Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.809.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba kardeş.. araban hayırlıu olsun. bende aynı model getz aldım(yeni kasa) ve siyah renk.. arabadan memnun musun kilometrede kaç lira yakıyor_??? senin araban ne renk_???????????????
  • ben sürekli bp den alıyorum umarım bir problem olmaz, bende bp hakkında karışık bir yakıt şekli kullanıyor diye duymuştum diyerlerinden farklı ama şimdilik bir problem yaşamadım umarım yaşamam etrafım bütün bp evden çıkınca 2 yöndede bp istasyonu var 3 4 tane insan dayanamıyo alıyo :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: mfsert

merhaba kardeş.. araban hayırlıu olsun. bende aynı model getz aldım(yeni kasa) ve siyah renk.. arabadan memnun musun kilometrede kaç lira yakıyor_??? senin araban ne renk_???????????????

Mesajı kime yazdıgın belli degil arkadasım.
    Bana yazdıysan ben dizel getz kullanıyorum(kristal mavi renk). Çok memnunum aracımdan. Yakında 10bin bakımına sokacam. Sehirlerarası 100bin sehiriçi 120-125bin civarı yakıyor genelde.

1.4 benzinli getz yeni cıktıgı için nekadar yaktıgını inanki bilmiyorum, ama 1.3 benzinli motordan daha az yakacagı soyleniyor heryerde. Çünkü degişken subap teknolojisine sahipmiş deniyor yeni 1.4 benzinli motor.

Bu arada yeni arabanızx hayırlı olsun.

@royatlar : Abi BP ve shell deki dizel yakıt yuzunden kaynaklanan arızaların oldugunu duymuştum öncen. Benzinde bir sorun duymadım yani. ama artık dizel yakıt kalitesininde duzeldigini soyluyorlar. 1 tane arkadasımın calıstıgı firma shell'ile anlaşmış ve cok memnunlarmış(filodaki araçlar hep dizel). BP den de yakıt alan tanıdıklarım var. Ama ben totalden devam ediyorum şimdilik.

• hmm anladım, benzinlide bi zamanlar problemli diye duymuştum ama çekiş gücünün daha yüksek olduğunu söylemişti eski hyundai servisi, yine de verdiğin bilgi için teşekkürler. Bide bu araç içi tavan yada güneşliklerde oluşan izler vs için temizlenmesinde herhangi birşey kullanıyomusun kir çıkarmak için?
  • @ng@r@lı bilmiyorum ama abim Ankarada büyük bir şirkette çalışıyor, büyük bir filoları var çoğunluğu dizel, yanılmıyorsam 1997'den bu tarafa BP ile anlaşmalılar, hiç sorun yaşadıklarını duymadım... Ama belki de bazı istasyonlarda sorun vardır o zamanlar sonradan onların denetimleri ve kalitesi de yükselmiştir...

royartar araç içi tavanda ne gibi izler oluştu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: royartar

hmm anladım, benzinlide bi zamanlar problemli diye duymuştum ama çekiş gücünün daha yüksek olduğunu söylemişti eski hyundai servisi, yine de verdiğin bilgi için teşekkürler. Bide bu araç içi tavan yada güneşliklerde oluşan izler vs için temizlenmesinde herhangi birşey kullanıyomusun kir çıkarmak için?

yok kullanmıyorum. Bende sunroof yok zaten.
    Ön konsolu cilalı süngerle siliyorum ışıl ışıl parıldıyor. Tavsiye ederim. Baska araba için özel bir temizlik yontemim yok Her yakıt aldıgımda yıkamaya sokuyorum o kadar

• hmmm, bende tavanda diilde güneşlikler de parmak izi oluo nası çıkarırım die sormuştum
  • Bugün bi arkadaşımla araçlarımızı yıukatmaya gittik, adamda yok yok :)) Sonax'ın bir sürü ürününü kullanıyor uzun zamandır arabası 93 model toyota ama sanki birkaç yıllıkmış gibi pırıl pırıl parlıyor... sanıyorum camlar için özel sıvıları ve bezleri var, ama döşemlerde veya araç içinde pislenmeler oluyorsa bu sonax2ın leke çıkarıcısı inanılmaz etkili, adam bi sürdü hiçbir iz kalmadı kapı kollarının üstlerinde döşemeli yerlerde...
  • evet sonax'ın ürünleri cok kaliteli. Özellikle carnuabalı cilalarını herkes tavsiye ediyor.
    Yaz gelsin Sonaz'ın boya koruma özelligi olan bir cilasını alıp arabayı cilalıyacam :)
    Işıldatacam bende inşallah :)
  • hmm bunu aklımda bulundurim bakarım ben de ürünlerine sonax ın

