< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afrasiyab6 -- 22 Ağustos 2021; 21:59:33 > |
hukuk yazanlar ilerde çok pişman olacaksınız (2. sayfa)
-
-
2017 de pdr yi bırakıp sınava tekrar hazırlanarak girdim , mezunlara bakıyorum stj yaparken alacağınız ücretler çok komik hatta hiç para vermeyen bir sürü avukat var ,eğer çevreniz varsa büro açamayip başka bir avukat yanında çalışırsanız asgari ücret felan veriyorlar. Kpss girip kurum avukati olmaya çalışan bir sürü insan var .Marmara hukukta gerçekten zorlandim. Verdiğiniz emeğin karşılığınin asgari ücret olması çok üzücü .
-
bosver hocam genclerı kızdırma sımdı onlar geleceğin adalet savascıları 😉 -
Aa bugün forumda boş, saçma sapan bi konu yok diyorum hoppp karşıma çıkıyor. Muhteşem,böyle devam
-
quote:
Orijinalden alıntı: zamandayolculuketmişadam
Niye diyenler hic avukat görmediler galiba. Ya da yılda 20 bin hukuk mezunu verildiğini bilmiyorlar. leblebi gibi hukuk fakültesinin açıldığını, ilk 40 bine giren herkesin ücretsiz 60-100 bin arasındaki herkesin de parayı bastırıp diploma aldığını. Birçok memurun öylesine sınava girerek ilk 40 bin içine girip keyfine hukuk fakültesi diplomasını aldığını falan duymadilar galiba.
Yazan yazsın da büyük survive var. Hangi bölümün onu çok açık derseniz ilk bindeki sağlam okullara girmedilten sonra hiçbir şey garanti degil.
İlk bin dışında ODTÜ, İTÜ, gsü tarzı yerlerdeki ibflerde hukuk fakülterinin yüzde 90+95'inden iyi gelecek sunar bence.
Eklemek gerekirse hukuk yazınca Türkiye'ye mahsur kalırsınız, yurtdışında iş bulma olanaginiz yüzde 3-5 falan. O da direkt iş degil, hukuk yüksek lisansı falan yaparak bir şekilde kapak atılmaya çalışılır ki bu durumda da avukatlık falan yaptırmazlar. Evrak işleri falan yaptırırlar.
30 bindeki adama taşrada işletme yaz denmez tabii, hukuk çok daha mantıklı. Seçenek yok, orası ayrı konu ama odtu, İTÜ, gsü falan yerlerde ibf okuma şansı olanlar iki kere düşünsün. Koç, Sabancı, Bilkent, boun ibf okuma şansı olanlar bence hiç düşünmesin. Babanızdan falan büro kalacaksa yazın tabii.İlk 1000'e girip Ankara Hukuk yazmamın 3 sebebi var:
1)Yurt dışına çıkmak gibi bir hayalim yok.
2)Avukatlık istemiyorum,kamudan devam edeceğim.
2 tane yazdım 3.sü aklıma gelmedi sen 3 say yine de🙂
-
Ben de pdr okuyorum şu an.Bırakmayıp bitirdiğinizi düşünün hocam pdr'yi.Atanamayıp asgari ücret bile alamadan özel okullarda 2000 liraya rehber öğretmen olduğunuzu düşünün, bu içinizi ferahlatır.Boşuna pdr bırakıp hukuk yazmadınız sonuçta değil mi?Ya idealiniz buydu ya da daha çok para kazanma ümidiniz vardı.Her halükarda yine pdr okumadığınıza şükredebilirsiniz.Alın size pozitif bakış açısı ✍🏻✍🏻 -
ben de Marmara 1dim ort 3.07 anayasa hariç sınavlar yüzyüze kadar zor değildi çuvaldızı biraz kendine bayır hocam -
Türkiye'deki hukuk eğitimi kevgire döndü bu konuda pek söylenecek söz yok.
Ama eşit ağırlık öğrencilerinin seçebileceği bölümü toplasan 15'i geçmez. Adam bunlardan birini seçip ilerleyecek, kendine en güvendiği yapabileceğini düşündüğünü seçsin, eşit ağırlık için değil bu genellemem ama Türkiye'de her bölüm neredeyse aynı kapıya çıkıyor, bırakın insanlar istediklerini okusun artık yapıp yapamayacakları kişinin kendisine kalsın. -
Dediklerin doğru da videoları düzgün seçseydin, oradakilerin bazıları iş buldu hele son kişi 8 yılda okulu bitiriyor ona rağmen 6 ay’da istediği gibi iş buluyor.
-
Online eğitimde uzatmadım zaten yüz yüze sınav olunca ne demek istediğimi anlarsınız
-
Ona bakacak olursak hukuk videosundakiler de bulmuştur? Hukukta mezuniyetten 6 ay içerisinde işe giren %53,9. Diğer bölümlerle +- aynı kulvarda.
8 yılda bitiren hangisi? O mesajda bir yerler karıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Ağustos 2021; 9:24:25 > -
Hacettepe ee mezunu arkadaş .Ben 6 ayı o kişi üzerinden söyledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows Xp -- 23 Ağustos 2021; 9:23:34 > -
Hocam kurum avukatligi filan mı yoksa hakim savcılık mı
-
quote:
Orijinalden alıntı: zamandayolculuketmişadam
Niye diyenler hic avukat görmediler galiba. Ya da yılda 20 bin hukuk mezunu verildiğini bilmiyorlar. leblebi gibi hukuk fakültesinin açıldığını, ilk 40 bine giren herkesin ücretsiz 60-100 bin arasındaki herkesin de parayı bastırıp diploma aldığını. Birçok memurun öylesine sınava girerek ilk 40 bin içine girip keyfine hukuk fakültesi diplomasını aldığını falan duymadilar galiba.
Yazan yazsın da büyük survive var. Hangi bölümün onu çok açık derseniz ilk bindeki sağlam okullara girmedilten sonra hiçbir şey garanti degil.
İlk bin dışında ODTÜ, İTÜ, gsü tarzı yerlerdeki ibflerde hukuk fakülterinin yüzde 90+95'inden iyi gelecek sunar bence.
Eklemek gerekirse hukuk yazınca Türkiye'ye mahsur kalırsınız, yurtdışında iş bulma olanaginiz yüzde 3-5 falan. O da direkt iş degil, hukuk yüksek lisansı falan yaparak bir şekilde kapak atılmaya çalışılır ki bu durumda da avukatlık falan yaptırmazlar. Evrak işleri falan yaptırırlar.
30 bindeki adama taşrada işletme yaz denmez tabii, hukuk çok daha mantıklı. Seçenek yok, orası ayrı konu ama odtu, İTÜ, gsü falan yerlerde ibf okuma şansı olanlar iki kere düşünsün. Koç, Sabancı, Bilkent, boun ibf okuma şansı olanlar bence hiç düşünmesin. Babanızdan falan büro kalacaksa yazın tabii.Sanarsınız ülkede bir tek hukuk fakültesi açılıyor. Her bölüm açılıyor. Bakın, ülkede şu an tıp hariç hiçbir bölümün iş garantisi yok.
“Parayı verip hukuk diploması alıyorsun” diyor. Sanarsın bir tek hukuk diploması alabiliyorsun. Birader, vakıflarda bir tek hukuk mu var? İİBF için vakıf diyince aklına yüksek sıralarla alan üniler geliyor da hukuk diyince niye en düşük sıralardaki vakıflara kadar gidiyor aklın? 800 binle İİBF okuyabildiğin onlarca devlet üniversitesi var.
Hukuka girmek, İİBF’ye girmekten çok daha zor. İİBF bölümlerine 800 binlik devlet ünilerinden bile girebilecekken hukuka en fazla 41 binlik devletten girebiliyorsun. Vakıflarda da hukukun taban sıralaması, İİBF’den daha yüksek.
2020 itibariyle 1 milyon 494 bin İİBF mezunu var. Ve aklımıza dalga geçer gibi “hukuk bitti ya” diyip İİBF övüyor ”İyi okullardaki İİBF’leri dedim” dersin sen şimdi de. Niye iyi hukuk fakültelerinden bahsetmiyorsun? Nereden tutsak elimizde kalıyor içi boş argümanların.
“Avukat sayısı çok” diyor. Ülkede avukat sayısı 2020 itibariyle 143.330 Peki İİBF mezunu sayısı kaç dedik? 1 milyon 494 bin Ee, sayının çokluğuna göre seçiyorsak İİBF değil avukatlık seçilmeli senin mantığına göre.
https://www.youtube.com/watch?v=OachmS1dm_s&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=EA5ED4L-aIY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Xf8vzXSyd3c&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=nCCZVtAOa-M&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Ağustos 2021; 9:51:54 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Windows XpHacettepe ee mezunu arkadaş .Ben 6 ayı o kişi üzerinden söyledim.
Onda 8 yılda mezun olduğuna dikkat ediliyor ama hukuk videosunda kaç yılda, kaç ortalama ile mezun olunmuş hiç umursanmadan eleştiriliyor. İşte aşırı bilgisiz, içi boş bir kara propaganda var hukuk bölümüne yönelik.
Uzun lafın kasası tıp hariç hiçbir bölüm size %100 iş garantisi veremez. Bunu hukuka indirgeyeler baya bilgisiz yorum yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Ağustos 2021; 9:54:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X