Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.810.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben uzun yol ve şehir içi tüketim eğerlerini vereyim..

ilk önceleri araç fazla yakıyordu. rodajın bitmesiyle tüketim düştü..

şu anda 7000 lerde araç...

aracın şehir dışı yakıt tüketimi yer yer 90 sbt bazen 120 gibi hızlarla : km de 115 bin...

aracın şehir içi yakıt tüketimi : 138 .000 ( son depo ölçümüm )

şehir içinden kastettiğim istanbulun mesai çıkışı trafiğidir.... ilk zamanlar 150-160 yakıyordu

yani bir depo benzinle 650 -700 km şehir içi ,, 800- 850 km şehir dışı yakmakta..

değerlerim doğru olup herhangi bir maksatla yazmadım.. tanıyanlar bilir...
  • düttürüleyla kaç bin devirde vites değiştiriyorsun?
    getz'de yakıt tüketimi devirli kullanmakla çok farkediyor.
    ben bunu farkettim
  • istanbulda iyi bir tuning ci bilen varmı özel silecekler çıkmış servis şiddetle tavsiye ediyo getz in silecekleri 5 para etmez dedi az önce servisten geldim de, bilen biri varmı silecekler cama çok sürtüyo ayarlamama, servisin de ayarlamasına rağmen
  • 2006 GETZ 1.4 DOHC, 1.5 VGT, 1.6 DOHC Anahtar teslim fiyatta 600 YTL (600 Milyon TL) peşin alım indirimi veya 15.000 YTL (15 Milyar TL) 6 ay %0 faiz kredi uygulaması

1.3 GLS , 1.5 CRDi , 1.6 Üç Kapı Anahtar teslim fiyatta 2.200 YTL (2 Milyar 200 Milyon TL) peşin alım indirimi veya 1.500 YTL (1 Milyar 500 Milyon TL)peşin alım indirimi ve 15.000 YTL (15 Milyar TL) 6 ay %0 faiz kredi uygulaması

bu hyundai sitesindeki kampanya açıklaması benim anlamadığım bi nokta var arkaşdaslar fiyat lstesinde getz 1.3 gls 1.5 crdi fiyatı yok ki neye 2.200 ytl indirim yapıyo bu adamlar
  • 2500 bulmuyorum genelde 2300-2400 civarı.. 2500 ü geçtiğimi hatırlamıyorum son dönemde...
    haklısın aşırı farkediyor. aracı nasıl kaldırdığın bile önemli. bağırttırarak kaldıran arkadaşlar baştan kaybediyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafakilic

düttürüleyla kaç bin devirde vites değiştiriyorsun?
    getz'de yakıt tüketimi devirli kullanmakla çok farkediyor.
    ben bunu farkettim
  • bende 3000'i geçirmiyorum. acaba fazla mı?
    motorun sesine göre 3000'in aşağısı biraz erken gibi geliyor bana...
  • quote:

bende 3000'i geçirmiyorum. acaba fazla mı?

Bence fazla. Çünkü 3000 deriv tam saat 12 hizasında. Benzinli motorda bu hizada genelde 4000 devir denk gelir. Onun gibi dusun.

Bende 2500 ve altında vites degiştiriyorum artık. Zaten 2000 devir altına inmezsen motorda yıgılma olmuyor hiç.
    (Bu yazdıklarım dizel motor için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 24 Kasım 2005, 16:16:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: royartar

istanbulda iyi bir tuning ci bilen varmı özel silecekler çıkmış servis şiddetle tavsiye ediyo getz in silecekleri 5 para etmez dedi az önce servisten geldim de, bilen biri varmı silecekler cama çok sürtüyo ayarlamama, servisin de ayarlamasına rağmen

Bosch marka silecekler eniyisi deniyor. Hatta bu konuda birseyler okumuştum bulabilirsem linkini ekleyeyim buraya.

Link :

• Walla yakıt olayında 7.0L/100km. ye bağlamıştım uzun bir süre. Ama sadece dur kalk gidiyor artık yeşilköy-göztepe arası :)
    ha eğer yol boşsa düşüyor tabe.

Benim sıkıntım benzin ışığının hemen yanması. yanınca gidip alıyorum 33 litre alıyor. ya 12 L var daha oysa. E bekle sende diyeceksiniz biliyorum ama o ışık sinirimi bozuyor.

Silecekleri kış öncesi değiştirmelimi acaba? Ben ön cama su itici yaptırmıştım yağ gibi kayıyor. Tavsiye ederim.

Lastik ebadını değiştirme konusunda ne dersiniz?

yanak genişliği, eni çapı artar eksilirse nasıl etkileri olur, yol tutuşu, yakıt tüketimi konularında yorumlarınızı bekliyorum......

• lastiği örneğin 175 ten 185 e geçirirsen yakıt tüketiminde artış , hızlanmada azalış görürsün. bence orjinal lastik ebadıyla oynama daha ii bir marka lastik taktır.
    lastiğin yanak genişliğini örneğin 65 ten 55 e düşürürsen bozuk yollarda daha fazla hasar görür..

getzin silecekleri sesli çalışıyor ama hızı ve temizlemesi güzel. tek kusuru sesi , silecek konusunda 307 mükemmel kelebek şeklinde çalışıyorlar ve mükemmel temizliyorlar, ne ses var ne bişi...

bence silecekleri değiştirmeye gerek yok , ses o kadarda fazla değil - bu sınıf için bence önemli değil o kadarı - ...
    7.0 iyi bir tüketim değeri.. benzin ışığı ve benzin göstergesinin hassas olmayışı tüm getz sahiplerinin ortak sıkıntısı. araç o akdar az sorun çıkarıyor ki , derdimize bakın :))
    zaten depo sonlarını kullanmamak en iyisi tortu vs hep orda birikiyor bence hyundai bizi düşünmüş :)))

quote:

Orjinalden alıntı: nasiyani

Walla yakıt olayında 7.0L/100km. ye bağlamıştım uzun bir süre. Ama sadece dur kalk gidiyor artık yeşilköy-göztepe arası :)
    ha eğer yol boşsa düşüyor tabe.

Benim sıkıntım benzin ışığının hemen yanması. yanınca gidip alıyorum 33 litre alıyor. ya 12 L var daha oysa. E bekle sende diyeceksiniz biliyorum ama o ışık sinirimi bozuyor.

Silecekleri kış öncesi değiştirmelimi acaba? Ben ön cama su itici yaptırmıştım yağ gibi kayıyor. Tavsiye ederim.

Lastik ebadını değiştirme konusunda ne dersiniz?

yanak genişliği, eni çapı artar eksilirse nasıl etkileri olur, yol tutuşu, yakıt tüketimi konularında yorumlarınızı bekliyorum......

• bence 2500 üzerine çıkılmamalı motorda bunu sesiyle sana söylüyor zaten. dizeller yüksek devir çeveremez , ama düşük devirde maksimum torku üretir ve bunu belirli bir devir bandında sürekli yapar.

bizim getzler maksimum torku olan 195 nm yi 1900-2500 devir bandında üretmekte.. bizde o zaman bu torkun en verimli olduğu aralıkta aracımızı sürmeliyiz.. ancak böylelikle yeterli performans ve yakıt ekonomisi sağlayabiliriz.
    2600 devir gereksiz bir devirdir..
    quote:

bende 3000'i geçirmiyorum. acaba fazla mı?

• bu değerler sanırım DIESEL için, benzinli içinde ekonomi tavsiyesi verecek biri varmı :) yoksa onlardamı aynı devirlere yakın
  • Arkadaşlar biliyorsunuz daha önceden getz dizel 2 hava yastıklı modeli alacaktım, ama 1,5 aydan fazla bekleyince iptal edip başka raç için siparş vermiştim...

Ama hyundai'den geçen gün aradılar, dedler elimizde bir full var bunu istermisiniz diye... atladım gittim, açık mavi... çok hoş ve önceden beri renginin bu olmasını istediğim bi araç, bi önceki gri idi...

Bende dedim araç full bide, alıyorum bunu, bi de 1,5 ay bekletmelerinden dolayı normal indirimlerine ek güzel de bi indirim yapınca aracı aldım...

Aracın kredi işlemlerini bugün hallettim, diğer işlemlerini de yarına bitirebilirsem yarın akşam teslim alıyorum, yok bitmedi, pazartesi alacağım...

Artık ben de bir Yeni Getz Dizel 1.5 Full sahibiyim, yakında tüm gözlemlerimi buraya aktarırım.. hep beraber olmak ümidiyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: VBG_Designer

Arkadaşlar biliyorsunuz daha önceden getz dizel 2 hava yastıklı modeli alacaktım, ama 1,5 aydan fazla bekleyince iptal edip başka raç için siparş vermiştim...

Ama hyundai'den geçen gün aradılar, dedler elimizde bir full var bunu istermisiniz diye... atladım gittim, açık mavi... çok hoş ve önceden beri renginin bu olmasını istediğim bi araç, bi önceki gri idi...

Bende dedim araç full bide, alıyorum bunu, bi de 1,5 ay bekletmelerinden dolayı normal indirimlerine ek güzel de bi indirim yapınca aracı aldım...

