< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
oyun için her zamn i7 düşünmeli
|
az önce meraktan biosa girip ht yi kapattım . şu aralar witcher 3 oynuyorum oyuna girmeden önce bende hastalıktır muhakkak riva tuneri açar işlemci ekran kartını arasıra izlerim. Benim işlemci witcher 3 te hiç bir zaman %100 olmamıştı hep %60 civarındaydı HT yi kapattıktan sonra oyuna girdim hareket etmeyince işlemci %80 lerde oluyor hareket edince %100 oluyor . Yani bu demek oluyorki HT nin Oyuna etkisi büyük.
Bu arada işlemcim i7 2600k ekran kartı gtx 1080ti |
Oyunlar 8 çekirdek desteklemeye başladığı için 6c 6t işlemcilerde belli başlı sıkıntılar başgöstermeye başladı. Zaten i5 9600k + z390 + sıvı soğutma ile i7 8700 + z370 + hava soğutma aynı fiyata denk gelecektir. İ7 z serisi mobo ile 4.4ghzde akıcı bir şekilde çalışacaktır. Rrx 2060 gibi bir gpu için i7 8700k bile almanıza gerek yok. Artısı pek az olacaktır. Onun yerine 3200mhzlik ramleri almak sizin için yeterli olacaktır.
|
Çakma youtube testi izlemişsiniz.
Hiç bir senaryoda 8700K, 9700K'dan daha verimli çalışmaz. |
İşlemcinin her zaman boşta/yedekte bir potansiyelinin olması stutter olmaması için (işlemci kaynaklı olabilecek stutterların en aza inmesi için) yeterlidir. Bu bağlamda ryzen aynı fiyata daha çok izlek sunduğu için aynı fiyatta daha az stutter yapacak bir işlemci alıyorsunuz. Bence açık ve net. AMD nasıl daha fazla stutter yapar diyorsunuz merak ediyorum doğrusu. ryzen 2600 bu bağlamda her zaman 9600k' dan daha az stutter yapacaktır oyunda bir anormallik yoksa. Ben şahsen stutter' ı o kadar kafama takmıyorum. 6600k dan ryzen 2600' e geçtim. Doğru stutterlar daha azaldı ama öyle oyun deneyimim bambaşka oldu falan diyemiyorum. Rekabetçi oyunlar oynamadığım için beni pek etkilemiyor stutterlar. Bana kalsa 9600k ryzen 2600' den daha iyi oyun işlemcisidir. Ama fiyatına göre de hiç beğenmiyorum. 9600k' nın fiyatı ryzen 2600x ile benzer olmalıydı.
|
Hocam Hyper-Threading teknolojisi çok önemli bir teknoloji. AMD Ryzen işlemcilerde var intel Core işlemcilerde var. oyun firmaları bu iki dev markanın işlemcisinin Hyper-Threading teknolojisi için optimize ederlerse çok büyük fark edecektir oyunların desteklemesi çok önemli desteklemeyen oyunlarda var. bende AMD FX-8350 var içinde CMT adında dandik teknoloji var hele oyunlarda Hyper-Threading'e karşı çok zayıflardı ve renderda Hyper-Threading teknolojisine göre çok iyidi. CMT teknolojisi tek izlek performansı çok kötü ama çoklu izlek performansında çok iyi. birde oyunlar CMT teknolojisini hiç desteklemiyor zaten desteklesede verimli performans vermez. DX12 CMT teknolojisini destekliyordu FX-8350'lerde 6 çekirdeği kullandığı zaman FPS bayağı artmıştı bir tane benchmarkta görmüştüm intel'le yarışıyordu. AMD Ryzen'lerde şimdi ise CMT teknolojisi yerine CCX adında daha güçlü teknoloji kullanıyor + Hyper-Threading teknolojisi kullanıyor hem tek izlek performansı çok iyi hemde çoklu izlek performansı çok iyi. sonuç olarak AMD CMT teknolojisine göre CCX teknolojisini kullanarak çok iyi bir çözüme vauştu bütün sorunlarını çözdü ikiside yapısal olarak birbirilerine benziyorlar aralarında çok büyük bir fark var. intel'de bir tek Hyper-Threading teknolojisi varken AMD Ryzen'lerde CCX teknolojisi + Hyper-Threading teknolojisi var ikisinin arasındaki fark bu yani AMD Ryzen'ler Render'da her zaman ki intel Core'lardan daha üstün olacak.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 27 Mart 2019; 16:59:25 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 27 Mart 2019; 17:33:10 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 27 Mart 2019; 17:48:14 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 28 Mart 2019; 7:52:12 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 28 Mart 2019; 13:2:15 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |