Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.809.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

royartar dostum
    dizelde arabanı asla 2000 devir altına düşürme mümkün olduğu kadar 2200 2700 arasında tut ama vites değişimini 3000 den önce yapma. devir düşünce muhakkak viteside küçült. dizeli gerekiyorsa 1nci viteste rahatlıkla kullanabilirsin bilirsin dizel devirli kullanılan bir motordur hem verim hemde motor omru acısından uygundur bende birde 98 polo var 1,6 benzinli getzi kullanmaya başladım bi garip geldi. motor bağırıyo ben hala 1 deyim çok araştırdım yanlışmı acaba diye çünki poloda arabanın hareket etmesiyle 2ye ordan 3e atamam bir oluyodu. doğrusu buymuş her vitesi yedire yedire 3000 i az geçinceye kadar kullanman gerekiyor. devir düşük kullanmak dizelde kurumlanmanın başlıca sebebi, alışkın deilsen başlarda motor sesi biraz yanıltıcı olabilir devir göstergesini takip et sonra alışırsın. bu konuda yakıt tasarrufunu düşünme motorun daha önemli zaten CRDİ teknlojisinde önemli bir nokta motorun ihtiyacı kadar yakıtın püskürtelmesidir. düz yolda 2200 d/dk ve 100 km en verimli anıdır ben 3lt lere düştüğümü hatırlıyorum. dizelimizin en pis yanı ise motor soğukken açılış ve ilk 5dk tüketiminin 14-15lt /100km de gezmesi mümkünse aracını biraz ısıtıp hareket et. ve yine önemli bir nokta dizelleri uzun süre kullandıktan sonra hemen kapatma...motor 1-2 dk. rölantide çalışsın. kırmızı ışık,gereksiz gaz, sert kullanım,lastik basıncı da ciddi etkenler tüketimde.

• nası yakışmış kerataya dimi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: getz go

selamlar

royartar dostum
    dizelde arabanı asla 2000 devir altına düşürme mümkün olduğu kadar 2200 2700 arasında tut ama vites değişimini 3000 den önce yapma. devir düşünce muhakkak viteside küçült. dizeli gerekiyorsa 1nci viteste rahatlıkla kullanabilirsin bilirsin dizel devirli kullanılan bir motordur hem verim hemde motor omru acısından uygundur bende birde 98 polo var 1,6 benzinli getzi kullanmaya başladım bi garip geldi. motor bağırıyo ben hala 1 deyim çok araştırdım yanlışmı acaba diye çünki poloda arabanın hareket etmesiyle 2ye ordan 3e atamam bir oluyodu. doğrusu buymuş her vitesi yedire yedire 3000 i az geçinceye kadar kullanman gerekiyor. devir düşük kullanmak dizelde kurumlanmanın başlıca sebebi, alışkın deilsen başlarda motor sesi biraz yanıltıcı olabilir devir göstergesini takip et sonra alışırsın. bu konuda yakıt tasarrufunu düşünme motorun daha önemli zaten CRDİ teknlojisinde önemli bir nokta motorun ihtiyacı kadar yakıtın püskürtelmesidir. düz yolda 2200 d/dk ve 100 km en verimli anıdır ben 3lt lere düştüğümü hatırlıyorum. dizelimizin en pis yanı ise motor soğukken açılış ve ilk 5dk tüketiminin 14-15lt /100km de gezmesi mümkünse aracını biraz ısıtıp hareket et. ve yine önemli bir nokta dizelleri uzun süre kullandıktan sonra hemen kapatma...motor 1-2 dk. rölantide çalışsın. kırmızı ışık,gereksiz gaz, sert kullanım,lastik basıncı da ciddi etkenler tüketimde.

dostum ilgin için teşekkürler ama ben hala tam kavrayamadım diesel anlatmışın sanırım :p ben benzinli istiorum :)

bu arada resimdeki jantları copyledim sanayideki michellin özel bayisi bi akrabam var kesin sordurucam parayı bulursam benim kerata da aynı şekil olcak :P

• Daha önce Corolla aldım demiştin aracı geri mi verdin?

quote:

Orjinalden alıntı: VBG_Designer

Arkadaşlar biliyorsunuz daha önceden getz dizel 2 hava yastıklı modeli alacaktım, ama 1,5 aydan fazla bekleyince iptal edip başka raç için siparş vermiştim...

