Şimdi Ara

Hyper Threading Çok Önemli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
5.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar, 1080P oyun sistemi için intel i5 9600k düşünüyordum ancak ht özelliği olmadığı için Ac odssey gibi günümüz 8 thread üzerine yapılmış oyunlarda stuttering problemi olduğunu duydum. I7-8700k 6/12 HT var ayni fiyata i7-9700k 8/8 HT yok sizce hangisi alınmalı? Kağıt üzerinde 9700k daha iyi ve termal macun yerine yeni bir lehim kullanılmış ama ısınma problemi var deniliyor birde 8700kya göre 3-5de olsa daha iyi FPS vermekte, Şahsen ben 8700knın daha akıcı oyun deneyimi sunacağını düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• az önce meraktan biosa girip ht yi kapattım . şu aralar witcher 3 oynuyorum oyuna girmeden önce bende hastalıktır muhakkak riva tuneri açar işlemci ekran kartını arasıra izlerim. Benim işlemci witcher 3 te hiç bir zaman %100 olmamıştı hep %60 civarındaydı HT yi kapattıktan sonra oyuna girdim hareket etmeyince işlemci %80 lerde oluyor hareket edince %100 oluyor . Yani bu demek oluyorki HT nin Oyuna etkisi büyük.
    Bu arada işlemcim i7 2600k ekran kartı gtx 1080ti
    Oyunlar 8 çekirdek desteklemeye başladığı için 6c 6t işlemcilerde belli başlı sıkıntılar başgöstermeye başladı. Zaten i5 9600k + z390 + sıvı soğutma ile i7 8700 + z370 + hava soğutma aynı fiyata denk gelecektir. İ7 z serisi mobo ile 4.4ghzde akıcı bir şekilde çalışacaktır. Rrx 2060 gibi bir gpu için i7 8700k bile almanıza gerek yok. Artısı pek az olacaktır. Onun yerine 3200mhzlik ramleri almak sizin için yeterli olacaktır.
    İşlemcinin her zaman boşta/yedekte bir potansiyelinin olması stutter olmaması için (işlemci kaynaklı olabilecek stutterların en aza inmesi için) yeterlidir. Bu bağlamda ryzen aynı fiyata daha çok izlek sunduğu için aynı fiyatta daha az stutter yapacak bir işlemci alıyorsunuz. Bence açık ve net. AMD nasıl daha fazla stutter yapar diyorsunuz merak ediyorum doğrusu. ryzen 2600 bu bağlamda her zaman 9600k' dan daha az stutter yapacaktır oyunda bir anormallik yoksa. Ben şahsen stutter' ı o kadar kafama takmıyorum. 6600k dan ryzen 2600' e geçtim. Doğru stutterlar daha azaldı ama öyle oyun deneyimim bambaşka oldu falan diyemiyorum. Rekabetçi oyunlar oynamadığım için beni pek etkilemiyor stutterlar. Bana kalsa 9600k ryzen 2600' den daha iyi oyun işlemcisidir. Ama fiyatına göre de hiç beğenmiyorum. 9600k' nın fiyatı ryzen 2600x ile benzer olmalıydı.
    Hocam Hyper-Threading teknolojisi çok önemli bir teknoloji. AMD Ryzen işlemcilerde var intel Core işlemcilerde var. oyun firmaları bu iki dev markanın işlemcisinin Hyper-Threading teknolojisi için optimize ederlerse çok büyük fark edecektir oyunların desteklemesi çok önemli desteklemeyen oyunlarda var. bende AMD FX-8350 var içinde CMT adında dandik teknoloji var hele oyunlarda Hyper-Threading'e karşı çok zayıflardı ve renderda Hyper-Threading teknolojisine göre çok iyidi. CMT teknolojisi tek izlek performansı çok kötü ama çoklu izlek performansında çok iyi. birde oyunlar CMT teknolojisini hiç desteklemiyor zaten desteklesede verimli performans vermez. DX12 CMT teknolojisini destekliyordu FX-8350'lerde 6 çekirdeği kullandığı zaman FPS bayağı artmıştı bir tane benchmarkta görmüştüm intel'le yarışıyordu. AMD Ryzen'lerde şimdi ise CMT teknolojisi yerine CCX adında daha güçlü teknoloji kullanıyor + Hyper-Threading teknolojisi kullanıyor hem tek izlek performansı çok iyi hemde çoklu izlek performansı çok iyi. sonuç olarak AMD CMT teknolojisine göre CCX teknolojisini kullanarak çok iyi bir çözüme vauştu bütün sorunlarını çözdü ikiside yapısal olarak birbirilerine benziyorlar aralarında çok büyük bir fark var. intel'de bir tek Hyper-Threading teknolojisi varken AMD Ryzen'lerde CCX teknolojisi + Hyper-Threading teknolojisi var ikisinin arasındaki fark bu yani AMD Ryzen'ler Render'da her zaman ki intel Core'lardan daha üstün olacak.
  • ?