o parlatma işini bu cumartesi yapıcam ufak çizikleri pasta yaptırıcam komple arabayı cilalayıp boya koruma.. iyi olucak innnnnşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy -- 6 Aralık 2005, 22:56:24 >
  • Beyler merhaba,
    ağustostan beri konu ile ilgili yapılan tüm muhabbetlerinizi okudum (10 sayfa) Daha önce bu forumdan yararlanıp motorola mpx200 almıştım. hala zevkle kullanıyorum. Getz için yazdıklarınız gerçekten hoş. Hatta bugün neziroğluna gidip (ankara) test sürüşü bile yaptım. bindiğim araba 82 ps olmasına rağmen çekişi güzeldi. Motor ilk başlarda sesli çalışmasına rağmen ısınınca ses azaldı. (ben 96 model 2.0 115lik laguna kullandığım için arabada kullanılan malzemeler, işçilik biraz detaysız yapılmış ve motor sesi biraz fazla geldi) Adamların şu anda ellerinde 110 luk getz yok. Daha doğrusu ankarada bulamadım. Sorunca da ocaktan önce gelmez diyorlar. En yoğun araba satılan aylardan birinde bu hatayı yapmaları mantıklı gelmedi. (sanki stok bitiriyorlar ) Tüm satıcılarda hep 88 liklere yönlendiriyorlar alıcıyı. Bir şeyi merak ediyorum. 88 ile 110 ps arasındaki fark sadece çekiş ve hızlanma süresi mi ? Teknik bilgi kataloğunda ikisininde 5,5 litre yaktığını söylüyor bu nasıl oluyor peki? (ne kadar ekmek o kadar köfte yani...... yoksa değil mi? ) Kasa gerçekten 110 beygir için çok mu küçük.? bu arabaya eşim ben ve kızım bineceğiz. Yani aile arabası olarak uygun olur mu? (88 yada 110luk)
    ve son soru.... 110 luk için bir ay daha beklersem vergiler ve fiyat açısından bana ek maliyet yükler mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: cgurcan

Beyler merhaba,
    ağustostan beri konu ile ilgili yapılan tüm muhabbetlerinizi okudum (10 sayfa) Daha önce bu forumdan yararlanıp motorola mpx200 almıştım. hala zevkle kullanıyorum. Getz için yazdıklarınız gerçekten hoş. Hatta bugün neziroğluna gidip (ankara) test sürüşü bile yaptım. bindiğim araba 82 ps olmasına rağmen çekişi güzeldi. Motor ilk başlarda sesli çalışmasına rağmen ısınınca ses azaldı. (ben 96 model 2.0 115lik laguna kullandığım için arabada kullanılan malzemeler, işçilik biraz detaysız yapılmış ve motor sesi biraz fazla geldi) Adamların şu anda ellerinde 110 luk getz yok. Daha doğrusu ankarada bulamadım. Sorunca da ocaktan önce gelmez diyorlar. En yoğun araba satılan aylardan birinde bu hatayı yapmaları mantıklı gelmedi. (sanki stok bitiriyorlar ) Tüm satıcılarda hep 88 liklere yönlendiriyorlar alıcıyı. Bir şeyi merak ediyorum. 88 ile 110 ps arasındaki fark sadece çekiş ve hızlanma süresi mi ? Teknik bilgi kataloğunda ikisininde 5,5 litre yaktığını söylüyor bu nasıl oluyor peki? (ne kadar ekmek o kadar köfte yani...... yoksa değil mi? ) Kasa gerçekten 110 beygir için çok mu küçük.? bu arabaya eşim ben ve kızım bineceğiz. Yani aile arabası olarak uygun olur mu? (88 yada 110luk)
    ve son soru.... 110 luk için bir ay daha beklersem vergiler ve fiyat açısından bana ek maliyet yükler mi?