Ama hyundai'den geçen gün aradılar, dedler elimizde bir full var bunu istermisiniz diye... atladım gittim, açık mavi... çok hoş ve önceden beri renginin bu olmasını istediğim bi araç, bi önceki gri idi...

Bende dedim araç full bide, alıyorum bunu, bi de 1,5 ay bekletmelerinden dolayı normal indirimlerine ek güzel de bi indirim yapınca aracı aldım...

Aracın kredi işlemlerini bugün hallettim, diğer işlemlerini de yarına bitirebilirsem yarın akşam teslim alıyorum, yok bitmedi, pazartesi alacağım...

Artık ben de bir Yeni Getz Dizel 1.5 Full sahibiyim, yakında tüm gözlemlerimi buraya aktarırım.. hep beraber olmak ümidiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakilic -- 25 Kasım 2005, 9:27:09 >

• jantların alternatiflerinide varsa fiyatları avantajı ve dejavantajıyla yazarmısın uyarsa bende giderim o tarafa.. dizele gelince..anlattım işte sende bitane dizel alıver artık o kadar anlattım
    resimdeki model ve parçalar niye gelmez bu ülkeye hiç anlamam!

• hahaha diesel sevmem ben yani kişisel zevk meselesi tabi :) benzinlimle gayet mutluyum ben biraz diesel düşmanıyım galiba :p kimse kızmasın benim kendi görüşüm bu sadece ekonomik ama bi o kadarda dezavantajı var bana göre ben bi ara hesaplamıştım bu tüketimleri harcamaları vs :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: düttürüleyla

arkadaş her gün araba alıyor galiba

alıyorum demiyor aldım diyor bakın...

galiba dalga geçiyor kendileri....

getz al golf al corolla al .. al sen
    quote:

valla bilemiyorum ama inanılmaz sarstılar güvenimi... 1,5 ay geçti ortada ne araba var ne de başka birşey, bir de üstüne gemi battı araçlar gecikecek diyince ben de siparişimi iptal ettim... Bugün toyota corolla sedan 1.6 SOL aldım

Çok ayıp düttürüleyla, en azından senden beklemezdim böyle kelimeler, mesaj panosunun başından sonuna kadar okudum, senin gözlemlerinle birçok fikir sahibi oldum...

Arabayı sipariş ettiğimden beri ne evreler geçirdim buraya yazmıştım anlamadan böyle bir mesaj yazmana üzüldüm..

Olayı şöyle özetleyeyim o zaman, ben aracı 3 Ekim tarihinde sipariş verdim belli bir kapora yatırdım, aracın dedikleri süre içinde gelecceğini tahmin ederek ben de getz sahibi oluyorum dedim.. Alırken kredi ile alacaktım ve elimdeki aracı takasa verecektim, onun için araç gelmeden işlemlerine başlamak istemedim... Ama ekim içi denildi gelmedi, kasım ayının ilk haftası denildi gelmedi, kasımın 162sı kesin geliyor deildi gemi battı denildi... Ben de bunca sıkıntı üzerine hyundai'ye telefon açıp kapromın geri verilmesini ve siparişin iptal edilmesini istedim... Cumartesi olduğu için hafta içi gelmem gerektiğini belirttiler, ben de hafta içi en uygun gün olarak salıyı kendilerine bildirdim.. bu sırada arkadaşımın da tavsiyesi ve tanıdığı olması nedeniyle vw bayiine gittim cumartesi günü, kafamda vw golf almak vardı, ama fiyat olarak çok iyi bir indirim yapmalarına rağmen elimdeki arabayı almayınca birlikte toyota bayiine gittilk, bir Corolla SOL oldukça cazibeledi bizi, ve kapora verip sipariş açtırdık... Pazartesi işlemlere başlanacakken, pazar günü beni aradılar ve SOL model istediğim renk aracın 9 aralıkta geleceğini söylediler... Daha sonra bir mali analiz yaptık ve aracın galerideki albenisine kapılıp onca borcun altına giremeyeceğimizi de düşünerek burada da siparişimizi iptal ettik... Aslında en hayırlısı buydu belki de, çünkü 9 aralık' sarkmasaydı belki dehayatımızdaki birçok şeyden kısacaktık bu aracın kredisini ödemek için

Bir araba alacağım ama çektiğim sıkıntının haddi hesabı kalmadı, etrafımızdaki insanlara da taa 3 ekimde alacağımızı söylediğimiz halde günler geçtikçe biz de onlara karşı sıkıntıya düştük... Hani araba dediklerinde "gelecek" dedik hep...

Pazartesi günü hyundaideki satış sorumlusu bayan beni aradı ve ellerinde full getz olduğunu, ama sipariş vereceğim araçtan aralığın 16'sında oldukça çok geleceğini istersem bu full getz'i uygun bir fiyata bana verebileceğini, veya diğer partiyi bekleyebileceğimi yada siparişi iptal ederek yatırdığım kaporayı salı günü alabileceğimi belirtti...

Bende bunun üzerine ertesi gün Hyundai bayiine gidip aracı inceledim, araç gelmiş ve boşta duruyordu, ben de "şimdi ben bunu alırsam işlemlere hemen başlanıp araca sahip olabilecekmiyim" dedim ve "evet" cevabını alınca full getz almaya karar verdim... Bankadan da kredi işlemlerim yapıldı ve bugün plaka işlemimin bitmesini bekliyorum...

Umarım derdimi anlatabilmişimdir, siz biraz işin eğlencesindesiniz, anlayıp dinlemeden kontra cevaplar yazıyorsunuz ki ben bunca sıkıntının sonunda sevincimi belirten bir mesaj yazmıştım... ben bu 1,5 - 2 aydır neler çekiyorum bir bilseniz...

Neyse olaya sizin baktığınız yönüyle bakılacağını hiç düşünmemiştim, yani ters karşılanabileceğini, üzüldüm de bu cevaba cidden... dediğim gibi umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir...

• VBG_designer araban hayırlı olsun.Bence en iyi ve ekonomik seçimi yapmışsın.Bu arada aklıma şu söz geldi mesajını okuyunca '' Beklenen gün gelicekse , çekilen çile kutsaldır ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneshotonekill -- 25 Kasım 2005, 15:46:17 >
  • Ayıp ettiğimi sanmıyorum , hele çok asla ... sen kendini ifade edemedin sonucu böyle oldu... kardeşim sende aldık demeyip sipariş verdik deseydin bizde anlamış olurduk seni . bi golf alıyoruz , bir getz alıyoruz bir sol aldık ... sonra getz aldım diyince bende noluyoruz dedim haklı olarak ,, yoksa sana bi garezim yok tabi , sadece yanlış ifade nedeniyle yanlış anlaşılma oldu... kırmak istemezdim .. bügüne kadar yazdıklarımdan bir fayda gördüysen ne mutlu bana ,, bu arada kızma üzülme seni tanımıyorum dalga geçiosun gibi geldi.. şimdi durumu anladım.. ama o kaporalar noldu. diğerleri belki geri verilir ama o corolla asla geri vermez kaporayı. gittimi 1 milyar ?

Çok ayıp düttürüleyla, en azından senden beklemezdim böyle kelimeler, mesaj panosunun başından sonuna kadar okudum, senin gözlemlerinle birçok fikir sahibi oldum...

Arabayı sipariş ettiğimden beri ne evreler geçirdim buraya yazmıştım anlamadan böyle bir mesaj yazmana üzüldüm..

Olayı şöyle özetleyeyim o zaman, ben aracı 3 Ekim tarihinde sipariş verdim belli bir kapora yatırdım, aracın dedikleri süre içinde gelecceğini tahmin ederek ben de getz sahibi oluyorum dedim.. Alırken kredi ile alacaktım ve elimdeki aracı takasa verecektim, onun için araç gelmeden işlemlerine başlamak istemedim... Ama ekim içi denildi gelmedi, kasım ayının ilk haftası denildi gelmedi, kasımın 162sı kesin geliyor deildi gemi battı denildi... Ben de bunca sıkıntı üzerine hyundai'ye telefon açıp kapromın geri verilmesini ve siparişin iptal edilmesini istedim... Cumartesi olduğu için hafta içi gelmem gerektiğini belirttiler, ben de hafta içi en uygun gün olarak salıyı kendilerine bildirdim.. bu sırada arkadaşımın da tavsiyesi ve tanıdığı olması nedeniyle vw bayiine gittim cumartesi günü, kafamda vw golf almak vardı, ama fiyat olarak çok iyi bir indirim yapmalarına rağmen elimdeki arabayı almayınca birlikte toyota bayiine gittilk, bir Corolla SOL oldukça cazibeledi bizi, ve kapora verip sipariş açtırdık... Pazartesi işlemlere başlanacakken, pazar günü beni aradılar ve SOL model istediğim renk aracın 9 aralıkta geleceğini söylediler... Daha sonra bir mali analiz yaptık ve aracın galerideki albenisine kapılıp onca borcun altına giremeyeceğimizi de düşünerek burada da siparişimizi iptal ettik... Aslında en hayırlısı buydu belki de, çünkü 9 aralık' sarkmasaydı belki dehayatımızdaki birçok şeyden kısacaktık bu aracın kredisini ödemek için

Bir araba alacağım ama çektiğim sıkıntının haddi hesabı kalmadı, etrafımızdaki insanlara da taa 3 ekimde alacağımızı söylediğimiz halde günler geçtikçe biz de onlara karşı sıkıntıya düştük... Hani araba dediklerinde "gelecek" dedik hep...

Pazartesi günü hyundaideki satış sorumlusu bayan beni aradı ve ellerinde full getz olduğunu, ama sipariş vereceğim araçtan aralığın 16'sında oldukça çok geleceğini istersem bu full getz'i uygun bir fiyata bana verebileceğini, veya diğer partiyi bekleyebileceğimi yada siparişi iptal ederek yatırdığım kaporayı salı günü alabileceğimi belirtti...

Bende bunun üzerine ertesi gün Hyundai bayiine gidip aracı inceledim, araç gelmiş ve boşta duruyordu, ben de "şimdi ben bunu alırsam işlemlere hemen başlanıp araca sahip olabilecekmiyim" dedim ve "evet" cevabını alınca full getz almaya karar verdim... Bankadan da kredi işlemlerim yapıldı ve bugün plaka işlemimin bitmesini bekliyorum...

Umarım derdimi anlatabilmişimdir, siz biraz işin eğlencesindesiniz, anlayıp dinlemeden kontra cevaplar yazıyorsunuz ki ben bunca sıkıntının sonunda sevincimi belirten bir mesaj yazmıştım... ben bu 1,5 - 2 aydır neler çekiyorum bir bilseniz...

Neyse olaya sizin baktığınız yönüyle bakılacağını hiç düşünmemiştim, yani ters karşılanabileceğini, üzüldüm de bu cevaba cidden... dediğim gibi umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir...

• oneshotonekill @ng@r@lı, royartar teşekkür ederim arkadaşlar...

@ng@r@lı aracı bugün'e yetiştiremediler, plaka çıktı ama ruhsat yaetişmemiş.. pazartesiye kaldı maalesef teslimat... ama pazartesiden itibaren tabi ki yazarım deneyimlerimi..

