Şimdi Ara

Hukuk maaş durumları nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marmara veya Hacettepeden mezun olsak nasıl bir durum bekliyor bizi?(stajı saymıyorum, onun düşük olduğunu biliyorum)

• Sektörün içinden birisi olarak maaşlı avukat olarak çalışmayı düşünüyorsanız hukuk tercih etmenizi tavsiye etmem.

Serbest avukatlık bu mesleğin en güzel tarafıdır. Ancak mezun sayısının fazla olması sebebiyle ailenizden gelen çevre ve maddi imkan yok ise işiniz çok zor. Büro açıp tutunamayan avukat sayısı çok fazla. Arkadaşlarım arasından büro açıp çok iyi para kazananlar var. Erkenden güzel kazançlar elde edenlerin tamamı hazır çevre sayesinde başardı.(GSÜ, Bilkent, AUHF, IUHF hepsinden var.)

Sıfırdan iyi işler başarmış çok güzel örnekler de var. 3 avukatın yanında staj/çalışma sürecinde bulundum. Hepsi kendi imkanları ile meslekte güzel yerler edinmiş kişilerdi. Birisi bilgi birikimi sayesinde alanında sayılı avukatlardan olarak bunu başarmıştı. Diğeri hukuki olarak çok iyi olmasa da iyi müşteri bağlıyordu. Sonuncusuna da Allah yürü ya kulum demişti. Bu kişiler artık 40 yaşına dayandı. Yeni başlayanların bu konuda işi çok daha zor.

Avukat olarak ikinci alternatifini ise öğrencilik dönemini iyi geçirerek güzel ve ismi duyulmuş bir hukuk bürosunda çalışarak başlangıç yapmak. Çok iyi yabancı dil, yurtdisi tecrübesi gerekiyor.GSU ve yabancı dilde eğitim veren özel üniversite mezunlarının işi daha kolay. Bu size çok fazla kapı aralar. Özellikle bazı bürolar var ki buralardan geçmeden hukukun bazı alanlarını öğrenmeniz çok zor.

Butik tarz hukuk bürolarında çalışmak çok farklılık gösterebilir. Çoğunlukla patronunuza bağlıdır. Maaşlar genellikle düşüktür ve perso nel sirkülasyonu fazladır. Çalışanlar genellikle daha iyi bir iş arayışındadır.

Kurum avukatları KPSS merkezi atama ile alınıyor. Çok fazla kontenjan açılmaz. Merkezi olduğu için torpil dönmez. KPSS derecesi yapmanız gerekir. Kuruma göre vekalet ücreti değişir. Devlet bankalarının ayrı sınavı oluyor ama alımlara ilişkin tam bilgim yok.

Kurumsalda banka ve sigorta şirketi gibi şirketlerde avukatlar iyi kazanır. Sonrasında kendi işini kuranlar da çok oluyor. Her şirketin ise alım genellikle farklıdır. Hukuk mezunu olarak başka birimlerde de çalışma imkanınız var. Küçük şirketlerde ise evrakçılık yaparsınız.

Akademisyenlere Anadolu üniversiteleri torpil. Büyük üniversiteler için ise çok yüksek ALES, dil puanı ve ortalama gerekiyor. Rekabet son zamanlarda iyice arttı.

Hakimlik,savcılık işlerini zaten herkes biliyor.

Maaşlar asgari ücret seviyesinden başlıyor. Küçük bürolarda maaşlı çalışanlar pek kazanamıyor. Yabancı şirketlerle iş yapan bürolarda dövizle maaş alanlar da var.
    Son zamanlarda avukatların arasında işsizlik de artmaya başladı. Artık İstanbul Marmara mezunları bile iş bulmakta zorlanabiliyor.

Ben ilk yüze girerek hukuk tercih ettim. Tekrar tercih etme şansım olsa kesinlikle tercih etmezdim. Güzel bir yerde çalışıyorum ama bu mesleği tercih ederken olmak istediğim yere çok uzağım.

Biraz gereksiz ve uzun yazdım. Hukuk okuyacaksanız kendinizi avukat/hakim/savcılıkla sınırlandırmayın. Çok farklı kariyer imkanlarına da açık olun.

Otomatik düzeltme sebebiyle yazım hataları olabilir.
  • 0 TL ile +sonsuz arası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamu avukati (Kurum Avukati) ayda 6-7k arasi alir ve senede 30-50k arasi toplu bi para alir su an tek bildigim bu ozel calismak istiyorsanda ingilizcen b2 olmali yuksek ortalama tutturmalisin yuksek maas icin

• rinnola R kullanıcısına yanıt

Avukat bir çevrem veya zengin bir ailem yok. Bu beni tedirgin ediyor.

• Ins0mnia I kullanıcısına yanıt

tedirgin etmeli de.

• atişehinşah A kullanıcısına yanıt

Normalde sayısaldım ama 2. dönem çalışmadım hiç. TYT sıralamam 14k geldi. Acaba mezuna mı kalsam diyorum MF için.

• Hocam hukuk da eğer memur hayatı yaşamak istemiyorsanız top tier okullarda okunulması gereken bir alan oldu ama yok hakim savcı olacağım lojmana 200 lira vereceğim diyorsanız hukuk yazın gitsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

bu sene girenler çok şanslıydı benim gözümde. ben 2020de girdim, ikinci dönem bıkkınlıktan pek çalışmamıştım gelen sonuçtan dolayı da gazi hukuk yazıp geçmiştim. bence ea istemiyorsan mezuna bırak, istemeyince çok pişman oluyorsun. ama bu seneki tytne güvenme. bu tyt seneye en iyi ihtimalle 34k falan olacaktır.

Ne alaka hocam puan korunmuyo ki yüzdelik dilim korunuyor bi sonraki sene

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • altiyedisekiz A kullanıcısına yanıt

anladım. o zaman dediğim gibi istemiyorsan bırak mezuna. sıralaman kaçtı bu arada ve sayısaldayken nasıl bölümler istiyordun

Hocam yanlış biliyorsunuz. Yüzdelik dilim korunuyor. Yığılma veya sınavın seviyesiyle alakalı bir durum yok.

TM 4157 MF 74K

hocam itü econ, boun ut / turizm gibi bölümleri düşünmüyor musun

Hocam iş açısından nasıl olurlar hiç bilmiyorum ki.

Turizm hariç gelmez hocam onlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam eğer çevreniz, torpiliniz yoksa ve devlete de atanamazsanız hukuk iş açısından epey sıkıntılı son yıllarda. yani iş bulunuyor ama asgari ücrete bir sürü avukat çalışıyor şuan piyasada.

bu bölümler de öyle çok rahat değil ama ingilizce ve üniversitelerin doğal networkü ile özel sektörü de iyi kovaladığınızda güzel işler bulabilirsiniz.

tabi türkiyede ekmek aslanın ağzında

• bu sene sınava mı girdiniz hocam, sizin tahmininiz nedir bu bölümlerin bu seneki sıralaması hakkında? ben de MYP ile geçiş yapabilirim turizme. o yüzden ilgi alaka nasıl merak ettim.

Hocam mezuna kalıp sayısaldan iyi bir mühendislik kazanmak daha mantıklı değil mi bu durumda?

Iuhf denenir bence bu siralamaya

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.