Şimdi Ara

HyperMemory veya Turbocache yi kapatmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, sizlerden acil olarak yardim isteyecegim.. Almanya da bulunmaktayim su anda ve bu aksam bir laptp alacagim.. Fakat kafamdaki laptoplar -toshiba- genelede ati nin ve nvidia nin hypermemory ve turbocache li mobil ekran kartlarini kullaniyorlar.. Iyi güzel ucuza ekran karti fakat, oyun oynamaycaksam yada grakif kartini kullanmayan bir program kullanmiyorsam o an icin, bu kartlarin bellegimden yemelerini engelleyerek sadece kendi ram lerini kullanmayi saglayabilirmiyim? alacagim yerde biraz arastirdim fakat ne catalist de ne de nvidia nin özellikler kisminda bulamadim bu özellikleri kapatmayi, gecici bir süre icin bile olsa dedigim gibi.. Yardim edebilir ve cevaplarinizi acil bir sekilde verebilirseniz (biraz acelem var cünkü) cok sevirim..

Sevgiler, saygilar..

• biostan ekran kartına ayrılacak ram kısmını kapatabilirsin , ya da hp veya tc bile olsa mutlaka ufak miktar kendi belleği de var , o değeri girersin işte , aperture size gibisinden bi kısım olucak bioslarda , ordan hallediliyor
  • dogru biostan olması lazım
  • Ben eski TC 6200 ümde denemiştim onu olmamıştı..
  • yani ancak bios dan gpu ya ayrilan bellegi kisicam ve böylece gpu kendi bellegi disindakine ulasamiyacak.. ama bunu kendi options kisimlarinda yapmak mümkün degil öylemi.. zaten ati radeon mobilty x1600 un toshiba da 128 mb kendi ram i vardi.. arti 1 mb da shared memory den... arti 384 mb a kadar da shared memoy kullanabiliyordu.. ama zaten 1 gb rami olan bi laptop in raminin yarisinin gitmesi felaket birsey...

peki bu kartlar konusundaki genel görüsünüz nedir? bir de sanirim zaten bu kartlar ihtiyac oladikca yemiyorlarmis sitem raminden.. yani ben windows da normal bir sekilde office kullanirken ve mps dinlerken veya film seyrederken ramimin yarisi gitmeyecek demektir degilmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.