Şimdi Ara

Hyundai Era 0-100 8 sn,Bmw 3.20 D 8.2 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
10.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karenin

0-100'ü hız göstergesine bakıp kolunuzdaki saatle mi ölçüyorsunuz alemsiniz ya,

Yok genelde kameraya kayıt ediyorlar kameranın saniyesine bakarak kaç sn kaç km oldu hesap yapıyorlar. Ama herkes böylemi ölçer bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 10 Mayıs 2008; 11:14:58 >
  • Hocam adam eraya biniyo depoda benzin yok tabi... 60 KG ordan artı yedek lastikte yoktur 20 kg de o olsun. Bide adam aç. Zayıftır biraz 20 kiloda o fark etsin. 100 kg daha az taşıyor eralar.

Alınmayın sakın işin şakası bu bende bugattiye binmiyorum yani...
  • Aslında konunun temeline göre Hyundai ve BMW gerek kalkış gerekse son hız konusunda mutlaka kıyaslanamaz. Bunu sebebi BMW'nin daha lüks ve pahalı olması değil aerodinamik yapısı, motor teknolojisi ve herşeyin ötesinde yapanların amacının bariz şekilde arabanın hızını düşünmesi..

Ama ne BMW için ne Hyundai için 200 km hız ulaşılamayacak bir hız değil. Farklar elbette var.

Örneğin; 5 km uzunluğunda düz bir yol var BMW bu yol bitene kadar max. 210 km görüyorsa Hyundai max. 180 km görür ve haliyle BMW birincidir.
    5 km virajlı bir yol var bu yolda BMW en iyi virajları 160-170 arasında alıyor ve ara hızlanmalar ile 200 km görüyorsa, hyundai virajları 140-150 ile alır 170 km görür.

Eğer Hyundai 200 km çıktıysa bundada şaşılacak birşey yoktur. Zira Otoyollarda 200 km 110 hp o kasada bir araca göre çok büyük bir hız değil ama çıkması için en az 10-15 km ideal yol olması lazım aksi zaten yol bittiği için yavaşlamak zorunda kalır. BMW ise bunu 5-8 kmde yapar.

Yani arkadaş demiş 200 km/saat hız yaptım doğru yapmıştır ayrıca neden yalan söylesin. Bunu yanında 8 sn 100 gördüm dememiş 10 saniye demiş oda olabilir uygun yol ve diğer dirençler durumunda (asfalt rüzgar vs) ama kalkışta BMW ile birlikte kalsa aynı yolda BMW geçecektir.

Netice olarak otobanda bir deneme yapılırsa; Ankara-İstanbul arası 460 km diye hesaplayarak tüm yol kameraya kayıt edildiğinde ve baz 200 km alındığında yol boyunca BMW toplamda 200 kmde 45 dakika kalabiliyorsa Hyundaide bu 25-30 dakikaya düşer. Bunu 190,180,170,160 diye sıralarsanız BMW zaten İstanbula erken varacağı için birincidir ama an ve an kaçar dakika bu hızları korudular ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 10 Mayıs 2008; 11:39:54 >

• Bnm araba 9.8 0-100 ü demekki bende 7 sn de çıkıyorum ozmn Type*R la kpışayım bari
  • quote:

Orjinalden alıntı: nebel

accent era crdi 110 hp ile ilgili auto show'un test verileri bize bu konuda fikir verebilir.
    araç ağırlığı 1205 kg
    0-50 3.9
    0-100 11 sn
    0-130 19.2 sn
    son sürat 180 km/h

auto showun pilotu emekli biri galibaa. ben 200km gördüm, onlar 180 görmüşler, biz o 180km şahinlerle görüyorduk..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

Orjinalden alıntı: nebel

accent era crdi 110 hp ile ilgili auto show'un test verileri bize bu konuda fikir verebilir.
    araç ağırlığı 1205 kg
    0-50 3.9
    0-100 11 sn
    0-130 19.2 sn
    son sürat 180 km/h

auto showun pilotu emekli biri galibaa. ben 200km gördüm, onlar 180 görmüşler, biz o 180km şahinlerle görüyorduk..

Sen kadranda 200 gördün ama gerçekte kaç km ile gidiyordun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

220km ile
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

220km ile

• honda ile 160-170 basıyomusun barii hee..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

Orjinalden alıntı: karenin

0-100'ü hız göstergesine bakıp kolunuzdaki saatle mi ölçüyorsunuz alemsiniz ya,

Yok genelde kameraya kayıt ediyorlar kameranın saniyesine bakarak kaç sn kaç km oldu hesap yapıyorlar. Ama herkes böylemi ölçer bilmiyorum.

BMW'lerde İ-Drive lı olan modellerde Kronometre vardır mesela ordan ölçebiliyorsunuz.

• BMW 3.16 0-100=12.5 sn RENAULT SYMBOL 1.4 0-100=12.6 sn
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

BMW 3.16 0-100=12.5 sn RENAULT SYMBOL 1.4 0-100=12.6 sn

agırlık farkı var tabiki

clio 950 kg
    316 1250 kg
  • Hay ağzını öpüyüm.
    Hakkaten ne kadar şuursuz bir konu

quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

son zamanlarda böyle saçma ve şuhursuzca kıyaslama görmemiştim

• quote:

]
    agırlık farkı var tabiki

clio 950 kg
    316 1250 kg
    Bende bunu kastetmiştim çok doğru bir tespit
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

BMW 3.16 0-100=12.5 sn RENAULT SYMBOL 1.4 0-100=12.6 sn

günümüzün araçları eskisinden hızlı galibaa..
  • kendinize güldürüyosunuz insanları durduk yere...
    bu iddiayı savunan era sahipleri kızmasın ama ya kullandığınız araçtan haberiniz yok ya da 0-100 hızlanmasının nasıl yapıldığuna dair bilginiz...

yılın en boş tartışmasından biri olmaya adaydır...
  • quote:

honda ile 160-170 basıyomusun barii hee..?

Yaş kaç?

@extremeenvy aynen katılıyorum saygılar hocam
  • ya tamam araba turbolu hafif bastın mı gidiyoda abartmayın yani... 200 de görür o alet ama ben era ya güvenip te 200 yapmayın hem size hem bize yazık...ayrıca adamların son teknolojiyle yaptıkları ölçümü kamera yardımıyla ölçüp bide bu kadar ısrar etmenizde komik
  • bencede bazı şeyler komik. fazla abartmaya gerek yok. 8 saniye olayı bir videoda vardı. gerçekten 8 saniyemi onu bilmiyorum. bildiğim tek şey altımdaki aracın benim ihtiyaçlarıma yeterli olması.

bende daha önce 95 model corolla vardı. 110hp idi. 9 saniyede 100km görürdü. Eranın motoruda kötü bir motor değil gaz pedalına dokununca araç kafa kaldırıyor tıpkı eski toyotam gibi. saniye takıntım yok ama hadi buda 10 saniyede çıksın en fazla..
  • hyundai era 8 sn yapıyorsa senin araba 5 sn yapar :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.