Şimdi Ara

Hukuk ve tipa getirilen taban puani uygulamasi davasi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir avukat anne oglu 151 binde oldugundan yok un zamanlamasindan dogan magduriyetten dolayi yurutme durdurma davasi acmis. Bir hukukcu adayi olarak dilekceyi inceledim ve cok basarili buldum.
    Onumuz hafta icinde dava gorulecek ve sayet dilekce hakli bulunursa iptal sozkonusu olacak, bizler de tercih doneminde son derece magdur olacagiz. Herkesin tm3 siralamasi tm2den cok cok daha iyi malum ornegin istanbul hukuk kazanabilen biri dava hakli bulunursa tm2den alinmaya devam edilecek ve belki daha dusuk bir siralamayla alan hukuk fakultesine gitmek zorunda kalacak. Ornegin ben 11binle iu 2.ogretime gidebiliyorken 18bin olan tm2 siralamamla belki kocaeli hukuka gitmek zorunda kalacagim. Bu durumda isler daha cok cikmaza girecektir. Bizler de donem ortasinda bilgilendirdildik ama herkes ona gore calisti. Yok un zamanlamasi yanlis ama yurutme durdurulursa da birileri magdur olacaktir. Bu konuda ne dusunuyorsunuz merak ettim. Dilerim dava reddedilir.

• Anne mesleki değerleri önemseyen gerçek bir avukat olsaydı 150 binin az olduğunu, minimum 50 bine çekilmesi gerektiğini bilirdi barajın. 151 bindeki kapasitesiz oğlunu parasıyla bir yere getirmeye çalışmak acizlikten başka bir şey değildir. İptal olacağını sanmıyorum.
  • İptal edilirse çok büyük sıkıntılar doğar diye düşünüyorum. Seneye kalma durumum bile olur :S
  • lanausee kullanıcısına yanıt
    Dilerim.oyle olur aksi halde ben sahsi olarak da dava acmayi dusunebilirim bence gerekli ve cok da yerinde bir karardi.lakin zamanlama.hataliydi. herkes avukat hekim.oluyor ama kalitesi sorgulanir. Bu zamana kadar gelmemis.olmasi hataydi seneye kalma gibi bir durumum olamaz magdur olacak cok insan olur zamanlama.hatasi bizi yakmaz dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudavim2

Dilerim.oyle olur aksi halde ben sahsi olarak da dava acmayi dusunebilirim bence gerekli ve cok da yerinde bir karardi.lakin zamanlama.hataliydi. herkes avukat hekim.oluyor ama kalitesi sorgulanir. Bu zamana kadar gelmemis.olmasi hataydi seneye kalma gibi bir durumum olamaz magdur olacak cok insan olur zamanlama.hatasi bizi yakmaz dilerim
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudavim2

up

Alıntıları Göster
    Not düşeyim. Aynısı tıp bölümlerinde 40.000 şeklinde var. Hatta ileriki senelerde başka bölümlere de getirileceği konuşuluyor.
  • tylerdurden87 T kullanıcısına yanıt
    hocam tıp da davaya dahil. Bence çok yerinde hatta diğer bölümlere de getirilmesinden tarafım herkes üniversite mezunu olabiliyor ama kalite olmuyor. Durumun kötü tarafı zamanlama çok yanlış oldu. Velev ki iptal edilirse çok büyük sıkıntılar doğacak bu bir gerçek Dileyelim iptal edilmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: lanausee

Anne mesleki değerleri önemseyen gerçek bir avukat olsaydı 150 binin az olduğunu, minimum 50 bine çekilmesi gerektiğini bilirdi barajın. 151 bindeki kapasitesiz oğlunu parasıyla bir yere getirmeye çalışmak acizlikten başka bir şey değildir. İptal olacağını sanmıyorum.

