Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (224. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.705
Cevap
69
Favori
702.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracınız 2004-2006 arası XD2 kasa ise sol silecek 50 sağ silecek 45 cm olmalı.
  • y.suat kullanıcısına yanıt
    2006 model gls
  • general263 G kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı araçtan mevcut. Dediğim gibi sol 50 sağ 45 cm olacak. Eski nesil silecek alırsanız boyutuna göre alabilirsiniz direk, muz tip alacaksanız uygun aparatlı olanlardan alın uyacaktır.
  • HakMan06 H kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba,

Kendi soruma kendim cevap vereyim. Sanırım sorun havaların soğukluğundan kaynaklanıyordu. Tahminimce soğuk havada hidrolik yağı katılaştı biraz ve bu durum da bahsettiğim sese neden oluyordu. Havaların biraz ısınması ile bu ses kendiliğinden ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakMan06 -- 10 Ocak 2016; 21:04:03 >
  • Arkadaşlar merhaba,2005 gls düz vites elantram var.Bu aracın hız sabitleyici alt yapısı var mı?bilen yada taktıran var mı?
  • coban393 kullanıcısına yanıt
    Hyundaiclub forumunda bir arkadaşımız taktırmış ve süreci açıklamıştı. Biraz karışık sanırım ama görmek isterseniz orda örneğini bulabilirsiniz.
  • 2004 elantra için bi kaç sorum olacak;
    1- orjinal cd çalar teyp için aux veya usb girişi yapan oldu mu?
    2- bagajı kumandadan otomatik açılır şekilde yapan oldu mu?
    ben bagaj için baya uğraştım. orjinal kumandada sadece bir sinyal verdiği için mecbur aç-kapa ve kumanda değişti( 3 tuşlu ), bu durumda orjinal merkezi kilit durduğu için çoğu zaman arabanın çalışmamasına, neden oluyor orjinal kumanda ile kilitleyip açmadan çalışmıyor... bagaj kumandadan açılıyor ama uygun yay bulamadığım için kalkmıyor, uygun bi yay nerden bulabilirim bilgisi olan ardaşlar vardır muhtemelen...
    3 - cam suyu acayip derecede pis kokuyor, haliyle havalandırma-klima açıldığında içeriye koku geliyor, suyunu değiştirdim ama durum aynı, nasıl kurtulurum bu durumdan?
  • 2010 elantra var bizdede, ekran taktırılmıs sonradan bu ekranda internet gözüküyor ama bağlantı yok diyiyor tıklayınca. Bağlantı nasıl sağlanıyor, bluetooth ile telefonla bağlandım işe yaramadı, wifi açtım, arabadaki wifi tarayıcıyı bulamadım. Kullanan varmı hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SilentMode S kullanıcısına yanıt
    Değerli arkadaşlar 2011 model Elantra sahibiyim son zamanlarda Motor soğuk iken hareket ettikten yaklaşık 500 -700 mt sonra stop ediyor. Hemen hemen her sabah bu başıma geliyor, aracı hem lpg de hem benzinde test ettim aynı sorun devam ediyor, servise götürdüm cihaza taktılar ve sorun yok dediler, bu konuda yardıma ihtiyacım var bilgili ve ilgili arkadaşlardan destek bekliyorum...
    Kolay gelsin...
  • Arkadaşlar merhaba
    Ben aracımı sattım ve elantra almaya karar verdim
    Bİr tane araç buldum otomatik mode plus
    Benim bildiğim mode plus boşu olmaması lazım
    Fakat bu aracın jantları kapaklı alaşım jant değil bu normalmi?
    Mode plus modeden ayıran özellikler nelerdir bir yazarmısnız?
  • Arkadaşlar 3 aydır 1.6 otomatik lpg li 2004 model elantramı zevkle ve severek kullanıyorum yalnız söyle bir sıkıntım var bu bir sorun mu normal birsey mi bilmiyorum cevaplarsanız sevinirim.Şimdi sorunum şu:Aracımla giderken uzun yolda özellikle mesela klima/kaloriferi en son sıcak çalıştırdı isem veya soğuk çalıştırdı isem yani en son nasıl çalıştırdı isem klima/kaloriferi kapatınca yine arac üflemeye son kapattığım şekliyle devam ediyor mesela en son sıcakta iken aracın ici ısınsın die kaloriferi son derecede actıysam arac giderken kapalı olmasına rağmen deliklerden son kapattığım gibi üflemeye devam ediyor yani sanki hic kapatmamısım gibi ve yanıyorum aracın icinde bu sefer soğusun die soğuğa alıyorum soğuyor kapatıyorum bu sefer soğuk üflemeye devam ediyor yani kalorifer kapalı olmasına rağmen son kapattığım şekli ile kapatmamışım gibi üflüyor bu bir sorun mu yoksa sizde de mi böyle? Sorun ise sizce neyden kaynaklanıyordur? Artık iyice canımı sıkmaya basladı bu sorun cünkü :(

• Kardeş, bende de 2004 otomatik benzinli var. Aynen tarif ettiğin gibi en son ayarı tutuyor, ama üfleme yok. Dolayısı ile ben mesela 21C'de bırakıyorum, rahatsızlık vermiyo (duruma göre tabi, mesela sıcaklarda belki daha aşağı düşüreceksin). Rahatsızlık verirse ızgaları kaparsın. Umarım faydalı olur.
  • hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Klimayı ya da kaloriferi kontak kapatmadan önce off durumuna al. Genetik bi problem sanırım bu kontak kapatınca açık durumda ise kontağı açtıktan sonra otomatik açıldığında bazen kapatılsa da hafiften üflüyor. Baktın üfleme var on-off yap bi kaç sefer kesilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: y.suat

Bende de aynı araçtan mevcut. Dediğim gibi sol 50 sağ 45 cm olacak. Eski nesil silecek alırsanız boyutuna göre alabilirsiniz direk, muz tip alacaksanız uygun aparatlı olanlardan alın uyacaktır.

2006 model elantra gls 178.000 km beyaz renk otomatik araç buldum.. değişen yok... hafif kazaları ve sağ çamurluklarda boya var.... geri görüş kamerası, park sensörü, cam film var... kışlık lastikleri yeni.. yazlıkları da verecek... 25.000 tl ye anlaştık sizce fiyat nasıl? ayrıca kardeşim ustasına götürdü buji ve buji kabloları filtreleri değiştirmiş 10/40 yağ koymuş sıkıntısı yok demiş.. az bişey yağ yakar ama tüplü araçlarda oluyor çok sıkıntı teşkil etmicek derecede demiş. bakmamı tavsiye ettiğiniz başka bir şey var mı elantra kullanıcılarından rica ediyorum..

• mikrotebessum kullanıcısına yanıt
    178 bindeki arabaya 25 bin lira çok arkadaşım daha az km li araçlar bulabilirsin bu fiyatlara.
  • arkadaşlar 2004 model elantra için sol ön far arıyoruz servis orjinaline 419 tl istedi bizde yan sanayilere yöneldik ama fiyatlar parçacılarda ve internette o kadar farklı ki kafamız karıştı far için yan sanayi iyidir al sorun çıkarmaz diyebilceğiniz marka varmı? ayrıca yan sanayi parçanın menşei neresi olmalı kore diyen de var taiwan diyende en uygun todo bulduk 120 tl acaba bu todo ne malı? teşekkürler.
  • mikrotebessum kullanıcısına yanıt
    Sanırım başka bir platformda bu konuda görüşler aldınız. Ben 2-3 lira daha bütçeniz varsa biraz daha düşük kilometreli, daha bakımlı araçlar bulabileceğinizi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: il60hami84

Klimayı ya da kaloriferi kontak kapatmadan önce off durumuna al. Genetik bi problem sanırım bu kontak kapatınca açık durumda ise kontağı açtıktan sonra otomatik açıldığında bazen kapatılsa da hafiften üflüyor. Baktın üfleme var on-off yap bi kaç sefer kesilir.

Anladığım kadarı ile yaşadığım sorun kronik sanırım cevaplarınız için teşekkürler.Şimdiki sorum ise aracım 2004 1.6 tam otomatik ve 80 bin km de orjinal bir arac bu zamana kadar hic sanzuman yağı değişmemiş servise gittim dedim şanzuman yağını değiştirmek istiyorum abi nie değişiyon bir sorun mu var dedi servisteki usta. dedim hic değişmemiş o yüzden yok abi dedi bunların şanzuman yağı bir problem yoksa 150 bine kadar sür değiştirme dedi? Bu konuda bilgisi olan napmalıyım devam edeyim mi sürmeye arkadaşlar? Birde motor yağını 10 bin mi 15 bin km de mi değiştirmeliyim sizce? 5w30 mobil 1 tam sentetik aldım 10 bin km ye 2 bin kaldı 15 bini beklesem mi diyorum ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankabaoglu -- 24 Şubat 2016; 17:27:40 >

• hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Kardeş, çok zorlamışsın. Yani 3 kuruş için zorluyorsun bence. Otomatik vites bozuldu mu arabayı kaldır at. Kitabında yazıyordur zaten, şimdi kafadan hatırlamıyorum, 30 muydu 60 mıydı, sen çok geçmişsin (Kitabı yoksa bilgi ver, ben seni bilgilendireyim ne zaman yapılması gerekiyor). Biran önce değiştir bence. Ona, buna, ustanın en kralına sormaya gerek yok. Benim araç 165bin'de cillop gibi, bi sor niye.

Yağ konusunda bu modeller 10bin KM'de değişmesi gerekiyor. Ben 10bin'de bir değiştirtiyorum, ya da senede bir, hangisi önce gelirse.

Bak gözünü seveyim, şu şanzıman yağını değiştirt, 11 sene olmuş aracına yazık. Sonuçta insan bile eskiyor. Özelliği kalmamıştır o yağın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakMan06 -- 24 Şubat 2016; 19:20:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakMan06

Kardeş, çok zorlamışsın. Yani 3 kuruş için zorluyorsun bence. Otomatik vites bozuldu mu arabayı kaldır at. Kitabında yazıyordur zaten, şimdi kafadan hatırlamıyorum, 30 muydu 60 mıydı, sen çok geçmişsin (Kitabı yoksa bilgi ver, ben seni bilgilendireyim ne zaman yapılması gerekiyor). Biran önce değiştir bence. Ona, buna, ustanın en kralına sormaya gerek yok. Benim araç 165bin'de cillop gibi, bi sor niye.

Yağ konusunda bu modeller 10bin KM'de değişmesi gerekiyor. Ben 10bin'de bir değiştirtiyorum, ya da senede bir, hangisi önce gelirse.

Bak gözünü seveyim, şu şanzıman yağını değiştirt, 11 sene olmuş aracına yazık. Sonuçta insan bile eskiyor. Özelliği kalmamıştır o yağın.

Hocam ben yeni aldım aracımı benden önceki de hic değişmemiş peki nerde değiştirteyim servise gidiyorum bunu servis diyor ki abi değişme servis bilmezse kim bilecek bunu ben aracı alalı 3 ay oldu benden önceki hic değişmemiş bir de hocam diolar ki bundaki sanzuman yağını ne kadar değişsen de sanzumanın icinde kalıyor bi miktarı o kısmj değişmiyor falan diolar o yüzden biraz katıp gidip birdaha değiştirecekain falan diolar bilginiz var mı bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankabaoglu -- 24 Şubat 2016; 20:44:30 >

• 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.