Şimdi Ara

HYUNDAI ACCENT BLUE ANA KONU (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.384
Cevap
27
Favori
794.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1,6 dizel otomatik (dct) Accent blue almayı düşünüyorum fakat yakıt tüketimi ile ilgili bir sorum var.

Accent blue katalog tüketim değerleri (lt/100 km):

Şehir içi: 5,7
    Şehir dışı: 4,0
    Şehir içi: 4,6

Bu aracın motoru 1,6 crdi ve 136 bg, otomatik şanzımanı ise dct.

Blue'nin bir model üstü olan Elantra'nın katalog tüketim değerleri (lt/100 km) ise:

Şehir içi: 4,7
    Şehir dışı: 3,8
    Şehir içi: 4,1

Elantra da 1,6 crdi 136 bg motora ve otomatik dct şanzımana sahip.

Her iki araç da aynı motora ve şanzımana sahipken şehir içi tüketimde aradaki 1 litrelik fark nereden kaynaklanıyor olabilir? Üstelik Elantra, Blue'dan 150-200 kg arası daha ağır bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpss

Herkese merhaba.

1,6 dizel otomatik (dct) Accent blue almayı düşünüyorum fakat yakıt tüketimi ile ilgili bir sorum var.

Accent blue katalog tüketim değerleri (lt/100 km):

Şehir içi: 5,7
    Şehir dışı: 4,0
    Şehir içi: 4,6

Bu aracın motoru 1,6 crdi ve 136 bg, otomatik şanzımanı ise dct.

Blue'nin bir model üstü olan Elantra'nın katalog tüketim değerleri (lt/100 km) ise:

Şehir içi: 4,7
    Şehir dışı: 3,8
    Şehir içi: 4,1

Elantra da 1,6 crdi 136 bg motora ve otomatik dct şanzımana sahip.

Her iki araç da aynı motora ve şanzımana sahipken şehir içi tüketimde aradaki 1 litrelik fark nereden kaynaklanıyor olabilir? Üstelik Elantra, Blue'dan 150-200 kg arası daha ağır bir araç.

bu accent blue nun 1.6 dct 7 sanzıman 136 mı 137 beygırını kullanıyorum 2015 model 6litrenin altına dustugunu gormedım. uzun kısa yol farketmekszın su an da 6 da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanando -- 20 Mayıs 2016; 21:14:25 >

• 2 aydır rentacardan aldıım 1.6 crdi dct otomatik kullanıyorum. Bende 6.3 ortalama. Ağırlıklı şehirdışı.

Octavia toyota ve fluence kullanmış biri olarak aracın kilosu ve şanzımanına göre çok yakıyo bence bu araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ufak bir sorum olacak

Hyundai Accent Blue prime mi yoksa
    Fiat Egea Lounge mu?

• hyundai alıcaksan abi dizelini kullanmadım bilmiyorum bende 1.4 motorlu yeni i20 var.
    araç kesinlikle bi benzin canavarı yakıttan yana sıkıntı yaşamam dersen bilemem ama yakıtı çok üzer hyundai yin kendimden biliyorum
    almadan önce kesinlikle aracın yakıt değerlerini incelemeni tavsiye ederim fabrika verilerine bakma kullanıcıların görüşlerine bak
    benim hyundai i20 1.4 motor benzin otomatik şehir içinde 11 litre küsür yakıyor. yakıt konusunda sıkıntı yaşamanı istemem sadece tavsiyem
  • Arkadaşlar 1.6 crdi mode paket aldım.Araç 36 binde debriyaj kavrama noktası çok yukarıda genel olarak böyle mi ayar yapılıyor mu?

• Slmlar İstanbul avrupa yakası için ÖZEL Hyundai servis arıyorum memnun kalıp GİDENLER yazsın lütfenn...
  • Babam geçen sene 1.6 crdi dizel otomatik mode plus aldı, bu sene ilk senesi, garantiden eksik kalmayalim diye Ankara akbak'ta yıllık bakımı yaptırdık. Liste fiyatı 545 iskontoyla 480 e yaptılar. Bana gore yıllık hafif bakım (yağ ve filtrelerin değişimi ve diger kontroller) fiyatı için çok yüksek, elbette diğer markalarla karsilastirmiyorum fakat benim bildiğim Hyundai bu isi daha ucuza yapmalıydı. Farklı bir fiyat için gezme imkanım yoktu, vakit darlığından hemen yaptırıp geçtim. diğer servislerde fiyat nasıldır, bilgisi olan var mı?

• 2013 1.6 dizel 55.000 km yi 38 e buldum gecen gece,ilan verileli 1 hafta bile olmamış ertesi gün arar kaparım dedim ama "dün sattik " cevabını alınca çok üzüldüm.Alan kişi çanakkaleden gelcekmis araba adanada .
    Kendisi burdaysa bir mesaj ileteyim;

Ne istedin insafsız benden onumdeki ekmeği aldın hic mi üşenmez insan oralardan kalkıp gelmeye :)

• Raz3rs kullanıcısına yanıt
    Nasipte yokmuş kardeş :)
    Bende çevremde bulamamıştım ta gittim Niğde den aldım. Balıkesir deyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memleket44 -- 23 Temmuz 2016; 15:33:56 >
  • Merhaba arkadaşlar ben dun 2012 model hyundai Accent blue aldım. Daha önce de forumlarda bahsedildiği gibi amortisörlerle ilgili sorun var araba zıplıyor. Benim aracında daha 1 yıl garantisi var. Daha önce bir çok kişi garanti kapsamında değiştirmiş. Bende bu garanti kapsamından değişimi yaptırabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: h1k1n

Merhaba arkadaşlar ben dun 2012 model hyundai Accent blue aldım. Daha önce de forumlarda bahsedildiği gibi amortisörlerle ilgili sorun var araba zıplıyor. Benim aracında daha 1 yıl garantisi var. Daha önce bir çok kişi garanti kapsamında değiştirmiş. Bende bu garanti kapsamından değişimi yaptırabilir miyim?

Serviste test sürüşü yaptıktan sonra değişim olup olmayacağına karar veriyorlar.
    Benim araçtada aynı durum vardı. Garanti kapsamında arkadaki 2 amortisör ve 2 helezon yaylar değişti..Şu an öyle bir sorun yok..
  • Arkadaşlar Lütfen yardım edin. Bende doblo var ve aracımı değiştirmeyi düşüyorum. Hyundai accent blue otomatik viteste karar kıldım. Araştırmalarıma göre dizelleri benzin+lpg ye göre daha çok yakıyormuş onun için lpg li düşünüyorum. Bu aracın lpg yle uyumu nasıl acaba ve şanzimanı sorun çıkartır mı? Büçtemi en fazla 42000 tl ye çıkarabilirm. Bu paraya hangi modelini alayım tavsiyeleriniz nelerdir. 1.4 mu 1.6 mı
  • filexxx F kullanıcısına yanıt
    otomatiği sorunsuzdur fakat fazla yakıyo 4 ileriler, şanzıman aralıkları uzun. Ben Blue'yu ya DCT şanzımanla ya da manuelle tercih ederim. Dizeli daha iyi gidiyo, yakıt karşılaştırırsanız LPG daha az yakar ama dizelin tadı bi başka Blue da
  • Arkadaşlar merhaba. 2012'de sıfır km alınan blue'muz 90 000 km'ye geldi. Araç 1.4 ve sıfırken bayide lpg takıldı. Daha ilk 6 ayda 15000 km yapıp ilk bakımı için servise gittim ve serviste 220 liraya yaptırmıştım. Kabul edilebilir bir rakamdı ve garanti önemliydi. Sonraki bakım için fiyat ve içerik sorduğumda içerik olarak aynı şeyleri söyleyip 380-430 lira fiyatlar vermişti servisler o zaman. Aynı işlemi yapıp niye bu kadar fark var diye ben de duruma sinirlenip büyük bir problem olsa 30 bin kmdir ortaya çıkardı, artık garantiye ihtiyacım yok deyip o bakımı dışarıdan 80 liraya parçaları alıp yaptırmıştım. İlerleyen zamanlarda da düzenli olarak her 15 bin kmde bir aynı şekilde dışarıda bakımları tekrarladım. Ayrıca 45-60-75 bin bakımlarında lpg filtresini de değiştirttim.

Bugün itibariyla 89 bin küsür kmdeyim. Bu bakım için standart filtre seti ve yağ dışında değişmesi gereken bir şey var mı? Katalogda 60 000kmde bir buji değişimi yazılmış. Açıkçası bu kmye kadar sadece yağ,filtre seti ve fren balatası değişimi yapıldı. Araç sorunsuzdu ve yakıtı çok iyiydi. Halen de öyle. Bu yüzden sağına soluna elletip iyi edeyim derken düzgün çalışan bir sistemi bozmak istemedim. Ama bujileri değiştirsem mi diyorum? Piyasada da marka marka bujiler var sanıyorum. Filtrede markayı çok önemsemem ama buji için önemli. Hangi marka orijinali/kalitelisidir? Değişim&kontrol önerdiğiniz harici bir parça var mı? Bir de bunlarda triger zincir mi? Herkese şimdiden teşekkür ederim.

• MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    hocam 90 bin km ayni bujiyle mi gidilir. Degistirin , buji buji kablosu hatta atesleme bobini. Bunlar 10-15 bin kmde kontrol edilip , gerekirse degisen seyler

• quote:

Orijinalden alıntı: filexxx

Arkadaşlar Lütfen yardım edin. Bende doblo var ve aracımı değiştirmeyi düşüyorum. Hyundai accent blue otomatik viteste karar kıldım. Araştırmalarıma göre dizelleri benzin+lpg ye göre daha çok yakıyormuş onun için lpg li düşünüyorum. Bu aracın lpg yle uyumu nasıl acaba ve şanzimanı sorun çıkartır mı? Büçtemi en fazla 42000 tl ye çıkarabilirm. Bu paraya hangi modelini alayım tavsiyeleriniz nelerdir. 1.4 mu 1.6 mı

Tabiki 1.6 olanı tercih etmelisin. Performansı benzinle kıyaslanamaz bile...
  • filexxx F kullanıcısına yanıt
    blue 2015 modele kadar dizelleri 4 ileri tork konvektörlü otomatik bu yüzden yakiti fazla 2015 ve üst modeller dct çift kavrama 7 ileri otomatik benzinli blue ler ise cvt denen otomatik ve sanirim 6 ileri otomatik

• lk önce herkese iyi forumlar. hyundai accent blue 1.4 cvvt motor araç almayı düşünüyoruz aklımda bir kaç soru kaldı burada çözüm bulama çalışacağım yardımcı olursanız sevinirim.

aracı araştırdığım zaman normal yakıtlı görüyorum bundan önce ki aracım accent admire idi ve yakıtı çok çok düşüktü ben onu sağlamak için - sağlayamasam da yaklaşmak için- lpg takmayı düşünüyorum sizce bu nasıl olur? bir diğer sorum ise arabaya baktığım zaman cvvt ve d-cvvt motor görmekteyim aralarında pek bir fark yok ama hangisi tutulur acaba bunların ? cvvt motor 2015 yılından beri üretilmiyor bunun bir nedeni var mıdır acaba bilen varsa çok makbule geçer aklıma takılan soru olursa tekrar buradan yazarım yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim iyi forumlar dilerim :)
  • Arkadaşlar ben 1 yıldır Accent blue 1.4 benzinli kullanıyorum. Yakıt konusu beni tatmin ediyor daha önce yine 1.4 Megane 2 aracım vardı şehir içi 10lt şehirlerarası 100-110km ile 6.5/7 lt yakıyordu. Accent şehir içi otl. 8lt şehirler arası 4 yolcu klima açık 6 lt nin üzerine pek çıkmadı. Bende gayet güzel bir oran.
    Araç konfor olarak yeterli bana göre yani uzun yolda öyle çokta rahatsız edici değil, 100-110 ile normal seyir halindeyken yol tutuşu, denge, ses yalıtımı bence tatmin edici. Motor gayet güzel tepkiler veriyor 110 için 3bin devir yeterli. Tabi klima açıkken biraz performans düşüyor haliyle :) direksiyon tepkileri normal abs ve esp gerektiğinde devreye güzel bir şekilde giriyor.
    Aracın bence fiyat performans ve malzeme kalitesi çok iyi ayarlanmış. Kasa bence gayet güzel klasik görünümü kadar spor bir havası da var. Malzeme kalitesi yeterli düzeyde, Bagaj kapasitesi yeterli (biz 4 kişilik çocuklu bir aileyiz)
    Ayrıca 1 yıldır çok şükür herhangi bir arıza ve kronik bir sorunu olmadı. İnşallah olmaz. Sonuç olarak ben gayet memnunum. Beklentiler kişiden kişiye değişir. Konfor derken sınıfındaki araçları baz alıyoruz bmv, mercedes ile kıyaslayacak değiliz. Fiyatı ve sınıfı göz önüne alındığında gayet alınabilir makul bir araç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system3264 -- 1 Ağustos 2016; 11:05:25 >

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.