Şimdi Ara

[Hukukçular Konuya]18 YAŞ ALTINDA SİGARA İÇMEK YASAKMIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımla bu konuda iddiaya girdik. Ben sadece 18 yaş altına satışının yasak olduğunu ve okulda içmenin/bulundurmanın yasak olduğunu iddia ediyorum, arkadaşım ise 18 yaş altında birinin herhangi bir yerde sigara içmesinin yasak olduğunu iddia ediyor kim haklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 10 Mayıs 2017; 9:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

18 Yaş Altı Sigara İçmek Yasak Mıdır?

18 Yaş Altı Sigara İçme Cezası

Türkiye'de 18 yaş altı kişilerin sigara içmesi yasal olarak yasaktır. Bu yasa, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun (TUZÖK) ile düzenlenmiştir.

18 Yaş Altı Sigara İçerse Ne Olur?

18 yaşından küçüklerin sigara içmesi durumunda yasal yaptırımlarla karşılaşılabilirler. TUZÖK'e göre, sigara içen 18 yaş altı kişilere para cezası verilebilir.

18 Yaşından Küçük Sigara İçme Cezası

18 yaşından küçüklerin sigara içtiğinin tespit edilmesi halinde, kanunda belirtilen miktarda para cezası uygulanır. Cezanın miktarı, sigara içilen ortama ve sigara içen kişinin yaşına göre değişebilir.

18 Yaş Altı Sigara Satışı Yasaktır

18 yaş altı kişilere sigara satışı da yasaktır. Sigara satan kişiler, 18 yaşından küçük kişilere sigara satmaları durumunda, yine TUZÖK kapsamında para cezasıyla karşı karşıya kalabilirler.

Bu nedenle, 18 yaşından küçük kişiler sigara içmemeli ve içen kişileri de uyarmalıdırlar. Sigara içmek, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek zararlı bir alışkanlıktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel.

• sigaranın üstünde 18+ yazmıyor

• Evil Chuck kullanıcısına yanıt
    Hocam tabancanın üstünde de adam öldürmek yasaktır yazmıyor

• up

• Hocam yasak olsa lisede daha ağır önlemler alınırdı. Polis falan çağırılırdı ne bileyim hocalar içmeyin demezdi içmeniz illegal falan derdi bence.

• Hukiki anlamda bir cezai işlem mevcut değildir fakat. Kültür ve Toplum yaşantımıza göre etik değildir.
  • elektronik sigarada sözde yasak ama kullanıyor diye tutuklanan ceza yiyen falan görmedim ben. sadece satışı yasak diyebiliyorum bende. 15 yaşında çocuk sigara içti diye kim ne yapabilecek ki ? takar mı devlet
  • [Hukukçular Konuya]18 YAŞ ALTINDA SİGARA İÇMEK YASAKMIDIR?

Direkt kanundan bulmadım ama kanun hakkında detaylı bir yazı hazırlamış bir hukukçu bunu yazmış. Kanun 4207 sayılı kanun. Oraya göz atabilirsin. Muhtemelen arkadaşın haklı.

• 18 yaş altı sigara içmek yasak değil. 18 yaş altına tütün ürünleri satmak yasak.
  • Ben 18 yaş altı içmek yasak diye biliyorum ama kimse takmıyor. Polis sigara içen bir çocuk görse onu karakola götürüp ailesine haber verebilir yani cezası böyle küçük bir şeydir muhtemelen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.