Şimdi Ara

HUKUK MEZUNLARININ HALİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır anlamiyorum, hala toplumdaki avukat saygınlıgini anlayamadiniz mi ? Ben ovmek icin demiyorum ama bi avukata isin dusse bey diye hitap edersin.Bi esnafa bey diye hitap edeni gormedim.Abi naber abi iyidir bu sokakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarican10 kullanıcısına yanıt
    Aynen hukuk mezunu kendine her türlü bir yerde iş bulur. Çok geniş yelpazesi var cidden. Ama ben kesinlikle yatarak mezun olmuş mezunlardan bahsetmiyorum. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert-0606

Aynen hukuk mezunu kendine her türlü bir yerde iş bulur. Çok geniş yelpazesi var cidden. Ama ben kesinlikle yatarak mezun olmuş mezunlardan bahsetmiyorum. :D

Benim zaten bursu kaybetmemek icin 4 uzerinden 2.3 almam lazim yani zaten hayvan gibi asilcam

• neo-log N kullanıcısına yanıt
    He he. Arkadaşı sormuşmuş. Hadi sana da eyvallah
  • mert-0606 M kullanıcısına yanıt
    Tamam sen bu kafada devam et

• neo-log N kullanıcısına yanıt
    Sen de hukuku öğretmenlikle kıyaslayan bu kafayla devam et. Millet mühendislik, eczacılık, tıp yazmıyor hukuk yazıyor sen öğretmenlikle kıyaslıyorsun. Cidden bu zihniyetleri gördükçe halime şükrediyorum.
  • hukuku öğretmenlikle kıyaslayacak ne yaşamış olabilirsiniz merak ediyorum :D
  • Adam nerdeyse van süt ve süt ürünlerine yerleşmiş gelmis burda konu acıyor hujuk mezunlari ne yapacak diye

• Hukuk Türkiye'de işsizlik oranı en düşük meslek.(%3)
  • 13 bin hakim savcı açığı varmış. 250 puan alıp baba parasıyla yerleşenleri sayma zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bismarckk -- 1 Ağustos 2014; 16:28:29 >
  • Ben de ankara hukuka yerleştim ama 15bin küsür kontenjan gerçekten az değil o yönden kaygılarım var.
  • Bu çevreden kasıt nedir bir türlü anlamadım arkadaş :D iyi bir avukat her türlü kendine çevre edinir. Ha staj biter bitmez büro açacaksan o ayrı tabii
  • parayı bastıran hukuk diploması alıyor neyi tartışıyorsunuz hala? Elemanın biri de çıkmış galatasaray hukuka şu netlerle girdim diye bıdı bıdı yapıyor senin o netlerle alacağın diplomayı adam barajı geçip parayı bastırıp alıyor. Ha sen gs mezunusun tabi işsiz kalmazsın orası öyle ama konu bu değil, tabela üniversiteleri yüzünden mesleğin itibarı düşüyor. Hukuk da bu mesleklerden biri ister kabul edin ister etmeyin.

Sadece bu sene 309 puanla biri şansa özel tıbba gitti diye millet ortalığı yıkıyor bu forumda bile sayfalarca tartışıldı. Niye komik puanlarla hukuk okuyanları konuşmuyoruz peki? Hukuk aynı mühendislik gibi olacak.Zamanında astronomik netlerle mühendislik fakültelerine yerleşenler nasıl ki şu an 200k sıralamarla mühendis ünvanı alan meslektaşları yüzünden mesleğinden soğuduysa aynısı hukukta da olacak.Bir kaç yıl sonra tabela üniversiteleri mezun verince belli olur.
  • ®ed ® kullanıcısına yanıt
    Devlette asla 200k ya hukuk kazanılmadı bir 20 yılda kazanılmaz. Özel üniversiteleri toplasan kaç tane mezun veriyor yılda paralısı. Bin tane felan vardır. Sen bu bin kişiyi kendine rakip olarak görürsen o zaman hiçbir meslek okuma :D Devlette tıp okul birincisiyle 370lerde aldı. Neyin bıdı bıdısını yapıyorsun gelmiş buraya. O zaman diyelim aa tıp bitti öğretmenlikten farkı yok artık. Hadi böyle bir sohbet yap nasıl bi taraflarıyla güler sana miller o vakit

Parayı basan tıp diploması bile alıyor napalım bitirelim mi mesleği ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert-0606 -- 1 Ağustos 2014; 16:54:58 >
  • quote:

Bu çevreden kasıt nedir bir türlü anlamadım arkadaş :D iyi bir avukat her türlü kendine çevre edinir. Ha staj biter bitmez büro açacaksan o ayrı tabii

Çevre kardeşim, mesela ben ilçede yaşıyorum.Babam burda dişhekimi.Nüfüsta merkezde 17bin kadar.Yani 3 aşağı 5 yukarı herkes babamı tanır.Veya büyük şehirlerde bir siyasi gruba dahil olucaksın.Yoksa metropol kentlerde tek başına çevre kurmak çok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

parayı bastıran hukuk diploması alıyor neyi tartışıyorsunuz hala? Elemanın biri de çıkmış galatasaray hukuka şu netlerle girdim diye bıdı bıdı yapıyor senin o netlerle alacağın diplomayı adam barajı geçip parayı bastırıp alıyor. Ha sen gs mezunusun tabi işsiz kalmazsın orası öyle ama konu bu değil, tabela üniversiteleri yüzünden mesleğin itibarı düşüyor. Hukuk da bu mesleklerden biri ister kabul edin ister etmeyin.

Sadece bu sene 309 puanla biri şansa özel tıbba gitti diye millet ortalığı yıkıyor bu forumda bile sayfalarca tartışıldı. Niye komik puanlarla hukuk okuyanları konuşmuyoruz peki? Hukuk aynı mühendislik gibi olacak.Zamanında astronomik netlerle mühendislik fakültelerine yerleşenler nasıl ki şu an 200k sıralamarla mühendis ünvanı alan meslektaşları yüzünden mesleğinden soğuduysa aynısı hukukta da olacak.Bir kaç yıl sonra tabela üniversiteleri mezun verince belli olur.

Bana bakarsan aynı durum mühendislik,öğretmenlik,ftr,beslenme ve diyetetik gibi bölümlerdede var.Ama piyasada açık var mı hala var.Devletin 3-4 seneye beslenme diyetetik açığı doldu mesela.Bu adam büro açamaz.Elektrik,inşaat ve 1-2 mühendislik dışında diğer mühendislerde büro açamaz.Dersanelerde kapatılıyor.

Yani her mesleğin eksileri var fakat hukukun çalışma alanı çok geniş.Hakim/Savcı,özel bürolar,özel şirketler,kamu davaları,serbest bürolar,noterler vb.Yakında avukatlık sınavı da gelince zaten piyasadan yeni mezun bir sürü avukat elenir(İnşallah bunlardan olmayız.)Benim girdiğim okula birinciyle sonuncu arasında nerdeyse 100 puan fark olucak.İkisininde diploması aynı olucak fakat hangisi kendini daha iyi geliştirirse bu denizde o yüzecek

• quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

parayı bastıran hukuk diploması alıyor neyi tartışıyorsunuz hala? Elemanın biri de çıkmış galatasaray hukuka şu netlerle girdim diye bıdı bıdı yapıyor senin o netlerle alacağın diplomayı adam barajı geçip parayı bastırıp alıyor. Ha sen gs mezunusun tabi işsiz kalmazsın orası öyle ama konu bu değil, tabela üniversiteleri yüzünden mesleğin itibarı düşüyor. Hukuk da bu mesleklerden biri ister kabul edin ister etmeyin.

sen kendin diyorsun kardeşim 309 a bile tıpa giren var. burası türkiye neden yadırgıyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum. her meslek grubu için geçerli bu özel üniversiteden her türlü diplomayı alırsın ama sen kalkıp odtü mezunu ile bilmem ne özel üni mezununu kıyaslarsan bi anormallik vardır sende.

ayrıca Türkiye'de en az ve fazla işsizlik olan meslek gruplarını bir araştır ondan sonra mühendislikle, öğretmenlikle kıyasla. devlette 30binlerde kapatan hukuku bir başka 200bin ile kapatan bir bölümle kıyaslayan adama aslında söylenecek bir şey yoktur ama başka arkadaşlara bilgi olarak bu verileri yazıyorum :

---->Hem anne babaların hem de üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin rüyası olan bilgisayar mühendislerinin yüzde 20'si işsiz.

----> Rapora göre en yüksek işsizlik oranı yüzde 31.3'le sosyal hizmetler
    okuyanlarda.

----> Ulaştırma hizmetleri ve çevre koruma mezunlarının yüzde 17'i

----> iş ve yönetim mezunlarının yüzde 13,5'i

----> Gazetecilik ve enformasyon mezunlarının yüzde 22.1'si,

----> tarım, ormancılık ve balıkçılık mezunlarının yüzde 12,2'si,

---->fizik bilimleri mezunlarının yüzde 11,9'u,

----->mimarlık ve inşaat mezunlarının yüzde 11,2'si iş sahibi değil.

Üniversiteli işsizlerin 203 binini iş ve yönetim mezunları, 59 binini öğretmen eğitimi ve eğitim bilimleri, 46 binlik kısmını mühendislik işleri mezunları oluşturuyor.

BUNA KARŞIN :

--->En düşük işsizlik oranı güvenlik hizmetleri alanında eğitim alanlarda görülüyor. Bu konuda eğitim görenlerin sadece yüzde 1.6'sı işsiz kalıyor. Güvenlik alanında eğitim alıp çalışan 94 bin kişiye karşılık sadece 2 bin kişi işsiz.

--->Sağlık da en az işsizlikle karşılaşılan sektörlerden. Sağlık alanında eğitim alanlar arasında işsizlik yüzde 2.1

---> Hukuk eğitimi görenlerin yüzde 3.4'ü,

---> Veterinerlik eğitimi alanların yüzde 6.8'i işsiz.

ayrıca hukuk geşilen sektörlerin içinde yer alıyor

Veriler bir çok sitede farklı olmasına karşın 3 aşağı 5 yukarı aynı...

GELİŞEN SEKTÖRLER

İstihdam oranın artışı o meslek ve sektör içerisindeki yeni iş fırsatlarını ve sektörün gelişim hızının bir yansıması olarak ortaya çıkıyor. Ülke genelinde 2009 yılından itibaren ortalama istihdam oranı %68.5’den %71.1’e yükseldi. Meslek grupları bazında ise istihdam artışı en yüksek olan grup Hukuk olarak öne çıkıyor. Düşük işsizlik oranına rağmen istihdam oranın bu derecede yüksek artırabilmesinin ardında iş gücüne katılım oranındaki kuvvetli artış olan Hukuk’u 2. Sıradan Fizik bilimleri takip ediyor. 3 sırada ise güvenlik hizmetleri bulunuyor. Biyoloji, biyokimya ve çevre bilimleri gibi meslekleri barındıran Yaşam Bilimleri meslek grubu, 2009 senesinden itibaren istihdam oranında %4.4’lük bir kayıp yaşadı. Yine aynı süre zarfında istihdam oranında Veterinerlik %2.2 ve Gazetecilik ve Enformasyon %2.1 oranında düşüş yaşayarak istihdam oranını artıramayan meslek grupları olarak dikkati çekti.

GARANTİ MESLEKLER

Üniversite eğitimi ve bölüm seçiminde birçok adayın baktığı noktalardan en önemlisi işsiz kalma riski. Ülke çapında üniversite mezunlarının (tüm yaş gruplarında) %10’unun işsiz olduğu gözlemlenmekte. Buna rağmen bazı meslek gruplarında işsizlik oranları bu seviyelerin çok altında. Yıllardır düşük işsizlik oranlarıyla dikkati çeken bu meslekler dolayısıyla birçok aday için “garanti” meslek olarak görülüyor. Bunlardan ilki Güvenlik Hizmetleri kategorisi altında bulunan silahlı kuvvetler. İkinci sırada Tıp, Hemşirelik, Dişçilik, Eczacılık, Terapi ve Rehabilitasyon mesleklerini kapsayan ve %2.1’lik işsizlik oranı ile dikkati çeken sağlık meslek grubu geliyor. Üçüncü sırada ise %3.4’lük işsizlik oranı ile Hukuk bulunuyor. İşsizliğin en yüksek oranda olduğu üç meslek grubu ise %22.1 işsizlik oranı ile Gazetecilik ve Enformasyon, %21 işsizlik oranı ile Güzel sanatlar, müzik ve sahne sanatları, işitsel-görsel teknikler ve medya yapımı, tasarım, el sanatlarını kapsayan Sanat meslek grubu ve %17 işsizlik oranı ile Ulaştırma Hizmetleri meslek grubu.

Daha sorusu olan ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatasaray101o10 -- 1 Ağustos 2014; 18:21:02 >

Büyük şehirdeyiz ve siyasi bir gruba dahiliz aslında :D Ya ben büro felan açmak istemem açıkcası. Çok para var vellakin daha farklı işler peşindeyim :D
  • quote:

Büyük şehirdeyiz ve siyasi bir gruba dahiliz aslında :D Ya ben büro felan açmak istemem açıkcası. Çok para var vellakin daha farklı işler peşindeyim :D

Kardesim anlamadim seytanin avukati falan mi olucaksin nedir bu farkli is

:D Yok hocam ya amcamın izinden yürüyeceğm. Eminim bana yol gösterecektir. Hukuk danışmanı olmak istiyorum hem rahatlar hem de çok para kazanıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.