• i7-9700K oyunlarda daha iyi performans sunar. Kaliteli bir hava soğutma kullanırsanız ısınma sorunu yaşamazsınız.
  • Oyun için alacaksanız size şunu sorayım, hangi ekran kartı ve monitörü kullanmayı planlıyorsunuz? Ona göre bir tavsiyede bulunayım.

Sırf sorunuza yanıt vermemi isterseniz:

Arada büyük bir meblağ yok ise 9700K' yı tercih ederdim termal macun varimsi bir iletken yerine lehim yöntemi kullanıldığından dolayı. Arada 250 TL' den fazla bir dark varsa şahsen bu farka değmeyecektir. Unutmayın ki bu işlemcilerle birlikte iyi bir soğutma ek olarak kaliteli bir anakart almak durumundasınız. Bu sistemi oyun için topluyorsanız sakın ama sakın ekran kartından kısıp o parayı işlemciye yatırmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 27 Mart 2019; 16:59:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun için her zamn i7 düşünmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 27 Mart 2019; 17:33:10 >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    1080P sistemde RTX2060ın yeteceğini düşünüyorum. Bütçe sıkıntım yok ancak 8700K daha akıcı gibi geliyor örneğin bf1 ve pubg gibi oyunlarda çok fazla bir fps farkı var 9700k ile arasında. H115İ pro veya evga 280CLC düşünüyorum.

• Oyunlar 8 çekirdek desteklemeye başladığı için 6c 6t işlemcilerde belli başlı sıkıntılar başgöstermeye başladı. Zaten i5 9600k + z390 + sıvı soğutma ile i7 8700 + z370 + hava soğutma aynı fiyata denk gelecektir. İ7 z serisi mobo ile 4.4ghzde akıcı bir şekilde çalışacaktır. Rrx 2060 gibi bir gpu için i7 8700k bile almanıza gerek yok. Artısı pek az olacaktır. Onun yerine 3200mhzlik ramleri almak sizin için yeterli olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • az önce meraktan biosa girip ht yi kapattım . şu aralar witcher 3 oynuyorum oyuna girmeden önce bende hastalıktır muhakkak riva tuneri açar işlemci ekran kartını arasıra izlerim. Benim işlemci witcher 3 te hiç bir zaman %100 olmamıştı hep %60 civarındaydı HT yi kapattıktan sonra oyuna girdim hareket etmeyince işlemci %80 lerde oluyor hareket edince %100 oluyor . Yani bu demek oluyorki HT nin Oyuna etkisi büyük.
    Bu arada işlemcim i7 2600k ekran kartı gtx 1080ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 27 Mart 2019; 17:48:14 >
  • Evet demek istediğimde bu kağıt üzerinde i7-9700k 8 çekirdek olduğu için 8700’e göre 5-10FPS değişkenlik gösterebiliyor ama oyun akıcılığa geldiğinde ve özellikle BF1 ve PUBG gibi oyunlarda HT sayesinde 20-30FPS fazla alınabilmekte. Neredeyse aynı fiyattalar kararsızım ama gönlüm 8700den yana