düttürüleyla, çok kısmında ısrarlıyım, ifadede bi yanlışlık olabilir ama böyle yazmasaydın keşke, neyse sonunda anlaşabildiğimize sevindim... Ankarayı biliyorsan İstanbul yolundaki Toyata Lider den sipariş açtırmıştım, ama 1 milyar vermedim 150 YTL vermiştim kapora, zaten ne kadar vereyim dediğimde 100-150 yeterli demişlerdi... Onu da geri verdiler zaten, hatta telefonda iptal ediyorum dediğimde onlar direkt hafta içi geldiğinizde paranızı iade edelim dediler.
  • Selam arkadaşlar. Ben de eski topiğime geri dönüp neler oluyor bir bakayım dedim :) Ben de getz beklemekten sıkılıp, Polo almıştım. Şimdi de sıralı sistem BRC LPG taktırdım. Yakıtım dizel gibi oldu. Acaba Polo almakla daha mı iyi yaptım diye düşünüyorum bazen, çünkü uzun süre 160-170km/sa hızıyla giderken ses-yol tutuş bakımından rahat hissedebiliyorum. Deneyen var mı dizel getz ile 160-170km/sa hızla giderken bir rahat hissedilebiliyor mu ?
  • diesel kullanan arkadaşlardan biri elbet cevap vericektir ama dipnot olarak eklemek istedim sormasan da benzinliyle 170 e çıktım ve çok rahattı her yönden.
  • ıı hemde ne rahat kuş gibi maşşallah! ama getzin bir huyu direksiyon biraz hafif 170lerde sağlam tutman gerekiyor ama belki bu benim tırsdığımdan oluyor gerçi1195 kg yolcusu ıvırı zıvırı 1400 kg yerde iyi duruyo ma atabi ben aynı zamanda 1,6 98 polo kullanıyorum polodaki yere yakınlık hissi kaybolunca bir garip hissediyorum sanırım bundan. ama ciddi bi savrulma ,havalanma hissetmedim açıkcası...yalnız getzin maşallahını 2-3 ay önce eşimle tatilde verdim. 5 günde 1600 km (national geographics deki likya yolu) yol teptik valla bagaj 1 haftalık erzakla çadırı felanı hepsine rahat yetti, arabayı bir dere yatağına soktumki inanamazsınız yanımda ATV li bir grup durup "abi bu ne jipmi" dedi gerçi gırgırına dediler ama arabam fordalrın opellerin kaldığı yerden 5 km daha ilerlemişti... yazın göbeğinde arabayı son tatil gününde..tam 10 saat aralıksız kullandım..ama etraf yanıyo. motor şimdi patlamzsa bidaha patlamaz dedim...çünki hararet yapmış yada riske girmiş birsürü yeni araba gördüm yolda..tık yok.. benim tek korkum arabamın boyasıydı siyah olduğun için güneş mahveder diyodum ama onuda hallettim. birincisi getz ler akzo nobel boya kullanıyor..kalitesini bilirim. ikincisi epey arayıp bulduğm bir koruyucu bi cila ile bütün günümü alsada
    aşşağıda resim verdiğim şekile getirdim... şimdi su bile durmuyo üzerinde..

quote:

Orjinalden alıntı: leogoner

Selam arkadaşlar. Ben de eski topiğime geri dönüp neler oluyor bir bakayım dedim :) Ben de getz beklemekten sıkılıp, Polo almıştım. Şimdi de sıralı sistem BRC LPG taktırdım. Yakıtım dizel gibi oldu. Acaba Polo almakla daha mı iyi yaptım diye düşünüyorum bazen, çünkü uzun süre 160-170km/sa hızıyla giderken ses-yol tutuş bakımından rahat hissedebiliyorum. Deneyen var mı dizel getz ile 160-170km/sa hızla giderken bir rahat hissedilebiliyor mu ?

• quote:

Orjinalden alıntı: leogoner

Selam arkadaşlar. Ben de eski topiğime geri dönüp neler oluyor bir bakayım dedim :) Ben de getz beklemekten sıkılıp, Polo almıştım. Şimdi de sıralı sistem BRC LPG taktırdım. Yakıtım dizel gibi oldu. Acaba Polo almakla daha mı iyi yaptım diye düşünüyorum bazen, çünkü uzun süre 160-170km/sa hızıyla giderken ses-yol tutuş bakımından rahat hissedebiliyorum. Deneyen var mı dizel getz ile 160-170km/sa hızla giderken bir rahat hissedilebiliyor mu ?

Ben 160-170km hızlarda giderken, altımda mercedes olsa bile rahat hissedemem. Çok tehlikeli ve gereksiz hızlar bence; hiç tavsiye etmem.
    Ha şunu soruyorsan dizel getz 170km civarı hıza düz yolda cok kolay çıkıyor.Ankara-istanbul arası otoyolda 1 sefer çıkmıştım 170km civarına ve daha gazı koklememiştim bile. Fazlasını da denemedim zaten, denemeyi de düşünmüyorum.

5. vitesde 2000devir 90km
    2500 devir 120km civarı yapıyor. Genelde bu hızların üstüne çıkmıyorum.

• quote:

selamlar

royartar dostum

Abi eminmisin. Devirli kullanmazsak motor dahamı çabuk kurum baglar. Yani daha erken karbon-clean yaptırmak gerekir demişsin. Bizi uyarmamışlardı hiç devirli kullanın diye yani.

Periyodik bakım yaptırmaya gittigimde servistekilere sorayım bu durumu bir.Bu arada 3000 devirde vites atınca çok yakıyor araba bende; ama 2500 devir civarı vites yükseltince baya az yakıyor. Yani devir durumu baya farkediyor. Ama dedigin gibi kurum baglama olayı varsa sakatmış o zaman.

• ben bursa otobanında 195 yaptım.3500 devir.tabi büyük arabalara göre güven vermiyor direksiyon.ama siz denemeyin denerseniz hava rüzgarsız olsun.
  • devirli kullanılmaz dizeller kurum olayıylada bağlantısı yok bence getz go... 3000 de vites değişimi yaparsan 8 altı tüketim göremessin.. dizel motorlar devir döndürmez , devirli kullanıldığında verimli olmaz. dizel motorlar .1750 -2750 devir bandında verim üretirler. hemen hemen tüm dizel motorlar 2750 den sonra maksimum torku kaybederler. getzde ise bu 2500 dür.
    1500 devir altında kullanmak sakıncalı oda motor titreşime girdiğinden, zarar verdiğinden.

sadece dizellerde değiltüm araçlarda il çalıştırma ve 5 dakika maksimum yakıt tüketiminin olduğu zaman dilimidir. bu dizele ait bir sorun değildir. getz 14 lt yakarken benzinli 2.0 cdx 30 civarlarında dolanıyor. aracı ısıtarak kaldırmak yanlış bir öneri. ısıtma sürüş anında zaten gerçekleşiyor. bu sırada dururken yaktığın benzinle 3-4 km yol gitmiş oluyorsun. yani beklemek tasarruf değil aksine artı tüketim sağlıyor.

dizeller uzun süre kullanıldıktan sonra değil , motor normal sıcaklığına ulaştığında yada herhangi bir şekilde turbo devreye sokulduğunda birden kapatılmaz. yani sadece 1 dk araba sürseniz ve 1900 deviri geçtiyseniz bile aracı birden kapatmayın. turbonun basıncı düşmediğinden ve araç çalışmazken motor soğutma yapamadığından turboda ciddi arıza meydana geti,rirsiniz.
    1 dk bekletme yeterlidir..

quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

quote:

selamlar

royartar dostum

Abi eminmisin. Devirli kullanmazsak motor dahamı çabuk kurum baglar. Yani daha erken karbon-clean yaptırmak gerekir demişsin. Bizi uyarmamışlardı hiç devirli kullanın diye yani.

Periyodik bakım yaptırmaya gittigimde servistekilere sorayım bu durumu bir.Bu arada 3000 devirde vites atınca çok yakıyor araba bende; ama 2500 devir civarı vites yükseltince baya az yakıyor. Yani devir durumu baya farkediyor. Ama dedigin gibi kurum baglama olayı varsa sakatmış o zaman.

• valla yüksek devir ve alçak devir konusunda bayaa kararsız kaldım.
    normal kullanımda araç 3000 devirdeyken motorun sesi vites değiştirme zamanının geldiğini söylüyor.
    burada söylenenleri uyguladım, 2000'de vites değiştirmeyi denedim motor yığılıp kalıyor.
    ehline danışsak diyorum...
  • kim sana 2000 de devir değiştir dedi ki , doğru okursan 2500 dedik... demediğimiz şeyi dedik gibi yansıtıp bizi işten anlamaz çıkartma. beğenmiyorsan danış daha ehlini bulursan.......
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafakilic

valla yüksek devir ve alçak devir konusunda bayaa kararsız kaldım.
    normal kullanımda araç 3000 devirdeyken motorun sesi vites değiştirme zamanının geldiğini söylüyor.
    burada söylenenleri uyguladım, 2000'de vites değiştirmeyi denedim motor yığılıp kalıyor.
    ehline danışsak diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düttürüleyla -- 26 Kasım 2005, 19:33:31 >

