Bildirim
Hyper Threading Çok Önemli Mi? (2. sayfa)
Lighting EVER LE Kafa lambası, LED şarj edilebilir, 2'li USB kafa lambası, kırmızı ışık ve 5 ışık modu, IPX4 su geçirmez mini alın lambası, çocuklar yetişkinler için, süper parlak kafa lambası balık tutma, kamp ve koşu için [USB kablosu dahil] : Amaz
https://www.amazon.com.tr/dp/B07WP37GQZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
12 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Stutter birçok oyunda olabilen bir şey ve tek sebebi işlemci değil. Binbir türlü sebebi olabilir. Ryzen kullanınca sıfır stutter oluyor diye bir şey de söylenmiyor. Ama intel' e göre daha az olduğu bir gerçek. Ayrıca Far Cry 5 intele çok daha yatkın bir oyun ortalamaya göre. Ha ben ryzen 2700 9600k dan daha iyi bir oyun işlemcisi demiyorum bu arada. Bana ikisinden biri hediye edilecek olsa 9600k' yı seçerdim. Ama fiyatlara göre düşününce çok kararsızım. Üstüne koyup 8700k almak veya aşağı düşüp ryzen 2600 almak isteyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 28 Mart 2019; 15:35:8 > -
Valla hocam bu çok genel bi yorum olmuş. "İntel daha fazla microstutter yapar." cümlesini bi ayrı bir konuda tartışmak delillendirmek lazım. Ben de derim ki "AMD daha fazla microstutter yapar." Hadi ayıkla pirincin taşını. Ancak "Ryzen kullanınca sıfır stutter oluyor diye bir şey söylenmiyor" demişsiniz ya. Malesef kendini allâme-i cihan zanneden bir arkadaş tam olarak bunu söylüyor hocam. Herkes sen ben değil. Adam diyor ki "9600k alacağına r5 2600 alacaktın yıllarca microstutter derdin olmayacaktı." Sonra buna r5 2600 değil r7 2700x te bile microstutter olduğunu video kaydı ile kanıtlıyorsun yine laf dolandırmalar yine kem kümler gidip gidip GamersNexus videosu istatistikleri vs vs.. bitmiyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İşlemcinin her zaman boşta/yedekte bir potansiyelinin olması stutter olmaması için (işlemci kaynaklı olabilecek stutterların en aza inmesi için) yeterlidir. Bu bağlamda ryzen aynı fiyata daha çok izlek sunduğu için aynı fiyatta daha az stutter yapacak bir işlemci alıyorsunuz. Bence açık ve net. AMD nasıl daha fazla stutter yapar diyorsunuz merak ediyorum doğrusu. ryzen 2600 bu bağlamda her zaman 9600k' dan daha az stutter yapacaktır oyunda bir anormallik yoksa. Ben şahsen stutter' ı o kadar kafama takmıyorum. 6600k dan ryzen 2600' e geçtim. Doğru stutterlar daha azaldı ama öyle oyun deneyimim bambaşka oldu falan diyemiyorum. Rekabetçi oyunlar oynamadığım için beni pek etkilemiyor stutterlar. Bana kalsa 9600k ryzen 2600' den daha iyi oyun işlemcisidir. Ama fiyatına göre de hiç beğenmiyorum. 9600k' nın fiyatı ryzen 2600x ile benzer olmalıydı. -
Evet hiçbir şey bilmiyormuş gibi "Bu microstutter midir?" diye konu açtım lakin burada ince bir nokta var. Güzel bir söz var bunu açıklayan:
Soru dört çeşittir:
Alimin alime sorusu.
Alimin cahile sorusu.
Cahilin alime sorusu.
Cahilin cahile sorusu.
Birincisi müzakere içindir.
İkincisi öğretmek içindir.
Üçüncüsü öğrenmek içindir.
Dördüncüsü zaman israfıdır.
Siz benim sorumu üçüncü gruptan zannetmişsiniz. Oysa ki 2.gruptan bir soruydu o. Gamersnexus testini paylaşıp 9600k da microstutter var diyenlere r7 2700x ve 8700k nın da rtx2060 gibi çok da güçlü olmayan bir ekran kartında bir şekilde microstutter yapabildiğini gösterme yani öğretme sorusuydu o. Her soruyu cahilden geliyor sanma.