• i5 8400 6/6 çekirdek nerdeyse pisayadaki tüm cpu ya yüklenen oyunları 1080p denedim herhangi bir shutter kasma donma bana yaşatmadı. Bu arada ekran kartı Gtx 1080 ile deneyimledim. Ekran kartı kullanımı genellikle %99-97 olmuştur. Yani ekran kartımdan tam verim alabildim. Lakin 6/6 çekirdek hayla en azından 3 sene daha güzel şekilde gideceğini düşünüyorum. Aradan 1 yıl bile geçse hemen yeni nesil işlemciler piyasaya geliyor zaten. Ama tabiki imkan varsa i7 almanızı öneririm. En azından gelecek için i5 den daha iyi olur.
  • Peki ya sence bundan 3 sene sonraki RTX2060 muadilini i7-9700k besler mi? Geleceğe yatırım olmuş olur mu 7.nesil yoksa bende i5-9600k alıp geçicem

• Hocam Hyper-Threading teknolojisi çok önemli bir teknoloji. AMD Ryzen işlemcilerde var intel Core işlemcilerde var. oyun firmaları bu iki dev markanın işlemcisinin Hyper-Threading teknolojisi için optimize ederlerse çok büyük fark edecektir oyunların desteklemesi çok önemli desteklemeyen oyunlarda var. bende AMD FX-8350 var içinde CMT adında dandik teknoloji var hele oyunlarda Hyper-Threading'e karşı çok zayıflardı ve renderda Hyper-Threading teknolojisine göre çok iyidi. CMT teknolojisi tek izlek performansı çok kötü ama çoklu izlek performansında çok iyi. birde oyunlar CMT teknolojisini hiç desteklemiyor zaten desteklesede verimli performans vermez. DX12 CMT teknolojisini destekliyordu FX-8350'lerde 6 çekirdeği kullandığı zaman FPS bayağı artmıştı bir tane benchmarkta görmüştüm intel'le yarışıyordu. AMD Ryzen'lerde şimdi ise CMT teknolojisi yerine CCX adında daha güçlü teknoloji kullanıyor + Hyper-Threading teknolojisi kullanıyor hem tek izlek performansı çok iyi hemde çoklu izlek performansı çok iyi. sonuç olarak AMD CMT teknolojisine göre CCX teknolojisini kullanarak çok iyi bir çözüme vauştu bütün sorunlarını çözdü ikiside yapısal olarak birbirilerine benziyorlar aralarında çok büyük bir fark var. intel'de bir tek Hyper-Threading teknolojisi varken AMD Ryzen'lerde CCX teknolojisi + Hyper-Threading teknolojisi var ikisinin arasındaki fark bu yani AMD Ryzen'ler Render'da her zaman ki intel Core'lardan daha üstün olacak.

• İşlemci için 2000lirası olan adama AMD aldırmak için çıkartıldı o 6/6 işlemcilere sıkıntı yaptıran Assasins Creed Odyssey tarzı Ubisoft oyunları. Yoksa benim çok tanıdığim var i5 8400-9400 işlemcilerle rtx2070 kullanıp bir sorun yaşamayan. Ki arkadaşın biri üste yazmış 8400+gtx1080ile sorunsuz kullandığını. Oyunun açılışında AMD logosunu görüyorsan intel işlemcilerin işi zor. 2 3 oyun için değmez derim. Ben 9600k + rx 590ile kullanıyorum. rx590 1080p'de 60fps oyun için yapılmış bir ekran kartı ve A.C Odyssey'de ultrada sabit 60fps alamıyoruz evet. Ama rtx2060 1080p 120fps verebilen bir ekran kartı. 9600k ile seni üzmeyecektir. i5 8400ile o oyunu microstutter yaşamadan oynayan bile varken 9600k 8400den çok daha güçlü bir işlemci olduğu için korkmana gerek yok.

Ama sende şunu takdir ettim. 1800e 9600k alacağım. Gerekirse 3500e 9700k alırım ama ağzıma AMDnin adını bile almam diyorsunuz. Bravo.

