Şimdi Ara

Hukuk maaş durumları nasıl? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hukuk bürolarında işe alımlarda ilk kriter genellikle devlet üniversitesi mezunu olması oluyor. Tabi İstanbul Ankara gibi üniversite mezunları bir adım önde oluyor bu konuda. Özellikle bu üniversitelerden mezunları tercih eden yerler var. Ama işveren avukatlar ilk olarak bürosunda işleri güzel şekilde takip edebilecek nitelikte kişileri arıyorlar. Girişken, iş takibini iyi yapan avukat her zaman daha öndedir. İş hayatında bir noktadan sonra üniversitenin etkisi çok azalıyor.

Yaz stajı, öğrencilik stajı yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Çoğu öğrenci bunu atlıyor ama iş bulmanızı çok kolaylaştırır. Piyasayı da önceden görmüş olursunuz.

Hukuk bürolarının çoğunluğunda yabancı dil gerekmiyor. Dil her zaman gerekli ve sizi on plana çıkarır. Ama hukuk alanında yabancı dilinizi de kullanarak bir yerlere gelmek istiyorsanız çok iyi derecede bilmeniz gerekir. Bahsettiğim yabancı dil arayan büyük bürolarda çalışan arkadaşlarım sürekli çeviri yapıyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlet üniversitesi mezunlarına öncelik veren yerler var. Ama her büronun tercihi farklı tercihleri oluyor. Iyi derece İngilizce ve Fransızca her zaman iş yapar. Öğrencilik döneminde staj tecrübeniz olursa işinizi daha da kolaylaştırır. Özellikle dil şartı arayan yerlerde şansınız fazla olur.

Baronun ilanlarını takip ediyorsanız sürekli avukat arayan belli başlı yerler var. Bazıları iyi derecede dil arıyor. Uzun vadeli çalışmak için iyi yerler değil bildiğim kadarıyla ama başlangıçta tecrübe için fayda sağlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtx510 -- 3 Ağustos 2021; 23:58:48 >
  • xtx510 kullanıcısına yanıt
    Ben de Ankara istiyorum ondan dolayı yeni açılan Bilim ünv hiç istemesem de yazacağım yüksek ihtimal gelmez ama sizce yeni açılan bi okul ve görüşleri belli eğer gelirse çok şey mi kaybederim yoksa tercihim şehir dışı devlet ünv mi olmalı yani devletten mezun olanlar daha mı avantajlı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim gördüğüm kadarıyla devlet mezunları biraz daha avantajlı oluyor. Ama mutlak bir durum yok. Sunuda belirtmek istiyorum. Özelde burslu okuyan kişilerin durumu da devlet üniversitesi mezunları ile aynı. CV de bunu belirtmekte fayda var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.