Şimdi Ara

Sosyal hizmet ve pdr (yatay gecis hakkinda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sosyal hizmet bölümünü okumaktayim. Bölümü seviyorum fakat yine de pdr bölümüne gecmek istiyorum. Merkezi yatay geciste sınav puanım ile 1.sınıf agno(not ortalamamin) etkisi ne kadar olur ? Yani sorum agno çok etkili olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sosyal Hizmetten PDR ve Psikolojiye Yatay Geçiş

Sosyal hizmet alanında eğitim alan öğrenciler, belirli koşulları yerine getirmeleri halinde yatay geçiş yoluyla psikoloji veya PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümlerine geçiş yapabilirler.

Sosyal Hizmetten Psikolojiye Yatay Geçiş

• Başarılı bir sosyal hizmet öğrencisinin, psikoloji bölümüne yatay geçiş yapabilmesi için ortalamanın üzerinde bir başarı ortalamasına sahip olması gerekir.
    • Üniversitelerin belirlediği taban puanları ve kontenjanlar göz önünde bulundurulmalıdır.
    • Başvuru yapan öğrencilerin, akademik başarılarının yanı sıra psikoloji alanına olan ilgilerini de kanıtlamaları beklenir.

Sosyal Hizmetten PDR'ye Yatay Geçiş

• PDR bölümlerine yatay geçiş yapmak isteyen sosyal hizmet öğrencileri, iyi bir başarı ortalaması ve PDR alanına olan ilgi ve yeteneklerini gösteren belgeler sunmalıdır.
    • Üniversitelerin belirlediği özel koşullar ve kontenjanlar dikkate alınmalıdır.
    • Sosyal hizmetten PDR'ye yatay geçiş yapan öğrenciler, PDR alanındaki temel dersleri ek olarak almaları gerekebilir.

Sosyal Hizmetten Yatay Geçiş Yapılan Diğer Bölümler

Sosyal hizmetten psikoloji veya PDR dışında da yatay geçiş yapılabilen bölümler mevcuttur. Bunlar arasında şunlar sayılabilir:

• Sosyoloji
    • Sosyal Antropoloji
    • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
    • Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Yatay geçiş koşulları ve süreçleri üniversitelere göre değişebileceğinden, öğrencilerin geçiş yapmak istedikleri üniversitelerin ilgili birimlerine başvurmaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • üniversitelere göre değişiyor sanırım. %60 lys puanın %40 gano gibi bir oranı var. lys puanın yetiyorsa merkezi yatay geçiş ile direk geçiş yapabilirsin zaten.
  • john ciga J kullanıcısına yanıt
    İstediğim yer yerleşme puanımdan 20 puan daha yüksek. Bu yüzden hangi yöntemle yatay geçiş yapacağım konusunda kafam karıştı .
  • Pdristanbul P kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz yerin sizin sınava girdiğiniz senedeki taban puanı sizin puanınızdan daha yüksekse o yere geçmek için tek çareniz kurumlar arası yatay geçiş, onda da her kurumun kendine göre belli şartları oluyor ve sizin geçmek istediğiniz gibi yoğun talep gören bölümlere ancak 4 küsüre yakın ortalamalarla geçilebilir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrengn -- 4 Haziran 2017; 22:10:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrengn

İstediğiniz yerin sizin sınava girdiğiniz senedeki taban puanı sizin puanınızdan daha yüksekse o yere geçmek için tek çareniz kurumlar arası yatay geçiş, onda da her kurumun kendine göre belli şartları oluyor ve sizin geçmek istediğiniz gibi yoğun talep gören bölümlere ancak 4 küsüre yakın ortalamalarla geçilebilir herhalde.

Tesekkur ederim biraz arastırdim geçmek istedigim yer %80 yerlesme puani %20 agno ya bakıyor sansimi deneyecegim artik hayirlisi olsun.

• Pdristanbul P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, umarım her şey dilediğiniz gibi olur. Bakalım seneye ben de deneyeceğim 1. sınıfı bitirince.
  • emrengn E kullanıcısına yanıt
    İnsallah siz de istediklerinizi başarirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba size nasıl ulaşabilirim bu konu hakkında konuşmak istiyorum ben de şuan sosyal hizmet okuyorum ve sizin gibi isteklerim var
  • Eliftokatcı E kullanıcısına yanıt
    Ben pdr mezunuyum, işsiz kalırsın boşuna pdr okuma şuan bir umut web tasarım ve kodlama okuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.