Şimdi Ara

Hukuk vs bilgisayar mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
5.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: helixSNAA

Hocam okuma/anlama sorununuz mu var? Türkiye'de yaşayan/çalışan diyorum.Türk demiyorum. Ben hukuk okuyorum, tüm Avrupa ülkelerinde, Amerika'da hukuk eğitimini biliyorum. Dediklerini biliyorum zaten.
    Hocam Türkiye'de hukuktan mezun olduktan sonra yurtdışında llm yaparsak orada avukatlık yapabiliyor muyuz yoksa lisansı da mı orada okumak gerekli ?
  • Abi yuh yani bunu zaten bildiğiniz cevabı almak için mi soruyorsunuz? Bu forumdaki ceng furyasını görmediniz herhalde. Hangisi sana daha uygunsa onu yazmalısın, bilgisayarla 0 ilgiliysen hiç dikkatini çekmiyorsa neden odtü olsa bile yazasın? Çok asosyal biriysen, konuşmakta sıkıntı yaşıyorsan ve okumayı sevmiyorsan neden hukuk okuyasın? Yani bunu karşılaştırmak zor değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    lisansı orda okumak gerek evet. LLM yaparsan hukukla ilgili şeyler yapabilirsin ama avukatlik no.
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Hadi ya ben avukatlık yapabiliyoruz sanıyordum üzdü bu. Ama linkedinde iühf mezunu olup llm yaptıktan sonra newyorkta avukat olarak çalışan birini görmüştüm profilde başka okul yazmıyordu o nasıl yapmış olabilir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bilmem link at bakalım, farklı bir şeyler vardir:). Yurtdışında avukat olamaman çok normal her ülkenin hukuk sistemi farklı. İngiltere'nin hukuk sistemi bambaşka zaten. Onlar common law bizim kıta avrupası hukuk sistemi.
    http://https://www.linkedin.com/public-profile/in/yasin-bilgehan-akalan-4649b2b1?challengeId=AQG67qxwtbfcOAAAAXSifnIkO26sDUyA8oHvyB14AauN5uOrR93VqykbDEUnSgMiToc7Fb4nU2w1vZ68T3pIC4N7qM-wnwYXTA&submissionId=93dd89d6-75f4-3516-2e4c-9921db336573

Bahsettiğim kişi bu değil ama bu abimiz de sadece llm ile avukatlık yapıyor.

Bu adam mahkemede savunma yapamıyordur. Göçmenlik ile ilgili avukatlık yazmış zaten. Belki Türkiye'den vb gelen adamların burayla İngiltere'ye yerleşme arasındak işlemlerinde yardımcı oluyordur. Dosya, dilekçe, evrak falan hazırlıyordur. Mahkeme'de temsil edemez, diye düşünüyorum. Çok teknik bilmiyorum.

https://lexlegal.com/tr/global-tr/ingilterede-avukatlik-denkligi-almak/

şurada yazıyor. Ama dediğim gibi. Direkt yapılmaz. Belki 4 sene lisans değil, sınav + staj. Belki sadece bir sınav. Ama o sınavı geçmek içinde İngiliz Hukukuna epey hakim olmak gerekir sanırım.

Evet dediğin gibi olabilir. Linkedin linkini attığım kişi Instagramda llm ile ABD'de avukatlık yapmak diye bir canlı yayın videosu atmış onu izleyeceğim şimdi bakalım o ne diyor. Hesabı @akalanlaw

• Hukuk okudum avukatlık yapıyorum. Babam da hukukçuydu ancak avukat değil. Sana durumu özet geçeyim.

Yukarıdaki arkadaşların babam avukat çok iyi kazanıyor açıklaması doğru olabilir. Eski avukatlar artık oturmuş bir çevre ve yılların birikimi ile çok kazanabilir.

Epey yaşlı bir avukat tanıdığım öğlen yemeğine çıkardım dönerken esnafla sohbet sonrası açılacak 3-5 davam olurdu diye anlatıyor.

Gelelim şimdiye....

Neredeyse 8 senedir avukatlık yapıyorum. Çok şükür Türkiye standartlarında orta segment bir hayat sürebilecek kadar para kazanıyorum. Ben çalışmaya başladığımda ilçemde 70 avukat vardı. 8 sene sonra 150 tane avukat var. Pasta yarı yarıya azaldı. Peki iş hacmi ya da nüfus arrtı mı? Hayır.

Büyük şehirlerde kötü durumda olan avukatlar biliyorum. Asgari ücrete iş arıyorlar.

