Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.809.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne kadar cok getz yorumu varmis hepsini okuyamadim sıkıldım..
    Bu arada benim getz 1 yasini doldurmak uzere.. 1.5 crdi
    Gecenlerde kornasi arada bir tutukluk yapiyordu.. birde klimasindan tuhaf bir ses geliyordu.. servise gittim..
    korna degisti.. klimasına da yaprak girmis temizlendi.. garantili para almadilar..
    yani guzel araba ben seviyorum.. ama cok bilgi sahibi degilim kıyaslama yapacak baska arabam olmadı..

Bir sey sormak istiyorum.. benim arabanin kapısına birisi dokundurmus park yerinde.. bende dısarda bir yere duzelttirip boyattım kapıyı.. yuz milyon tuttu.. acaba garantisine bisey olurmu.. o olaydan sonra servise de gittim.. bakıp inceleyen olmadı ama ...
    simdiden tesekkur ederim..
  • Tubeless lastikler sadece lastikte oluşabilecek küçük delikler için koruyucu oluyor. o da durana kadar.Ancak mesela çukura hızlı girilmiş ve lastik yarılmış ise lastiğin patlamasını engellemez.Ayrıca bizim lastikler böyle.
    Royarlar,kardeş getz'in jant ölçüleri "5.0J x 14" ve 5.0J x 15(1.6 coll)dir.Benim araştırmalarımda en uygun jant ölçüsü 5.5j*14 idi.Yani jant genişliği 0.5 inç daha fazla.Görünüşte pek farketmiyor.Ama assan aracın kontrolünün az da güçleşebileceğini söylüyor.Bunun yanında,bu hatayı(bence)yapan arkadaşımın aracının çamurluklarında taş izleri oluştu.Zaten olayı böyle farketmiştik.Jant firmasıda hatayı kabul etti ve jantları geri aldı.
  • arkadaşlar benim getz dizel ve şu devir olayına kafam takılıyor kaç binde vites değiştirmem gerek bunun uygun zamanlaması nedir
  • quote:

Orjinalden alıntı: blueseaman888

Bir sey sormak istiyorum.. benim arabanin kapısına birisi dokundurmus park yerinde.. bende dısarda bir yere duzelttirip boyattım kapıyı.. yuz milyon tuttu.. acaba garantisine bisey olurmu.. o olaydan sonra servise de gittim.. bakıp inceleyen olmadı ama ...

Hyundai araçta yapılacak servis dışı herhangi bir tadilatta garantisini sonlandırıyor. (tüm garantilerde böyledi zaten) Paslanmazlık garantisi var bildiğim kadarıyla bu durumda garanti kapsamı dışına çıkmış olursun...
  • kardeş 1000 km kadar 2000 de kullan ama sonra kullanma bana serivisin dediği araba sağır olurmuş gerçi bende fazla bilmiyorum[simage][/simage]
  • paslanmazlık garantisini gectim zaten.. yani bir motor sorunu yasarsam garanti kapsamına girmezmi onu soruyorumm...
  • quote:

paslanmazlık garantisini gectim zaten.. yani bir motor sorunu yasarsam garanti kapsamına girmezmi onu soruyorumm...

Mekanik garantiyle bi alakası yok, garantinde sorun sorun çıkarmaz yani
  • haklısın divemaster dostum getz olmayan anca böyle mesaj atar
  • ben araba konusuna takılmıyorum sorum değil getz sahibi de değilim getz ide hiç sürmedim vereceğim bir bilgide yok alakamda yok...
    ama kullandığın değim her ne olursa olsun aşşağılıyıcı bir deyim ve kimseye kullanmaman gerekir...
    ayrıca bu değim yani senin yazdıkların;

Şimdi anlatırım ama sen anlamazsın, onun için boşuna zaman harcamayamacağım seninle...

işte bu sence aşşağılayıcı kaçmıyormu?
    hem diyorsunki ben anlatırım ama sen anlamassın yani aptal yada beyinsiz gibi argo kelimelerini anlam bakımından argo ama yazım bakımından argo olmayan kelimelerle söylüyorsun...
    ve boşuna zaman harcamayacağım seninle demekte senden bi yol olmaz o yüzden allaha yakın abana uzak ol sen değmezssin gibisinden anlamı cıkan bir değim o yüzden bu şekilde yazmak hatta ve hatta tanımadığın birine böyle yazmak bence cidden kötü bir yaklaşım...
    bence bu agresifliği bırakırsak cok daha faydalı oluruz birbirimize...
    yanlış anlama ben sadece biraz ağır bir msj ını görduğum için sadece o msj için düşündğklerimi yazdım tabiki tarz senin yazı senin ama böyle olunca mesela o arkadaş tamam gidiyorum demeseydi başkası olsaydı bu böyle sürüp giderdi yani agresif davranmak bence pek mantıklı değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: DiveMaster

quote:

