Şimdi Ara

Humvee Diorama (SS'li) (Kota Uyarısı!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır maketlerle ilgileniyorum zaten kısa bir süre önce bu ilgi arttı ve daha yoğun bir şekilde kendimi maketlere verdim bu maketin boyutu 1/72 hummer 6cm zemin ise yaklaşım 10cm falan hem yer azlıgı hemde asıl orj. boyutların 1:72 olması nedeniyle 1:72 seçtim zemin ilk geldiğinde tamamen yeşildi.
    Hummer yapılırken

Öncelikle Humvee'den 1-2 fotoğraf

Yavaş yavaş eskitmelere başladım (Tozpastel+Terebentin) ve (Yağlıboya+Terebentin)

Zeminin ilk hali ve Humvee (Zeminde çimler yoktu kırtasiyeden maketler için çim aldım)

Traversler boyandı

Raylar paslatıldı 1-2 yer düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MösYö -- 10 Mayıs 2009; 0:26:45 >

• 1.Raylar olmamış.Tamamen boyayıp öyle eskitmen lazım.
    Önce koyu kahverengi boya sonra paslandır.En sonra grafit tozunu raylrın üst kısmına parmakla sür.Senin raylarda hala parıldayan yerler var kenarlarda.
    2.taşların oldugu yer gümüş madeni gibi
    3.ayrıca rayların sadece tren kısmı parlak olur gerisi olmaz
  • Emeğinize sağlık.
    Çok güzel bir uğraş, değişik bir hobi.
    Bende küçüklüğümden beri hep Gemi maketi yapmak istemişimdir ama kısmet olmuyor.
  • Bende Şu maket işine başlıcam çok hoşuma gidiyo ne kadara patlıyor örneğin tamamen boyalar çim teması vs boş masa var odamda böyle savaş sahnesi yapmayı düşünüyorum yaklaşık bana ne kadara patlar bide eline sağlık çok güzel olmuş bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: KaraDeluq

Bende Şu maket işine başlıcam çok hoşuma gidiyo ne kadara patlıyor örneğin tamamen boyalar çim teması vs boş masa var odamda böyle savaş sahnesi yapmayı düşünüyorum yaklaşık bana ne kadara patlar bide eline sağlık çok güzel olmuş bu arada

Yorumlar için çok teşekkürler cevabınıza gelicek olursam Gerçekten çok pahalı bir hobi 1 maket ort. 35 tl (1:35) ancak 1:72 gibi ufak maketler 15tl bulunabiliyor. Boyalar gene ortalama 4tl. Mesela ben bu makete zemin dahil toplam 10 renk boya harcadım (tamamen bitmedi tabi)Çim 20gr 10tl. Yağlı boya 1 tanesi 5tl orta boy ama bayağı gidiyor. Toz pastel 12li set 16tl sanırım. gibi gibi heryerden birşeyler çıkıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: MösYö

quote:

Orjinalden alıntı: KaraDeluq

Bende Şu maket işine başlıcam çok hoşuma gidiyo ne kadara patlıyor örneğin tamamen boyalar çim teması vs boş masa var odamda böyle savaş sahnesi yapmayı düşünüyorum yaklaşık bana ne kadara patlar bide eline sağlık çok güzel olmuş bu arada

Yorumlar için çok teşekkürler cevabınıza gelicek olursam Gerçekten çok pahalı bir hobi 1 maket ort. 35 tl (1:35) ancak 1:72 gibi ufak maketler 15tl bulunabiliyor. Boyalar gene ortalama 4tl. Mesela ben bu makete zemin dahil toplam 10 renk boya harcadım (tamamen bitmedi tabi)Çim 20gr 10tl. Yağlı boya 1 tanesi 5tl orta boy ama bayağı gidiyor. Toz pastel 12li set 16tl sanırım. gibi gibi heryerden birşeyler çıkıyor

Bilgi için teşekkür herhalde emiönünde toptan satış yerlerinde daha ucuza bulabilirim yazın bu hobiye başlamayı düşünüyorum savaşlarla ilgili herşeyi çok seviyorum çünkü bi arada uçak maketi yapmıştım ama dandikti,dandik bir plastikti

• Maket yapımı gerçekten zor ve sabır isteyen bir uğraşı.Aşağıdaki gemi maketi mahalleden bir abimize ait,yaparken baktım her parça için tek tek uğraşıyor 5 gün gibi bir zamanda tamamlıyor.
    (Maket satılıktır aynı zamanda,ilgilenenler pm)

• sanırım o gemi tahta. Ki tahtalar çok daha zor gerçekten sabır istiyor zımpara o talaş tozu vs ancak 5 haftada tamamlaması bi marifet değil bence ne kadar geç o kadar iyi yani sonuçta dediğiniz gibi sabır istiyor Benim yaşım 15 çok sabırsızım ama bu hobiyle bu konuyu aşabiliyorum
  • model araç maket bunlar en büyük ilgi alanım bunlarla ilgili bilgimi arttırabilecegim site önerisi alabilirmiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z06

model araç maket bunlar en büyük ilgi alanım bunlarla ilgili bilgimi arttırabilecegim site önerisi alabilirmiyim

www.armorama.com
    www.racingz.com
    www.modelizmir.com
    türkorama ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihK* -- 10 Mayıs 2009; 0:47:57 >

• quote:

model araç maket bunlar en büyük ilgi alanım bunlarla ilgili bilgimi arttırabilecegim site önerisi alabilirmiyim

www.modelizmir.com
    www.racingz.com
    www.plasticbattle.com
    www.modelsitesi.com
    www.maketinceleme.com
    www.armorama.com
    www.modelsitesi.com
    www.modelistan.com
    Genelde bilgi-makale ağırlıklı forum destegi olan 3-4 site 1.yi size gerçekten tavsiye ederim verdiklerim arasında en iyisi

• MösYö

MC.ARSONIST.JR

sağolun dostlar işime baya yarıyacaktır
  • quote:

MösYö

MC.ARSONIST.JR

sağolun dostlar işime baya yarıyacaktır

Bu hobiyle ilgilenenlere her zaman yardım ederim tabiki bu hobiye kişiler kazandırmak güzel oluyor
  • Ne güzel somut birşeylerle uğraşmak.
    Seni kutlarım.

Plastik ve kimyasallarla çalışmaktansa ahşabı tercih ederim.
    Yumuşak bir çıta alıp, maket bıçağı ile rüzgâr gülü falan yapmak çok hoşuma giderdi.
    Bu aralar zamanım yok ama hep hayalim küçük bir tezgâh başında vakit geçirmek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Ne güzel somut birşeylerle uğraşmak.
    Seni kutlarım.

Plastik ve kimyasallarla çalışmaktansa ahşabı tercih ederim.
    Yumuşak bir çıta alıp, maket bıçağı ile rüzgâr gülü falan yapmak çok hoşuma giderdi.
    Bu aralar zamanım yok ama hep hayalim küçük bir tezgâh başında vakit geçirmek.

Dediğiniz gibi birşeyler yapıp bunların karşılıgını somut şekilde almak çok güzel 5 sene sonra belki bu işi ilerletince geri dönüp bu modelleri izlemek büyük zevk vercek eminim
  • başarılar... sıkılmadan devam hoca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzi_ko
    başarılar... sıkılmadan devam hoca.

Tebrikler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.