tuketim konusunda bende kararsızım. 110hp elde etmek için turbo basıncı daha yuksek olmalı. Bilmiyorum belki biraz daha fazla tüketir ama çok fark olmaz aralarında heralde.
    Lagunadan sonra Getz'in malzeme kalitesini begenmemeniz normal.Bende önceden Marea kullanıyordum ve mareadan Getz'e binince yadırgamıştım bende biraz. Sonuçta biri D sınıfı biri B sınıfı araba. 2 sınıf altta oldugu için arada fark olacaktır tabi. Ama fiyatına gore Getz fazla kaliteli bile bence
    2000cc benzinli bir arabadan sonra dizel Getz'in tüketim degerleri ilaç gibi gelir muhtemelen :)
    Biz arabayı 4 kişilik aile olarak kullanıyoruz. Pek sıkıntı yaratmıyor. Sadece yazın tatile giderken bagaj biraz sıkıntı yaratıyor ama idare ediyoruz. 2 buyuk ve 2 kuçuk valiz sıgdırmayı başardık bu yaz bagaja :) Özellikle sert olmayan kumaştan yapılma valizleri sıkıştırarak ufak köşe-bucak yerlere tıkıştırdık:)
    Siz 3 kişi kullanacaksanız yolculukta tek koltugu yatırıp orayada esya yukleyebilirsiniz. Koltuklar asimetrik katlanabiliyor çogu getzde.

ufak bir Not : Bende bu forum sayesinde Mpx200 almıştım. Hala zevkle kullanıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 7 Aralık 2005, 0:40:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cgurcan

Beyler merhaba,

Dediğiniz gibi motor ilk başlarda sesli çalışıyor, ama ısındığı zaman ses oldukça azalıyor... Sınıfının arabalarına göre GETZ oldukça donanımlı bir araç, birçok araçta ek paketler halinde sunulan özellikler getz'in standartında geliyor. İşçilik açısından pek bi kıyaslama yapamayacağım Doğan SL' den sonra bu mercedes gibi geldi Araçta bir kusur var hızlı giderken (80 den sonra) yolda eğim olduğunda yada çıkıntılarda biraz fazla hoplatıyor. 88 liklerle 110 bg'likler arasında broşürlerinde yakıt tüketimi açısından fark yok ama kullanım sırasında küçük de olsa fark eder sanırım. 3 kişilik bir aile için ideal bir araç, donanım ve performans açısından oldukça tatmin edici.

Yakıt sarfiyatı bakımında oldukça ekonomik bir araç, eğer çok fazla hızlanma hevesiniz yok ise 88'likler ideal, bütçeniz bu civarlardaysa tavsiye ederim biz çok memnunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 7 Aralık 2005, 1:21:25 >

• @ng@r@lı size katılıyorum.Araba gerçekten sınıfındaki diğerlerine göre donanım olarak üstün görünüyor. Fakat hala 88 ile 110 luk arasında dolanıyor olmam canımı sıkıyor. aslında öyle hız meraklısı birisi değilim fakat hani bazı zamanlar olur ya ... şehir içi 90 la giderken arkanızda ısrarlı bir şekilde yanan uzun kısa farlar görürsünüz ve gaza bir dokunuşta o arabadan uzaklaşmak istersiniz........... bu arada neziroğlu stoklarındaki 88lik yaprak yeşili. Katalog üzerinde hoş durmasa da plazanın içinde gayet güzel duruyordu.
    150-180 ytl arası araca birde park sensörü takıyorlarmış. (tampon renginde) hiç taktıran oldu mu? izlenimleriniz neler?
  • Angaralı: Total'in yakıtından kaynaklanan arıza durumunda bir ödeme vs. yapıp yapmadığı konusunda bir bilgim yok. Benim demek istediğim: yakıttan dolayı arıza durumunda Hyundai servisi sizden faturayı isteyecektir, yakıt filtresini ücretsiz değiştirmek için. E tabi fatura olursa üzerinde sizin adınız, vergi numaranız vs. de olucaktır. Fiş yerine fatura almanı tavsiye ederim. Hem bu faturalar aynı zamanda emekliye vergi iadesinde de kullanılıyor şahsen ben anne ve babama topluca veriyorum kullanıyorlar.
    Ben de Ankara'da Total'i kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım. (eurodizel için)

