Şimdi Ara

Huntkey Jumper 550 güç kaynağı video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
18.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sendomi

sistemde test edilmiş psu ancak bu inceleme bir pclabs incelemesi gibi olmamış,psu incelemelerinde test cihazı olması şart bence ki buda sadece çizgi elektronikde vardı,bir diğer şey ise bilinen bir başka sitede yapılan psu incelemerinde huntkey sınıfta kalmıştı demekki işi geliştirmişler,bu arada psu 12volt kanallarından toplamda kaç amper veriyor video'da göremedim yoksa banamı öyle geliyor,80 plus sertifikası var ancak verimlilik değeri % olarak nedir,anlamadığım bu ürün 700 watt sürekli verebiliyorsa neden 550 watt olarak piyasaya sürülmüş durumda ve fiyatlandırması nedir ayrıca ilk yorum saçma olmuş arkadaş vatanda çalışıyor ve daha önce kullanmamış ee bu nasıl yorum oldu şimdi

Ortalama %82 kadar verimli ve 12v den kombine olarak 34A kadar verebiliyor.
    http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/HUNTKEY_JUMPER%20550_ECOS%201901_550W_Report.pdf
    NoWayOut un verdiği link.

• merhaba

öncelikle video incelemede böylesine ilginç bir uygulama başlattığı için dh ekibini tebrik ederim.

güç kaynağı konusunda benim fikrim böylesine güçlü bir sistem olsa dahi eğer overclock yapmayacak ve sli veya crossfire yapmayacaksanız 550-600w güç kaynağı gerçektende çok ama çok yeterli.özellikle bazı bilgisayar firmalarında bu konu yok ekran kartı çok güç çeker işte efendim örneğin radeon hd5870 alıcaksanız birde işlemciniz 4 çekirdek falan sistem olursa 700-750w güç kaynağı lazım falan bana biraz abartı gibi geliyordu.bu konuda da açıkçası böyle bir inceleme yapamadığım için tedirgin kalıyordum ama yinede içimde biraz abartıyorlar gibi bir his her zaman vardı.

ama bu video da hislerimde yanılmadığımı anladım.gerçekten de çok uç şeyler denemiycekseniz gerçektende standart değerlerindeki intel veya amd 4-6 çekirdekli ve radeon hd5800 vs geforce gtx 200-400 serisi bulunan bir sistem için 600w güvenilir bir güç kaynağınız bulunduğunda bir problem olmayacaktır.

600w üsütü güç kaynakları tamamen uç değerlere ulaşmaya çalışan ve bunun yanında birden fazla ekran kartı ve bulabildiği hdd ve diğer bileşeni sistemine takan kullanıcılar için gerekli diye düşünüyorum.

ama burda en önemli nokta tabikide şebeke üzerinden gelen akımın stabilitesi ve güç kaynağının kalitesi.

donanımhaber ekibinin burada kaçırdığı en büyük hata bu güç kaynağına gelen şebeke akımındaki tutarlılığı gösteren bir uygulama yapmaması.eminim bir çoğumuzun evinde veya iş yerinde dh stüdyolarındaki gibi akımı stabilize eden tertibat yoktur.

• " şu sistemi taktık çalıştı" şeklindeki psu incelemelerini kesinlikle yeterli bulmuyorum..
    belki bu ürünün hitap ettiği müşteri kitlesi için yeterli bir inceleme şeklidir(sadece sistemini çalıştırıp çalıştırmayacağını merak edenler. yada sadece modülerlik,sessizlik için alanlar vs) bilemiyorum, ama neredeyse tüm ürünlerin birbirine çoğu özellik bakımından benzediği güç kaynağı gibi bir ürün inceleniyorsa aradaki küçük farkların ortaya çıkması için daha fazla detaya girilmesi gerektiğini düşünüyorum..
    teknik imkan yoksa birşey diyemem ama en azından ses seviyesi ölçülebilirdi mesela..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 13 Aralık 2010; 23:39:28 >
  • Sli gerekmez, tek başına bi 580 veya 570 i 4-6 çekirdekli bir işlemci ve diğer standart bileşenlerle birlikte kaldırıyorsa, fiyat da uygunsa (sanırım fiyat bilinmiyor) bence gayet alınası birşey. Bir de açma kapama tuşunun olmaması düşünmediklerinden değildir, herhalde bir sebebi vardır, o sebebi merak ediyorum.

Ayrıca Mesut Bey'e kullanıcı yorumlarına yer verdikleri için teşekkür ediyorum. İlk uygulama olduğu için eksiklikliklr olabilir, ilerde durumun ciddi şekilde iyileşeceğine inanıyorum. Yaratıcı fikirlere devam :)
  • SLM ARKADASLAR AYNI URUNU BEN KULLANIYORUM GAYET MEMNUNUM SES YOK ISIN MA HIC YOK DENECEK KADAR SOGUK CALISIO DEMİRCİBU TEST ETTIK GAYET GUZEL URUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3tin010 -- 14 Aralık 2010; 3:43:56 >
  • öncelikle video için teşekkürler ...

Huntkey markası ilgimi ilk 700wattlık fiyat performans psularıyla çekmişti çok uygun fiyata gerçek 700watt olup çok sessiz 14cm fanlı psularıyla verdimde 10 üzerinden 8vermiştim.

şimdi bu ürün yine 14cm fanla geliyor fan tipinide değiştirmiş daha kaliteli fan kullanmış çok daha sessiz olmuş bu ürünüde test etme şansım oldu dış yüzey çok parlak ve kalite malzemeden üretildiği belli tak çıkar olması kablo sistemi için bayağı bir artıdır...

çok uygun fiyatlı bu üründe 2x470 slı sistem kurulmuş ve stabil çalıştırıyor bu bile büyük başarı 550watt etiketi ile satılıyor ama 600watt verebiliyor bu ürüne 10üzerinden 9veriyorum
    videoda ilk çıkan kullanıcıda tanıdık geldi bana

• Ürünün Fiyatı çok uygun.. Gerçekten FP bir ürün olmus
  • kullanıcı yorumları güzel olmuş.
  • highwoltage dostum linkte bilgiler varda,videoda yok ben bunu diyorum
  • yurt dışı fiyatı $65 gibi galiba, donanım haber forumlarında da satan varda.
  • bu inceleme şeklini çok beğendim kullanıcı yorumlarındaki arkadaşlardaki çekingenlik çok normal kamera karşınına alışmayan insanlarda olur böyle şeyler benim kullandığım POV Black Power 500w PSU sürekli yük altında 650W verebiliyor mesala artık üretici firmalarda biraz kaliteli ürünler kullanarak cpu üreticileri gibi testlerde çıkan ortalama değerler ile ürünlerini etiketleyip piyasaya sürmeye başladılar bu bence iyi bir gelişme ürünlerin son dayanacağı değerleri yazmak baştan yanlıştı bence iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

" şu sistemi taktık çalıştı" şeklindeki psu incelemelerini kesinlikle yeterli bulmuyorum..
    belki bu ürünün hitap ettiği müşteri kitlesi için yeterli bir inceleme şeklidir(sadece sistemini çalıştırıp çalıştırmayacağını merak edenler. yada sadece modülerlik,sessizlik için alanlar vs) bilemiyorum, ama neredeyse tüm ürünlerin birbirine çoğu özellik bakımından benzediği güç kaynağı gibi bir ürün inceleniyorsa aradaki küçük farkların ortaya çıkması için daha fazla detaya girilmesi gerektiğini düşünüyorum..
    teknik imkan yoksa birşey diyemem ama en azından ses seviyesi ölçülebilirdi mesela..

Katılıyorum, sistem taktık çalıştı diye PSU ölçülmez. Çizgide tayvandan getirilmiş FSP PSU ölçüm makinası var, onlar pcblabs gibi sitelere veriyor sizede kullandırırlar.

Ayrıca kullanıcı yorumlarını saçma buldum ve donanımhaber'in kalitesine yakıştırmadım, adamın dediği şu ''SLI sistemi bile çalıştırdığını gördüm ve güzle PSU'' böyle bir yorum yapan insanın donanım bilgisinden ne beklersinki.

Sanki PSU sadece ses seviyesi, toplam güç ve modüller olmasından oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

videoda ilk çıkan kullanıcıda tanıdık geldi bana

çok yakın kan bağı var sanırım
  • 550 watt fiyatına 700 watt'lık ürün olmak hoş olur.Fiyatı 200tl ve üstü olursa o başka.bende şuan thermaltake 400 watt psu mevcut e8400cpu ve 6850 ekran kartı takılı sorun yaşamadan kullanıyorum.tek sorunum cpu'ya voltaj veremiyorum kafamda highpower var ama fiyatı uygun olursa alınabilir.
  • cok güzel kullanıcılarda düşüncelerini belli etmiş bu süper bir fikir.
    dh 2.el kullanıcısınıda cıkarmak iyi fikir.
  • Arkadaşlara sorulan sorular bir ekran veya kağıt üzerinden gösterileceğine(neyse tam bilmiyorum), Mesut abimiz kendisi arkadaşlara bire bir sorabilirdi. Daha samimi bir hava katardı. Söyleşi tarzında olurdu ve zoraki söyletilmemiş gibi olurdu. Video'yu izleyince zoraki söyletilmiş gibi bir hava sezildi. Aslında arkadaşlar soruları okuyor ve yanıtlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

550 Watlık bir PSUnun 900 Watt kadar dayanması takdire şayan bir ürün olduğunun göstergesidir

900 W , PSU nun verebildiği güç değil , prizden çektiği güçtür. çektiği gücü birebir çıkışlardan veremeyeceği , yani %100 verimli bir makina olamayacağı için , belirtilen değerler gerçeği yansıtıyorsa , en az % 80 kadarını çıkışa iletebiliyordur. 900 W a heyecanlanmak yerine video sağlıklı takip edilirse , sadece peak 635 W a kadar sorun çıkarmadığı bilgisi alınabilir.
    böylesi reklam kokmasından mıdır bilinmez ama ben hala Huntkey PSU lara güvenmemekteyim....
  • saphire 625w Pure varken gözüm hiç bir şeyi görmüyor nedense :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: dronegd

saphire 625w Pure varken gözüm hiç bir şeyi görmüyor nedense :))

Sen işini bilyorsun dostum,ne de olsa Enermax üretimi.
  • acaba videodaki ölçüm yapan cihazın adı nedir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.