Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.810.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş motor açma diye bişey yok artık.En azından bunlarda yok.Motor açılmış olarak geliyo.Yalnızca ilk 1000 km de çok ani frenaj ve hızlanma yapmıcaksın,motoru fazla zorlamıcaksın.alır almaz yola çıkıp bastım.160 gördü.şuan kmsi 280 civarı.3500de vites değiştirerek kısa mesafede hemen 150 görüyo.nekadar fark ediyo bilmiyom ama benimki 88lik
    quote:

Orjinalden alıntı: westbam

bu arada motor acma konusunda bügün hala bir sonuca varmadım hangi devirde kaç km hız yapmam gerekki motor açılsın
  • kesici hepsinde olması lazım.ben henüz denemedim ama kaçta kestiğini merak ediyodum.öğrenmiş oldum saol
  • benim araba 82 beygir gücünde ben denedim 4500 arabanın motor kesiyor peki 6000 devire nasıl çıkabilyorlar bunlarla dizelller arasındaki fark nedirki
    neyse bundan sonra bende her hafta sonu biraz arbayı bagırtayım servise gideyim bakalım onlar ne diyecekler.
  • 200 gören dizel fotosunu çeksin hız göstergesinin koysun buraya biz de şöle bi gerilelim burda
  • :) bence pek denemeyin. pek sağlıklı olmayabilir..hehe
  • bu arada hatırlatayım; orjinal lastiklerin üretici tarafından belirlenen max sürati 190 km.dir.
  • ya zaten 90-100 ile giderken bi eğime girdiğimizde araba hop hop hopluyor, anca otobanda deneyebiliriz :)) Ama bu işin şakası, emniyet için denememek gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 8 Aralık 2005, 19:51:14 >
  • 110 luk diesel 200 vurur,resme gerek yok yani
  • ama ben şunu gördüm araba iyi ama kullanılan malzeme gerçekten çok kötü yedek parçaları hem pahalı hem kalitesiz düşünün bir vites topuzunun üst kısmı kırıldı sevise sordum 80 100 milyon arası dedi bende ortası metalik güzel bir başka topuz taktırdım bu arada bütün getzlerde var arabanın tavanın sol uç kısmına bakın fabrika hatası kocaman bir çukur hepsinde var tavanın sol üst bir bu arabanın tam olarak spegi ne mesala benim arabada sadece sunroof ve 4 hava yastığı yok 2 tane var ben bunu 25 milyara altım fullu 29 milyardı benim araba özel kampanya imiş ama bakıyorum hala karışık bir sistem var alt özellik diyo ne ararsan var üst özellik olarak sadece 4 hava yastıgı var geri kalan herşey standart aslında karışık bir durum gibi
    yıl tutuşu gerçekten çok zayıf zaten arba normal olarak euroncaptan 4. yıldızı baraj puanı ile almış normal yıldızı 3 benim niyetim borcu bittikten sonra satmak inanın o kadar sorun çıktıkı arabada bir ara soğudum desem yalan olmaz bir ara sorunları yazarım size

• ben 2005 son süretim son çeyrek çıkan arabalardan aldım ruhsatta ve diğer bilgilerinde 2006 model diye geçiyor, full benzinli 25 milyara aldım, ne tavanda bir çukur var, ne vites topuzunda bir problem oldu (şimdilik) ne mp3 playerda bir problem ne kolonlarda ne yol tutuşunda... bende gayet iyi arabayla virajlara çok sert giriyorum ve kayış dağında sert virajlarda yapıyorum bunu okula giderken, hiçbir problem yaşamadım. Çok memnun kaldım. Sanırım biraz kısmet, birde son üretim olmasının bence çok farkı var diye düşünüyorum
  • haklısın royartar ama benim izlenimlerim bende 2005 başlarında mart ayında aldım benim arabada ve bütün getzlerde çok dikkatli bakarsan görürsün tavanın sol üst köşe kısımını parmagınla dokunursan anca görürsün yoksa uzaktan anlaşılmıyor vites topuzu ve dizellerde kronik olarak arka fren kitlerinde hasar varmı hemen hemen bütün dizel getzlerde var bir kasıntı sesi ama sadece geri geri gelirken bunu yapıyor değiştirdiler ön takım bir çukura girdim dağıldı tampon bile yerinden çıktı inan buna çukur görsen okadar derinde değildi benim arabanın kolonlaı patlak gibi ses çıkarıyor ve zaten yol bilgisayarıda dizellerde arızalıymış ben bu konularda istanbuldan ve kendi servisimden destek aldım yol tutuşana sakın güvenme araba 80 ile virajlarda çok yatıyor benden tavsiye hele bir de su birikintisine sakın 50 üzeri girme arabanın hakimiyeti 0 ben bunları denedim 80 ile yoldan çıktı araba ve 50 ile suda vals yaptım 190 ile giden arkadaşa tavsiyem hb araba ile denemek ne kadarda elk.hid.direk olsa bile kurtarma payı yok gibi direksiyon sert olması avantaj bile değil bende arabamı çok seviyorum ama güvenmiyorum. divemasterin dediği gibi 100 ile çukurlarda hop hop oluyor ben araba sagırolmasın diye 160 çıktım zaten başkada yukarı çıkmadı servise sokacam arabayı hafta sonu 150 milyona servis 10000 bakımı mal oluyormuş bakalım

• westbam,bu arka frenlerden gelen ses konusunda haklısın ancak yeni getzlerde bu sorun aşılmış sanıyorum.FİRMA AÇIKÇASÖYLEMESE DE 2006 ÖNCESİ GETZLERDE BAZI SORUNLAR KRONİK.bu ses gibi mesela.ancak yeni kasalarda firma sanırım bu problemleri halletti.Bukadar çabuk kasa değiştirmesi bence bu yüzden.
    Bahsettiğin diğer sorunlar değişik faktörlerden kaynaklanıyo olabilir.aracın biraz yüksek olduğunu unutmamak lazım.çelik jant,lastik havası,amortisörler vs.süspansiyon sistemine bakarsanız oldukça iyi olduğunu görürsünüz.yani 50 ile suda kaydıysan hele bu ağırlıkta bi arabayla...büyük başarı.neredeyse çoğu sedan arabadan daha ağır 1187 kg......
    quote:

Orjinalden alıntı: westbam

haklısın royartar ama benim izlenimlerim bende 2005 başlarında mart ayında aldım benim arabada ve bütün getzlerde çok dikkatli bakarsan görürsün tavanın sol üst köşe kısımını parmagınla dokunursan anca görürsün yoksa uzaktan anlaşılmıyor vites topuzu ve dizellerde kronik olarak arka fren kitlerinde hasar varmı hemen hemen bütün dizel getzlerde var bir kasıntı sesi ama sadece geri geri gelirken bunu yapıyor değiştirdiler ön takım bir çukura girdim dağıldı tampon bile yerinden çıktı inan buna çukur görsen okadar derinde değildi benim arabanın kolonlaı patlak gibi ses çıkarıyor ve zaten yol bilgisayarıda dizellerde arızalıymış ben bu konularda istanbuldan ve kendi servisimden destek aldım yol tutuşana sakın güvenme araba 80 ile virajlarda çok yatıyor benden tavsiye hele bir de su birikintisine sakın 50 üzeri girme arabanın hakimiyeti 0 ben bunları denedim 80 ile yoldan çıktı araba ve 50 ile suda vals yaptım 190 ile giden arkadaşa tavsiyem hb araba ile denemek ne kadarda elk.hid.direk olsa bile kurtarma payı yok gibi direksiyon sert olması avantaj bile değil bende arabamı çok seviyorum ama güvenmiyorum. divemasterin dediği gibi 100 ile çukurlarda hop hop oluyor ben araba sagırolmasın diye 160 çıktım zaten başkada yukarı çıkmadı servise sokacam arabayı hafta sonu 150 milyona servis 10000 bakımı mal oluyormuş bakalım

• benc e süper ve yol çekişide iyi fakat bi eksiği var çok savuruyo
  • Ozgurbat,güzel cevap..
    Benim araba (1,5 CRDI) henüz 170 Km' de, basmaya korkuyorum açıkçası ama bu hafta sonu deneyeceğim. Bakalım ne yapacak... 1,3 Benzinli 2005 ile 195 görümüştüm (Aydın-İzmir otobanı, sadece sürücü, bagaj yok, depo çeyrek)
  • saol izmirli,senin araba izmirdemi ankaradamı.benim arabada 280 civarı daha.ama sen bence 1000 demeden arabayı fazla zorlama.aslında zorlanmıyo.dün akşam bastım 3500 de vites değiştirerek hemen hemen300 metre mesafede 3000 devirde 150 gördü. bassam daha giderdi yani.
    quote:

Orjinalden alıntı: IzmirliAnkarada

Ozgurbat,güzel cevap..
    Benim araba (1,5 CRDI) henüz 170 Km' de, basmaya korkuyorum açıkçası ama bu hafta sonu deneyeceğim. Bakalım ne yapacak... 1,3 Benzinli 2005 ile 195 görümüştüm (Aydın-İzmir otobanı, sadece sürücü, bagaj yok, depo çeyrek)
  • haklısın ozgurbat ama bu tip hb arabalarda aracı kaydırmak zor değıl bu araba agır olması bile engel olamıyor ben sadece yaşadığım için size aktardım takdir size kalmış ama yine dikkat etmek gerek bence kasa değişimi bu yüzden değil sorun frenleme sisteminde bütün dizellerde var eski yeni fark etmiyor servis bunu biliyor ama şikayet olmadığı sürece bir şey yapmıyor bunu bizzat servis bana söyledi bana zaten 10000 bakımına geleceğimizi eğer şikayet varsa değiştireceklerini yoksa bir işlem yapmayacaklarını söylediler neden benim veya bu aracı kullananların hayatları bu kadar ucuzmu ya ben yada başkası bu yüzden kaza yapsa kim hesabını verecek bence kimse herkes arabalardan anlamıyor bu konuda
  • Ozgurbat, benim araç Ankara' da, Km 183' de, bugün Eskişehir yolunda 5. vites, 2300 devir civarı 120 yaptı, trafik yoğunlaşınca bıraktım gazı. 1000 Km' den sonra biraz yüklensem daha iyi olcak galiba (Ankara- İstanbul otobanında tabi, şehir içinde trafik canavarlığı yapmadan.)
  • westbam tamam,haklısın bu konuda aklında en küçük bi soru işareti olan varsa hemen servise gitmeli.Yeni kasalarda henüz bu tür kronik sorunlar yok.tabi bunu foruma bakarak söyleyebiliyorum.benim araba yeni kasa.bekleyip görücez.
    Yalnız şunu söyliyim hb araçlar diğer araçlara göre daha fazla savrulur.arka uzadıkça savrulma artar.üstelik önden çekişli bi arabadan bahsediyorsak yol tutuş artar.euro-ncap bi çarpışma testidir.iyi çarpışan araba güvenlidir demek yanlış olur.tabi ki burdan yüksek puan alması bi avantajdır.ancak bakarsanız 5 yıldız yani en yüksek puanı alan araçlar genelde lüks araçlardır.yani herşeyi aşıp,çarptığı yayanın albileceği yaralanmayı en aza indirmeyi falan düşünürler.bu araçların bazılarında 10 hava yasdtığı falan bulunur.bu yüzden 5 yıldız alırlar.bu arada getzin burnu oldukça kısa olduğu için çarpışmadan 4 yıldız alması bence iyi bi sonuç.
    nihayetinde arabadan veremeyeceği şeyleri beklemeyelim.ÇAPI belli nede olsa.bugün aynı sınıftaki başka araçlara baktım.güvenlik olarak getz 30-35(indirimli fiyatlarmış)milyarlık arabadan mesela colttan bi farkı yok.

• pardo düzeltiyorum:hb araçlar daha az savrulur........
  • ya benimki eski kasa ve kayış dağında sert viraja girdiğimde araçta hiçbir savrulma olmadı ki genelde o yollar buzludur, hergün üniversiteye gittiğim için biliyorum. Ayrıca bugün baktım tavanda hiçbir problem yok, frenlerden herhangi bir ses gelmiyor ve bendeki kronik tek sorun arka bagajın üstündeki ufak kapağın çok hareket etmesi tıkırdaması ve taktığım ogs den çıkan sesler, bunlarıda yarın gidericem büyük ihtimal kendi yöntemlerimle. başka bir problem ile karşılaşmadım acaba bu dediğiniz problemler diesellere özgümüdür, bendeki benzinli 2005 kasası son çeyrek üretimi, gerçekten merak ediyorum bu kadar şikayet geliyo ama bende hiçbiri yok araba 3600 km de 5 ekim çıkışlı
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.