Şimdi Ara

Hüseyin Nihal Atsız [Kimdir?] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maggese

Otuken 2 kitabi birlestirip yayinlamis alayim mi gercekten guzel mi, sever miyim ?

Okuyupta begenmeyen gormedim dostum. Kesinlikle deger.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçimizdeki Şeytan'a Atsız'ın cevabını okudum, genel olarak Sabahattin Ali'ye söylediklerini mantıklı buldum ama bir yerde direk soyuna hakaret etmiş hocam, yani Türklük fikrini sübjektif olarak düşünüyor gibi Atsız bu yazıdan anlaşılan. Objektif esasa göre millet, aynı ülkü, aynı yurttaşlık bağı çerçevesinde birleşmiş insanlar olarak tanımlanır, sübjektif ise direk ırkı, soyu, sopu bir olarak tanımlar milleti.
  • Biraz uç görüşlü ama edebi olarak yeterli bir insan bence sabahattin aliyle atışmalarıda fena insan sabahattin ali okuyunca atsıza kızıyor sonra atsızı okuyunca eline kılıç kalkan alıp sefere çıkasım geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easternmediterranean -- 18 Mayıs 2020; 17:33:35 >
  • Bozkurt hakkında çok kitap yazıldığı filan bahsolunuyor konuda; en azından arkadaş öyle demiş.
    Ben de şöyle söyleyeyim o zaman; Bozkurt'un, Türklüğün milli sembolü olduğu konusuna girme gereksiniminde bulmuyorum kendimi.
    Tartışmaya gerek bile görmüyorum. Nihal ATSIZ'ın roman sayısına bakacak olursak öyle diğer 'üstat' lar gibi heybeye yazılmış,
    aman yazayım da, köşede dursun. Kötü olsun, okunmasın bana ne... Gibisinden bir düşüncesi olmadığı için bol keseden roman uydurmamış,
    bunu birçok edebiyatçı gibi ticarete dökmemiştir.

Keşke ömrü yetseydi de devamını da getirseydi 'Bozkurt' adlı eserlerinin.
    Esenlikler.
  • Atsız, İslamı reddeden bir Türkçülük önderidir. Bilin istedim. Ayrıca kafatasçılıkla alakası yoktur, dönemin aşırı muhafazakar milliyetçileri Atsız'ın itibarını düşürmek için bu yalanı ortaya atmışlardır. Çünkü kendisi İslam'ın Türklere dayatıldığını ve bize yarardan çok zarar verdiğini savunan ve hatta Şaman inancının Türklerin has inancı olması gerektiğini savunan bir tarihçiydi. Bozkurtları kutsal olarak gördüğü ve Türklerin Atası olarak düşündüğü de ayrı bir tartışma konusudur. Sanırım Ergenekon Destanının gerçek olduğunu düşünüyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu için teşekkürler, çok faydalı olmuş. Bütün kitaplarını sipariş listeme ekliyorum
  • Atsız İslam'ı falan reddetmezdi. Uydurmayın. Kendisinin kitaplarını da özellikle Ruh Adam'ı okursanız Allah'ın varlığına inandığını görürsünüz.

Onun dışında Bozkurtlar muhteşemdir. Okurken böyle heyecandan gerilirsiniz. Çok fazla anlatmaya gerek yok. Okuyun.

Deli Kurt'ta ise İzladi Derbendi Savaşını çok iyi anlatmıştır. Tabii ki sipahiliği, o dönemdeki Balkanları, Anadoluyu ve savaşları, hepsinden önemlisi aşkı. Çok güzel kitaptır.

Gönül kader adında
    Bir tuzağa atılmış
    Gönül pek çok duygudan
    Ve oddan yaratılmış

Yasa neymiş anlamaz
    Tasa çeker inlemez
    Gönül ferman dinlemez
    Çünkü aşka satılmış

Gönül için acı ne
    Her söz gider gücüne
    Gönüllerin içine
    Biraz ağu katılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 2 Haziran 2014; 11:40:00 >
  • Öncelikle Bozkurt zaten Türklüğün sembolü bunu da romanına isim olarak 2 kitapta kullanmış öyle tüm kitapları filan deyip de yalan söyleme.
    Bozkurtlar romanı zaten Göktürk Kağanlığı zamanında geçiyor. Göktürkler'in bayrağı da zaten Bozkurt kafası o yüzden "Bozkurtlar" ismi olabilecek en iyi isim.
    Deli Kurt'da ise yine Kurt , orada ki karakter Türk olduğu için , Deliyi merak ediyorsan aç kitabı oku.
  • Atsız'ın tarihi romanlarını iyi bulmuştum fakat Ruh Adam'ı okumaya cesaret edemiyordum sonra bir şekilde okumaya karar verdim ve üstadın en iyi romanı olduğuna karar verdim belki de edebiyatımızın en iyi romanlarından birisi,kesinlikle tavsiye ederim Ruh Adam'ı.
  • Önemli bir yazardır kendisi ,siyasi fikrine uymayanlar bile okusun

• Bozkurtlar romanını okudum, gayette beğendim.
    Ama bana kalırsa çok da başarılı bir iş çıkaramamış..
    Neden diye soracak olursanız, öncelikle yazar diyaloglar konusunda çok çok yetersiz. Her şey tamam, kendini o bozkır ortamına kaptırıyorsun filan.. Ama diyaloglar işi bozuyor işte. Hem çok az diyalog var kiapta hem de gerçeklikten uzak bunlar..

