Yerel seçimden sonra kıyamet kopacak kesinlikle |
Hükümetin 500 TL’lik Banknot Basmama İnatı Nereden Geliyor? (3. sayfa)
-
-
Şuan denilen yapılan hersek inatlaşma üzerine kurulu değil mi, olan olaylar falan hiç anormallik sezmiyor musunuz bu nasıl halk la, alim olmaya gerek yok be dostlar anlamak icun, tiyatro simulasyon ne dersen şuan var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2 sıfır atsalar da uzun soluklu olsa :D
Şu an 500TL'yi geçtim 1000TL ve hatta 2000TL banknot çoktan çıkmış olması lazımdı.
200TL ilk çıktığı zaman 134 $ yapıyordu. Şimdi 134$ 4000TL yapıyor.
-
Kendini ekonomist ilan eden adamin basta oldugu ülkede yasiyoruz
mart seçiminden sonra
-
Çok komik yorumlar var.
200 lira kağıt para basmanin maliyeti aşağı yukarı 1 dolar.
Buradan hesap edin.
100 50 20 10 ve 5 lira basmanin aslında para basarken zarar etmek olduğunu
Madeni paralara hiç girmiyorum. Sanırım eskiciler topladı piyasada göremiyorum.
Bu kafa ile giderse 10 lira banknot basmak için 15 lira vermeye devam edecekler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyük küçük her işletmede pos cihazları var artı vergi ödemesi oluyir. Peki eskiden 100 lira olan yemek enflasyon hariç komisyon artı vergilerle 120 olurken kime giriyor giren.
İşler rayına girdiğinde de bu kazık öylece durmaya devam edecek
İnsanlık tarihi hatalarla dolu aynı hatayı yapmak akıl işi değil. Ekonomi bir bilimdir. Bu bilim sana 500 1000 2000 hatta 5000 lik banknot basma gerekir diyor.(Genel söylüyorum) Kafanı kuma gömer yok yapmam dersen gangren olmuş parmağını kesmemek için bilime direnip 2 ay sonra kolunu omzundan koparmak zorunda kalan gibi olursun.
Havale isteyecek, tecrübeyle sabit.
Bu arada cüzdanımda bir kumru alacak para bile olmaz genelde. Önceden öğrenciyken yine az da olsa nakit taşırdım şimdinin 1000 lirası kadar artık 20 lira varsa tamam oluyorum.
Hesapta para yok al sana adres telefon geçerken bırakırız diyeceksin.
Tapuya giden parayı valizle taşıyor
www.sozcu.com.trTapuya giden parayı valizle taşıyor - Sözcü Gazetesihttps://www.sozcu.com.tr/tapuya-giden-parayi-valizle-tasiyor-p21379
1.000 TL’lik banknot şart
Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Uzun süredir çağrıda bulunuyorum; 500 ve 1.000 TL’lik banknot basın diye. Seçim sonrası zaten mecbur yapacaksınız. Neyi bekliyorsunuz” diye sordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
seçimden sonra basılır
-
Nakit taşımıyorsan kart kullanirsin ve yaptıgın her alışveriş vergilendirilir. En buyuk sebebi bence bu. Daha fazla dijital olmaya adım atacaklarını düşünüyorum.
Çok daha fazlası olur buna emin olun...
-
Tamamen emeklileri düşünüyorlar.
Bayramda toruna harçlık 500 varken 200 verirse, torun dalga mı geciyon dede diyebilir.
Kağıdın tek tarafına baskı yaparak tasarruf edilebilir
Ya da paralar böyle basilsin, kopar kopar harca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 9 Şubat 2024; 10:6:33 >
Hadi gençler bir şekilde adapte olur da, Yaşlı kesim için dijital paraya geçiş çok zor ona bir yol bulurlar gibi geliyor bana.
-
Disk'e göre asgari ücretli sayısı %57.
Asgari ücret net 17.000 tl.
17.000 / 200 = 85 adet banknot.
85 adet banknot elde baya kalabalık duruyor çok para var hissi uyandırıyor.
-
bu kafayla gidilerse bu günler çok yakın.
-
Okadarını bilmem artık naparlar ederler.Israrla yeni banknot sürmüyorlar piyasaya lafını bile yapmıyorlar bide Bankalar artık gişede 10.000 20.000₺ tutarında işlem yapmamaya başladı gidiyorsun şubeye gidip Atm de yapın diyorlar.Ben bunlarım hepsini buna yoruyorum komple geçirmeye çalışıyorlar gibi düşüncem var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X