"kapasitesiz oğlunu" ne yani oğlu 151 bin oldu diye kapasitesiz mi oldu ? Şimdi sen sıralamayla zekiliğin orantılı olduğunu da söylersin. Herkes aynı hayatı mı yaşıyor ? Kimisinin lay lom hayatı olur ne derdi vardır ne tasası sınava çalışır kimiside kendisinde çalışacak güç bulamaz. Direkt onlara mal muamelesi yapılması çok saçma. Merak etme sıralamam iyi sayılır o aralıkta olduğumu zannetme. Öte yandan diğer dediklerine kısmen katılıyorum.
  • mudavim2 M kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam dediklerinize. Parası olan herkesin borusu ötüyor her yerde bari eğitimde biraz dur denmeli buna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adlys

quote:

Orijinalden alıntı: lanausee

Anne mesleki değerleri önemseyen gerçek bir avukat olsaydı 150 binin az olduğunu, minimum 50 bine çekilmesi gerektiğini bilirdi barajın. 151 bindeki kapasitesiz oğlunu parasıyla bir yere getirmeye çalışmak acizlikten başka bir şey değildir. İptal olacağını sanmıyorum.

"kapasitesiz oğlunu" ne yani oğlu 151 bin oldu diye kapasitesiz mi oldu ? Şimdi sen sıralamayla zekiliğin orantılı olduğunu da söylersin. Herkes aynı hayatı mı yaşıyor ? Kimisinin lay lom hayatı olur ne derdi vardır ne tasası sınava çalışır kimiside kendisinde çalışacak güç bulamaz. Direkt onlara mal muamelesi yapılması çok saçma. Merak etme sıralamam iyi sayılır o aralıkta olduğumu zannetme. Öte yandan diğer dediklerine kısmen katılıyorum.

Sınav sistemimizin zekayı ölçmediği aşikar. Ben demiyorum ki sıralaması kötü olan herkes kapasitesizdir; ama anne 151 bindeki oğluna hukuk okutmak için davaya kadar götürüyorsa işi çocuk kapasitesizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanausee -- 5 Temmuz 2015; 17:59:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tylerdurden87

Katılıyorum hocam dediklerinize. Parası olan herkesin borusu ötüyor her yerde bari eğitimde biraz dur denmeli buna.
    Ben hukuk için 150 bini az buluyorum ilk defa yökü destekliyorum. Bize nitelikli hukukçu lazım özel üniversitelerde baba parasıyla okuyanlar değil bana kalsa daha üste çekmelerini isterdim barajın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold_Spear -- 5 Temmuz 2015; 18:01:02 >
  • lanausee kullanıcısına yanıt
    şu da çok yerinde bir soru olur neden şimdi? burda bir çok insan geleceğin avukatları.. Madem bir rahatsızlık vardı neden sonuçların açıklanmasını bekledi? Bir umut varmış belli ki biz de seneler öncesinden haberdar edilmedik zaten herkesin aynı anda haberi oldu insanlar derece yapıyorlar bu insanların hakkı yenmeyecek mi? Davacı tarafın zamanlaması da manidar.
  • Arkadaslar anlamadim simdi bu baraj olayi iptal edilirse hukuk tekrar tm2 ye mi gececek?
  • Bir şey çıkmaz merak etme
    Aynen öyle, çocuğu 150 bine girse umrunda olur muydu? Sanmıyorum.
  • luxetveritas L kullanıcısına yanıt
    aynen hocam herşey eski haline dönecek
    Oyle bir sey olursa bizler de dava acmaliyiz.Ben ygs den sonra hukuk tm-3'e gecti diye matematigi birakip edebiyat calistim emek hirsizligi olur bu.
  • O zaman kontenjanlarda eski haline getirilsin arkadaş, bizde o kontenjanlara göre çalıştık.
  • luxetveritas L kullanıcısına yanıt
    kesinlikle ben düşünüyorum zaten. yökün zamanlaması manidar, davacı zamanlaması manidar arada olan hakkıyla çalışana oluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.