ya bu toplama işini yapan arkadaşlar vardı bir yardım etseniz
Yukarıda arkadaşlar olur demiş ama ben hurdalıktan çıkan araca tekrar tescil olmuyor diye biliyordum, ayrıca orijinal haliyle toplamak yerine modifiye edicem derseniz tescili iyice unutun...
Zaten Discovery deki programda (Wheeler&Dealer) pek hurdalıktan araba aldıklarını görmedim, genelde ya bir şahıstan alıyorlar arabayı, yada mezattan. Aldıkları araçlar oldukça yıpranmış oluyor ve çok ucuza alıyorlar. Sadece bazı yedek parçaları hurdacılardan topluyorlar. Ama işçilik orada çok pahalı, şöyleki bir kaputu dışarıda 275 sterline (yaklaşık 700 ytl falan ediyor galiba) boyatmışlardı. Bir cam sökme takma 200 sterlin (cam fiyatı dahil değil). O yüzden genelde çoğu işi kendileri yapıyorlar. Türkiye'de bu işi yapmaya kalkarsanız zarar edeceğiniz kesin. Heleki yabancı bir arabayı adam etmeye kalkarsanız yurtdışından yedek parça getirtmeniz gerekir ve bu işin pek ucuz olacağını zannetmiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: profurio
Zaten Discovery deki programda (Wheeler&Dealer) pek hurdalıktan araba aldıklarını görmedim, genelde ya bir şahıstan alıyorlar arabayı, yada mezattan. Aldıkları araçlar oldukça yıpranmış oluyor ve çok ucuza alıyorlar. Sadece bazı yedek parçaları hurdacılardan topluyorlar. Ama işçilik orada çok pahalı, şöyleki bir kaputu dışarıda 275 sterline (yaklaşık 700 ytl falan ediyor galiba) boyatmışlardı. Bir cam sökme takma 200 sterlin (cam fiyatı dahil değil). O yüzden genelde çoğu işi kendileri yapıyorlar. Türkiye'de bu işi yapmaya kalkarsanız zarar edeceğiniz kesin. Heleki yabancı bir arabayı adam etmeye kalkarsanız yurtdışından yedek parça getirtmeniz gerekir ve bu işin pek ucuz olacağını zannetmiyorum..
Arkadaş gayet güzel açıklamışAynı fikirdeyim
doğru ancak o işlemleri kendimiz yaparsak biryerlere varabiliriz aksi takdirde durum bizim için kötü olacak
discoverydeki bişi diilde mtv deki pimp my ride gbi olsa şöyle kanal d show tv fln arabalarımızı alsa hobilerimize göre modifiye edip bize verse. . .
quote:
Orjinalden alıntı: meganehb
quote:
Orjinalden alıntı: RqJnr
işte budur
Nerden nereye
:) valla otomobille az buçuk haşır neşir olanlar bunu hep düşünür aslında güzel iştir hoşta olur ama türkiyede olmaz zor. geçenlerde tasiş ten bir nissan terrano alan birini biliyorum. terrano sol taraf kapıya kadar vuruk motor da yüzde 20 hasarlıydı sanırım. arabayı önce parçalamaya verdiler elektirikçi si motorcusu kendi ile alakalı kısımları parçaladı aldılar. sonra çekiciyle kaportacıya verdiler araç birinci ustada olmadı ikinciye gitti sonra üçe sanırım üçüncüde iyi bir ustaya denk geldiler araçın hasarlı kısımları kesildi yerine çıkma monte edildi. sonra motor takıldı falan çalıştırmak günler aldı. motorun kapağında hafif bir pürüz bırakmışlar hararet yaptı motor tekrar yapılmak zorunda kaldı. elektirikçisi söktüğü parçaların dörtte birini takmadı çıkardığı yeri bile bulamadı. zaten mantık ta öle ustalarda genelde söktüklerini takmazlar. boyacı iyi çıktı ama arabada elektirikçiden kaynaklanan kronik sorunlar olduğundan adam gibi çalıştıramadılar. araba yatıyor bildiğim kadar ile evin önünde. 2500 ytl ye almıştı 2002 terrano enfazla 21 eder sağlamı adamda zaten bir okadar masrafa ulaşmıştır.
