Bildirim
Hurda Araç 10bin TL İndirim Tarihi Belli Oldu (6. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Fabrika fiyatı (ÖTV, KDV, MTV hariç) 46.000 TL'ye kadar olan araçlarda indirim 10.000 TL. Fabrika fiyatı daha yüksek olan araçlarda bu oran 8000, 6000, 3000 TL diye düşüyor. Yani en düşük model araç için hurda indirimi 10.000 TL. -
Adamlar hurda indirimi sürecini anlatmış. Ben 10 bin sanıyodum indirimi aslında tam olarak öyle değilmiş. İşinize yarayabilir -
Saçma sapan bir uygulama. B segmenti araçların fiyatları olmuş 60-100 bin TL, Tofaş kullanan adam nasıl alsın bunu? Kaldı ki herkese 10 bin TLlik ÖTV indirimi uygulanmıyor. Bazı kriterleri var. -
ne alıyoruz şimdi :) 50 civarı bütçe olsa -
Bu şekilde araç aldıktan sonra; belli bir süre satılamaz diye bir olay var mı, engelli ötv indiriminde olduğu gibi? -
Bazı firma bayiilerinin kendilerinin yaptığı fırsat aracı kampanyası oluyor. Marka model belirleyip tüm Türkiye'deki satıcıları arayıp fırsat araçları olup olmadığını sormakla başlayabilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: asbst
ne alıyoruz şimdi :) 50 civarı bütçe olsa -
herkese 3 kurus indirim hatirina sifir arac verip sonra yastan dolayi yüksek vergi ile geri emikleyecekler, hele ticarilere
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar babama ait garajda yatan ve 12 yıldır muayenesi yapılmamış 1992 model Lada Samara araç var. Hurda teşviginden yararlanmak istiyoruz fakat bu 12 yıldır yapılmayan muayenenin herhangi bir borc (ceza, gecikme vb.) çıkar mı ¿ Aracı hurdaya ayırdığımız için muayene borcu silinir mi ?
Aracı hurda için İstanbul büyükşehir belediyesine veya ömrünü tamamlamış araç teslim merkezine teslim etmek arasında bir fark var mı?
Bu teşvikin nasıl yapıldığını detaylı olarak bilen bir kişi rica etsembana yardımcı olabilir mi ?
-
Ben ötaya teslim ettim öncelikle elime 4 tane belge verdiler o belgelerle , ruhsat ve plaka ile notere gittim ve hurdaya ayırdılar , sonra bayiye verdim belgeleri arabamı aldım bukadar,birde muayane filan olması gerekmiyor sadece motor aksamı üstünde olsun yeter birde mtv vergisini her yıl ödemiş olman gerekiyor yoksa hurdaya ayrılmaz 12 yıllık mtv borcun cıkıcak eğer arabayı çekme belgeli yapmadıysan kısacası 10 bin indirim alcam derken 10 binden fazla yada 10 bine yakın vergi borcun cıkıcaktır mtv borcunu ödemeden noter hurdaya ayırmıyor bilgin olsun,sigorta yada vize istenmiyor sadece zorunlu olan mtv borcunun olmaması gerekiyor bu kadar... -
Hocam sıfır araç için kendim hurda araç bulmaya çalışıyorum, sıkıntıya girmemek için size sorayım, çekme belgeli araç alırsam bu mtv derdi ortadan kalkar değil mi, bazı kişiler sadece ruhsatı satıyor öyle olursa olmuyor o zaman sizin anlattığınıza göre aracın motor aksamının üstünde olması lazım diyorsunuz kazalı olması sıkıntı yaratmıyor o zaman. -
Hocam aracın MTV borcu yok vergileri ödenmiş vaziyette.(Ayrıca MTV borcu olsa dahi 1997 modelden eski olduğu için ÖTA harici bir yere teslim edildiğinde borç siliniyor.)
Peki aracı ÖTA'ya nasıl teslim ettiniz ? Aracı kendiniz mi götürdünüz, yürür vaziyette miydi ? Yoksa aracı çekici ile mi götürdünüz ?
İstanbul büyükşehir belediyesinin araç toplama merkezi Tuzla'da olduğu için bana çok uzak kalıyor ve bende Avrupa yakasında bana yakın bir yerde ÖTA bulup teslim etmeyi düşünüyorum. -
Ben kendime en yakın olan sanayide öta lisanlı eski yedek parça satan bi yere götürdüm istanbulda değilim onuda söyliyeyim, diğer sorunuda vallahi bilmiyorum aynı benim yanımda hurdaya ayırmaya çalısan adamın 82 model aracı vardı,3 yıldır arabası yatıyormus mtv filan hic bisey odememiş noter vergi borcunu ödemeden hurdaya ayıramam dedi, adam yatırmaya gitti ayrı olarak ötaya götürmeden once kendi arabamın vergi borcu yoktur yazılı olan noterden cıkarılan bi belge ve araba ruhsatıyla , ötaya yürür durumda olmayan aracımı cekici ile kendim götürerek teslim ettim adamın ilk dediği sey vergi borcu yok demi oldu yok noterden aldığım kağıtta yazıyor dedim,hurdayı bıraktım ertesi gün gel evraklarını al dedi sanırım ertesi gün gel demesi hurdayı kendide kontrol ediyor ertesi gün gittiğimde hazır çıktısı alınmıs olan sadece imza ve mühür bastığı 4 adet evrak verdi o kadar , anlıycağın 1 dklık is icin adam 1 gün erteletiyor, sonra o kağıtla dediğim gibi notere ruhsat ve plaka 4 evrakla gidiyosun isin bitiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayker -- 12 Temmuz 2018; 23:2:55 >
-
aynen kazalı olması sıkıntı yaratmıyor yeterki herseyi ustunde olsun eksik olmasın.çekme belgeli için ayrı bir süreç işliyor sanırım benimki çekme belgeli değildi yanlış yönlendirmeyeyim, çekme belgeli demek trafikten çekilmiş araç demek doğal olarak vergiside olmuyor,komisyoncular 100lerce hatta binlerce çekme belgesi olmayan mtv borcu ödenmiş araç satıyor ben olsam onlara yönelirdim,istanbulda genelde galerilerle anlaşmalı komisyoncular ama ege bölgesinde kendi satan bi dünya komisyoncu bulabilirsin -
Facebook'ta araba Gruplarına ilan atarsanız Hurda araç alınacaktır diye.
Daha hızlı ve ucuz yollu bi araç bulabilirsiniz
Adıma kayıtlı çekme belgeli arç var.mtv borcu yok.tüm aksmlrı var.nereye verebilrim ve tahmini ne kadr alabilirim
Sıfır araç alırken hurda aracınızı alıp indirim sağlıyorlar.Sadece aracınızı sıfır araç alacak birisine satabilirsiniz -
Araç alma gbi bir durumum yok.araç alacak olanlara hngi işlemlerle devredebilirimquote:
Orijinalden alıntı: Eksperim OL
Sıfır araç alırken hurda aracınızı alıp indirim sağlıyorlar.Sadece aracınızı sıfır araç alacak birisine satabilirsiniz
Çekme belgeli araç hurda teşviğine giriyormu ilk önce bunu araştırmak Lazım
Çekme belgeli Aracın devir işlemleri için noterle görüşmeniz en doğru çözüm olacaktır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X