Peki iyi kazanan avukat yok mu? O da var. Her serbest meslekte olduğu gibi avukatlık da bir serbest meslektir ve "şans" faktörü işin içindedir. İyi bir iş denk gelir evini arabanı alırsın tek dava ile . Ancak günümüzde meslek kurallarını ezmeden, ahlak kurallarına uyarak, siyasi bağlara bulaşmadan, illegal faaliyetlere girmeden avukatlıktan çok para kazanma ihtimalin çok çok çok az. Çünkü ortada bir pasta var ve pastanın büyük dilimini bu saydıklarımı yapanlar yiyor. Ha dersin ben de yaparım buyur gir hukuka :)

Avukatlık ya da hakim savcılık ile ilgili her türlü sorunu bana sorabilirsin.

• Hukuk için gerçekten geniş ve güçlü bir çevreye ihtiyacınız olacak. Yurt dışında gerçekten güzel kazandıklarını, hukuki metin ve anlaşma hazırladıklarında bile ciddi ücretler aldıklarını biliyorum. Burada öğleden sonra gel vereyim diyip hazır bir metin verip gönderirler genelde :) Çünkü kimse para vermek istemez.

Yazılım için alan ve ihtiyaç daha geniş şu an. 4-5 yıl sonra ne olur ne biter bilemem. Yapay zekanın bu hızla gelişmesi şu anki duyulan ihtiyacı azaltabilir.https://www.youtube.com/watch?v=r2dQgdktUJg&feature=youtu.be&t=153 Ama kendini geliştiren biri her türlü akar bu tarafta.

• Sen torpil olduğunu düşünüyor olabilirsin ancak olay senin sandığın gibi değil. Yazdığın şeyden durum iç dünyanda seni bariz rahatsız etmiş.. Bu durum seni rahatsız etmediyse neden böyle yazdın?

Gerçi ne söylesem torpil olmadığına inandıramam, bu sebepten dolayı sen istediğine inanabilirsin. Ben neyin nasıl olduğunu bilen biriyim.

Ha seninde çevren varsa sende istediğin meslekte istediğini yaparsın.
  • dupondii kullanıcısına yanıt
    Abi Hukuk okumak isterim o da noterlik için eğer olunuyorsa, hemen tutunabiliyorsak oraya hedefimi yükseltiyim

• İkisi arasında kalmak da cidden sık rastlanan bir durum değil ama tartışmaya açık bile değil hukukçuların dahi kabul edeceği üzere, bilgisayar mühendisliği..

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Baban kuzenini yanına almış işte ne açıklamaya çalışıyorsun? Bal gibi de torpil tanımına giriyor. Ha bence bir problem yok, sonuçta adamın kendi bürosu. Çalıştığı devlet kurumuna almamış sonuçta. Tanıdık birini almış olabilir. Ancak arkadaş sorusunda haklı. Baban olmasa kuzenin ne kadar rahat iş bulabilirdi, ne kadar maaş alırdı merak konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA57CCBC1 -- 18 Eylül 2020; 23:13:55 >
  • Botadam B kullanıcısına yanıt
    Noterlik çok güzel fakat sırayla. Son hesaplamalarıma göre 87 yaşında sıra bana da gelecek.
  • dupondii kullanıcısına yanıt
    Nasıl ya?

• Botadam B kullanıcısına yanıt
    Noterlik belge sırana bakıyorsun. Sonra yıllara göre noterliğe alınan kişi sayısına bakıyorsun. Ona göre bir çıkarım yaparak rakamı buluyorsun.

Fakat noterlik belge numarası almış ve noterlik yapmak istemeyen kişileri de çıkarırsan yine 45 yaşlarında 300 nüfuslu bir kasaba noteri olma şansın var.

Noterlik emekli işidir. Sen çevrende hiç genç noter gördün mü?

Özetle noter olmak için hukuk okunmaz.
  • Cevren varsa hukuk.
    Bana sorsan hukuk cunku cevrem var ve daha cok seviyorum
    Sonuc ee okuyoruz tabi

Hocam LinkedIn profilini attığım avukata Facebook üzerinden mesaj attım o da dönüş yaptı.
    Llm yaptıktan sonra baro sınavına girmeye hak kazanılıyormuş lisans okumak gerekli değilmiş. Sadece bazı eyaletler bunu kabul etmiyormuş. (California ve New York gibi büyük eyaletler kabul ediyor). Yani baro sınavını da geçtikten sonra normal avukatlık yapmak için bir engel kalmıyor.

• 3-4 kişiye bakarak meslekle ilgili genel bi yargıya varamazsın yani dayım,amcam avukat şu kadar kazanıyo diye hukuk güzel meslek diyenler var da her sene 10-15 bin kişi mezun oluyo,kaç kişi gerçekten iyi bi maaşla çalışabiliyo
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.