Şimdi Ara

hyundai accent 1.3 85 hp 0-170 km/s + VOLVO S40 2.0T 0-80km videosu cekilmiştir!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
12.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • civic 1.6ies de iyi bir araba bildiğimiz gibi hondalar gayet yüksek hızlara çıkabiliyor buda bir örneği
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan
    iyide arkadaşım ben 1.6 120 bg honda civicle 2,0 130 bg focusu hem kalkışta hemde dayandıktan sonra caddede yiyorum focus ağır araba gitmiyor...

Ben bu mesajı atlamışım. Yeni farkettim. Kusura bakmayın.

Focus 5750 devirde 130 hp.
    Honda 6400 devirde 120 hp.
    Focus 3750 devirde 174 Nm.
    Honda 5000 devirde 144 Nm.
    Focus 0-100 hızlanma 9,0 saniye
    Honda 0-100 hızlanma 10,3 saniye

Honda 1030 kg.
    Focus 1160 kg.
  • Abi değerler bir yere kadar arada fazla fark yok iş aracı kullanmada bitiyor...
  • quote:

Abi değerler bir yere kadar arada fazla fark yok iş aracı kullanmada bitiyor...

Yanii iyi bir şoför olduğunu, iyi vites değiştirdiğini ve iyi gaza bastığını idaa ediyorsun.
    Eminimki öylesindir de. Sakın yanlış anlama.
    PEKİİ Focus'u sen kullanıyor olsan acaba o zaman sonuç nasıl olurdu onu merak ettim şimdi.
    2,0 Focus kullandın mı hiç.?
    Gerçekçi olarak kıyaslayabilirmisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.ozy

quote:

Abi değerler bir yere kadar arada fazla fark yok iş aracı kullanmada bitiyor...

Yanii iyi bir şoför olduğunu, iyi vites değiştirdiğini ve iyi gaza bastığını idaa ediyorsun.
    Eminimki öylesindir de. Sakın yanlış anlama.
    PEKİİ Focus'u sen kullanıyor olsan acaba o zaman sonuç nasıl olurdu onu merak ettim şimdi.
    2,0 Focus kullandın mı hiç.?
    Gerçekçi olarak kıyaslayabilirmisin?

2.0 focusu sadece 25 km falan kullanabildim ve notunu verdim benim için yeterli oldu...

Mesela civic'le makasa girdikten sonra ara hızlanmaları tatminkar bir araç olduğu için 2.0 focus hareket edene kadar 4-5 metre fark atılabiliyor.

Eğer başa baş kalkış yapılarak 0-100 değerlerinde bulunan 1 saniyelik fark göz önüne alınırsa focus 30 cm kadar burnunu ileriye uzatabilir sanırım.

Ancak şehir içi kapışmaları drag tarzı sürekli ivmelenme biçiminde olmuyor maalesef illaki slalom yapmanız gerekebiliyor.Bu durumda da araçların 0-100 hızlanma değerleri değil ara hızlanma değerleri önem kazanıyor yani motoru güçlü olan araç değil kasası hafif olan araç farkı açabiliyor.Mesela araçlarda kullanılan elektronik stabilize programı ve çekiş kontrol sistemi bile makas hareketlerinde aracı yavaşlatabiliyor.Yani bu durumda donanımsız civic güvensiz fakat hızlı olabiliyor.

• quote:

2.0 focusu sadece 25 km falan kullanabildim ve notunu verdim benim için yeterli oldu...

Mesela civic'le makasa girdikten sonra ara hızlanmaları tatminkar bir araç olduğu için 2.0 focus hareket edene kadar 4-5 metre fark atılabiliyor.

Eğer başa baş kalkış yapılarak 0-100 değerlerinde bulunan 1 saniyelik fark göz önüne alınırsa focus 30 cm kadar burnunu ileriye uzatabilir sanırım.

Ancak şehir içi kapışmaları drag tarzı sürekli ivmelenme biçiminde olmuyor maalesef illaki slalom yapmanız gerekebiliyor.Bu durumda da araçların 0-100 hızlanma değerleri değil ara hızlanma değerleri önem kazanıyor yani motoru güçlü olan araç değil kasası hafif olan araç farkı açabiliyor.Mesela araçlarda kullanılan elektronik stabilize programı ve çekiş kontrol sistemi bile makas hareketlerinde aracı yavaşlatabiliyor.Yani bu durumda donanımsız civic güvensiz fakat hızlı olabiliyor.

Focus
    4. viteste 60-100 hızlanma 8,6 saniye
    Honda
    4. viteste 60-100 hızlanma 11,7 saniye
    Focus
    5. viteste 60-100 hızlanma 7,2 saniye
    Honda
    5. viteste 60-100 hızlanma 19,3 saniye
    ---
    Saatde 100 km hızla giden bir araç saniyede 27 metre yol alır.
    Bu hesaba göre de 0-100 km hızlanma sonucunda 1 saniyelik fark 30 cm'den daha fazla edecektir.

Ayrıca
    Focus Hondadan % 13 daha ağır,
    Fakat Focus'un torku % 21 daha fazla.

Focus'u test et arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 25 Mayıs 2005, 10:18:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: m.ozy

quote:

Focus
    4. viteste 60-100 hızlanma 8,6 saniye
    Honda
    4. viteste 60-100 hızlanma 11,7 saniye
    Focus
    5. viteste 60-100 hızlanma 7,2 saniye
    Honda
    5. viteste 60-100 hızlanma 19,3 saniye
    ---
    Saatde 100 km hızla giden bir araç saniyede 27 metre yol alır.
    Bu hesaba göre de 0-100 km hızlanma sonucunda 1 saniyelik fark 30 cm'den daha fazla edecektir.

Ayrıca
    Focus Hondadan % 13 daha ağır,
    Fakat Focus'un torku % 21 daha fazla.

Focus'u test et arkadaşım.

iki otomobilin ağırlık/güç oranına bakmak lazım.

• Focus 1 hp = 8,92 kg.
    Honda 1 hp = 8,58 kg.

Focus 1 Nm = 6,66 kg.
    Honda 1 Nm = 7,15 kg.
  • m.ozy Arkadaşım boşuna elimizi yormayalım burda karşılaştırılmadan bilemeyiz.Senin hiç civic kullanma şansın oldumu peki arkadaşım.Ben honda civic 1.6 İES 120 BG aracım ile her halukarda 2.0 litre 130 BG focusu yiyebileceğimi düşünüyorum....

Ki değişik kullanım zamanlarında karşılaştırma imkanım oldu,herkesin görüşü farklıdır ancak focus kesinlikle şehir içi kapışmalarına göre bir araç değil...

Yukarıda da belirttiğim gibi aracın ESP si TCS'si bile aracı yavaşlatmaya yetiyor.
  • quote:

m.ozy Arkadaşım boşuna elimizi yormayalım burda karşılaştırılmadan bilemeyiz.Senin hiç civic kullanma şansın oldumu peki arkadaşım.Ben honda civic 1.6 İES 120 BG aracım ile her halukarda 2.0 litre 130 BG focusu yiyebileceğimi düşünüyorum....

Ki değişik kullanım zamanlarında karşılaştırma imkanım oldu,herkesin görüşü farklıdır ancak focus kesinlikle şehir içi kapışmalarına göre bir araç değil...

Yukarıda da belirttiğim gibi aracın ESP si TCS'si bile aracı yavaşlatmaya yetiyor.

2,0 Focus'ta ESP ve TCS yok ki.

Bu arada ben ilk fırsatta 120 hp bi Honda kullanacam.
    Sen de bi denk gelirse 130 hp. 2,0 bi Focus kullan sonra tekrar görüşlerimizi belirtelim.
  • ESP olması lazım her focusta mevcut diye biliyorum.Neyse kardeş sen civic'i mutlaka kullan bana hak vericeksin.
  • quote:

ESP olması lazım her focusta mevcut diye biliyorum.Neyse kardeş sen civic'i mutlaka kullan bana hak vericeksin.

ESP tüm focuslarda opsiyonel.
    Benim aldığım dönemde de baya bi paraydı ve almadım.
  • arkadaşlar teknik verilere o kadar itibar etmeyin benim arabam 160hp volvo kalkışı fabrika verisi8.9sn test verisi 9.2sn focus2.0nin fabrika verisi 9.0sn test verisi 9.0sn(bunu autoshow a göre söylüyorum) işte bu iki araç hatta volvo otomatik vites 2kez ışıklarda kalktık aynı kafa kaldırdık 1.viteste dahi uzadım hız 100ü geçtiğinde aramızda temiz 2 araba fark vardı zaten hız daha yükselince iyice koptum yani 1km lik yolda ben focusa nerdeyse 100metre taktım 2kere kalktık hep aynı sonuç ben bu yüzden verileri bu kadar sağlıklı bulmuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

Dağılın polis bastı konuyu
  • HONDA CIVIC HER TURLU FOCUS U YER !
  • baba son noktayı koydun yine helal olsun bizm peder full lemiş depoyu ctesi drag var
  • hehe cumartesi buluşalım yer autodrom
  • ewt baba autodrom a bekleriz herkesi özellikle passatları amaç dostluk kardeşlik ama hepsini geçerim hiç acımam
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper1001

ewt baba autodrom a bekleriz herkesi özellikle passatları amaç dostluk kardeşlik ama hepsini geçerim hiç acımam

geç baba passat'ları biz civic'lerle gelicez hehe

life is nothing without HONDA

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.