Şimdi Ara

hukuk yazanlar ilerde çok pişman olacaksınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
15.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Bender

Sanarsınız ülkede bir tek hukuk fakültesi açılıyor. Her bölüm açılıyor. Bakın, ülkede şu an tıp hariç hiçbir bölümün iş garantisi yok. 

“Parayı verip hukuk diploması alıyorsun” diyor. Sanarsın bir tek hukuk diploması alabiliyorsun. Birader, vakıflarda bir tek hukuk mu var? İİBF için vakıf diyince aklına yüksek sıralarla alan üniler geliyor da hukuk diyince niye en düşük sıralardaki vakıflara kadar gidiyor aklın? 800 binle İİBF okuyabildiğin onlarca devlet üniversitesi var.

Hukuka girmek, İİBF’ye girmekten çok daha zor. İİBF bölümlerine 800 binlik devlet ünilerinden bile girebilecekken hukuka en fazla 41 binlik devletten girebiliyorsun. Vakıflarda da hukukun taban sıralaması, İİBF’den daha yüksek.

2020 itibariyle 1 milyon 494 bin İİBF mezunu var. Ve aklımıza dalga geçer gibi “hukuk bitti ya” diyip İİBF övüyor  ”İyi okullardaki İİBF’leri dedim” dersin sen şimdi de. Niye iyi hukuk fakültelerinden bahsetmiyorsun? Nereden tutsak elimizde kalıyor içi boş argümanların.

“Avukat sayısı çok” diyor. Ülkede avukat sayısı 2020 itibariyle 143.330 Peki İİBF mezunu sayısı kaç dedik? 1 milyon 494 bin Ee, sayının çokluğuna göre seçiyorsak İİBF değil avukatlık seçilmeli senin mantığına göre.

https://www.youtube.com/watch?v=OachmS1dm_s&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=EA5ED4L-aIY&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=Xf8vzXSyd3c&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=nCCZVtAOa-M&feature=youtu.be

Alıntıları Göster

Hukuk fakültesinde başarılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt

Varsa mantıklı bir argümanın söyle, yoksa boş yapma.

“Mezun sayısı bakımından çok mezunu var, bu nedenle hukuk bitti yaa” diyen sensin. Ben de bu perspektiften “mezun sayısının çok daha fazla olduğu bölümler var, senin mantığına göre asıl onlar bitti. Eğer 148 bin hukuk mezunuyla hukuk bittiyse 1 milyon 400 bin mezunla asıl İİBF bitti.” diyorum.

Yav arkadaş sen daha okuduğunu anlamıyorsun ama fikir yürütüyorsun. Yapma, komik duruma düşüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Ağustos 2021; 10:0:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamandayolculuketmişadam

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Her şeyi sıralamayla sanıyorsun anlaşılan, ilk 4 binle alan İÜHF veya AÜHF’nin falan haberi var mı bundan? 😂 Ya da 33.373 ile burssuz Bilkent Hukuk’a girenin? Ya da iç sınavla GSÜ’ye 40 binle girenlerin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Ağustos 2021; 10:4:39 >

Ya kafaya bak, kendisiyle çelişiyor. Senin mantığında sıralama bazlı kıyaslıyorsak Bilkent Hukuk’a burssuz 33 binden girebiliyorken AÜHF veya İÜHF’ye en fazla 3.434 ve 3.815 ile girebiliyorsun. Bu mantıkla senin AÜHF’yi ve İÜHF’yi övmen gerekir.

Marka değeri olarak da hiç bilgin yok. Bu okulların emin ol prestiji çoğu yerde önde geliyor.

Ha ben AÜHF, Bilkent’ten daha iyi demiyorum. İkisinin de birbirine göre avantajları ve dezavantajları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Ağustos 2021; 10:15:19 >

Aynen birader, bir sizde nitelikli mezun diye bir kavram var; hukukta yok   

Hadi abiciğim hadi ne dersen elinde patlıyor. “Hukuk mezunu çok, İİBF seçilmeli” diyorsun ama onun mezunu daha çok. “Tıp hariç her bölümün mezun sayısı fazla” diyorum cevap yok. “İyi İİBF, dedim” diyorsun ama AÜHF ve İÜHF gibi iyi hukuklardan bahsetmeyerek 3 maymunluk yapıyorsun. Boşa zaman kaybısın, esenlikler sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 23 Ağustos 2021; 10:16:41 >

Tamam hocam sen 1 milyon 400 bin mezunu olan İİBF’den sıyrıl, bizi dert etme. Mezun sayısına göre kıyaslama yapmadan önce de bir tavsiye ettiğin bölümün mezun sayısını kontrol et bir daha da. 

“Tutturmuşsun bir iki tane iyi hukuk var” söylemi, söyleyip duruyorsun. Tamam birader, aynen iki tane iyi hukuk var. Bilkent Hukuk’a 123 kişilik kontenjanda 33 binle girebiliyorsun paranla ama kontenjanı fazla olmasına rağmen ilk 4 binden düşmeyen AÜHF ve İÜHF kötü, tü kaka  

• afrasiyab6 A kullanıcısına yanıt

2700 kusur siralamasi olan sen mıydın hocam az önce konuştuğumuz

• Tabi hocam sizinle telegramda falan mi konustuk, donanimhaberdeyse konusmusuzdur da telegramda da denk gelmis olabiriz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • afrasiyab6 A kullanıcısına yanıt

ODTÜ muhabbet grubunda hocam,m.d.a isimli kişi bendim de sıralamanı görünce aynı kişi mi diye merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: shebelongstothestreets

Hocam kurum avukatligi filan mı yoksa hakim savcılık mı

Hakim-savcılık istiyorum.

• TAHA_Fe kullanıcısına yanıt

7 yıl sonra memlekete gidip büro açıcam aklında bulunsun :D

• Deü mü yazdınız hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.