Forumdaki güzel memleketimin, güzel insanları; tavsiyelerinizi bekliyorum...
1. Başlıkta da ifade ettiğim gibi Hyundai Accent 1.5 GLS(2001) aracımla yıllık ortalama 4000-4500 km civarında mesafe katediyorum. 2. Aracımın ortalama benzin tüketimi yaz mevsiminde:9,5 lt. kış mevsiminde:11,0 lt. 3. Ankara'da değişken olmakla beraber mevcut benzin fiyatı: 3,10 TL civarında, lpg fiyatı ise: 1,50 TL civarında.
Gelelim konunun özüne; bu aracı en az 3-5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Elimde 800-1200 TL arası nakit+kredi kartım var. Bu kapsamda;
1. LPG Kiti taktırmalı mıyım? 2. Taktırmalıysam bana önerebileceğiniz LPG Kiti Markası ne olmalı? Herkes gibi bende devamlı sanayiye gitmek istemiyorum. 3. LPG Kitine verdiğim parayı en kısa zamanda trampa etmek istiyorum. 4. Benzindeki performansım(102 HP) kaybolsun istemiyorum.
Saygılarımla...
(Not: Daha önce kullanmış olduğum Hyundai Accent 1.3 LS(1998) aracımda BRC Kiti(Karbüratörlü) mevcuttu ve memnundum. Ama sıralı hakkında hiç bir bilgim yok.)
Sıralı sistem konusunda bana tavsiyede bulunacak kimse yok mu?
quote:
Orjinalden alıntı: xessey06
Sıralı sistem konusunda bana tavsiyede bulunacak kimse yok mu?
Türkiyemdeki tüm HYUNDAI araçlar BRC li artık :) HYUNDAI ile BRC anlaşmalı olarak garantiyi bozmadan ve pipo kullanarak dönüşüm yapıyor.
Sizde geç kalmayın size en yakın BRC 2a müh. bayiine gidin. Fiyat vs. konularını bayimizden kendi ödeme koşullarına göre öğrenebilirsiniz. Sevgilerimle
ANKARA REİS OTOM SAN. TİC. A.Ş. Eskişehir Yolu 7.km No:100/A Söğütözü 0 312 287 00 50 0 312 287 00 22 BİRSES YILMAZ
ANKARA TAN OTO Fatih Sultan Mehmet Bulv. No:252 Macun mah. İstanbul yolu 8. km. 0 312 591 34 59 0 312 397 13 13 MEHMET YERLİ
ANKARA ÜSTÜN OTOM. LTD. ŞTİ. İstanbul yolu 12. km 6.Cd No: 1 Şaşmaz 0 312 278 22 22 0 312 278 17 15 ÖZKAN ÖZERDOĞAN
ANKARA YALDIZLAR OTOGAZ SİST. TUR LTD. ŞTİ. İvedik Merkez San.Sit. 535.Sokak No: 8 İvedik 0 312 394 33 34 0 312 394 33 35 SİNAN KARLAR
quote:
Orjinalden alıntı: faruksevgili
Fiyat vs. konularını bayimizden kendi ödeme koşullarına göre öğrenebilirsiniz. Sevgilerimle
Genel olarak BRC Kitinin fiyat yelpazesinden bahsedebilir misiniz Sayın Sevgili?
quote:
quote:
Fiyat vs. konularını bayimizden kendi ödeme koşullarına göre öğrenebilirsiniz. Sevgilerimle
Genel olarak BRC Kitinin fiyat yelpazesinden bahsedebilir misiniz Sayın Sevgili?
Forumlarda fiyat lanse etmeyi doğru bulmuyoruz dostum BRC 2a nın Liste fiyatı tüm türkiyede 1650 tl Büyük metropollerle küçük kasabaların sirkülasyonu aynı olmadığı için metropollerde rekabete ve sürüme dayalı iskontolar olabiliyor onu bayinizden öğreneceksiniz.
Aksi taktirde metropol fiyatlarını duyup kasabamda haftada 2-3 montaj yapan garibimden aynı fiyatı talep ediyorlar. :=((
Özür dileriz
quote:
Forumlarda fiyat lanse etmeyi doğru bulmuyoruz dostum BRC 2a nın Liste fiyatı tüm türkiyede 1650 tl Büyük metropollerle küçük kasabaların sirkülasyonu aynı olmadığı için metropollerde rekabete ve sürüme dayalı iskontolar olabiliyor onu bayinizden öğreneceksiniz.
Aksi taktirde metropol fiyatlarını duyup kasabamda haftada 2-3 montaj yapan garibimden aynı fiyatı talep ediyorlar. :=((
Özür dileriz
Teşekkür ederim Faruk Sevgili. Tavsiyenizi gözönünde bulundurup BRC 2a Ankara ili firmalarıyla irtibata geçeceğim...
Sayın Sevgili, aklıma gelmişken sormak istiyorum; 2001-2003 arası model Hyundai Accent 1.5 GLS LPG'li araçlarda yaşanılan ve tecrübelerinizle giderilen sorunlar nelerdir? Bilgi sahibi olmak açısından soruyorum...
HYUNDAI araçlarda benim markam veya başka marka diye ayrım yapmadan söyleyeceğim birtane kusur var. Bosch firması fabrika ile anlaşma yapmış,
Fabrikasyon motorlar dışarıdan sandık ile geldiğinde üzerinde japon buji var, Servise ilk bakıma gittiğinde bu japon bujiler atılıp yerine bosch bujileri takıyorlar ve aaç yakıt sistemi sapıtıyor.
Servise söylememe-uyarmama rağmen bunu bildiklerini ama ellerinden birşey gelmediğini söylüyorlar. ''Üstdüzey anlaşma yapılmış onlara sadece bu ürün geliyor''
HYUNDAI araçlarda DENSO veya NGK bujiden başkasını kullanmayın. Benzinde ile deneyin aracınız hem daha az yakacak hemde söktüğünüz buji bembeyaz çıkacak. Bosch ta siyah çıkıyor buji.
Linkteki bujilerden accent için olanından ellerinde varmış. Bunlardan kullansak (uzun ömür amaçlı) olur mu?
@xessey06 dostum aracına sıralı sistem lpg taktırdıysan aracın şehir içi yakıt harcamasını ve görüşlerini yazabilirmisin bende bu araçtan almayı düşünüyorum ve gazlı bir araç olmasını istediğimden bir araştırma yapıyorum.
quote:
quote:
Rica ederim sevgilerimle :)
Sayın Sevgili, aklıma gelmişken sormak istiyorum; 2001-2003 arası model Hyundai Accent 1.5 GLS LPG'li araçlarda yaşanılan ve tecrübelerinizle giderilen sorunlar nelerdir? Bilgi sahibi olmak açısından soruyorum...
Sizin aracınızın bujileri NGK = BKF5ES-11 olmalı :)
quote:
Orjinalden alıntı: lazrails @xessey06 dostum aracına sıralı sistem lpg taktırdıysan aracın şehir içi yakıt harcamasını ve görüşlerini yazabilirmisin bende bu araçtan almayı düşünüyorum ve gazlı bir araç olmasını istediğimden bir araştırma yapıyorum.
Kardeş daha sıralı sistemle tanışmadım. Nasipse fiyat bazlı kafama yatan orta kalite bir sistemi(ki şu anda BRC ile ilgileniyorum) araca monte ettirmek istiyorum. Sana şu açıdan yardımcı olayım; daha önce Hyundai Accent 1.3 LS (AC) karbüratör sistemli LPG'li(BRC) aracım vardı. Model yükseltmek için sattım, açıkcası sattığıma da pişman oldum. Hyundai'lerin tümünde yakıt tüketimi vasatın üstündedir; yani biraz savurgandır. Bu sebepledir ki LPG tüketimi de ortlamanın üzerinde olacak demektir. Benim araç ş.içinde ortalama 10-10,5 lt., uzun yolda 6-6,5 lt. benzin tüketiyor. Buradan anlaşılacağı gibi, eğer LPG'li olursa; ş.içinde ortalama 12-12,5 lt., uzun yolda 7-8 lt. otogaz tüketecek gibi. Tecrübeme göre değerlerdir, kesin değildir.
Sayın Sevgili; buji bilgisi için çok teşekkür ederim, araçlar ister benzinli, isterse LPG'li olsun; bence BUJİ çok önemli. Yakıt tüketimi, performansı ve performansla oluşan konforu çok etkiliyor. Ayrıca motorun uzun nefesli oluşunu. Tekrar teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme