Şimdi Ara

Hyundai Era 0-100 8 sn,Bmw 3.20 D 8.2 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
10.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Yaş kaç?

@extremeenvy aynen katılıyorum saygılar hocam

39 ama 27 mayısta 40 olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Yaş kaç?

@extremeenvy aynen katılıyorum saygılar hocam

39 ama 27 mayısta 40 olacak.

hiç göstermiyorsunuz
  • gencim tabii ki daha saçlarım bile beyazlamadı..

ilk aldığım araç ise ford motorlu bir anodol du. çayırda keçiler kaportasını yemişti zor sattıydım..

elektrik mühendisiyim. kendime ait bir işletmem var.
  • lütfen boş konuşmayalım merak aden 1.5 era crdi alır görür ozaman 0-100 bilmem ama 220 yapıyor ötesi bağlamaz yok bmw yok toyota yok megane yok opel yok pegaut tama bmwi geçmesede arka plakadan ayrılmaz ama diğerleri eranın arka plakasını bile okuyamaz bu gerçek
  • merak edenler hyundaı clup sitesine
  • merak edenler yanıma gelsin erası ile
  • konu başlığını okudumda gerçek sandım bir an... sonra kendime güldüm...

bu arada benim golfle 7.3 yaptım geçen yanımda bmw 3.20d vardı ağladı adam... arabaları kafa kafaya değiştik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quadream -- 29 Ağustos 2010; 8:48:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

konu başlığını okudumda gerçek sandım bir an... sonra kendime güldüm...

bu arada benim golfle 7.3 yaptım geçen yanımda bmw 3.20d vardı ağladı adam... arabaları kafa kafaya değiştik...

26 Aylık Hort. Nasıl oluyor bu ?
  • konu sağlam hort olacak ama değişken zamanlı gaza bastıkça açılan turbo kapakları olan bi motorla adamlar dalga geçmiş

chip tuning ile 8 sn. iyi bi pilotla mümkündür. !

tabi patinaja düşmeden nasıl yapcak aşikar :D
  • " değişken zamanlı gaza bastıkça açılan turbo kapakları olan bi motorla"

Bu nasil oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    arkadaş hızlı ve öfkeli izlemiş de gelmiş galiba
  • la adamlar ciddi ciddi, era ile bmw 3.20d 'yi kıyaslamışla hahahahahahhaaa
  • Düşündüğün şeye bak! Sende 3.20d ile 5sn.de çıkıyorum 100kmh hıza dersin olur biter.
    İspat içinde kadrandaki hıza göre ölçümler filan yapıyorlarya, diyecek bir şey kalmıyor.

• ah ah ne konu idi bu ya :) era da slope %10 felan herhalde video da olcum yapilmis ama duramamıs :))

• chip varsa cok rahat 8 sn oluyor eralar. Bmw one gecerse ruzgarına giriyor ve zaten kıcından ayrılmaz hatta hava boslugunu bulunca geçiyor era çok rahat. Test edildi onaylandı zaten yorum yapmaya gerek yok
  • 1-2-3. Vitesleri uzun sureleri gormesi lazim. Chiplenmesi cokta bir sey degistirmez.
    Buda ancak atmosferik motor ile olur. Veya supercharger denilen yontemle motorun beslenmesi gerek.

Sonuc olarak eranin sanzinanlari elinde kalma ihtimali var o draft ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juke sero -- 15 Mayıs 2015; 23:10:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H@$@N

arkadaş hızlı ve öfkeli izlemiş de gelmiş galiba

Bi konu hakkında bilgiliysen karşıma bilgi ile gel boş beyin ile gelme.

ben abartarak ve mizah kullanarak yorum yaptım doğrusu aşağıdaki gibi.

detaylı araştırmak istersen googla vgt yaz.

konum ! bmw kapıştırması değil eraya Ot.atanlar

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Değişken geometrili turbo (VGT)(Variable-geometry turbocharger) VGT turbo'da kullanılan bir sistemdir. Turbo havayı sıkıştırarak silindirlerin içine gönderen bir sistemdir, ancak !!normalde!! alt devirlerde etkisi yoktur, performansını tam olarak hissetmek için motorun !!!üst devirlere!!! çıkması gerekmektedir, bu durumda !!!alt devirlerde'de performans!!! alabilmek için !!!VGT!!! sistemi geliştirilmiştir, çalışma prensibi de alt devirlerde kanatçıklar kapanarak eksoz gazı hızlandırılarak (kesit daralması)Türbin daha hızlı döneceğinden turbo daha fazla havayı silindirlere göndermektir, ancak üst devirlere çıkıldıkça bu hava miktarı motora fazla gelmekte ve motorun yıpranmasına sebep olmaktadır, bu durumda üst devirlere çıkıldıkça bu hava miktarının düşürülmesi gerekmektedir, işte bu problemi ortadan kaldırmak içinde üst devirlere çıkıldıkça kanatçıklar açılmakta,(kesit genişlemesi)eksoz gazının türbin üzerindeki basıncı azalır ve turbonun bastığı hava miktarı düşürülmektedir. Bu sistemede VGT yani "değişgen geometrili turbo" denmektedir... Kanatçıkaların kumandası vakum yada elektrik motoru ile olmaktadır.Bu videoda kumanda elektriklidir.Elektrik motoru DC dir kutuplar yön değiştirilerek kanatçık yönü değiştirilir.Kesitin en dar kısmında Motor alt devirlerdedir.Kesitin en geniş kısmında motor yüksek devirdedir.Bu videoda 12V batarya gerilimi uygulandığı için en dar ve en geniş kesit oluşmaktadır.Ara motor devirlerindeki ara kesitler için E.C.U voltaj düşürerek-arttırarak kesiti ayarlar.Ayrıca Bu elektrikli VGT turbo üzerinde kanatçığın konum sensörüde mevcuttur.

• Era vgt crdi çiplenir 135-140 bg seviyesine çekilirse 8-9 saniye rahat mümkündür. Eğer turboyuda büyük turbo ile değiştirirseniz 7 saniyeye inebilirsiniz.

Eranın 1 vitesi başarılı değildir ama ara hızlanmaları çok seridir. Araç resmen asfaltı tırmalıyor gaza basınca.. Aynı motor getzde ve riodada vardır. 110 luk motor.

Motor güçlü ve uzun ömürlüdür. Kolay kolay rektifiyeye ihtiyaç duymaz, 400.000 km devirir. Fakat diğer dizellerden bir tık fazla yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 25 Haziran 2017; 23:41:21 >
  • Sol şeridin fatihi 2008 den geliyor desene

• Hepsi hızlı ama bayır aşşa .

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.