cgurcan: Tek tavsiyem; 88 ya da 110 beygirlik olsun alacağın Getz'de ABS bulunmalı. Adamların satış stratejisi çok ilginç. Bende Nisan 2005 1.5 CRDi Getz var. Full değil standart 82 beygir. Ben arababa almayı düşündüğümde (dizel düşünmüyordum) Getz'de ABS istedim ve bunun için full olanı almak durumunda olduğumu söylediler ki onun fiyatı şu an kullandığım dizel modelinden daha pahalıydı, dolayısıyla dizel standart modeline karar verdim çok da memnunum. Yanlış biliyor olabilirim ama yeni Getz'de ABS sadece 110 beygirlik dizel modelinde var diye biliyorum. Tek başına olunca insan daha keskin kararlar verirken işin içine aile, çoluk çocuk girince daha detaylı düşünmeye başlıyorsun. Eğer 88 beygirlik olanında ABS yoksa alma. Arabayı aldıktan sonra başıma gelen bi olayda ABS'nin çok faydasını gördüm. Bu arada; Getz dizel 110 beygir full'un fiyatı konusunda bir bilgim de yok açıkçası. Yani fiyatı ile diğer araba ve modelleri de karşılaştırmalısın.

Bu arada servise gittiğimde yeni Getz'i incelerken dikkatimi çekti: Bizim modellerde hararet göstergesi manuel. Yeni Getz'de böyle birşey yok, 2 adet ışık var hararet yapınca kırmızı ışık yanmaya başlıyor yoksa diğer normal lamba. Kış şartlarında pek sorun olmaz da yaz gelince merak ediyorum; önceden hiçbir ikaz veya hararette yükseliş görmeden direkt kırmızı ışık yanınca ne olucak? Satış/servisteki adamlara da sordum onlar da net birşey söyleyemediler açıkçası. Hiç yeni Getz'i olup da kırmızı hararet lambası yanan oldu mu?(olacağını pek sanmıyorum ama).
    Herkese kolay gelsin.

• merhaba arkadaşım bende de 1.4 2006 getz var yeni kasa 1 hafta oldu alalı. gayet iyi yakıyor. bilgi ekranında 7.8 gösteriyor. fullemiştim şu an çeyrek depo benzin kaldı ve araba 385 km de. sanırım şuan 200-210 falan yakıyo. yeni olduğu için normal diye düşünüyorum.
  • Merhaba bende son yakıt bilgilerini vereyim ,biraz fazla galiba 1.3 benzinli km de 255 bin (sürekli e-5 akşam trafiğinde)
  • Arkadaşlar bu arada bizim Getz'lerdeki lastikler Duplex özelligindemi, yoksa normal şamyelli lastikmi? Bileniniz var mı?
    Forumda yeni 206 alan bir arkadas çukura girdigi için lastigi patlamış ve kaza geçirmiş.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4871239/mpage_2/tm.htm

Bende korkmaya başladım. Şamyelliyse çukura neyim girince patlamasın bizim lastiklerde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KED@Y

quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

Arkadaşlar bu arada bizim Getz'lerdeki lastikler Duplex özelligindemi, yoksa normal şamyelli lastikmi? Bileniniz var mı?
    Forumda yeni 206 alan bir arkadas çukura girdigi için lastigi patlamış ve kaza geçirmiş.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4871239/mpage_2/tm.htm

Bende korkmaya başladım. Şamyelliyse çukura neyim girince patlamasın bizim lastiklerde?

merak etme 20 senedir şamrelli araba üretilmiyor

aklıma gelmişken bakımla ilgili birkaç tuyo vereyim sana
    Bakımdan sonra Faturayı ve teslim belgesini okumadan imzalama
    sadece yağ ve filtrelerin parasını alabilirler yedek parça vb. parasını almak isterlerse ödeme yapma benden bi sensör parası almışlar uğraşıp duruyorum ASSAN la
    ayrıca arabada rötuş yapılması gereken tampon vs. yer varsa bildir yapsınlar. Hyundai sitesinde ucretsiz yapılacağını söylüyor. Ben kayıtta söylemedim yapmamışlar.
    ayrıca vermezlerse hediyeni iste, seramik kupa, şemsiye hediye ediyorlar
    saygılar

Tamamdır. Çog sagol arkadasım. Tamponlardaki çizikleri soylemeyi unutacaktım valla. İyiki hatırlattın.
    Unutmamak için yaptıracaklarımın ve soracaklarımın listesini yapıyordum zaten. Bunuda ekledim.