• Merhaba, bir süredir forumu takip ederek faydalı bilgilerin paylaşıldığını görmek çok keyifli. Paylaşan insanların sayısının artması ile birlikte ben de kendi deneyim ve sorularımı paylaşmak istedim.
    Nisan 2005'de standart Getz Dizel (1.5 CRDi) aldım, sahip olduğum ve kullandığım ilk dizel otomobil. 15 gün önce 10.000 kmyi devirdiğim için ilk bakımını da yaptırdım.
    Deneyimler:
    1.Arabayı satın aldığınızda lastik havalarınızı mutlaka kontrol edin, çünkü çok fazla hava basıyorlar,
    2.Mekanik parça garantisi içerisinde yakıt filtresi de yer aldığından, kalitesiz dizel yakıt sonucu meydana gelecek hasarda yakıt filtresini de garanti kapsamına almak için her zaman yakıtı aldığınızda adınıza fatura da alın çünkü servis onu sizden talep edecektir.
    3.Ben eurodiesel kullanıyorum, başkasını tavsiye etmem,
    4.İstanbul-Ankara otobanında 190 km/s hıza kadar çıkıp test ettim, direksiyonu sağlam tutmak gerekiyor,
    5.Arabada motor gürültüsü yok fakat yol gürültüsü çok fazla onu da araba altına yol gürültüsünü kesen bir maddeyle kaplatarak çözdüm,
    6.MP3 player ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım kaldı ki kullandığım cd lerin hepsi rw cd, okumadığı olmadı şu ana kadar, bas seslerde hoparlörler biraz zayıf da olsa tatminkar,
    7.Normal yol koşullarında şehirlerarası 90-100 km/s sürat ile yarım depo yakıt ile 550 km. yol yaptım, tanıdığım birisi tam depo ile 1200 km. yaptığını iddia etti yalan söylemediğine inanıyorum,
    8.Araba 7500 km.den sonra çekişte düşüş ve yakıt sarfiyatında artma gösterdi ki servisten sonra ilk aldığım günkü haline geldi benim yorumum: 5000 km.de bir yakıt filtresini değiştirin. Ben bundan sonra 15.000 kmde servisi beklemeden yakıt filtresini değiştireceğim,
    9.Silecekler soğuk havalarda rahatsız edecek kadar ses yapıyor,
    10.Devir 1500 altına düşürmeden kullanmaya gayret edin, 3000 civarında da vites değiştirebilirsiniz,
    11.Stop etmeden önce 1 dk. civarında rölantide çalıştırıp kapatın motoru,
    12.Arabayı ısıtmanıza gerek yok ilk çalıştırmada,
    13.Viteslerin geçişinde hiçbir sorun yok geri vites konusunda daha önce yazılanlar aynen geçerlidir,
    14.Ben arabayı 23 milyar 800 milyon tlye almıştım. Full değil. Şu an yeni çıkan getzlerin dizelinde yeni motor var beygir gücünü artırmışlar ve dizelin standardından abs yi kaldırmışlar. Dolayısı ile dizel ve abs istiyorsanız dizelin full versiyonunu almak zorundasınız ve bu da 28 milyar civarlarına geliyor. Sonuçta fiyat ve performans açısından oldukça memnunum.

Sorularım:
    1.Servise gittiğimde de sordum fakat net bi cevap veremediler, biodizel kullanan arkadaş var mı? Biodizel kullanarak km de 65.ooo tl. yakan kişiler tanıyorum. Ne dersiniz kullanalım mı yoksa bir sene bekleyelim görelim mi?
    2.Lastikleri değiştirip ebadını büyültmeyi düşünüyorum, mevcut lastikler ile otobanda girdiğim bir çukur sonucu sağ ön lastikte sorun yaşadım düşük hızlarda salınma yapmaya başlamıştı serviste canta yerine tam olarak tekrar oturtular sorun geçti fakat beni rahatsız etti bu durum. Orjinalinden daha büyük ebatta lastik kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Herkese kazasız belasız günler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.