Dediğim gibi doğa tasvirleri çok iyi ama hep aynı.. Mesela kitabın başlangıcında bir fırtına sahnesi var ki inanılmaz güzel, ama ilerilerde bu fırtına sahnesinin aynısını tekrar görüyoruz.

Daha başka eleştireceğim yanlar var.
    Ancak kesinlikle okunası bir kitap, ben Türkçülüğe ilgi duymaya başladığımdan kitabı bir çırpıda okuyup geçtim.
    Yakında bir incelemeye yazısı hazırlayacağım kitap hakkında
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    "Tanrı insan idraki dışındadır. Kur'an, Muhammed'in talimatıdır. Bunun birçok delilleri vardır. Bir tanesi birçok yerinde aya, güneşe, fecre, atların köpüren ağızlarına yemin ve and verilmesidir. Yemini kim eder? İnsan eder ve kendisinden daha üstün bir varlığın adına eder, Tanrı yemin eder mi? Tanrı'dan daha üstün bir varlık olmadığına göre kendi yarattığı aya, güneşe neden yemin etsin? Görülüyor ki bu yeminler Muhammed'in gönlünden ve beyninden doğmadır ve hatta Araplar arasında İslamiyetten önceki zamanların usul ve adabınca edilmektedir." Kaynak:
    tr.wikipedia.org
    Nihal Atsız - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Nihal_Ats%C4%B1z

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Bozkurtlar romanını okudum, gayette beğendim.
    Neden diye soracak olursanız, öncelikle yazar diyaloglar konusunda çok çok yetersiz. Her şey tamam, kendini o bozkır ortamına kaptırıyorsun filan.. Ama diyaloglar işi bozuyor işte. Hem çok az diyalog var kiapta hem de gerçeklikten uzak bunlar..

Dediğim gibi doğa tasvirleri çok iyi ama hep aynı.. Mesela kitabın başlangıcında bir fırtına sahnesi var ki inanılmaz güzel, ama ilerilerde bu fırtına sahnesinin aynısını tekrar görüyoruz.

Ancak kesinlikle okunası bir kitap, ben Türkçülüğe ilgi duymaya başladığımdan kitabı bir çırpıda okuyup geçtim.

Yav he he
    Diyaloglarını neresi kötüymüş kardeşim. Diyaloglar az ama öyle çokta az değil yeteri kadar var. Fırtına sahnesinde ilk başta var, ikincisinde fazla ayrıntıya girmemiş ayrıca bozkırda olabilecek şeyler gerçeklik katmış bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Göz

quote:

Yav he he
    Diyaloglarını neresi kötüymüş kardeşim. Diyaloglar az ama öyle çokta az değil yeteri kadar var. Fırtına sahnesinde ilk başta var, ikincisinde fazla ayrıntıya girmemiş ayrıca bozkırda olabilecek şeyler gerçeklik katmış bence.

Edebi bir yoruma/eleştiriye 'Yav he he' diye cevap vermeniz seviyenizi belli ediyor.
    Blokluyorum, boşuna alıntılayıp, parmaklarınızı yormayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tek Göz

quote:

Yav he he

Edebi bir yoruma/eleştiriye 'Yav he he' diye cevap vermeniz seviyenizi belli ediyor.
    Blokluyorum, boşuna alıntılayıp, parmaklarınızı yormayın.

Bloklasan bile merak edip zaten bakıcan

"YAV HE HE"

• quote:

Orijinalden alıntı: felixbrummer

"Tanrı insan idraki dışındadır. Kur'an, Muhammed'in talimatıdır. Bunun birçok delilleri vardır. Bir tanesi birçok yerinde aya, güneşe, fecre, atların köpüren ağızlarına yemin ve and verilmesidir. Yemini kim eder? İnsan eder ve kendisinden daha üstün bir varlığın adına eder, Tanrı yemin eder mi? Tanrı'dan daha üstün bir varlık olmadığına göre kendi yarattığı aya, güneşe neden yemin etsin? Görülüyor ki bu yeminler Muhammed'in gönlünden ve beyninden doğmadır ve hatta Araplar arasında İslamiyetten önceki zamanların usul ve adabınca edilmektedir." Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Nihal_Ats%C4%B1z

Google'a "atsız ve müslümanlık" mı yazdın? Kitaplarını oku da gel, ondan sonra kendi fikrini yaz.

''Tanrı'nın insan algısı dışında yer aldığını ve dinlerin insan ürünü olduğunu ifade eden Atsız, deist görüşlerini şu yazdıklarında da açıkça ortaya koymuştur''
    kendisi yazmış yani neden sinirlendin bu kadar.Oku da gel diyeceğine sen de kitaplarından örnek verirsin olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixbrummer

''Tanrı'nın insan algısı dışında yer aldığını ve dinlerin insan ürünü olduğunu ifade eden Atsız, deist görüşlerini şu yazdıklarında da açıkça ortaya koymuştur''
    kendisi yazmış yani neden sinirlendin bu kadar.Oku da gel diyeceğine sen de kitaplarından örnek verirsin olur biter.

Niye sinirleneyim, tamam senin dediğin doğru.
    Pardon hocam öyle bir şey kastetmek istemedim.Hatta böyle bir yazısı bile olmayabilir.Sadece orada yazanı söyledim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.