hocam bırak bu işleri başa bela olur sen gene hrzaman ki gibi devam et
+1
tamam arkadaşlar vazgeçiyorum galiba ama 93 model bi şahin toplamayı düşünüyorum eniştem hastasıdır da
artık araç alıp satmak tarihe karıstı galiba insanlar zar zor kar yapmaya çalısıyolar
quote:
Orjinalden alıntı: roverci
TÜRKİYEDE BU ŞEKİLDE BİR ÇALIŞMA YAPMAK BELKİ ANADOL, 124 YA DA 131 İÇİN MÜMKÜN OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM... ZATEN BİZİM HURDACILARDA ANCAK BUNLAR VARDIR. (HOŞ HURDACIYA GEREK YOK TRAFİKTE BİLE VAR). KLASİK SAYILABİLECEK, AVRUPA ÜRETİM HURDACIYA DÜŞMÜŞ ARAÇLARIN PARÇALARINI BULMAK MÜMKÜN OLUR MU YA PAHALI OLMAZ MI? MODİFİYECİLER TARZI PROGRAMLARI BEN DE İZLİYORUM TV DE. BUNUN İÇİN, ÖNCELİKLE KENDİNE AİT BİR DÜKKANIN, PARAN VE BOŞ ZAMANIN OLACAK... HERŞEYDEN ÖNCE BU İŞTEN ANLAMAN LAZIM. MOTOR, KAPORTA, ELEKTRİK, BOYA... BAŞKA USTALARLA YAPILAMAZ. ÇÜNKÜ SANAYİDEKİ USTANIN ÖNCELİĞİ "GEÇİMDİR." ZAMAN ZAMAN BU TARZ İŞLERE GİRMEYİ BEN DE DÜŞÜNMÜYOR DEĞİLİM... EKSİK OLAN ZAMAN VE DÜKKAN...
hurdaya düşen amarkanları bi görsen dolu dolu
quote:
Orjinalden alıntı: TUNERBOY
quote:
Orjinalden alıntı: okanisilak
böyle birşey yapılsa bile hurdaya çıkan bi aracı tekrar trafikten tescil ettirmek mümkün mü?
böle araçlara tekrar tarafik izni çıkarmak mükün hatta tuning türkiye nin bu ay ki sayısında bulunan bir tosbaa var aynı bahsettiğiniz şekilde yapılmış ve trafik için izni de çıkarılmış yani böle bir şey yapmak mümkün ama kar etmek değil
yok yaa...sözüne inandım gittim koşa koşa bi tuning dergisi aldım.ordaki araç trafikten silinmiş bi araç değilmişki.eski hali de 35 plakalı bi araba.yaa ... ben de bi 69 mustang buldum araba ayna gibi hurdaya çıkmış...ne hayaller kurmuştum belki trafiğe sokarım diye
Bu modeıfıye baştan yarat olayına bayılıyorum turksat 1c de şifreledıler discovery mahalleye ptt getirmiş kabloluyu hemen atladım sırf discovery deki oto programı için motosıklet yapımıda var çok guzel yapıyorlar ayrıntılı olarak gösterıyorlar. Peder de hayvanlar alemi hastası onları seyredıyor national geographic te kahvede de paso bunları seyredıyorlarmış.Yenı tv alıcam kendıme. Bızım oto programlar berbat bide sureklı jip gibi alamıyacağım araçları gösteriyorlar halk arabalarını çok vermıyorlar yada ayrıntılı olarak. Ntv deki eski araba yeni yap olayı trişkaydı sunucuları tam bayıktı. Bızde parçası boyanmış araba oldumu zor satıyrosun halbuse yurt dışında boyayı kimse önemsemez olağan bir şeydir.O yuzden hurdalıktan al yap modıfıye et satamazsın o arabayı kımseye elinde patlar bence
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme