Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (227. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.703
Cevap
69
Favori
701.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ilgin ve bilgin için çok teşekkür ederim lakin benim sitemim sadece elentra için değil,tüm araçlara sitemim var. Şuan piyasada gerçekten 5 bin 8 bin bir abartı var. Çoğu değerinden fazlasına satamıyor o ayrı. Ancak araç çok temiz diye de 28 binlik araca tutar 33 bin çekerse buda insanlık olamaz, piyasadan istifade insandan yararlanmaya döner iş. Aracı şimdi almıyorum çünkü alırsam borçla alırım, 8 10 ay beklersem birikimin üstüne az daha birikim yapar istediğim şekilde borçsuz almayı düşünüyorum. Tabi her ikinci elde olduğu gibi illa fazladan 2 bin 3 bin lirada fazladan para olması lazım. Çünkü kimse sıfır sıkıntılı araç satmaz. Piyasada hile hurdacı dolu, sitemim tamamen onlara karşı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dmddervis D kullanıcısına yanıt
    Tüm araçlara sitemin konusunda bir şey diyemem hatta o zaman haklısın derim çünkü ben de senin gibi düşünüyorum. Ancak şu var piyasa yüksek olmasa da Elantra'nın piyasası 25 bin liradan az 30 bin liradan fazla olmamalı. Şu anda piyasanın yüksek olmasına rağmen sınıfının en ucuz arabası. Bu arada olumlu yanlarını saydım olumsuz yanını söylemeyi unutmayayım. Aracın süspansiyon sistemi biraz sert, yaz aylarında klima açıksa şehir içinde performansı çok düşüyor ve 1.6 motorun dezavantajını yaşatıyor. Düşük devirlerde motor güçsüz ancak devir yükseldikçe hele de uzun yolda araç adeta canlanıyor. 120 km. hıza kadar da oldukça sessiz ancak ondan sonra motor ve yol sesi artıyor.
  • y.suat kullanıcısına yanıt
    25 27 arası temiz bişey illaki denk gelir, yeterki karşımıza çıkan insan evladı olsun. Klima pek kullanmam onda sorun yok, uzun yolda gerekir gerekirse. Ses olayına pek takan biri degilim ki daha önce marea kullanan biri olarak ondan kötü olacağını sanmıyorum ve marea da gayet sessizdi. Performans olayını kıyasladım demin kendimce. Marea 1160 kg civarı ve 103 hp. 1 hp 11.260 kg lık ağırlığa hizmet ediyor. Elentra ise 1250 kg ve 107 hp. Elentra da 1 hp 11.710 kg lik ağırlığa hizmet ediyor. Arada 450 gr. fark var, buda pek etki yapmaz diye düşünüyorum. Burda demek istediğim de mareanin 103 bg lik gücü beni tatmin ettiğine göre elentra hayli hayli eder. Umarım hesabim anlaşılmıştır. Kg başına düşen beygiri çıkardım sadece

Elbetteki denk gelir uygun bir şey. Hele acelen yoksa mutlaka denk gelirsin. Klima kullanmam diye düşünme uzun yolda da şehir içinde de çok lazım oluyor :) Geçen yaz tatilde 2300 kilometre yol yaptım ve sadece 200 kilometresinde klima kapalıydı geri kalan tüm yolda klima açık seyahat ettim.
    Beygir kilogram hesabı konusunda ise sanırım bu tek başına yeterli bir kriter değildir. Araçların maksimum torkları, bu torkları ürettikleri devir de önemli. Ayrıca unutmamak gereken bir şey var ara hızlanmalarda ve çekişte beygirden ziyada torka ihtiyaç duyulduğu.
    Aracımın LPG takılı ağırlığı 1343 kilogram olarak yazıyor ruhsatında. Kilogram başına beygir hesabnda belirttiğin 400 gram az bir rakam değil. Ayrıca şu da var Elantra'da klima sistemi gerçekten çok güçlü. Yani Marea'da klima çalışırken araç 3 beygir güç kaybediyorsa Elantra'da bu kayıp belki de 10 beygir oluyordur. Çekişin düşmesindeki en büyük etkenlerden birisinin bu olduğunu da eklemeliyim.

Evet tork falan hepsi etken çekiş gücüne. Aslında öyle hor kullanan, ani hızlanmalar yapan, durduğum yerde aracın firlamasini pek önemseyen biri değilim, sakin ve arabayı hırpalamadan kullanmayı severim. Sadece uzun yolda 130 140 kmyi rahat görsün gerisi teferruat zaten. Benim tek derdim bir marea kabusu daha yaşamamak. Abi nerden ne arıza vereceği belli değildi, bi tekleme sorunuyla karşılaştım yapmadık şey kalmadı 4 binin üzerinde masraf yaptım yok Allah yok olmadı, gece uykularım kaçtı, sanayiye gitmekten eşimle kavgalı olduk hep. Sonra sattım kurtuldum. O yüzden kıl ve çözümü zor arızası olan araba korkutuyor beni. Desenki arıza surda 2 bin masrafı var amenna ama ne kimse çözebiliyor nede para harcamanın ardı arkası kesiliyor. Bana sürekli sorun çıkarmasın, yakıtı uygun olsun gerisi umrumda değil. Tutulmuş tutulmamış umrumda değil, isteyen istediğini tutsun, sonuçta herkesin tuttuğu kendine işin esprisi

Bi de senin araba düz mü otomatik mi? Şehiriçi ve lpg de ne yakıyor, uzun yolda ortalama 110 120 km hızla ne yakıyor 100 km de bunları öğrenebilir miyim?

Benim aracım düz vites otomatikleri biraz fazla yakıyor. Şehir içinde LPG'de 20-22 kuruş arası yakıyor uzun yolda ise 100-110 km hızla 16-17 kuruş civarı tüketimi var.
    Lpg fiyatı ne kadar orda bilmiyorum, burda 2.0 2.10 arası değişiyor. Dediğin gibiyse hiçbir şey valla. Dizelden bile az yakıyor

LPG'yi genelde 2,05-2,10 aralığında alıyorum. Trafik yoğunluğu çok fazla değil ama güzergahım genelde 5 kilometre kadar. Kilometrede ortalama 2 kuruşluk da benzin tüketimi oluyor kış aylarında.
    Valla gerçekten içimi isindirdiniz bu arabaya karşı, yeterince gönlümü ve işimi görecektir eminim. Temiz bi tane buldummu sıkıntısız da diyorsanız binerim artık Allah ne kadar kısmet ederse. Aslında 2003 2008 kasa c5 hdi lerde vardı aklımda, ikisi arasında kalmıştım. C5 i de çok met ediyorlar ama ne bilim fransız ve citroen olması açıkçası korkutuyor beni. Ya Allah diyelim hedefimizi kesin koyalım artık. Allah herhangi bir aksilik vermezse tabi. İlginiz çok teşekkür ederim hepinize. Allah razı olsun, gerçekten güzel ilgiydi

Bahsettiğiniz C5ler benim de beğendiğim hatta elantra'dan sonra alsam mi diye düşündüğüm araclar arasinda. Ancak cok femizini bulmak lazim. Ozellikle hyractive suspansiyon sistemi sorunsuz olmali. Aksi halde cok bas agritabilir.

• 2016 Hyundai Elantra | İnceleme ve Test Sürüşü

Şimdi aklıma geldi, bu elentranin devir dalgalanma arızası nedir neyin nesidir hocam? Çok sıkça karşılaşmış kullanıcılar var. Daha önce farklı araçta başıma geldi devir en son 6000 lere kadar çıktı motoru yakıyordu az daha.elentrada çözümü nedir aynı sorun mu yoksa belli modellerde mi var bilgin var mı bu konuda

Ben aracı alalı 10 ay kadar oldu. Dediğin gibi bir sorunla karşılaşmadım. İlk aldığım dönemlerde soğuk havalarda devir 2000-3000 civarına çıkıyor sonra 500'lere düşüyor bazen stop ediyor bazen de titreyerek çalışıyordu. Başka bir forumda Elantra sahibi arkadaşlarla durumu paylaştığımda LPG ayarlarından olduğunu söylediler. LPG ayarını yaptırdım ve şimdi hiç sorun yok çok şükür.
    Dediğin gibi bir sorunu duymadım ve bilgim yok ne yazık ki. İnşallah da öğrenmem :)
    İnşallah öğrenmezsin kardeşim çünkü çok berbat arızalar ve nedeni herşey olabiliyor. Elektronik sorunları burda devreye giriyor ve mekanik gibi kolay değil tespiti

• Herkese Merhaba bir elentra sahibi olarak bende aranıza katıldım araçtan çok memnunum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• hayırlı olsun. aracı kaça aldınız? model ve km hakkında bilgi verebilir misiniz? bende arıyorum temiz bi elantra.sanki fiyatlar biraz yüksek gibi
  • Hayırlı olsun.Çok yakışıklı araba.Bu rengin yakıştığını düşündüğüm nadir araçlardandır.Allah kazasız belasız kmler nasip etsin.
  • Yeni kasa çok hoş duruyor ama neden hala 1.6MPI motorla lansman yapılıyor çok merak ediyorum.

Sen motor Ar-Ge si de yapıyorsun ve elinde hali hazırda 1.6 T-GDI diye bir motor var, 177hp güç üretiyor.

Koy bu motoru kardeşim, fiyatını da 59.900'den değil 64.900'den başlat nedir yani???

Artık atmosferik devri geçti, şahsen sıfır araç olacak olsam önceliğim turbo motora sahip bir araç olurdu.
  • Arkadaşlar kolay gelsin. 2001 model 117 bim km de siyah elentra gls modeli var, araç boya koruma yapıldığı için boyalı görünüyormuş. Km orjinal ve baskı balata değişimi yapılmış. Kaza değişen yokmuş. Sizden öğrenmek istediğim 2001 modelinin 2002 ve üstü modellerden bir farkı var mıdır ve almakta bir sakınca var mıdır? 21 bine birakabilir aracı. Şimdiden sağolun

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.