Aracın kredi işlemlerini bugün hallettim, diğer işlemlerini de yarına bitirebilirsem yarın akşam teslim alıyorum, yok bitmedi, pazartesi alacağım...

Artık ben de bir Yeni Getz Dizel 1.5 Full sahibiyim, yakında tüm gözlemlerimi buraya aktarırım.. hep beraber olmak ümidiyle...

Kardes hayırlı olsun o zaman.Walla iyi sabrettin 1.5 ay helal olsun.
    Full dedigine göre 110hp olan dizelden alıyosun heralde. Artık alınca yorumlarını yazarsın buraya. Sabırsızlıkla bekleyecem

• tekrar hayırlı olsun :)
  • benzinli bir ekonomici yokmu :P
  • @royartar : Abi kimse cevap yazmıyor bari ben bildiklerimi yazayım.Bu arada ben benzinli Getz kullanmadıgım için devir olayını rakam olarak soyleyemiycem, ama genelde bildigim seyleri yazayım bari.

Ekonomik kullanım için; vites devirini belirlerken önemli olan vites büyütünce motorun yıgılmaması (titreşime girmemesi) . Bu devirlerde viteslere göre degişebilir. Bunu sen deneyerek bulursun.

Mesela bende 1.2.3. viteslerde 1500 devirden itibaren bu titreşim kalkıyor ama 4.5. viteslerde 2000 devir yukarısında kullanmak gerekiyor. Buna göre vites degiştiriyorum. Sende kendi arabanda bunu deneyerek bulabilirsin. (motor titreşimdeyken gaza az basarken araba hızlanmaz; hızlanmak için gaza baya bir basman gerekir, ozamanda tuketim artar.)

Birde dusuk devirde gaza cok basacagına uygun devirde gaza az basarsan daha az yakar diye biliyorum ben.

Ayrıca ekonomik kullanım için daha birçok şey var okuyoruz paso heryerden. (Işıklara gelirken yavaşlayıp durmamak ve durkalk yapmadıgı için az yakmak gibi ve daha birçok şey)
    Benim yazdıklarım sadece vites degiştirecegin deviri belirleyebilmen için.Bunları sende biliyorsundur heralde; ama bilmeyen arkadaşlarda vardır belki, onlarda faydalanır.

Arkadaslar getz satışlarının buyuk cogunlugunu benzinliler oluşturuyormuş. forumumzda benzinli getz kullananlar nasıl kullanıyor, nekadar yakıyor buraya yazarsa karşılaştırma bakımından faydası olur diye düşünüyorum

• teşekkürler yazdıkların için bende öyle kullanmya çalışıyorum aslında ekonomik kullanımdan az çok anlarım 1.5 hyundai excel 92 modelle şehir içi 550 km civarı yapıodum ama devir olaylarını bilmiyorum çünkü devir göstergeli ilk arabam alışamadım hala ben sese göre deiştirdiğim için geçmişte kadranlara bakmıyorum pek :)
  • arkadaş her gün araba alıyor galiba

alıyorum demiyor aldım diyor bakın...

galiba dalga geçiyor kendileri....

getz al golf al corolla al .. al sen
    quote:

Orjinalden alıntı: VBG_Designer

valla bilemiyorum ama inanılmaz sarstılar güvenimi... 1,5 ay geçti ortada ne araba var ne de başka birşey, bir de üstüne gemi battı araçlar gecikecek diyince ben de siparişimi iptal ettim... Bugün toyota corolla sedan 1.6 SOL aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: royartar

teşekkürler yazdıkların için bende öyle kullanmya çalışıyorum aslında ekonomik kullanımdan az çok anlarım 1.5 hyundai excel 92 modelle şehir içi 550 km civarı yapıodum ama devir olaylarını bilmiyorum çünkü devir göstergeli ilk arabam alışamadım hala ben sese göre deiştirdiğim için geçmişte kadranlara bakmıyorum pek :)

Bende eskiden devir göstergesi olmayan araba kullanırken alışmıştım motor sesine gore vites degiştirmeyi.

Şimdide getzde pek devir gostergesine bakmıyorum. Artık otomatik olarak 2500'e gelmeden vites atıyorum sese göre. Bazen yavaşlayınca motor titreşime giriyor, ozamanda hemen vites düşürüyorum. Çokda gerekli bişey degil bence de ekonomik kullanımda, devir gostergesi.

Ama yarış falan yapıyorsan, devir kesiciye girmeden hemen önce vites degiştirebilmek için gerekir ozaman devir göstergesi.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.