Edit: O iki üç ubisoft oyunu için işlemci alacaksan git r7 2700x al rtx2060 ile sorunsuz oynarsın ama diğer oyunların hepsinde 9600k'dan 15-20fps daha az average fps lerle oynarsın. Overclock falan yaparsan durumu dengelersin belki. Üstelik 9600k 1800e bulunurken 2700xe 2500 vermen gerekecek. Sırf o 2-3 oyun için uğraşmaya değer mi sen karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 28 Mart 2019; 7:52:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Finndex

1080P sistemde RTX2060ın yeteceğini düşünüyorum. Bütçe sıkıntım yok ancak 8700K daha akıcı gibi geliyor örneğin bf1 ve pubg gibi oyunlarda çok fazla bir fps farkı var 9700k ile arasında. H115İ pro veya evga 280CLC düşünüyorum.
    Çakma youtube testi izlemişsiniz.

Hiç bir senaryoda 8700K, 9700K'dan daha verimli çalışmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Bunları yazıyorsun yazıyorsun ama aynı oyunda 8700k ve 2700x ile de benim sorduğum şekilde frametime yükselmelerine cevap veremiyorsun. Senin mantığa göre 8700k ve 2700x te de microstutter var. Ne dersin? O linkini attığın konunun son mesajına ve video linkine bir bak bence.

Ayrıca o 2-3 oyun dediğim oyunların girişinde hep AMD logosunu görüyoruz malesef. Neden acaba? Bunu da bir düşün?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 28 Mart 2019; 13:2:15 >
  • Amenna güzel yazmışsın iyi niyetle yazılan her eleştiriye can feda. Ama o videoda 8700k da microstutter var mı yok mu bana bunu söyle? Birden çok sebebi varsa da her gördüğün 6/6 intele microstutter yaşatır bu, sinyaller gelmeye başladı zaten demeyeceksin. Birden çok sebebi vardır.

Komplo teorisi falan demişsin ama şimdi sana bir soru. Assasins Creed Odyssey oyunu AMD ile değil de İntel ortaklığıyla yapılsaydı adam 2019 çıkışlı i5 9600k işlemcisine sıkıntı yaşatacak şekilde o oyunu çıkarttırır mıydı?

Tek çekirdek gücüne abanır r7 2700x bile yerlerde sürünürken i5 9600k yardırır götürürdü. Bu neden komplo teorisi olsun ki. İntel, Nvidia, AMD bunu yıllardır yapıyor. Oyun şirketlerine milyon dolarlar akıtıyor ki bir benchmarkta önde görünebilsin. AMD kendini göstermek için oyun yapımcılarına para vermek zorunda. Yoksa 2700x in tek çekirdek Cinebench puanı 164. 8700k ve 9600k ise 203-205.

Microstutter bu mudur? diye sormam da emin ol ne olduğunu bilmediğimden ve senden öğrenmek için değildi. O sondaki videoya ne cevap verileceğini merak ettiğim içindi ama cevap gelemedi nedense. Şu an hala benim sistemimi yok 20kişiden 19u falan deyip karalamaya çalışıyorsun.

Geçen gün buradan tanıştım 9600k + rtx2070 + 2x8 3000mhz ram ile kullanan bir arkadaş "frametime grafiği oyunlarda devamlı sol üstte açık. Oyunlarda microstutter falan yaşamıyorum. O AMDnin para yedirdiği Ubisoft firmasının çıkarttığı oyunları görüp "sinyaller gelmeye başladı. Bundan sonra 6/6 işlemci alınmaz" yalanını sallayanların uydurduğu bir şey."dedi aynen.

• Ben bizzat kullanıcıdan bunu duyduktan sonra şu an 2-3 ve senin tahminine göre ileride 6-7 olacağını düşündüğün oyunlara göre gidip AMD almam da aldırtmam da. Parası yetene 9700k yetmeyene 9600k. Ona da yetmeyene 9400f. İsteyen gider 2-3 oyunu rahat oynamak için AMD'nin en kral işlemcisi r7 2700x e 2500ü verir ve 1800 liralık 9600k dan 15-20 fps daha düşük fps alır diğer bütün oyunlarda. Kimseye zorla İntel aldırmıyoruz. Konu sahibi arkadaşa da karar senin dedim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.