Şimdi Ara

husky ve golden arasında kaldım acil yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamana kadar bir köpek almayı düşünüyorum husky i özellikle çok istedim ama kolay eğitilemediği ve sahibine sadık olmadığı söyleniyor golden ıda çok seviyorum ayrıca çok sadık olduklarını duydum hangisini almalıyım. Besleyeceğim yer bahçe devamlı gezdirebilirim. Benim için en önemli özellik sadık olması ve temel eğitimi alması zaten ben bu köpeğe k9eğitimi vermiycem temel otur kalk ı anlasın yeter ama kesinlikle sadık olmalı sonuçta ben bu köpeği 10 yıl beslemeyi düşünüyorum sizce hangisi???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lütfen yardımmm

• İlk tecrübelerinse golden bakımı husky ye göre daha kolaydır husky sahibine sadıktır ama golden daha çabuk temel egtım alabilir bence golden al golden husky ye gore cok cabuk egıtılebılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Since191o

İlk tecrübelerinse golden bakımı husky ye göre daha kolaydır husky sahibine sadıktır ama golden daha çabuk temel egtım alabilir bence golden al golden husky ye gore cok cabuk egıtılebılır

Husky sadık değil diyo herkes tasmasız gezdirirsen kaybolur falan dediler bana ne kadar doğru bilmiyorum

• Husky sahibine sadik olmayan irklarin icindedir. Gorev kopegi oldugu icin karakteri sadik olmaya uygunda degildir. Dik baslidir asidir dedigim dediktir. Egitim alma kapasitesi cok dusuktur. Verdigin egitimi defalarca tekrarlaman gerekir. En ufak komutu bile ogretmek icin uzun sure ugrasirsin. Husky den bekcilik bekleme gelenin uzerine atlar oyin ister cunku devamli aktif ve enerjik bir yapiya sahiptir. Huskynin gun icerisinde yorulmasi gerekir ki buda oldukca zor bir istir. Yorulmazsa evi birbirine katar. Husky deli gibi tuy doker sen supurursun o doker.. Cok duygusaldir. Husky sahibini benimser ama dedigim gibi sadik degildir. Hatta o kadar cok benimserki sahibinden uzak kaldigi icin ölen husky bilirim cokta duydum. Bakimi cok zordur bunuda belirteyim.

Ben 14 sene kendi evimde husky baktim. 15 gunlukken geldi bana unide 1 donem gitmedim diyebilirim bildigin bebek gibiydi. Benim hergun icim parcalanirdi cunku bu irk ev ortami icin uygun degil hatta dogasida burasi degil ama ne yapalim secimi arastirmadan yapmistim ona olene kadar en iyi sekilde bakmakta benim gorevimdi..Gecen sene oldu zaten ondan sonra yemin ettim hayvan bakmam diye. Dayanilmaz bir aci haftalarca kendine gelemiyorsun.

Golden icin tek yapilacak tek bir tanim var oda 4 ayakli insan. Gerisini sen dusun ama onlarda cok tuy doker haberin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

Husky sahibine sadik olmayan irklarin icindedir. Gorev kopegi oldugu icin karakteri sadik olmaya uygunda degildir. Dik baslidir asidir dedigim dediktir. Egitim alma kapasitesi cok dusuktur. Verdigin egitimi defalarca tekrarlaman gerekir. En ufak komutu bile ogretmek icin uzun sure ugrasirsin. Husky den bekcilik bekleme gelenin uzerine atlar oyin ister cunku devamli aktif ve enerjik bir yapiya sahiptir. Huskynin gun icerisinde yorulmasi gerekir ki buda oldukca zor bir istir. Yorulmazsa evi birbirine katar. Husky deli gibi tuy doker sen supurursun o doker.. Cok duygusaldir. Husky sahibini benimser ama dedigim gibi sadik degildir. Hatta o kadar cok benimserki sahibinden uzak kaldigi icin ölen husky bilirim cokta duydum. Bakimi cok zordur bunuda belirteyim.

