Şimdi Ara

Hürkuş'un jet motorlu modelinin kavramsal tasarımı yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hürkuş'un jet motorlu modelinin kavramsal tasarımı yayınlandı 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ(TUSAŞ) tarafından yerli imkanlarla geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş'un jet motorlu versiyonu Hürjet'in ilk kavramsal tasarım görseli fabrikaya gerçekleştirilen halk ziyareti sırasında ortaya çıktı.

Hürkuş'un askeri eğitim amaçlı olan versiyonu Hürkuş-B ve silahlı versiyonu Hürkuş-C'de sona yaklaşan TUSAŞ, jet motorlu versiyon içinde düğmeye basmıştı.

Bu kapsamda geliştirilen olan jet motorlu eğitim uçağının kavramsal tasarım görseli Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen halk ziyareti sırasında görüntülendi. 

Görselin henüz kavramsal tasarım aşamasında olması dolayısıyla uçağın nihai görüntüsünün bu şekilde olmayacağı biliniyor. Detaylı tasarım aşaması sonrasında yayınlanacak olan görsel ile uçağın şekli daha doğru olarak görülebilecek.

• Hürkuş KT-1 akrabalığı gibi bunda da Hürjet T-50 akrabalığı mevcut mu acaba? Gerçi dikey stabilizörü çift ve burnu daha küt duruyor ama.

• Yerli savaş uçağı öncesinde deneyim kazandıran bir proje olur. Umarım başarılı olur. Dünyada güzel örnekleri var.
    Textron scorpion
    Hürkuş'un jet motorlu modelinin kavramsal tasarımı yayınlandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydvd

ben bunu yapabilceklerine inanmıyom nedeni basit organik hoşafı daha yeni keşfetdik belki 1000 yıl sonra bunu keşfederiz zaten bumodelde milleti kandırmak için böyle resim olarak ve hayal olarak kalır

Dağdan yenimi geldin sen? Neyse hadi evrak işlerini tamamla hergün imzanı at sonra buraya gelir yorum atarsın.!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydvd

ben bunu yapabilceklerine inanmıyom nedeni basit organik hoşafı daha yeni keşfetdik belki 1000 yıl sonra bunu keşfederiz zaten bumodelde milleti kandırmak için böyle resim olarak ve hayal olarak kalır

Şu kafayı merak ediyorum ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poster yapıp duvara asılacak tipten bir uçak olmamış. Karizma yerlerde ama projeden beklenen tek şey tecrübe anladığım kadarıyla

Uçağın burnu çok ufak, buruna radar koyabilirler mi acaba? Sadece kara hedeflerini vurması amaçlanıyorsa bence direk A-10 Thunderbolt2 yi kopyalasınlar
  • Tasarım Yakovlev Yak-130'a birkaç ufak fark dışında çok benziyor.

Umarım birgün uçtuğunu da görürüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bukalemun kullanıcısına yanıt
    Bana göre mecliste ki 550 kişide muammalı, adam olsalar boş boş oturup 23,000tl maaşa eyvallah etmezler, ama bu ülkeyi kuran, Cumhuriyeti bizlere bırakan kişinin adını böyle her yerde gereksiz bir şekilde, cümle için de küçük harflerle kullandırtmam, önce adam olacaklar, sonra yeri geldiğinde insan gibi konuşup eleştiri yapabilirler,

Şahsım adına ben kesinlikle parti tutmam ve partizanlık yapmam, ama ATATÜRK'e de laf söyletmem, zaten insanlarıda anlamış değilim, neden parti tutarlar, seçim zamanı gelir bakarsın kim daha çok senin kriterlerine yakın oyunu verir geçersin, ona verdiğin süre içerisinde daha iyi şeyler yapmış ise sonraki seçimde yine oy verir geçersin, yapmamış ise oy vermez başkasına bakarsın, koyun sürüsü gibi yanlış yaptığını bile bile peşinden gitmezsin.

İyi Akşamlar.
  • Ortada photoshoplu resimden başka bir şey yok. Sona yaklaşılanların canlı resmi yok mu ? Üretilen fabrıkanın bır resmi yok mu ? Bana hiç ınandırıcı gelmıyor bu haberler, ortada somut bir şey yok. Ona kalsa 2011 den beri yerli uçağımız göklerde diyorlar.

