Şimdi Ara

Hukuk mu Tıp mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisi de hangi perspektiften bakarsan bak tümüyle zıt alanlar... Yani her şeyden önce Tıp sayısal, daha zor, 6 yıl okuyorsun zaten bir kere, doktor olacaksan bile insanların dertleriyle düşüp kalkmak en zoru, kazandığın para çok iyi ama parayı değerlendirebileceğin süre kısıtlı çünkü önemli bir hekim olsan sabah akşam hastalarla ilgileneceksin yani. Hepsinden zoru da direkt olarak insanların sağlığıyla muhatap oluyorsun, çok büyük özgüven, güç, sabır istiyor hâliyle. Kuzenim tıp okudu da ondan biliyorum bunları.

Hukuk da çok zor aslında ama alanı farklı, o yüzden nispeten biraz daha kolay oluyor... Bir kere eşit ağırlık okuyacaksın yani Hukuk kazanmak için Matematik dışında kendini çok fazla kasman gerekmeyecek, hele bir de ezber kapasiten iyiyse ve sorumluluk bilincin yüksekse ha gayret deyip iyi bir yerden kazanabiliyorsun hukuku. Mühendislik istemeseydim gerçekten tercih edeceğim ikinci alan olurdu hukuk, tabii hukuku okuduktan sonra staj falan bayağı sürünüyorsun, 4 yıl okuyorsun ama 2 yıl stajda sürünüyorsun işte.

Şimdi insanına göre değişir ama ben hukuk okusam bana verdiği manevi ve kişisel haz daha yüksek olur çünkü insan ilişkilerinin benim hayatımdaki yeri büyük... Maddi kazanç konusunda tıp tabii ki daha avantajlı, bir kere tıp bitirdikten sonra iş bulamam gibi bir kaygın yok, hukukta iyi bir avukat olmak için çok uzun zaman ve sıkı bir çalışma disiplini gerekiyor tabii... Hakim, savcı falan oh oh daha çok uzuyor bu iş.

Ama her şeyden önemlisi senin ne istediğin... Hangi meslekten daha fazla zevk alacağına inanıyorsan ona göre alan seçimi yap. Doktor olmak çok parlak bir fikir gibi geliyor ve kendini doktorken mutlu hissedebileceğine inanıyorsan Tıp seç. Yok ben sayısal derslerim iyi diye, parası çok diye doktorluğu seçiyorum diyorsan bence boşver. Hangi meslek seni daha mutlu edecekse onu seç yani, annen baban sen avukat olmayınca seni kapı önüne koyacak değiller zaten, çok takma meselenin o kısmını.

Aynı yoldayız yani, ben yıllardır bu yönde nasihatler dinliyorum belli ki sana pek anlatan olmamış. "Yaptığın işi zevk alarak yapmazsan başarılı olamazsın" diyordu babam, ben de o yüzden sözel zekamı bir kenar bıraktım ve neredeyse hiç beceremediğim hâlde sayısal derslere odaklandım, hepsi ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği için yani

Ne diyeyim, hayatta başarılar

• Ben notumla övünmüyorum.Demek istediğim edebiyat sınavını düzenli bir çalışmayla iyi yapabilirim.Lütfen lafı başka bir taraflarımızdan anlamayalım
  • Teşekkürle Sayın ozn.

Yani benim ezber kapasitem iyidir. Bursada doktor olan dayım bana tıp sadece ezber ,ezberleyipte anlayamayacağın bir şey yok dedi. Aslında bilgisayar alanına meraklıyımdır ama 22 yaşında mezun olsam 2 yıl yüksek lisans 1 yıl askerlik 25 yaş 65e kadar çekilmez mühendislik. Ama doktor olsan o yaşta ki doktorlar haftada 1-2 ameliyat yapıp birkaç hasta bakıp parayı cebe çuvalla indiriyorlar
  • Açıkçası neyle mutlu olacağını bilirsen paranın pek önemi kalmaz ki mühendislikte başarılı bir insan olursan da yığınla para kaldırırsın. Microsoft gibi bir firmaya yüksek vasıflı yazılım mühendisi olarak gir de parayı gör sen. Ya da vasıflı bir avukat ol, iki üç dava al büyük firmalardan, icra davası da olur hiç fark etmez... Oradan da yığınla para kaldırırsın. Sen seçtiğin alanda başarılı olduktan sonra parayı zaten ister istemez kazanıyorsun yani, benim çevremde bayağı örnek var bu hususla ilgili
  • tıp okumak zor iş 6 yıl okuyorsun pratisyen oluyorsun uzman olmuyorsunki 30-35 yaşına kadar elinde kitap kalem silgi ile geziyorsun ama uzman olduktan sonrası çok rahat kararını iyi ver :)
    Hiç kalmadan geçersen 30 yaşında uzman olabilirsin sanırım.
  • Abi eğer amerikada yaşasam düşünmeden mühendis olurum. Türkiye de iyi para kazanan mühendis azdır.Çocukluğum çok varlıklı geçmedi. İyi para kazanıp hem çocuklarımı rahat ettirmek hem de aileme bakmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliemirhanhüser

Abi eğer amerikada yaşasam düşünmeden mühendis olurum. Türkiye de iyi para kazanan mühendis azdır.Çocukluğum çok varlıklı geçmedi. İyi para kazanıp hem çocuklarımı rahat ettirmek hem de aileme bakmak

Türkiyede iyi para kazanan mühendislerin az olduğunu nerden biliyorsun ??
    100.000 sıralama ile mühendis olanlar çok para kazanmayabilir ama
    10.000-30.000 sıralama ile üniye giren mühendisler iyi para kazanıyor
  • quote:

Abi eğer amerikada yaşasam düşünmeden mühendis olurum. Türkiye de iyi para kazanan mühendis azdır.Çocukluğum çok varlıklı geçmedi. İyi para kazanıp hem çocuklarımı rahat ettirmek hem de aileme bakmak

Amerikada çalışan mühendis olmak için Amerikada yaşamak gerekmiyor ki. Türkiyede bilkent, odtü gibi bi üniversitenin ilgili bölümünde yeterince kendini geliştirdikten sonra çok uç bişey değil amerikada çalışmak.

Fakat iyi para kazandıran mesleği seçmeye çalışırsan büyük ihtimalle iyi para kazanamazsın, para kazanma sadece yaptığını işi sevme ve eğitim / iş hayatı boyunca o iş üzerinde uzmanlaşmayla ilgilidir. Sevmediğin iştede uzmanlaşmaya çalışırsan kazandığın paradanda keyif alamazsın zaten. O yüzden sen şu an hangi mesleği seçmeliyim ? Sorusu yerine , ben hangi mesleği seçersem yapmayı sevdiğim işleri yapacağım ? Sorusunu sormalısın kendine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attj4d -- 27 Ocak 2014; 13:37:31 >

• attj4d kullanıcısına yanıt
    Abi o kadar kolay mı ki. Adamlar tatile gelmek için bile zar zor izin veriyor.He bir de babam öyle beni orada yüksek lisans falan yaptıramaz
  • up
  • İstediğin mesleği seçersen daha mutlu olursun. Tıp yerine Hukuk isteyen aile sayısı da az bulunur, aile baskısı yüzünden TM'ye geçemeyenler bile var :) Sen tıp düşünüyorsan ailenle konuş, burada fikir danışarak olacak iş değil pek. Ayrıca binlerce insan tıpı garanti meslek olarak gördüğü için tıp istiyor. Umarım sen onlardan değilsindir.
  • quote:

Ben edebiyattan 55.75 net yapacağım diye birşey demedim.Sadece edebiyatım iyidir.Çalışsam yaparım yardım edeceksiniz edin etmeyecekseniz bu konuyu terkedin

Ben inanıyorum senin edebiyattan 55.75 net yapacağına karşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben insanlara yardım etmeyi,onların sorunlarını severim ayrıca biyolojiye meraklıyımdır.Fakat günümüzde kim sadece ilgi duyduğu için tıp seçiyor ki . Hükümet açıklama yapsın doktor maaşları 5000 tlnin yukarısına çıkmayacak,devlete de kpssyle girecek bakalım kim giriyor tıpa
  • Galiba 3 yıldır üniversiteyi kazanamamışsınız ve saracak birini arıyorsunuz işsizlikten.Ayrıca yaparım yapmam sizi ilgilendirmez.
  • Ailene "yaşlılığınızda sizi ben muayene edeceğim yada hiç sıra beklemeden hastanedeki diğer ilgili uzman arkadaşlarıma göstereceğim" dersen sanırım ikna olurlar ...

Tıp mı hukuk mu sorusu anlamsız...

Koç yada GS hukuk kazanabiliyorsan belki düşünülebilir ancak aile mesleği değilse tıp varken avukatlık tercih edilmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozn.

İkisi de hangi perspektiften bakarsan bak tümüyle zıt alanlar... Yani her şeyden önce Tıp sayısal, daha zor, 6 yıl okuyorsun zaten bir kere, doktor olacaksan bile insanların dertleriyle düşüp kalkmak en zoru, kazandığın para çok iyi ama parayı değerlendirebileceğin süre kısıtlı çünkü önemli bir hekim olsan sabah akşam hastalarla ilgileneceksin yani. Hepsinden zoru da direkt olarak insanların sağlığıyla muhatap oluyorsun, çok büyük özgüven, güç, sabır istiyor hâliyle. Kuzenim tıp okudu da ondan biliyorum bunları.

Hukuk da çok zor aslında ama alanı farklı, o yüzden nispeten biraz daha kolay oluyor... Bir kere eşit ağırlık okuyacaksın yani Hukuk kazanmak için Matematik dışında kendini çok fazla kasman gerekmeyecek, hele bir de ezber kapasiten iyiyse ve sorumluluk bilincin yüksekse ha gayret deyip iyi bir yerden kazanabiliyorsun hukuku. Mühendislik istemeseydim gerçekten tercih edeceğim ikinci alan olurdu hukuk, tabii hukuku okuduktan sonra staj falan bayağı sürünüyorsun, 4 yıl okuyorsun ama 2 yıl stajda sürünüyorsun işte.

Şimdi insanına göre değişir ama ben hukuk okusam bana verdiği manevi ve kişisel haz daha yüksek olur çünkü insan ilişkilerinin benim hayatımdaki yeri büyük... Maddi kazanç konusunda tıp tabii ki daha avantajlı, bir kere tıp bitirdikten sonra iş bulamam gibi bir kaygın yok, hukukta iyi bir avukat olmak için çok uzun zaman ve sıkı bir çalışma disiplini gerekiyor tabii... Hakim, savcı falan oh oh daha çok uzuyor bu iş.

Ama her şeyden önemlisi senin ne istediğin... Hangi meslekten daha fazla zevk alacağına inanıyorsan ona göre alan seçimi yap. Doktor olmak çok parlak bir fikir gibi geliyor ve kendini doktorken mutlu hissedebileceğine inanıyorsan Tıp seç. Yok ben sayısal derslerim iyi diye, parası çok diye doktorluğu seçiyorum diyorsan bence boşver. Hangi meslek seni daha mutlu edecekse onu seç yani, annen baban sen avukat olmayınca seni kapı önüne koyacak değiller zaten, çok takma meselenin o kısmını.

Aynı yoldayız yani, ben yıllardır bu yönde nasihatler dinliyorum belli ki sana pek anlatan olmamış. "Yaptığın işi zevk alarak yapmazsan başarılı olamazsın" diyordu babam, ben de o yüzden sözel zekamı bir kenar bıraktım ve neredeyse hiç beceremediğim hâlde sayısal derslere odaklandım, hepsi ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği için yani

Ne diyeyim, hayatta başarılar

konuyu acan arkadas adına bende tsk edeyim adam yazmıs ((okumadım ama ))
    ugrasmıs harbiden

• quote:

Ben insanlara yardım etmeyi,onların sorunlarını severim ayrıca biyolojiye meraklıyımdır.Fakat günümüzde kim sadece ilgi duyduğu için tıp seçiyor ki . Hükümet açıklama yapsın doktor maaşları 5000 tlnin yukarısına çıkmayacak,devlete de kpssyle girecek bakalım kim giriyor tıpa

doktorların yarısından çoğu zaten 5 bin liranın altında kazanıyor. O kpss olayının gelmesine de az kaldı. Yıllık 12 bin mezunla 7-8 seneye kpss de gelecek zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 27 Ocak 2014; 14:27:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Abi aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.Bütün meslekler bitmiş.Acaba ticarete mi girsem
  • quote:

Abi o kadar kolay mı ki. Adamlar tatile gelmek için bile zar zor izin veriyor.He bir de babam öyle beni orada yüksek lisans falan yaptıramaz

tatile gitmek için zar zor izin vermeleri normal ipini koparan giderdi öyle bişey olmasaydı. Amerikada saygı değer bi firmadan iş teklifi aldıktan sonra firmalar çalışanları mümkün olduğu kadar uğraştırmamak istedikleri için vize vs. o tarz işlemleri turistlere göre kat kat hızlı yapmanı sağlıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attj4d -- 27 Ocak 2014; 14:39:33 >
  • Tıp kazanınca edebiyat sınavına hic calışmasan bile hukuk kazanıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.