Ben 14 sene kendi evimde husky baktim. 15 gunlukken geldi bana unide 1 donem gitmedim diyebilirim bildigin bebek gibiydi. Benim hergun icim parcalanirdi cunku bu irk ev ortami icin uygun degil hatta dogasida burasi degil ama ne yapalim secimi arastirmadan yapmistim ona olene kadar en iyi sekilde bakmakta benim gorevimdi..Gecen sene oldu zaten ondan sonra yemin ettim hayvan bakmam diye. Dayanilmaz bir aci haftalarca kendine gelemiyorsun.

Golden icin tek yapilacak tek bir tanim var oda 4 ayakli insan. Gerisini sen dusun ama onlarda cok tuy doker haberin olsun

Husky den vazgeçtim bu seferde labrador la golden arasında kaldım ikiside sadık köpekler ikiside şirin. Siz hangisini önerirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: blkc06

quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

Husky sahibine sadik olmayan irklarin icindedir. Gorev kopegi oldugu icin karakteri sadik olmaya uygunda degildir. Dik baslidir asidir dedigim dediktir. Egitim alma kapasitesi cok dusuktur. Verdigin egitimi defalarca tekrarlaman gerekir. En ufak komutu bile ogretmek icin uzun sure ugrasirsin. Husky den bekcilik bekleme gelenin uzerine atlar oyin ister cunku devamli aktif ve enerjik bir yapiya sahiptir. Huskynin gun icerisinde yorulmasi gerekir ki buda oldukca zor bir istir. Yorulmazsa evi birbirine katar. Husky deli gibi tuy doker sen supurursun o doker.. Cok duygusaldir. Husky sahibini benimser ama dedigim gibi sadik degildir. Hatta o kadar cok benimserki sahibinden uzak kaldigi icin ölen husky bilirim cokta duydum. Bakimi cok zordur bunuda belirteyim.

Husky den vazgeçtim bu seferde labrador la golden arasında kaldım ikiside sadık köpekler ikiside şirin. Siz hangisini önerirsiniz

Biri digerinin tuysuz hali ama tabiki karakterleri farklilik gosterir . Ben olsam labrador tercih ederim en azindan tuy dokme sorununu min. Seviyeye indirmis olursunuz. Ama bu seferde kil seklinde dokecek yinede tuyden iyidir.

Ben sunu belirteyim sizin yasam kosullariniz,yasam alaniniz tercih etmeniz gereken irki belirler. Golden yada labrador evde beslenir belki ama onlarda huskyler gibi enerjiktir. Siz gun icerisinde bu enerjiyi bosaltamazsaniz geceniz gunduzunuz zehir olur. Bu iki cinste simariktir yilisiktir ve cogu insanin dikkat etmedigi ama en onemli nokta golden ve labradorlar kiskanctir.. Kiskanc olmalari ilk baslarda kulaga sevimli gelir ama ileriki zamanlarda buyuk zorluklar yasanir..

• Golden ve labrador su-deniz seven hayvanlardır. Eğer denize yakın bir yerde yaşıyorsanız besleyebilirsiniz. Aksi takdirde küçük bir oyun havuzu şart. Diğer türlü hayvana eziyet olur.

Husky ise eğer ilk köpeğiniz ise yukarıda da belirtildiği gibi hiç yaklaşmayın. Eğitime müsait değillerdir ve özellikle soğuk iklime ihtiyac duyarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 16 Şubat 2015; 20:18:33 >
  • Ben ankarada ikamet ediyorum. Labrador veya goldenı ben yavruyken büyütmeyi düşünüyorum ama büyüyünce bahçeye koycam. O bir sorun yaratırmı?? Bide goldenın kendini herkese sevdirmesi beni biraz sinir etti alacağım köpeğin bana gerçekten sadık bir arkadaş olmasını istiyorum sizce bu kriterlere göre labrador mu yoksa golden mı bana uygun??

