Şimdi Ara

Hukuk Sıralamaları Nasıl Değişir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
4.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: krcssz

quote:

Orijinalden alıntı: CR7CR

Eğer azaltırlarsa işin kaymağını geçen senekiler yemiş olur çok saçma iş olur.Kılavuza kaldık

Ben kontenjan işini kabullendm de asıl şu yasa geçerse ilk bizi etkilicek ve çok kotu en iyi ihtimaller ilk sinavda geçsek ilk mülakattan geçsek mezun oldktan tam 2yıl 6 ay sonra avukat olabilceğiz şuanki okuyanlar 1 yil stajla hic sinav mulakt derdi olmadn başlicaklar mezuna kaldm en çok bu koyuyor bir anda gecn sene gidenlerle 1 yil olan farkim 2.5 yıla çktı keşke ozele gitseydm diyorum şmdi

Hocam bu yasa işiyle ilgili gelişmeler olursa haber verir misin ? Çok saçma geldi bana yani 6 sınava girince bir daha avukat olamamak gibi saçma bir şey mi olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakikat66

quote:

Orijinalden alıntı: krcssz

quote:

Orijinalden alıntı: CR7CR

Eğer azaltırlarsa işin kaymağını geçen senekiler yemiş olur çok saçma iş olur.Kılavuza kaldık

Ben kontenjan işini kabullendm de asıl şu yasa geçerse ilk bizi etkilicek ve çok kotu en iyi ihtimaller ilk sinavda geçsek ilk mülakattan geçsek mezun oldktan tam 2yıl 6 ay sonra avukat olabilceğiz şuanki okuyanlar 1 yil stajla hic sinav mulakt derdi olmadn başlicaklar mezuna kaldm en çok bu koyuyor bir anda gecn sene gidenlerle 1 yil olan farkim 2.5 yıla çktı keşke ozele gitseydm diyorum şmdi

Hocam bu yasa işiyle ilgili gelişmeler olursa haber verir misin ? Çok saçma geldi bana yani 6 sınava girince bir daha avukat olamamak gibi saçma bir şey mi olur ?

Hocam yeni bir bilgi edinirsem bilgilendiririm ama googldn 2 dk ka araştrrsan benimkinden daha ayrntilı ve resmi bilgi bulabilrsn ama üseniyorsan soyliym 6 deneme hakkı konusu kesin bilgi şuanki yasa tasarısnda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DEVLET ÜNİVERSİTELERİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ
    1) Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1) MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    2) İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2) İpek (Altın Koza) Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    3) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    4) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    5)Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Ayrıca yeni Tıp ve Diş Hekimliğinin falanda açılacağını düşünürsek 35-40 bin arası olur gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanblackflag

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ
    1) Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1) MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    2) İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2) İpek (Altın Koza) Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    3) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    4) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    5)Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Ayrıca yeni Tıp ve Diş Hekimliğinin falanda açılacağını düşünürsek 35-40 bin arası olur gibi.

Yeni hukuk fakültesi açılması sıralamaların düşmesi anlamına gelmiyor. Yeni açılanların kontenjan toplamı 400 olsun, diğer üniversitelerden 500 kontenjan azaltılırsa ne olacak? Önemli olan hukuk fakültesi sayısı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: loftyrant

quote:

Orijinalden alıntı: STMUS

quote:

Devlette hukuk açılmıyor büyük ihtimalle bu sene. İstanbul medeniyet ve afyon kocatepe ünilerinden bekleniyordu. Medeniyeti aradım onla ilgili bilgi veremiyoruz dedi. Zaten daha kampüsü oturtamadılar. Hoca bulmakta zorluk çekiyorlardı en son.

İkisinin sitesinde de önümüzdeki dönem öğr. almaya başlayacakları yazıyor.

http://www.aku.edu.tr/web/Sayfa.aspx?ID=57JQM25NDAU128732AQ101

http://www.medeniyet.edu.tr/Hakkimizda_tanitim_hf.html

Hocam o zaman doğru olabilir.

Dışarıda olduğum için okuyamamıştım hocam. Dikkat edersen hukuk lisans programıyla ilgili net olarak açıklanmış bir şey yok linklerde. Asgari koşullar sağlandıktan ve yüksek lisans programları açıldıktan sonra açacaklarından bahsediyor afyon kocatepe. Medeniyet ise lisansla ilgili hiç bir şey dememiş. O yüzden kesinliği yok henüz. Tercih listesinde görürüz ancak bunu. Yine de ben beklemiyorum bu sene. Geçen sene de aynı muhabbet vardı çünkü.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: STMUS

quote:

Devlette hukuk açılmıyor büyük ihtimalle bu sene. İstanbul medeniyet ve afyon kocatepe ünilerinden bekleniyordu. Medeniyeti aradım onla ilgili bilgi veremiyoruz dedi. Zaten daha kampüsü oturtamadılar. Hoca bulmakta zorluk çekiyorlardı en son.

İkisinin sitesinde de önümüzdeki dönem öğr. almaya başlayacakları yazıyor.

http://www.aku.edu.tr/web/Sayfa.aspx?ID=57JQM25NDAU128732AQ101

http://www.medeniyet.edu.tr/Hakkimizda_tanitim_hf.html

Hocam o zaman doğru olabilir.

Dışarıda olduğum için okuyamamıştım hocam. Dikkat edersen hukuk lisans programıyla ilgili net olarak açıklanmış bir şey yok linklerde. Asgari koşullar sağlandıktan ve yüksek lisans programları açıldıktan sonra açacaklarından bahsediyor afyon kocatepe. Medeniyet ise lisansla ilgili hiç bir şey dememiş. O yüzden kesinliği yok henüz. Tercih listesinde görürüz ancak bunu. Yine de ben beklemiyorum bu sene. Geçen sene de aynı muhabbet vardı çünkü.

Evet, kesin sonuçlar için kılavuzu bekleyeceğiz zaten.

• Hazırlığı olmayan özel hukuklar nereleri bilen varmı.birde açılacak olan yeni üniv. Ve hukuk fakülteleri

• Avukatlık sınavına bütün avukatlar girerse inanın avukatlıktan daha çok para kazanır avukatlar ve talep daha da artar. Avukat olupta başka meslek kollarında çalışan o kadar hukuk fakültesi mezunu var ki anlatamam. Adam emlakçı olmuş, yönetim kurulunda üye olmuş, otel müdürü falan olmuş ama kariyerine bakıyorsun 1992 iü mezunu, 1984 mü mezunu vb. Bu insanlar otomatikmen avukatlık sınavını geçemeyecek adam avukatlık yapmayalı 14 sene olmuş çünkü. Vatan cad. Üzerinde bir avukat var adamın emlak ofisi var hukuk bürosu yok, ek iş gibi yapıyor avukatlığı. Kapattığı arsa başına minimum 1 trilyon kazanıyormuş 8-10 ay içerisinde. Şimdi de kanal istanbul çevrelerini kapatmaya çalışyormuş. Ayrıca aftan yararlanıp 70-75 yaşında okuyan birsürü hukuk öğrencisi var. Kütüphanede ders çalışıyor, masanın üstünde tansiyon hapı insülin iğnesi falan var mesela. Bu insanlar da avukatlık yapmayacak, muhtemelen bile stajı yarıda kesecekler.
    Bence tayyip bu işi uzattıkça uzatacak, hukukun solcuların tekelinden çıkmasını istiyor ve kendisi mü iibf mezunu.
    rekabet kullanıcıya yarar en basit kurallardan biridir bu. Rekabet olursa karşısında güçlü bir baro da olmaz, yaptığı işlere istisnasız olarak çomak sokan da olmaz. Kim ne derse desin ya dediği olur ya hiç olmaz, ortası yoktur RTE'de. Kontenjanların kesinlikle azalacağını düşünmüyorum, keza ikinci öğretimlerin de kapanmayacağını düşünüyorum. İkinci öğretim kapanmalarından dolayı bu şekilde dedikodular çıkıyor fakat kapanan bölümlere bakarsak ya çok fazla mezunu var ya da istihdam edilmesinin imkanı yok. Ama hukuk mezunu her zaman istihdam olur bu ülkede, birileri sadece pazar payının azalmasından endişe ediyor. Her yıl araba değiştirmek yerine 3 yılda bir araba değiştirecekler, bundan korkuyorlar. Ve inanın bana başbakan bu zayıflıklarının biraz bile farkına varırsa iliklerine kadar onları titretir. Hele şimdi anayasa değişikliğinde metin feyzioğlu, i.baro başkanının yapacağı açıklamalarla durum iyice kötüye gidecek bu sefer söyledikleri anda sırf bu insanları pasifize etmek için ne isteniyorsa 180 derece zıttını yapacak, yaptıracak. göz boyamalık burssuz kontenjanları kapattırır en fazla. Bunlar da önleri etkilemez çünkü 150-160bindeki sıralamalar.
    Ve başbakan kendisine yapılan keleği asla unutmuyor, metin feyzioğlunu da asla unutmayacaktır.

• Artan nüfusa bağlı olarak zaten hukukçuya ihtiyaç artacaktır.Ben kontenjanlar azalsa bile küçük bi azalma olur diye düşünüyorum.
  • 33-35 bin bandında kapatır .
  • Yayınlanan 2014 klavuzunda devlet üniversitelerinde 220 kişilik artış hesapladım.
  • Bu yayınlanan klavuz kesin klavuz mu yoksa değişiklik olacak mı?
  • Sıralamalar 3 bin oynar mı yani bana net birsey söyleyin. 44 bin deyim 42 binde burslu gelir mii acaba???

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.