Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (225. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.703
Cevap
69
Favori
701.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle klima/kalorifer konusunda yazdığınız durum sadece Elantra için değil bir çok araç için söz konusu olan durum. Klima ya da kalorifer kapalı konumda da olsa araç hareket ederken alacağı rüzgar kalorifer kanalları vasıtasıyla içeri gelecektir. Siz sıcaklığı kaç derecede bırakıyorsanız içeri giren havanın sıcaklığı da buna yakın bir değer olur. Eğer havalandırma ızgaralarından hava gelmesini istemiyorsanız tamamen kapatmanız gerekir.

Şanzuman yağı için ise aracın kullanım kılavuzunda düz ve manuel şanzumanlar için her 30 bin kilometre ya da 3 yılda bir değişmesi gerekir diye belirtilmiş. Ayrıca yağ ile birlikte filtrenin de değişmesi gerekiyor.

Motor yağı için ise hangi bölgede yaşıyorsunuz bilmediğim için birşey diyemiyorum ama kullanım tarzınız, aracın LPG'li olup olmaması ve iklime göre seçim yapmanız gerekir. 5-30 aracınız için uygun bir yağ olmayabilir. Yağ değişimini her 10.000 kilometrede bir ya da yılda bir yapmalısınız. Yağ değişimi sırasında orjinal filtre kullanın, mümkünse servisten satın alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.suat -- 25 Şubat 2016; 16:00:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakankabaoglu

quote:

Orijinalden alıntı: HakMan06

Kardeş, çok zorlamışsın. Yani 3 kuruş için zorluyorsun bence. Otomatik vites bozuldu mu arabayı kaldır at. Kitabında yazıyordur zaten, şimdi kafadan hatırlamıyorum, 30 muydu 60 mıydı, sen çok geçmişsin (Kitabı yoksa bilgi ver, ben seni bilgilendireyim ne zaman yapılması gerekiyor). Biran önce değiştir bence. Ona, buna, ustanın en kralına sormaya gerek yok. Benim araç 165bin'de cillop gibi, bi sor niye.

Yağ konusunda bu modeller 10bin KM'de değişmesi gerekiyor. Ben 10bin'de bir değiştirtiyorum, ya da senede bir, hangisi önce gelirse.

Bak gözünü seveyim, şu şanzıman yağını değiştirt, 11 sene olmuş aracına yazık. Sonuçta insan bile eskiyor. Özelliği kalmamıştır o yağın.

Hocam ben yeni aldım aracımı benden önceki de hic değişmemiş peki nerde değiştirteyim servise gidiyorum bunu servis diyor ki abi değişme servis bilmezse kim bilecek bunu ben aracı alalı 3 ay oldu benden önceki hic değişmemiş bir de hocam diolar ki bundaki sanzuman yağını ne kadar değişsen de sanzumanın icinde kalıyor bi miktarı o kısmj değişmiyor falan diolar o yüzden biraz katıp gidip birdaha değiştirecekain falan diolar bilginiz var mı bu konuda?

Sen öyle özürlü servisleri bırak şanzuman çubuğunu eline al ve yağın rengine bak.Eğer kahve rengi ise hemen değiştir yağı dexron 3 koyduttur ve filtreyide değiştir.

• selimkk kullanıcısına yanıt
    Hocam yağa bugün baktım açık kırmızı çok hafif kahverengiye döner gibi bir rengi vardı yağ seviyesi ise iyi sıkıntı yoktu napayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Hocam yagi ve filtreyi degistir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm arkadaşlar 2004 model 1.6 gls otomatik elentra aldım tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum var

1-hangi motor yağı elentra için uygundur (5w 30 10w 40 gibi)

2-şanzuman yağı ve filitre değişimi için fiyat verebilecek arkadaş varmı

3- arabayı aldığımda motor yağı eksikti üzerine 1lt 5w 30 shell yağ koydum sonradan içindeki yağın 10w 40 shell yağ olduğunu öğrendim motora zararı olurmu?

teşekkürler
  • yunus_055 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aracımı alalı 3 ay oldu benimki de 2004 1.6 gls otomatik benden önceki sahibi sürekli 5w40 yağ koymus ben aldım alır almaz bakım yaptırdım usta bana sormadan 10w40 koymus dedim benden önceki 5w40 koymus hep ustam dedim yok dedi bunlara 10w40 yeter dedi bi arastırdım internette 5w30 ve 5w40 tam sentetikmis ve motora daha faydalı imis ayrıca aldıgımda arac cok sessiz calısıyordu bakımdan sonra sesli calısmaya basladı bununda sebebi 10w40 yağmıs birde marşı daha hızlı alıyordu 10w40 bunu da yavaslatıryormus tüm arstırmalarım sonucu öğrendim ki 5w40 veya 5w30 tam sentetik kullanmak en iyisi ve ben mobil 1 full sentetik 5w30 aldım simdi 10 bin bakımına 2 bin kaldı bunu kullanıcam bundan sonra aracınızda 10w40 yağ kullanmayın araştırmalarıma göre bu yağ en kötü yağ motor icin tabi en ucuzu bu ben simdi bakım parcalarımı internetten kendim aldım sanayiye gidip kendim taktırcam 10w40 yağı bana 80 e sattı internette 56 tl 10w40 yağ 4 lt si düşünün ucuza kacıp cok kar etmek icin 10w40 koyuyorlar araca.Yalnız söyle bir sorun var 5w40 ve 5w30 yağ hic kullanılmamıssa motorunuzda bu yağlar ince olduğu icin yap kacırabilir diolar motorunuz hep 10w40 kullanmıssa benimki 5w40 kullandıgı icin sorun olacagını düşünmüyorum

• cevap için teşekkürler hakan bey
    benim araba yokuşlarda geri kaçırıyor özellikle geri geri giderken kaçırmaması için hızlı bir şekilde fireni bırakıp gaza basmam lazım sizdede öylemi acaba
  • hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim, araba bizim ailenin tümünü her gün bi yere getirip götürmek durumunda olduğu için bize kararlı araba lazımdı, ben sürekli servise götürdüm arabayı. Daha pahalı oluyor ama araba tık demedi bugüne kadar. Şimdi bakım kağıtlarına baktım, şanzıman yağı her 30bin km'de bir değişmiş. Senin servis dediğin yer Hyundai onaylı servis olmayabilir. Hyundai web sitesinde bulunduğun il için nereleri onaylı servis öğrenebilirsin.
  • Sanzıman yağ filitresi fiyatı hakkında bilgisi olan varmı

• HakMan06 H kullanıcısına yanıt
    Valla hocam orjinal hyundai nin şanlıurfa daki tek yetkili servisi harmanişe gittim ordaki usta öyle söyledi 150 binde değişirsin diyor bozuk değilse şanzuman ın niye değiştiriyorsun diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus_055

slm arkadaşlar 2004 model 1.6 gls otomatik elentra aldım tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum var

1-hangi motor yağı elentra için uygundur (5w 30 10w 40 gibi)

2-şanzuman yağı ve filitre değişimi için fiyat verebilecek arkadaş varmı

3- arabayı aldığımda motor yağı eksikti üzerine 1lt 5w 30 shell yağ koydum sonradan içindeki yağın 10w 40 shell yağ olduğunu öğrendim motora zararı olurmu?

teşekkürler

Öncelikle aracınız hayırlı olsun diyorum. Motor yağu konusunca cevap verebilmek için aracınızın kaç kilometrede olduğu, nerede yaşadığınız ve iklimin nasıl olduğu, kullanım tarzınız nasıl bunları da belirtmeniz gerekir. Ayrıca araca eklediğiniz yağ ile içindeki yağ numaraları farklı ise bu istenen bir durum değildir. Mümkün olan en kısa sürede yağ filtre vb. değişimi yaptırmanızı öneririm.

• suat bey cevap için teşekkürler

aracım 2004 model otomatik 1.6 gls model 209 binde tokat hafif bir kullanıma sahibim

hangi yağdan kullanmalıyım
  • yunus_055 Y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Aracınızı çok zorlamıyorsanız 5-40 veya 10-40 kullanabilirsiniz.
  • arkadaslar 2014 dizel otomatık elit model elentra almak ıstıyorum ,,sürüş zevkı olsun yakıtı olsun,otomatıgı olsun ki elentranın dızel otomatıgı hakkında kımsenın bır bılgısı yok arıza cıkartıyomu vs seyler...bılgılendırırsenız sevınırım tesekkurler.
    arabayı aldıgımda rahat 5 sene bınmek ıstıyorum.
  • tuğrul1981 T kullanıcısına yanıt
    Değil beş on senede binersiniz rahatlıkla
  • Bende 5 aydır 2011 model Hyundai Elentra kullanıyorum, çok memnunum, bujilerini değiştirmek istiyorum bir sorum olacak bu linktekihttp://www.sanalpazar.com/hyundai-elantra-atesleme-bujisi-g4ed-g-dohc-g4gc-g-dohc-b/i-28922338?option=watch buji benim aracıma uygunmu
  • komador kullanıcısına yanıt
    Aracınızın kullanma kılavuzu duruyorsa kılavuzdan bakıp uygun marka ve model bujileri almanızı öneririm. Hatta imkanınız varsa servisten de temin edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.suat

Aracınızın kullanma kılavuzu duruyorsa kılavuzdan bakıp uygun marka ve model bujileri almanızı öneririm. Hatta imkanınız varsa servisten de temin edebilirsiniz.

Kullanma kılavuzum var fakat buji hakkında sadece 60.000 km de değiştirin ibaresinden başka bişey yoktur. servisi çok pahalı oluyor o yüzden piyasadan temin etmek istiyorum. netten buji satan firma ile görüştüm LZKR6B10E kodlu ürün benim aracıma uygunmuş tanesi 18 tl den diyor. link verdiğim bujiler hyundai elentra yazıyor 5,5 tl adet fiyatta yanılmamak için aracıma uygun buji bakıyorum. bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum
  • komador kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzunda bujilerin markası ve model numarası mevcuttur görmemiş olabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Alacağınız toplamda 4 tane buji yani 30-40 lira kar edeceğim diye markasız, ne kadar kaliteli olduğu belli olmayan ürünler kullanmayın aracınızda. 40 lira ucuza aldığınız parça başınıza çok daha büyük masraflar çıkartırsa pişman olursunuz.
    Aracınızın orjinal bujileri sanırım şu linkini paylaşacağım ürün. Orjinalinin takımı 70 lira. Serviste de çok farklı olacağını sanmıyorum.

• 2006 GLS için dört bujiyi 20tlye aldım.Denso marka.(Bugün).Ateşleme bobinini de 100tlye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general263 -- 22 Mart 2016; 19:46:20 >
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.