• husky'nin biraz daha başına buyruk olduğu doğru ancak bunun etkenlerinde huyda var . Yani sahibinin peşinden ayrılmıyacak bir husky olabilir . Eğitim olarak çok fazla ileri gidemezler ama temel komutları anlarlar . Tasmasız gezdirmekte biraz riskli iş dikkatleri çabuk dağılan köpek olduğunda ilgisini çekicek birşey gördüğünde sahibini bırakıp bir yere kaçabilir . Ancak aynı şey goldenlar içinde geçerli çok meraklı köpeklerdir . Sahibinin çok uzağına gitmez ama kokladığı birşeyden alı koymak golden'I tasmasız çok zor İlgisini çekeni ağızlarına alıyorlar bu da sağlıklı bir durum değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: -zed-

husky'nin biraz daha başına buyruk olduğu doğru ancak bunun etkenlerinde huyda var . Yani sahibinin peşinden ayrılmıyacak bir husky olabilir . Eğitim olarak çok fazla ileri gidemezler ama temel komutları anlarlar . Tasmasız gezdirmekte biraz riskli iş dikkatleri çabuk dağılan köpek olduğunda ilgisini çekicek birşey gördüğünde sahibini bırakıp bir yere kaçabilir . Ancak aynı şey goldenlar içinde geçerli çok meraklı köpeklerdir . Sahibinin çok uzağına gitmez ama kokladığı birşeyden alı koymak golden'I tasmasız çok zor İlgisini çekeni ağızlarına alıyorlar bu da sağlıklı bir durum değil

Peki labrador için ne düşünüyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: blkc06

quote:

Orijinalden alıntı: -zed-

husky'nin biraz daha başına buyruk olduğu doğru ancak bunun etkenlerinde huyda var . Yani sahibinin peşinden ayrılmıyacak bir husky olabilir . Eğitim olarak çok fazla ileri gidemezler ama temel komutları anlarlar . Tasmasız gezdirmekte biraz riskli iş dikkatleri çabuk dağılan köpek olduğunda ilgisini çekicek birşey gördüğünde sahibini bırakıp bir yere kaçabilir . Ancak aynı şey goldenlar içinde geçerli çok meraklı köpeklerdir . Sahibinin çok uzağına gitmez ama kokladığı birşeyden alı koymak golden'I tasmasız çok zor İlgisini çekeni ağızlarına alıyorlar bu da sağlıklı bir durum değil

Peki labrador için ne düşünüyorsunuz

Golden'a benziyor ama daha kısa tüylü . Koruma içgüdüleri daha iyi ve biraz daha haraketli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -zed- -- 21 Şubat 2015; 8:36:41 >

• neden 10 yıl bakacaksınız anlamadım daha almadığınızbi can için bu kadar ömürmü biçtiniz?
  • Kötü niyetli yazmamıştır.Hevesle alıp iki gün sonra sokağa bırakanlardan olmadığını belirtmek adına yazmıştır
  • inşallah :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarçın-gulten

neden 10 yıl bakacaksınız anlamadım daha almadığınızbi can için bu kadar ömürmü biçtiniz?

Kardeşim lafımı cımbızla alıp bana karşı kullanma ben uzun süre bakacağımı belirtmek için yazdım herkeste anlamıştır saçma sapan şeyler yazma şuraya

• Kardeş Sen golden al huksy bırak türkiyede yazık ediyorlar güzelim köpeği bu yazın velan goldenda öyle birşey yok en azından
  • Yani bizim buralarda Huskyler hep kaçıyor sokaklarda görüyorum. Bir kaç sitenin köpeği kaçmıştı pek bağlanmazlar tabii o da size bağlı ama evde Golden öneririm ben. Herkes Husky'nin isteklerini karşılayamaz çok aktif olmak lazım. Şehir hayatımız buna yetmiyor maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.