Şimdi Ara

Hukuktan Caydım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fenerliyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: VeNoM

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WhySoDelicious!

Unuttugunuz cok sey var.Hukuk dıploması ıle bır cok meslegı yapabılırsınız.Hakımlık olmuyorsa avukat olup karın tokluguna kole olucam sanmayın.En genıs meslek yelpazesı hukukda

hedefin avukatlık değilse hukuk yaz, esas noktamız bu..bunu tartışıyoruz..

Avukatlıkta nereden biliyorsun aç kalınacağını?Bana piyasada çok avukat var deme.

avukatlık çevre işidir..Yada aileden avukat olacakki hazır düzeni devam ettiresin...Piyasa da çok avukat yok, piyasa da haddinden çok avukat var..
    yineliyorum; pembe tablolar çizmeyi bırakın ülkenin gerçeklerine odaklanın..

Bana ülkenin gerçeklerinden bahsetme senden çok daha iyi bilirim ülkenin gerçeklerini.

yaz da bir görelim neymiş?

Sen göremezsin.

verecek cevabım yok bozuldum kaldım diyorsun yani.. OK..
    Senin gibilerin avukat olması çok işine yarar diğer avukat arkadaşların..Her davayı kaybedersin ne güzel..

Karşıma inşallah hakim olarak çıkarsın.

yav he he..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Unuttugunuz cok sey var.Hukuk dıploması ıle bır cok meslegı yapabılırsınız.Hakımlık olmuyorsa avukat olup karın tokluguna kole olucam sanmayın.En genıs meslek yelpazesı hukukda

Avukatlıkta nereden biliyorsun aç kalınacağını?Bana piyasada çok avukat var deme.

avukatlık çevre işidir..Yada aileden avukat olacakki hazır düzeni devam ettiresin...Piyasa da çok avukat yok, piyasa da haddinden çok avukat var..

Bana ülkenin gerçeklerinden bahsetme senden çok daha iyi bilirim ülkenin gerçeklerini.

Sen göremezsin.

Senin gibilerin avukat olması çok işine yarar diğer avukat arkadaşların..Her davayı kaybedersin ne güzel..

yav he he..

Kendine iyi bak

• Arkadaşlar bu forumu bayadir takip ediyorum ve derim ki şu feneryildiz nickli elemani ciddiye almayin doğru düzgün argüman geliştiremeyen anca ad hominem yapan vasat ergenin teki.

ad hominem nedir derseniz;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen göremezsin.

yav he he..

Kendine iyi bak

bye bye

• quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

Arkadaşlar bu forumu bayadir takip ediyorum ve derim ki şu feneryildiz nickli elemani ciddiye almayin doğru düzgün argüman geliştiremeyen anca ad hominem yapan vasat ergenin teki.

ad hominem nedir derseniz;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

• Venom ayarı vermişsin dostum tebrik ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pend0s

Venom ayarı vermişsin dostum tebrik ettim

teveccühünüz azizim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

bence hukuk iktisattan daha iyi.Serbest çalışma imkanı falan var

Helaaal, tecrübe konuştu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi hukuktan caydın söyle bizde almayalım o hukuktan
  • Kim diyor la hukuk zor diye okula gitmeden geciyorlar

• Avukat varr sürünür avukatt var süründürür değişik bi meslek ya ne bilim :D
  • iyice ayağa düştü, neredeyse ilk 50.000' e giren tıp hukuk vs. yazıyor artık..

• quote:

Orijinalden alıntı: asim210

Uzun bir süredir hukuk düşünüyorum ama duyduğum öğrendiğim şeylerden sonra hukuktan vazgeçiyorum iktisat yazıcam...bölümün zor olması bir yana mezun olduktan sonra emeklerimin karşılığını alamamak düşüncesi vazgeçirdi beni okul bittikten sonra tekrar sınavlara hazırlanıp o sınavlarda en iyi dereceyi elde etsem bile türkiyede bu kadar torpil dönerken sözlü mülakatlardan geçeceğimin garantisi yok...avukatlıkda çok acımasız meslek iş ilanlarına bakıyorum yeni mezunlara iş yok her 4-5 yıl iş tecrübesi istiyor...özel bir üniye tam burslu gidip iktisat okusam özyeğinde falan bir kez ingilitereye gitsem çok daha iyi iş imkanları var...

