Şimdi Ara

HYUNDAI ACCENT BLUE ANA KONU (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.384
Cevap
27
Favori
794.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bayercan

lk önce herkese iyi forumlar. hyundai accent blue 1.4 cvvt motor araç almayı düşünüyoruz aklımda bir kaç soru kaldı burada çözüm bulama çalışacağım yardımcı olursanız sevinirim.

aracı araştırdığım zaman normal yakıtlı görüyorum bundan önce ki aracım accent admire idi ve yakıtı çok çok düşüktü ben onu sağlamak için - sağlayamasam da yaklaşmak için- lpg takmayı düşünüyorum sizce bu nasıl olur? bir diğer sorum ise arabaya baktığım zaman cvvt ve d-cvvt motor görmekteyim aralarında pek bir fark yok ama hangisi tutulur acaba bunların ? cvvt motor 2015 yılından beri üretilmiyor bunun bir nedeni var mıdır acaba bilen varsa çok makbule geçer aklıma takılan soru olursa tekrar buradan yazarım yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim iyi forumlar dilerim :)

CVT= 4 vitesli otm. şanzuman
    D-CVVT= 6 vitesli otm. şanzuman

Yakıt olarak D-CVVT= 6 vitesli otm. şanzuman olanları yakıt olarak daha ekonomik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memleket44 -- 2 Ağustos 2016; 0:29:03 >

• memleket44 kullanıcısına yanıt
    Hocam otomatik şanzıman olan CVT olmasın ?

CVVT motor,
    CVT ise yarı otomatik şanzıman

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=19995512

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

lk önce herkese iyi forumlar. hyundai accent blue 1.4 cvvt motor araç almayı düşünüyoruz aklımda bir kaç soru kaldı burada çözüm bulama çalışacağım yardımcı olursanız sevinirim.

aracı araştırdığım zaman normal yakıtlı görüyorum bundan önce ki aracım accent admire idi ve yakıtı çok çok düşüktü ben onu sağlamak için - sağlayamasam da yaklaşmak için- lpg takmayı düşünüyorum sizce bu nasıl olur? bir diğer sorum ise arabaya baktığım zaman cvvt ve d-cvvt motor görmekteyim aralarında pek bir fark yok ama hangisi tutulur acaba bunların ? cvvt motor 2015 yılından beri üretilmiyor bunun bir nedeni var mıdır acaba bilen varsa çok makbule geçer aklıma takılan soru olursa tekrar buradan yazarım yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim iyi forumlar dilerim :)

3,5 senedir 1.4 cvvt kullanıyorum. Sıfırdan beri lpgli ve Ankara'da, havanın böylesi sıcak olduğu yaz gününde kış lastikleriyle ve yer yer klima kullanarak 8,5/9,0 litre arası lpg tüketiyor. Şehirler arası 6,5/7,0 litre arası lpg tüketiyor genelde ama çok hızlı gideyim derseniz o koşullarda da ben ne yaparsam yapayım 10 litreyi geçiremedim. cvvt'ler 5 ileri vitesli ve 109 hp; yeni tip ise 6 ileri ve 100 hp güce sahip. Bildiğim kadarıyla büyük bir problemi olduğundan vs. değil, daha gelişkinini yaptıkları için motor tipini değiştirdiler. Yani gönlünüz rahat olsun. Lpg ile yürütme masrafları çok düşük bir arabanız olur.

• MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    çok sağolun hocam bir çok konu aydınlandı sayenizde teşşekkür ederim tekrar :)
  • quote:

çok sağolun hocam bir çok konu aydınlandı sayenizde teşşekkür ederim tekrar :)
    Arkadaşlar son zamanlarda accent blue gözüme çok hoş görünmeye başladı.
    Tasarım olarak tam istediğim araç.
    Ama kafama takılan 1.4 benzinli mi yoksa 1.6 dizel mi almalı?
    Hangisi şehir içi daha az yakar (gerçi istanbul trafiğinde az yakan araç yoktur sanırım) ama yılda
    ortalama 20 bin km yi geçmem sizce hangisini almam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Arkadaşlar son zamanlarda accent blue gözüme çok hoş görünmeye başladı.
    Tasarım olarak tam istediğim araç.
    Ama kafama takılan 1.4 benzinli mi yoksa 1.6 dizel mi almalı?
    Hangisi şehir içi daha az yakar (gerçi istanbul trafiğinde az yakan araç yoktur sanırım) ama yılda
    ortalama 20 bin km yi geçmem sizce hangisini almam gerekir?