Nakıt paran var ıse 2 ci el i7 8700 k düşünebilirsin. 1.2 v ile tum cekırdekler 47 de ısınmada yok. -
oyunlarda SMT yani Hyper-Threading teknolojisinin desteği olduğu müddetçe oyunlarda FPS artışı olur. -
Yahu alim oldum her şeyi ben biliyorum diyen kim. Tek amacım sorudan soruya fark vardir o soruyu cahilliğimden sormadim stutterin ne olduğunu 10 yıl önce öğrendim demek. Hemen ne kafa açmışsın yahu. Ben edebiyat öğretmeniyim yüksek lisans tezimi hazırlıyorum profesörlerin dizinin dibindeyiz ne alimliği ya. Hemen karaliycan ya hemen "öğrenmenin sonu yok ben bazilari gibi alim oldum diyemem" demeler falan komik geldi gerçekten gülümseyerek okudum yazdıklarıni. Derdimiz alimlik değil. Sadece karşı tarafı "birkaç haftada birkaç şey öğrendi bizden" gibi küçümseyici tavrından vazgeçirmek. Karşımda çocuk olmadığını tabiki biliyorum. 6/6 işlemcime rtx2070 i takıp microstuttersiz oyunları youtube sayfamda paylaşıp seni de etiketleyeceğim. Ne stuttermiş arkadaş ya. Üşenmemiş yazmışsın o kadar. Daha da cevap yazmam sana.
yaw he he... -
2 yada 2.5 HT = 1 core gibi düşünün performans olarak , yani 8700k 6 core 12 thread olunca 12 çekirdek gücünde olmuyor
Ben 9600k + Anakart alırdım 9700k alacağıma oyun için
AMD fanboarinin uydurması o 9600k alırsan shittering olur vs lafı aksine tüm incelemelerde büyük çoğunlukla %1 ve %0.1 low FPS de AMD çok daha kötüdür yinede şuanda fiyat olarak çok iyi durumda AMD hakkını yiyemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeş kaç kere yazdık 60/75 fps için 6/6 işlemci 75-100 arası giri bölüm daha üstü için 6/6 riskli sıkıntı çıakr oyun var çıkarmayan. eğer 60/75 fps de kalcaksan sana i5 9400 ü alır b serisi anakart alı stok soğutucuyla giderdin. Biz sana ne dedik 9600k +soğutucu masrafınla düz 8700 alır stok soğutucu kullanırıdn belki kaleiteli b serisi anakart alırdın fiyat denk düşerdi. ryzen 2600 alsaydın 120 üstü fpslerde sorun yaşardın ama senin ekran kartın rx 590 o fpslerin kartı değil.Hatalı sistem almıştın. Nedr bu karın ağrın i5 9600k kötü bi işlemci değil. o işlemciyi alan 1080p 144 hz monitör için alır. yüksek fpslerde 6/6 tekler ömrü kısa olur. Olay bukadar basit. 60.75 hz rx 570,580,590, 1660/ti,1070 gib kartları olanlar tabiki 9400 alaiblir. 9600k almasına gerek yok. 144 fpslerde takılcak adam 9600k verlen para karşılığında gereksiz. Sonuç Bu. 9400 yerien 2600 alanda işlemcisi daha uzun ömürlü olur mesele bu.
-
Yahu ben bu sistemi rtx2060 için kurdum. Ama sürpriz bir masrafla kısmak zorunda kaldım. Uyuz AMD'nin beni driver sorunlarıyla Wattmann hatalarıyla uğraştıran rx590 ına göre yorum yapmayın. Maksimum 1 yıl kullanacağım bu kartı. Muhtemelen burada r5 2600ile sistem kurmaya çalışan birine de "vatandan 1 yıl garantisi var mining yapılmadı" diye satıp geçeceğim. Ondan sonra da rtx2070. Şu an bu sistemde rtx2070 takılı olsa yorumun ne olurdu söyler misin?
Yav ben 9600k ya 2bin TL versem oturup hayatı sorgularım ben naptim 😂quote:
Orijinalden alıntı: münşi
Yahu ben bu sistemi rtx2060 için kurdum. Ama sürpriz bir masrafla kısmak zorunda kaldım. Uyuz AMD'nin beni driver sorunlarıyla Wattmann hatalarıyla uğraştıran rx590 ına göre yorum yapmayın. Maksimum 1 yıl kullanacağım bu kartı. Muhtemelen burada r5 2600ile sistem kurmaya çalışan birine de "vatandan 1 yıl garantisi var mining yapılmadı" diye satıp geçeceğim. Ondan sonra da rtx2070. Şu an bu sistemde rtx2070 takılı olsa yorumun ne olurdu söyler misin?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X