Şimdi Ara

Hukuk ve tipa getirilen taban puani uygulamasi davasi hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya Bu kadının geri zekalı çocuğu barajı geçememişse bizim suçumuz ne ben ygsden sonra edebiyat ağırlıklı çalıştım benim hakkım ne olacak ?
  • Eğer öyle birşey olursa bu ülkede zaten Hukuk okunmaz ki ulan! Adaletin olmadığı yerde Hukuka ne gerek var.. Neymiş oğlu 151 binmişmiş, Hukuk okuyacakmışmış, TM2 nedenmişmiş.. Bu TM3 olayı Mart ayında falan gerçekleşmişti, bizde çalışmalarımızı ona göre gerçekleştirdik. Açıkçası edebiyata olan çalışma ağırlığımı artırmıştım, söyleseydin oğluna o da çalışsaydı banane! Bir tane avukat kadın istedi diye bu sistem değişecekse HAKKIM HARAM OLSUN, YAZIKLAR OLSUN..
  • O nasıl bir davadır ya? İyi madem adam 1 kişiyle tıp yazmayı kaçırsın, oooo 1 kişiyle kaçar mı kontenjan artsın deyip dava açsınlar?

Bu sınırlar gayet yerinde bence. Hatta daha ileri bile çekilebilir.
  • Haberi duydugumdan beri sinirden basima agrilar giriyor. Herkesin haberi olmus da oglunun neden olmamis. Biz gece gunduz osym bir aciklama yapacak bi degisiklik olacak diye beklerken hukukun tm3e alinmasiyla cogumuz edebiyata cografyaya yonelirken onlarin akli nerdeymis. Oyle sey yok arkadasim bu davayi kazanirlarsa zaten okunmaz hukuk fakultesi Turkiye'de. Bu kadar rahatsizlarsa neden vaktinde acmamislar davayi da tam tercih zamanini beklemisler. Hayret bir sey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm mesajları okudum kendimce yorum yapıcam.
    Ben de bir dilci olarak şöyle diyebilirim, mesela Dil-1 dil2 ve dil3 var bizde de.
    Dil 1 %70 lys geri kalan ygs, dil 2 %50 50 , dil 3 ise %30 lys kalanı ygs ağırlıklı olarak puan hesaplanıyor. Puan türleri arası bölüm geçişi olsa sene ortasında biz de mağdur olurduk şüphesiz, zaten sene ortasında bir geçiş yapmak tamamen yanlış, ya yeni öğretim yılı başı yap, ya da sonunda yap yani, kaldı ki şimdi dava sonucuna göre bir daha değişiklik yapılırsa bu sefer de eskiye dönüldü diye dava açılması gerekmiyor mu? Bana göre bu mantıklı olurdu. Kamuoyunun desteğiyle TMci öğrenciler toplu bir dava açabilir. Dava eğer eski bölüme dönücek şekilde sonuçlanırsa da , o karar yeni öğretim yılından itibaren başlatılmalı.
    Öğrencinin annesi kendi oğlı giremedi diye dava açmış ki, hukuk kazansın diye değil kendi oğlu kazansın diye dava açmış...
    Bana göre spesifik bölüm sıralamaları gerekli. Resmen tıpa iki biyoloji yapan adam parasıyla giriyo, bunun doğru olduğunu savunan birisi olabilir mi lütfen gerçekçi olun.
    Bizim dil bölümünde de ingilizceden 30 net yapan adamın harika bir çevirmen olabileceğini düşünmek gibi bir şey bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Savunma saglam, kamuoyu destegi var ama ne kadar da saglam olsa tek itirazla olmaz bu is. Ben bu davanin sonuclanacagini dusunmuyorum herkesin tercih listesi hazir. Herkese ayni anda duyruldu ilk 10-20 bine giren nasil giriyor? Haksizlik olur iptali velev ki iptal oldu ozaman da biz gerekeni yapariz

• Iptal falan olursa bizler de susmayacagiz tabiki. Tm3'e gectikten sonra biz de calismalarimizi edebiyat uzerine yogunlastirdik. Ona gore calistik. Boyle bir sey yok yani. Bu buyuk cogumluga haksizlik. Ozelde okutmayi goze aliyorsa cocugu dershaneye de gitmistir. Nasil ogrenmemis acaba hukuk sinirini, tm3e alinmasini. Birakin bu isleri

• daha önce de dedim
    Hukuk için 150k çok az
    o daha da düşürülmeli

• iyi ozaman hanımefendinin oğlu kıl payı 150bine giremedi diye 6 aydır edebiyat ağırlıklı çalışanların hakkı gasp edilsin. ne güzel yahu adama sormazlar mı bu karar ocak ayında verildi o zaman neredeydin diye. bir de sonuçların açıklanmasını beklemişler. demek ki sıralaması 149.999 gelse dava açmayacaklardı. dava resmen kendi içinde çelişiyor. iptal kararının çıkması çok zor ama olur da çıkarsa 6 aydır edebiyat ağırlıklı çalışanlar dava açar bu sefer. ve ortalık karışır. yani kamu zararı ortaya çıkar çünkü tercih dönemindeyiz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.