Şimdi Ara

Hukuktan anlayan arkadaşlar varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda hukuktan anlayan bilgi veren olursa sevinirim.
    Yaklaşık 6 ay once tutuklandim ve 2.5 ay önce tahliye oldum fakat yaşım 18 den küçük ve aynı olayda tutuklanip benimle aynı zaman tahliye olan büyük biriyle dosyanın birleşme talebi var. O büyük olana verilecek ceza beni etkiler mi ortada herhangi bir delil yok fakat mahkeme ertelendi.
    Bilgi veren olursa çok sevinirim.

• Olay neydi
  • Eylemlerde alındık örgüt üyeliğiyle suçlanıyorum ama herhangi bir delil yok görüntü vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TonyMontana62

Eylemlerde alındık örgüt üyeliğiyle suçlanıyorum ama herhangi bir delil yok görüntü vb.

Öyle mi peki? Açıkçası hukuk öğrencisiyim meraktan avukat tanıdıklara sorup işin aslını öğrenecektim fakat bu dediğinden sonra yardım eden bulur musun bilemiyorum.
  • Peki yinede teşekkür ederim bende öğrenciyim bu olay yüzünden sınıftada kaldım sandığınız gibi değil de neyse çok sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro10K

Peki yinede teşekkür ederim bende öğrenciyim bu olay yüzünden sınıftada kaldım sandığınız gibi değil de neyse çok sağolun
    eyleme göre değişir. Ne eylemi yapmıştın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Eylemlerde alındık örgüt üyeliğiyle suçlanıyorum ama herhangi bir delil yok görüntü vb.

Öyle mi peki? Açıkçası hukuk öğrencisiyim meraktan avukat tanıdıklara sorup işin aslını öğrenecektim fakat bu dediğinden sonra yardım eden bulur musun bilemiyorum.

Ne anladın çok merak ettim?
  • Herhangi bir eylem yapmadım Sancaktepe de oturuyorum olaylar sırasında dershaneden dönüyordum biber gazi polis derken bi eve sığındım kolluk görevlileri o evden gözaltına aldı
  • Sen eylem yapmadın anladık da yapılan eylem neydi onu söyle
  • Ceza alip almayacaginizi soylemek zor, diger kisiyle olan baginiz onemli belki yardim ettiginiz ve sucun islenmesine goz yumdugunuz cikarilabilir bundan dolayi ceza alabilirsiniz. Ancak maddi delil yoksa ceza almazsiniz
  • Eylem günümüz ülkemizde sıradan polise taş atma eylemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

quote:

quote:

Eylemde gözaltına alınıp örgüt mensubu suçlamasıyla "tutuklanmışsa" o örgüt, bölücü sıfatını yaşıyordur. Terör örgütü diye de geçer. Elbette ki benim bilmediğim ve mensubu olmanın ve icraatlarına katılmanın suç olduğu başka bir örgüt tipi varsa orasını bilemem.

Arkadaş üstte yazdığıyla benim dediklerimi kanıtlamış. Umarım merakın gitmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 12 Eylül 2015; 12:21:32 >

• Büyük ihtimal reşit olarak yargılanacaksın. Eve sığındım muhabbetine de gülerler. Bi halt yediysen arkasında duracaksın
  • Bi halt yeseydim bırakmazlardı zaten yardimci olmayacaksan yorumda yapma
  • Örgüt üyeliği başına fena bela almışın delil olarak orda bulunduğunu ve sığındığın evden birininde zorlama ile girip sığındığını tutanaklar ise pek şansın yok zaten belli bi süre tutuklu kalmışsın para cezası gelir en fazla ama suç tespiti olmasa tutuksuz yargı olurdu sonradan tahliye olmazdı devlet memurluğu polislik vs düşünüyorsan sıkıntıya girer artık...
  • Çok teşekkür ederim tutuklama olayı tamamen süreçten dolayı olmuştu evin içine girmedim apartman basamaklarında aldılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

quote:

quote:

Eylemde gözaltına alınıp örgüt mensubu suçlamasıyla "tutuklanmışsa" o örgüt, bölücü sıfatını yaşıyordur. Terör örgütü diye de geçer. Elbette ki benim bilmediğim ve mensubu olmanın ve icraatlarına katılmanın suç olduğu başka bir örgüt tipi varsa orasını bilemem.

Arkadaş üstte yazdığıyla benim dediklerimi kanıtlamış. Umarım merakın gitmiştir.

Tutuklanma şüpheli görünen eylemlerde uygulanabilir, kişinin tutuklanması ceza işlediği anlamına gelmez. Tutuksuz yargılanmak üzere veya tutuklu yargılanmak üzere mahkemesini bekler. Terör örgütüne üye olan kişi 2-3 ayda serbest bırakılmaz, mahkemeye çıkması bile 2 sene sürer.
    Sadece ufak bir şey görüp bence önyargılı davranıyorsun.

• Hocam yaş ve okul unsuru , onların haricinde daha öncesine dair suç kaydımda yok sizde bu durum ne olur ? Avukatım bu mahkeme beraate bağlanır karar dedide pek içim rahatlamadı açıkçası
  • Sana şöyle söyleyeyim dosya birleşme talebi kabul edilirse, sen de resit olarak yargılanacaksın. Ve karar ne olursa olsun ikinizi de etkileyecek ggwp
  • Çok teşekkür ederim , olayda bulundugu söylenen büyük bir gun sonra operasyonda alınıyor ve olayda olmadığı kanıtlanıp bizden önce tahliye oluyor sizce dosya birleşir mi daha doğrusu bu tür olaylarda dosya hemen birleşir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.