çok tanıyacak oke.her şey sana baglıdır ankara hukuk sadece bir etiket.bunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViRüS84 -- 19 Ağustos 2012; 18:33:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

Liseden yeni çıktınız, atarlanmanız normal. Zaten forumun büyük bir kesimi atarlı şu sıralar. Sonuçlar birçok kişiyi üzdü, sıkıntı çok. Diğer taraftan birçok kişi de ilk tercihinde isabet buldu, heyecan çok, anlıyorum.

Aslan parçası yakıştırması için teşekkür ederim. Türk milleti sever zaten hayvan içerikli yakıştırmaları. İyi niyetle yaklaşıyorum.

Lâkin burada bir sıkıntı var; yeni yetmeler olarak çok çabuk galeyana geliyorsunuz. Kimsenin bir diğer okula çamur atması söz konusu değil. Sıralamadan bahsediliyor. Bir okulun sıralaması ne kadar yüksek olursa, kalifiye öğrenci sayısı da o oranda artacaktır. Yani bir sınır var ve o sınır yükseldikçe, öğrenciler de bir noktada nerede olduklarının farkına varacaklardır. Ha, Hacettepe'yi kazanan her adam kalifiye diyemeyiz elbette ama ortada bir gerçek var ki, 500 puan alan adam Hacettepe'yi yazmışsa, bu, beklentinin yüksek olduğunu gösterir. Sakarya'da da hukuk fakültesi var artık. Peki puanlarına bakan oldu mu? Birçok kişi bakmadı bile. Bakarsanız, aradaki farkı görürsünüz. Bölüm daha ilk senesinde böyle adamları kendine çekebildiyse, bu, bölümün kabuk değiştirmesini kolaylaştırır. Beklentisi yüksek olan kişinin, bölümün gelişimine katkısı da o oranda olur. Taban puan yüksekse, kadro yapılanması da o yönde ilerler, kalifiye hale gelir. Sadece bölümün değil, okulun da reklamıdır bu. Dahası, seneye taban puanı yükseltmek isteyecektir Hacettepe eminim ki. Başarı, başarıyı çeker.

Allah aşkına, kim Hacettepe'nin eğitiminden bahsetti ki burada akıl vermeye kalkıyorsunuz insanlara? Henüz lisans eğitimine başlamamış bir bölümün eğitimi hakkında kim, ne söyledi? Ben tek tek yazdım asıl sebepleri. Kimsenin de itiraz etmeyeceğine eminim. Bu kadar köklü fakültelerdi madem, neden ikinci sıraya Marmara ya da İstanbul'u yazmadınız? Adama gülmezler mi İstanbul ya da Marmara dururken Hacettepe mi yazılır bilgisayar ve burs için diye? Burada mukayese edilen şey, hepsinden önce imkanlardır. Eğitim için sadece öngörüde bulunabiliriz, ötesi namümkün.

Demem o ki; çabuk gaza gelmeyin. Önce bir oturun, düşünün, ben ne yazıyorum arkadaş diye. Analitik düşünmeyi yavaş yavaş öğreneceksiniz ki hukukta bu esastır. Öyle esip gürleyerek, sağa-sola kontrolsüzce girişerek, sadece ve sadece kendinizi küçük düşürürsünüz. Okul her şeyden önce bu yönünüzü törpüleyecektir zaten. Sizin gibi düşünmeyen bir sürü insan göreceksiniz ve otokontrol mekanizmanız gelişecek.

sözlerinizle düşüncelerime tercüman olmuşsunuz teşekkür ederim.birbirini anlayan aklı selim insanlar başka oluyor tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViRüS84 -- 19 Ağustos 2012; 18:27:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: judith

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim.

Öncelikle kazananlara tebrikler.

İkinci olarak da büyük geçmiş olsun

Neden diye sormayın PM atmayın kendinizi yormayın eğlenmenizin tadını çıkarın.

Tekrardan tebrikler.

Bu sene 4 e geçtim bende kaldı bir yıl şükür

TEBRİKLER ve GEÇMİŞ olsun lafını çok yakında anlarlar

• Selçuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersin Özbükey

quote:

Alıntıları Göster
    ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıkLord -- 16 Nisan 2013; 21:50:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ViRüS84

quote:

yine toyca konuşmuşsun.senin üslubun belli benim ki belli nedir bu kadar zoruna giden anlamadım.sana verilen cevaplara baktıgın zaman sadece benim öyle algılamadıgımı anlarsın.marmarada yüksek lisans yapıyorum.sanırım marmarada yüksek lisans yaparken dicle yazacak degildim.puanın yettiyse yaz istedigin yeri kimse sana neden ankara yazdın demedi burda kimse ankara hukuk a da laf atmadı.kendi kendine gelin güvey oldun artislendin filan.hiç anlamadım bu tepkini,bu benim 3. üniversitem.seninse daha 3.girişin.benimle tecrübe yarıştırmak niyetindeysen ezilirsin.hala arkadasındayım sözlerimin.bunu okula başlayınca görüceksin.seni tek bir soruyla başbaşa bırakcam.dicle ya da erzincan hukuk ögrencilerini alalım ankara hukuk ile degiştirelim.ankara hukuktakiler erzincan a gelsin.sence sonuc ne olur ?erzincandakiler harikalar mı yaratır yoksa ankaradakiler erzincanda mı harikalar yaratırdı ? öğrenci kaliteliyse her yerde kalitelidir.okulu kaliteli yapan ögrenci kalitesidir.25000 sıralamadaki öğrencileri ankara hukuk a koyarsan aynı başarıyı gösteremez diyorum.daha ne kadar anlatayım ki sana,babam 25 senedir hukuk fakültesinde.bu okullarla içli dışlı büyüdüm.burdan bize ne anlatıyorsun bilmiyorum ama atarlı ergenler gibi konuşmaktan vazgeç artık.ayrıca hodri meydan,ikimiz de aynı zamanda mezun olcaz bakalım alem kimi daha çok tanıyacak oke.her şey sana baglıdır ankara hukuk sadece bir etiket.bunu unutma.

Alıntıları Göster
    ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıkLord -- 16 Nisan 2013; 21:51:33 >

• quote:

Mühim olan üsluptur. Üslup bozulmadıkça bir orta yol bulunur. Anlaşabildiğimize sevindim.

İyi bayramlar.
  • başlangıçta üslubu bozan sendin.sorularıma cevap veremediğin için kaçıyorsun basitçe.sidik yaristiran da sensin.burada bir öngörüde bulundum ki bunu yapma hakkına sahibim, sen öngörü sunan insanlara acaip cevaplar verdin.ben senin seviyene indim.ustelik halen daha ne anlatmaya calistigimi anlamamissin.ben o cumleyi madem universite onemli o zaman gorcez bakalim ilerde ne olcak dedim dicleden biri de beni geçebilir üniversite sonrası basari konusunda.sen cümleyi makaslayip önüme koyuyorsun.ayrca alemden kastim hukuk cevreleridir.sen bunu bile anlamamissin.asıl ben daha fazla muhatap almicam seni, zaten benden özür dilemedin diye çok üzülmüştüm(!). sen önce bi saygıyı öğren öyle gel konuşalım.
    sana da hayatta başarılar daha çok yontulman gerek.üniversitede daha iyi anlarsın demek istediklerimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViRüS84 -- 20 Ağustos 2012; 16:12:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaa kaçar net yaptınız..???? hepsini açık açık yazarmısınz..her dersten..ygs-lys net ve puanlarınız???
  • Yıllık konuyu gündeme getirdim biliyorum ama ben de hukuk istiyorum. Anca böyle görürsünüz. :)
    YGS netleriniz nasıldı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.