Hyundai araçta yapılacak servis dışı herhangi bir tadilatta garantisini sonlandırıyor. (tüm garantilerde böyledi zaten) Paslanmazlık garantisi var bildiğim kadarıyla bu durumda garanti kapsamı dışına çıkmış olursun...

Benime 2 kapımı cok derin çizmişlerdi. Kaskonun anlaşmalı yerinde (Autoking) ücretsiz boyandı ve yapıldı. Yaptırmadan önce servise sorum. Mekanik aksam dışındaki tadilatlar garantiyi bozmuyor dediler. Belki paslanmazlık garantisini bozuyordur sadece ama o da önemli degil bence.

Bu arada Autoking'i tavsiye ederim. Servis bana 270ytl fatura cıkartmıstı ama ben kaskodan ucretsiz yaptırdım. Hemde kaskonun hasarsızlık indirimi bozulmuyor

• Selam arkadaşlar;
    24 Saattir kullanığım 1.5 CRDI Full 88 ile ilgili yorumlarım şöyle; (Km şu anda 90' da)

1 - Daha önce kullandığım 1,3 Benzinliye göre çok daha atak, 1500 cc olmasındanmı yoksa turbo olayımı bu farkı yaratıyor bilmiyorum ama benim çok hoşuma gitti. Özellikle devir 2000' i geçince koltuğa yapıştırıyor ama rodajda olduğu için fazla zorlayamıyorum.
    2 - Aldığımda yakıt sarfiyatı 58 lt / 100 Km gösteriyordu, sıfırladım, Ostimden Eryaman' a (Ankara) kadar istanbul yolunda 90 sabit ile gitti, 4,8 lt / 100 Km gösteriyordu. bu sabah Opet' ten fatura alarak fulledim, trafikte 7 - 5,5 aralığında değişiyor gösterge. Toplam gidilecek yok 625 gösteriyor full iken, zamanla artacak inşallah.
    3 - En çok korktuğum motor gürültüsü idi, ama rahasız edecek kadar gürültülü değil, hatta motor sesi bein hoşuma bile gitti.
    4 - Devir/Vites ayarını yapmakta şu anda zorlanıyorum, sanırım araca alışma gerekiyor. Ancak daha önce 1,3 Benzinlide yaşadığımız 1' den 2' ye geçişteki sorun aynı şekilde bundada var. Geri vitese geçişte sorun yaşamadım. Bir mandal koymuşlar, onu yukarı doğru kaldırıp öyle geçiyorsun geriye.
    5 - Serviste, uzun yoculuktan sonra stop etmeden önce 1 dk. bekleyip, basıncı düşürmek gerekiyormuş ne dersiniz? diye dorsum. Gerek yok dediler. Ancak kullanım kılavuzunda mutlaka 1 dk. bekleyin diyor.
    6 - Kullanım kulavuzunda 14" veya 15" jantların tercihili olduğu, istenilenin kullanılabileceği yazıyor. Henüz karar vermedim, 15" alaşım jant alabilirim.
    7 - Sunroof olayı çok güzel, aracı içini daha da ferah hissetiriyor.
    8 - Mp3 player başarılı, 3-4 yıl önce çektiğim ve hor kullandığım bir cd' yi taktım, çok güzel okuyor. Sorunsuz.
    9 - Satış temsilcisi bana, ilk bakıma 7500' de, diğerlerine ise 15000/30000/45000.... periyotlarında olduğunu söyledi, sonradan gelen teknik arkadaş 7500' e gerek olmadığını, 15000' e kadar sadece cam temizleme suyunu eklememin yeterli olacağını söyledi ama 5. maddede yazdığım olayıda o söylemişti, o yüzden inandırıcı gelmedi. Citroen C3 Dizel kullanan arkadaşıma 2500' de gel demişlerdi, para falanda almadan sadece kontrolleri yapıp göndermişler. Sanırım 7500' de gideceğim.
    10 - Forumda bir arkadaş tavsiye etmişti (kim olduğunu hatırlamıyorum ama teşekkür ederim), kullanma klavuzunu mutlaka okuyun. Çok yararlı bilgiler var. Örneğin, kar lastiği kullanıyorsanız normal basınçtan 4 PSI daha fazla olması gerekiyormuş. Ben bilmiyordum.
    11 - Deri direksiyon, ses sistemi, koltuklar ve ön konsol, eskisine göre daha güzel...
    12 - Sunroof' ın altındaki güneşliği çekince ses çıkarmıyor, aynısını Megane II' de denemiştim, kızak ses yapıyordu ama genelleme yapmamayım, belki onda sorun vardır.
    13 - Rezistans ve sis lambası düğmelerini, orta panelden direksiyonun arkasındaki alana almışlar, garipsedim.
    14 - Dijital bilgi ekranının kontrol düğmesi, panelin sağında bir yerde, silecekleri çalıştırdığımız kolun ucunda olsa daha güzel olurdu sanki. tek derdimiz bu olsun dimi

Şimdilik gözlemlerim bunlar, kullandıkça aktaracağım...
    herkese saygılar............

• Slazer,

Biz Getz kullanıcıları olarak bir forum altında toplanmışız ve birbirimize bilgilerimiz ve tecrübelerimiz doğrultusunda yön göstermeye çalışıyoruz. Bu aracı alacaklar burada yazılanlardan detaylı bilgiler ediniyor, almış olanlar da bir sorun çıktığında burada çözüme kavuşturabiliyor. Ama arada bir bazı arkadaşlar araya girip küçümseyici mesajlar atıyorlar, yukardaki arkadaş da bunlardan biri... Haftalardır burada yazıyorum, forumu baştan sona hiç usanmadan okudum; bu ve buna benzer birçok mesaj atan var. Eğer aracı beğenmiyorlarsa o kendi bilecekleri iş, burada yardımlaşmak amacıyla mesaj atan kullanıcıların yada Getz almayı düşünenlkerin mesajlarının arasına girip de alaycı, küçük görücü mesjlar atmak nedir onu çözemiyorum! Birkere bu arkadaşlar Getz'i kullanmışlar mı, Getz sahibimiler?

Ben o kişiye hakaret etmek amacıyla yazmadım cevabımı, senin yazdıkların tamamiyle kendi düşüncelerin ben senin dediklerinin hiç birini o arkadaşa yöneltmedim, sen benim mesajımdan cümlelerimden kendine göre bir yorum çıkarmışsın o kadar. Moderator aracı olduğu belli..Nedir yau bu aracı bu kadar özel kılan..? Sıkılmadınızmı hala? Forum Yöneticilerinin aracı Allah tan anadol yada hacı 124 değil..Yoksa yanardık alimallah :)) diye bir mesaj atmış, bu demek ki bu arkadaşımız art niyetle bu mesajı yazmış, biz birbirimizle bilgi paylaşımı yaparken araya girip bu mesajı atan kişi ön yargılıdır, araç hakkında hiçbir tecrübesi ve bilgisi olmadan bu mesajı atarak kendini rahatlatmaya çalışmaktadır...

Beğenmiyor ise yazmasın o zaman, yada kullanmışlığı veya bir bilgisi varsa o zaman ona göre yorum yapsın, yaptığı bu yorum tamamiyle bilgiden, tecrüben uzak bir yorum, amacı da belli zaten... Ben Şimdi anlatırım ama sen anlamazsın, onun için boşuna zaman harcamayamacağım seninle... derken bunca kriteri göz önüne alarak yazdım mesajımı. Ne kendisine hakaret ettim ne de küçümsedim, sadece önyargısını kaldıramayacağımı, araç hakkında bilgisinin bulunmadığını yazdığı mesajından anladığım için o şekilde bir cevap verdim.

"yiyin birbirinizi ben gidiyorum" diye yazdığı mesajda da polemik yaratmaya çalışıyor, zira kimsenin kimseyle tartıştığı yok. kendisi bir mesaj attı bende tepkimi ortaya koydum o kadar... Sanki 2-3 sayfadır biz onunla veya kedimizle tartışıyoruz :)

Getz sahiplerinin çok oluşundan dolayı bir konu açılmış bizlerde burada birbirimize yardımcı oluyoruz. Tecrübelerimizi bilgimizi paylaşıyoruz. Fikirlere açığız ama bu fikirler önyargılı, bilgi ve tecrübeden uzak ise bunları buraya yazmanın ne anlamı var polemik yaratmaktan bakşa?

• quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

Benime 2 kapımı cok derin çizmişlerdi. Kaskonun anlaşmalı yerinde (Autoking) ücretsiz boyandı ve yapıldı. Yaptırmadan önce servise sorum. Mekanik aksam dışındaki tadilatlar garantiyi bozmuyor dediler. Belki paslanmazlık garantisini bozuyordur sadece ama o da önemli degil bence.

Bu arada Autoking'i tavsiye ederim. Servis bana 270ytl fatura cıkartmıstı ama ben kaskodan ucretsiz yaptırdım. Hemde kaskonun hasarsızlık indirimi bozulmuyor

nasıl yani, şimdi hem kaskoya ödettiriyoruz hasarı hem de hasarsızlık indirimimiz bozulmuyor ha, vallahi mükemmel bir durum. Sadece Autoking' de mi oluyor bu @ng@r@lı, tam adresini verebilirmisin belki bizimde ihtiyacımız olur birgün

• güle güle,kazasız belasız kullan inşallah......
  • Değerli arkadaşlar birden araç hakkında en ufak yorum yapmadığım bir ortamda kendimi tartışmanın içinde buldum..Ve haliyle cevap hakkım doğdu..

Bakın ben bilgim deneyimim olmayan araç hakkında yada konu hakkında yorum yapmam..Olumlu olumsuz tek cümlem yok bu topicte..Beni tanıyanlar bunu iyi bilirler..

Bu topicte dışardan okuyup seyreden insanların dikkatini çeken husustan bahsettim..Ama hiçkimseyi küçük düşürmedim, yapmamda..Divemaster isimli sahısın neden bu denli tepki verdiğine inanın bir anlam veremedim..Gerekeni yöneticiler yapar..

Tekrar ediyorum bahsi geçen araç hakkında bir yorumum yoktur..REnk getirmek amacıyla topiğin popülarite nedenini sorgular tipte bir entry girdim..Eğer ki bilmeden birilerini kırdım ise özür dileme erdemine de sahip bir insanım..Oysaki "sen anlamassın" gibi bir cümleyi haketmediğimi düşünmekteyim."neyi anlamam " arkadaşım dive..Neden şahsi boyuta geçti anlamıyorum..

Eğer ki bu değerli forum neofeodal bir düzende ise benim gibi olaya renk getirme amacındakilerin entry girme hakkı yok anlamına gelir..Ki öyle bir ortam olduğunu da sanmıyorum..Buyrun kararı siz verin..Selamlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claymore -- 7 Aralık 2005, 16:48:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DiveMaster

quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

nasıl yani, şimdi hem kaskoya ödettiriyoruz hasarı hem de hasarsızlık indirimimiz bozulmuyor ha, vallahi mükemmel bir durum. Sadece Autoking' de mi oluyor bu @ng@r@lı, tam adresini verebilirmisin belki bizimde ihtiyacımız olur birgün

Kaskonda mini bakım-onarım hizmeti (Autoking) hizmeti varsa belli kapsamlar dehilinde her yıl ücretsiz arabanı yaptırabiliyorsun. Benim kaskoda bu ozellik vardı. Kasko alırken ilk buna dikkat etmiştim. Kasko alacaklara da tavsiyem sigortam.net'e girip hangi kasko ne tip hizmetler veriyor diye bakabilirler. Ben sigortam.net den ogrenmiştim bu olayı.
    Ankarada , ostimde subesi var sadece Autoking'in. diger illerde de var tabi :) Ayrıntılı bilgi için internet sitesini inceleyebilirsin.
    İnternet adresi de :http://www.autoking.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 7 Aralık 2005, 17:01:44 >

• Herkese Merhabalar,

Arkadaslar size su anda Portekizden yaziyirum, Bir is seyehatiyle buradayim. Gecenlerde Getzle Istanbula geldim. (getz 1.5 Crdi 82) Bir depoyla yaklasik 875 km yol gidebildim. Ama Elazig dan Malatya yi cikana kadar sis vardi 50 ile 80 arasi gitmek zorunda kaldim. Yakiti Total dan exellium aldim. Depo 110 ytl ye doldu. genel olarak 2500 devirde kullandim. Aracta 4 kisi vardi. Ve aracim 5000 km de. Bu yakita ne dersiniz. Arkadasta bir 206 tdi var ve sehir icinde 900 km yaptigini soyluyor. Dogru olabilirmi, ama 206 sahibi belki 2, 3 kisidende ayni seyi duymustum, yoksa yalan mi soyluyorlar. Bu pazartesi tekrar Istanbuldan Elaziga donecem, bakalim bu sefer ne yakacagiz.
    Ha buarada depo 49 litre kadar aldi, agiz bagiz doldu ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gakkosh -- 7 Aralık 2005, 17:03:09 >
  • !!!!! ARKADAŞLAR MERHABALA !!!

SATILIK GETZ 1.5 CRDİ

HAVA YASTIĞI
    ABS
    2006 MODEL
    5OOO KM DE
    CD MP3 ÇALAR
    2005 EYLÜL AYINDA ALINDI
    BEYAZ RENK
    ELAZIĞ MERKEZDE
    ÖĞRETMENDEN
    SİGARA İÇİLMEMİŞ

ilgilenen arkadaşlar bana meylden ulaşsınlar;

enverekinci@yahoo.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: gakkosh

Herkese Merhabalar,

Arkadaslar size su anda Portekizden yaziyirum, Bir is seyehatiyle buradayim. Gecenlerde Getzle Istanbula geldim. (getz 1.5 Crdi 82) Bir depoyla yaklasik 875 km yol gidebildim. Ama Elazig dan Malatya yi cikana kadar sis vardi 50 ile 80 arasi gitmek zorunda kaldim. Yakiti Total dan exellium aldim. Depo 110 ytl ye doldu. genel olarak 2500 devirde kullandim. Aracta 4 kisi vardi. Ve aracim 5000 km de. Bu yakita ne dersiniz. Arkadasta bir 206 tdi var ve sehir icinde 900 km yaptigini soyluyor. Dogru olabilirmi, ama 206 sahibi belki 2, 3 kisidende ayni seyi duymustum, yoksa yalan mi soyluyorlar. Bu pazartesi tekrar Istanbuldan Elaziga donecem, bakalim bu sefer ne yakacagiz.
    Ha buarada depo 49 litre kadar aldi, agiz bagiz doldu ama.

Burdan Portekize selamlar :)
    Yaw 45 litrelik depo nasıl 49 litre aldı aklım almıyor. Bence aldıgın yer 1 litre diye 800-900ml satıyor gibime geldi.
    Bu arada uzunyolda 90km sabit gidince araba cok az yakıyor. Ben bu yaz ankara-kütahya-ankara yaptım. 550-600km gibi bir mesafe vardı toplamda heralde tam hatırlamıyorum. Depoyu fulleyip yola cıkmıştım, orda arabayı hiç kullanmadım, arkadasın albeasıyla dolaştık paso. ankaraya geri dondugumde yarım depo cizgisinin biraz altında duruyordu gosterge. Yani uzun yolda 1000km'yi rahat geçiyor.
    Yazın birde ankara-fethiye yaptık. Depoyu fulleyip çıktık, genelde klima acık ve sakin kullandım. Fethiyeye vardıgımızda ceyrek depo yakıtımız vardı daha.
    Ama sen 50-80 km gibi hızlarda kullandıgın için ve yokuşlu yollarda gittigin için fazla yakması normal. Birde yazın araba daha az yakıyor sanki. tam olçmedim ama bana oyleymiş gibi geliyor.

• IzmirliAnkarada hayırlı olsun tekrar, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. Aracın çekişi çok güçlü gerçekten de, bu araçlarda rodaj olmuyormuş ama her ihtimale karşı ilk 1000km'de sakin kullanmak lazım, hoş ben bazen gaza gelip ikinci vitesde koltuğa şöyle bi yapıştırıyorum yanımdakileri

ilk haftada hatta ilk günde 4.8'î görmüşsün helal vallahi, ben 10 gün oldu hala 6.5 lardayım :( Servisin her dediğine kulak asma bence, kitapçık cidden mükemmel, herşeyi anlatıyor. Kitapçığı okuyup anlayan biri araçda kolay kolay sorun yaşamaz, yaşasa bile araca zarar vermeden gerekeni yapar

Claymore, tamam arkadaşım sen yöneticelere iletirsin konuyu onlarda gerekeni yaparlar, madem sen de beni anlamıyorsun ben daha fazla açıklama yapmak istemiyorum

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.