çok güzel bi karar vermişsin tebrik ederim
    yine de şunu bi okumanı tavsiye ederimhttp://eksisozluk.com/entry/6498103

bi hocamız demişti ki "hukuk, belge taşımaktır. o bölümün başka bir numarası yoktur.
    mezun olduktan sonraki 5 sene 300-500 liraya hukuk bürolarında ofisboyluk yaparsınız. "
    rakip eleme volume sittin diyecekler için şimdiden diyorum, mfciyim ea puanım bile hesaplanmadı...

• puanı devlet okuluna ki buna erzincan hukuk ta dahil yeten birisi ingilizce iktisat düşünüyosa zaten hukuk okumasın
    not:ing-işletme 3. sınıfım bi tanede önlisans bitirdim bankacılık ve sigortacılık pişmanım
  • hukuk kontenjanları 2008'de 5759, 2009'da 8358, 2012'de 12.095, 2013'te 15.420.

5 yılda 3 katına çıkmış.
  • tıp 2005 de 4500

2013 te 11.936

8 yılda 3 katına çıkmış
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    seneye açilacak yeni fakülteler de var daha da artacak, bütün sene it gibi çaliştim hedefime ulaştim ama şimdi hiç hevesim kalmadi,

aile baskisi olmasa bir sene daha kalacam ama adim çikacak ''hukuk kazandi gitmedi mal'' diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

seneye açilacak yeni fakülteler de var daha da artacak, bütün sene it gibi çaliştim hedefime ulaştim ama şimdi hiç hevesim kalmadi,

aile baskisi olmasa bir sene daha kalacam ama adim çikacak ''hukuk kazandi gitmedi mal'' diye

Hükümet bütün branşlarda kontenjanları 3-4 katına çıkardı. Bence yükseköğrenim sistemi çökecek böyle giderse. Hukuğu geç tıp bile böyle artmaya devam ederse sakat. Aile hekimkliği için tus şartı gelmiş yenilerde. Demek ki doyuma ulaştı. Tıp hala en sağlam bölüm ama lan diyorum 20 bine falan çıkartırlarsa ilerde o bile çökme riski taşıyor.

Bu işin bir çaresi de yok, yarın birgün başka hükümet gelse ve üniversiteleri kapatmaya kalksa tepki çeker, kimse cesaret edemez.

Şimdiki nesil çok şanssız. Eskiden açıkta kalan çok oluyordu ama üniversiteye kapağı atan bir şekilde iş buluyordu. Şimdi açıkta kalan yok neredeyse ama üniversite mezunu olmanın manası pek kalmadı.

neden böyle yaptıklarını anlamıyorum. İşsizliği ötelemek için mi, çok üniversite açtık diye övünmek için mi, yoksa özel sektörü sevindirmek için mi ucuz kalifiye işgücü yaratarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 12 Temmuz 2013; 17:26:15 >

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar artirmalarinin tek bir nedeni yok bence

işsizliği ötelemek işsizlik düşük gözükünce ululararasi derecelendirme kuruluşlarindan not artirimi sonrasinda yabanci yatirimci gelmesi

öğrenci sayesinde evini kiralayan işleri artan esnaf kalkinan canlanan küçük şehir ve kasabalar

ayica cemaat tarafi da var yurtlarina daha çok öğrenci geliyor abi evlerine daha çok öğrenci geliyor, daha fazla insana ideolojilerini yayma imkani buluyorlar

bir de şunu sorayim size şu TMMOB yasasi mimarliğa ne gibi etkisi olur yasanin içeriğini de çok bilmiyorum ama artik devletin tekelinde oldu sanirim.
  • TMMOB yasası odanın gelir kaynaklarından birini yoketti. Mimarlığa falan bir etkisi olacağını sanmıyorum.

Ben mühendis odalarından nefret ederim. Yanlış anlaşılmasın hükümet taraftarı değilim. Ana bir odanın görevi meslektaşlarının haklarını korumaktır. Mühendis odaları siyasetle uğraşıyor. Sana ne gezi parkından.

Hükümet dağa taşa üniversite açıp mühendisliği ayaklar altına alırken ses çıkarmadılar. Daha çok üye daha çok aidat demek.

Ama şimdi gelirleri azalınca ağlıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.