Performans istiyorsan kesinlikle dizel...
  • Hyundai accent blue 1.4 2012 benzinli aracım var motor yagi ne kullanmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ce.al_

Hyundai accent blue 1.4 2012 benzinli aracım var motor yagi ne kullanmalıyım
    Arkadaşlar merhaba.

2016 sıfır km Blue Prime Full dizel manuel araç için 67.000 fiyat aldık. Sizce normal mi? Bu araca bu fiyat değer mi? Üstüne 2-5 birşey koy şunu al diyebileceğiniz bir model var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

Arkadaşlar merhaba.

2016 sıfır km Blue Prime Full dizel manuel araç için 67.000 fiyat aldık. Sizce normal mi? Bu araca bu fiyat değer mi? Üstüne 2-5 birşey koy şunu al diyebileceğiniz bir model var mı?

Alıntıları Göster
    50-60 bin civarında araç bakıyordum, volkswagen, ford, renault, toyota, seat ve honda çok araştırdım çok kafa yordum. Birden kendimi Accent Blue 1.6 CRDI almıs buldm ikinci el otomatik vites. Hem fiyat olarak hem de otomatik vites hemde garanti süresi kafama çok yattı. İhtiyacımı gorecek bir arac, lüks degil, yedek parçası ucuz vs sonuc olarak 45 bin e aracı aldım 2014 model 60.000 km de kazasız expertise raporlu.

bende 10 daha veriyim 5 daha veriyim diye cok aradım ama gerek yokmuş. Aracı alınca zaten rahatlıyosunuz. Bence güzel fiyat full donanımlısı. showroom da 70 bin e geliyor sanırım full ları.

• Selam dostlar, blue aracımda radyo dinlerken kendi kendine frekans değişiyor..
    Hangi tuşa basmam lazım bulamadım,bilen varmı bu sorunu..???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10TOPRAK

Selam dostlar, blue aracımda radyo dinlerken kendi kendine frekans değişiyor..
    Mode / Mode Plus / Prime arasındaki farkları görebileceğimiz bir tablo vesaire var mıdır? 2011 - 2013 arası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01MRT42

Mode / Mode Plus / Prime arasındaki farkları görebileceğimiz bir tablo vesaire var mıdır? 2011 - 2013 arası...

Burada tablo halinde var.

• memleket44 kullanıcısına yanıt
    İyi de bu tablo sıfır araçlar için geçerli, 2011 ve 2013 modellerde farklılık olabilir.
    İnceledim bu tabloyu ve birkaç fark vardı hatırladığım kadarı ile.
  • Bizim bu 1.4 cvvt'lerde de opellerde çok duyduğumuz lpgyle subap sorunu olayı var mıdır arkadaşlar? LPGcim işin içinden çıkamayınca sen bir subaplara baktır en iyisi dedi ama başından mı savdı beni ne dersiniz?
  • Ben birşey öğrenmek istiyorum. 2012 Accent Blue aracım var. Bu orta kolçak (kol dayama) zamanla çok kirlendi. Hatta kayış gibi oldu :) İnceledim fermuarlı bi yapısı var. Ancak koltuktan ayrılmayınca sökülemiyor. Orjinal kolçağı hiç sökebilen oldu mu? Bağlantı yerinde bir kapak var. Zorlasam çıkar mı kırılır mı bilemedim.
  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    Benim araç 90.000 oldu. Tamamı LPG ile yapıldı. Üst yağ koyduğumuz kapagı açıp çalıştırınca bitaz sert üflüyo gibi geldi. Gerçi üstten egzantriklilerde üfleme normal ama, benim ki biraz sert gibi geldi. LPG den dolayı muhtemelen.
  • Yalnız orjinaller, yan sanayi balatalara göre çok daha uzun ömürlü oluyor. Denedim. Ha fiyat farkına değer mi o başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

Arkadaşlar merhaba.

67 bin tl bence degmez hemde manuel. 70k civarı daha kaliteli araclar bakilabilir.

• Merhaba yarın 63 bin tl ye sıfır 2016 model accent blue 1.4 d-cvvt prime alıyoruz sizce değer mi bu paraya ? Manuel diğer araçları babamın ehliyetinden dolayı alamıyoruz en uygun fiyatlı bu geldi bize açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: 10TOPRAK

Selam dostlar, blue aracımda radyo dinlerken kendi kendine frekans değişiyor..

AF tuşunu kapatmanız gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.