• 10 yıl sonra tam üretilecek derken ingiltere ile seçim zamanı atışırız, sonra EY İNGİLTERE! ambargo kor, Rolls Royce motor vermez proje yatar Altay tankının yanına...

• IHA’lar icin de benzer seyler soyleniyordu iyi bir gelisme katedildi

Yanliz CHP simdi buna da itiraz eder o ayri

• Bu kötü yönlü eleştirenler ne amaçlı eleştiriyorlar bi söylesinlerde bizde öğrenelim. Kime yada neye hizmet ediyorsunuz? Şaşılacak durumda olduğunuzun farkında mısınız? Amacınız ne? Hürkuş 2018 de ilk teslimatlar başlıyor, bu da 3 5 10 yıl sonra olsun, ABD de ki yada bilmem neredekinin benzeri olsun,bizim olacak mı? Olacak. How-know ile yerlileşme oranı her üretimde artacak mı? artacak. Sizin mantaliteniz bozuksa Allah aşkına buraya gelip insanların moralini o kıymetsiz mantaliteniz ile eşit seviyeye çekmeyin, belki bu forumda oralarda çalışan ve sizin gibi herşeyi boş boş eleştirmektense bişeyler üreterek yaşadığı topraklara ve insanlara fayda sağlamak isteyen değerli mühendislerimiz vardır,heves kırmayın. Gidin hizmetinde olduğunuz yerlerde yapın eleştirinizi, ayıp yahu her güzel gelişmeye balta vurmak isteyenler türemeye başladı güzelim forumda.

• Yine herşeye bi bahane bulanlar toplanmış.
    Daha ortada nihai tasarım yokken bir sürü laf eden arkadaşlar TAİ'de işe girip daha iyisini kendileri yapabilirler;http://www.kariyer.net/tusas-turk-havacilik-ve-uzay-sanayi-a-s-is-ilanlari-c1042-p456/ (birçok açık pozisyon var)

Moturu yerli olmadıktan sonra neye yarar diyen arkadaşları TEİ'ye davet ediyorum;http://www.kariyer.net/tei-tusas-motor-sanayii-a-s-is-ilanlari-c5628-p30511/

• çocukluğumda bu kadar ÇİZGİFİLİM izlemedim . sürekli yerli araçları çizgi animasyonlarla izliyoz. ne zaman fabrikayı gezecez ? 17 yıl oldu

• Güzel olmuş!

• quote:

Orijinalden alıntı: axesis

çocukluğumda bu kadar ÇİZGİFİLİM izlemedim . sürekli yerli araçları çizgi animasyonlarla izliyoz. ne zaman fabrikayı gezecez ? 17 yıl oldu

17 yaşında mısınız. ben 40 yaşındayım 40 yıldır bekliyorum fabrika gezmeyi
  • Hürkuş özgür uçan bir kuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Yine herşeye bi bahane bulanlar toplanmış.
    Daha ortada nihai tasarım yokken bir sürü laf eden arkadaşlar TAİ'de işe girip daha iyisini kendileri yapabilirler;http://www.kariyer.net/tusas-turk-havacilik-ve-uzay-sanayi-a-s-is-ilanlari-c1042-p456/ (birçok açık pozisyon var)

Moturu yerli olmadıktan sonra neye yarar diyen arkadaşları TEİ'ye davet ediyorum;http://www.kariyer.net/tei-tusas-motor-sanayii-a-s-is-ilanlari-c5628-p30511/

- tamam, getir beni TAI’nin başına (ceo pozisyonu) bunun daha iyisini yaptırırım.

- doğruyu/yanlışı ayırt etmek için illa tai’de mühendis olmakmı lazım?
    adamların vaatleri: inter-galaktik uzay gemisi (çifte warp motorlu)
    ortay çıkan uçak: hürküş, pırpır pervaneli uçak, 1930’ların teknolojisi (motoruda yabancı)

• orientem kullanıcısına yanıt
    Nerde hürküş resimleri ? Uçak fabrikası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Nerde hürküş resimleri ? Uçak fabrikası yok.

Hürjet'ten bahsetmiyorum. Hürkuş diyorum nerde uçağımız diyosun ya uçaktan saymıyor musun Hürkuş'u?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.