Bu arada arkadas 206 sını sıfır almış(yeni). Onunda duplex lastigi varsa neden birden patlayıp havası inmiş anlayamadım. Önceden dublex lastigimden kocaman bir duvar vidası çıkmıştı ve havası 3 gun sonra inmişti.
    Demekki dublex lastiklere de fazla guvenmemek lazım. Degil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: diesel power

cgurcan: Tek tavsiyem; 88 ya da 110 beygirlik olsun alacağın Getz'de ABS bulunmalı. Adamların satış stratejisi çok ilginç. Bende Nisan 2005 1.5 CRDi Getz var. Full değil standart 82 beygir. Ben arababa almayı düşündüğümde (dizel düşünmüyordum) Getz'de ABS istedim ve bunun için full olanı almak durumunda olduğumu söylediler ki onun fiyatı şu an kullandığım dizel modelinden daha pahalıydı, dolayısıyla dizel standart modeline karar verdim çok da memnunum. Yanlış biliyor olabilirim ama yeni Getz'de ABS sadece 110 beygirlik dizel modelinde var diye biliyorum. Tek başına olunca insan daha keskin kararlar verirken işin içine aile, çoluk çocuk girince daha detaylı düşünmeye başlıyorsun. Eğer 88 beygirlik olanında ABS yoksa alma.

Bu arada servise gittiğimde yeni Getz'i incelerken dikkatimi çekti: Bizim modellerde hararet göstergesi manuel. Yeni Getz'de böyle birşey yok, 2 adet ışık var hararet yapınca kırmızı ışık yanmaya başlıyor yoksa diğer normal lamba. Kış şartlarında pek sorun olmaz da yaz gelince merak ediyorum; önceden hiçbir ikaz veya hararette yükseliş görmeden direkt kırmızı ışık yanınca ne olucak? Satış/servisteki adamlara da sordum onlar da net birşey söyleyemediler açıkçası. Hiç yeni Getz'i olup da kırmızı hararet lambası yanan oldu mu?(olacağını pek sanmıyorum ama).
    Herkese kolay gelsin.

88 bg'liklerde de var ABS, ama sadece 4HY modellerinde.

Evet senin dediğin hararet göstergesi olayı benim ve araca binen insanların da dikkatini çekti. Kırmızı göstergenin yanması için motor soğutma suyunun sıcaklığının 120 (+-3) Santigrat dereceye gelmiş olması gerekiyormuş. Kırmızı ışık yandığı anda aracın kenara çekilmesi gerekiyor. Ama kırmızı ışık uyarısı gelmeden de bazı belirtiler veriyor; araçta güç kaybı, tekleme veya motor vuruntusu oluyor ise muhtemelen motor aşırı ısınmış demektir. Budurumda hemen sağa yanaşıp vitesi boşa alın, motor soğutma suyu araç altından akıyor yada kaputtan buhar çıkıyorsa motoru durdurun, motor soğutma suyu veya buhar kesininceye kadar kaputu açmayın. Belirgin bir motor soğutma suyu veya buhar kaybı yoksa vantilatör fanının çalışmakta olduğundan emin olun, çalışmıyorsa motoru durdurun. Devirdaim pompası tahrik kayışının yerinde olup olmadığını kontrol edin, tahrik kayışı yerinde ise gerginliğine bakın, normal ise radyatör, hortum veya aracın altından motor soğuma suyu kaçağını kontrol edin. Eğer motor soğutma suyu kaybı varsa motorun soğumasını bekleyin, suyu çizgiye kadar yeileyin, soğuduktan sonra yola devam edin yeniden kırmızı ışık yanarsa Hyundai Yol yardımını arayın... Bunlar yol yardımını aamadan önce bizim uygulayabilecceğimiz bazı başlıklar, kitapçıkda okumuştum...

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.